Juniori de iunie-iulie 2003 (8)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

hai ca uitasem!

alina - eu i-as spune copilului ca TOTI copiii au mama si tata, altfel nu se pot naste!
doar ca in functie de diferite chestii, copiii respectivi traiesc in familii cu mama + tata (ca si voi), in alte familii mama si tata se despart si copiii au doar mama sau doar tata, si in alte situatii mama sau tata aleg sa aiba partener de acelasi sex... ca si colega ei

oricum, povestioara ta nu a facut decat sa-mi intareasca convingerea existenta, ca 'normalitatea' relatiilor familiale nu este numai ceva innascut, este MAI ALES ceva ce suntem INVATATI!

nu am nimic cu nici o categorie de familii, doar ca intrarea in legalitate a unor astfel de familii 'altfel' cred ca va incuraja perpetuarea relatiilor intre indivizi de aceleasi sex!

si nici asta n-ar fi o problema, ca doar ne inmultim din eprubeta ...
(desi eu una prefer 'metoda clasica' )

asa... si despre karate uitasem ceva: nu cred ca nici un sport, nu doar asta in discutie poate sa opreasca cresterea copilului! desigur, exista sporturi care te 'inaltza' (baschet, volei, etc...)
dar si gimnastica de ex am putea spune ca opreste cresterea, cate gimnaste inalte ati vazut?

am convingerea insa ca facut cu moderatie, orice sport face bine organismului!
problemele pot sa apara in momentul in care se practica un sport de performanta, dar pana la urma sport de performanta fara sacrificii nu exista!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,

uite ca am pus si eu o intrebare - anumite sporturi dezvolta anumite grupe de muschi, dar nu opresc cresterea - asa spune kinetoterapeutul pe care-l stiu eu.

noi mergem la dans sportiv, poate gasiti ca la noi in cartier la fiecare sala de sport se face dans sportiv si primesc de la 3 ani pe aici.

despre adhd - eu am vazut copii care clar aveau insa intr-adevar se exagereaza f mult pe tema respectiva. a mea ce sa zic, pediatrul zice ca este, neuropsihiatrul a zis la fel insa mi-au zis clar ambii fara medicatie, in nici un caz ritalin si ce se mai da. a mea te ignora la greu atunci cnd nu are ea chef sa interactioneze, contactul vizual este destul de slab, vorbeste inca stalcit si o ajutam pe tema aceasta insa are muuulte alte parti bune si compenseaza. este ff talentata la desen si sunt mandra de ea. insa deseneaza numai cai haha...

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Alina - Nu-i poti spune ca nu are 2 mamici, ci este mama cu sora ei. Daca taticul a plecat, a venit sora sa o ajute? Mie cam asta mi-a trecut prin cap acum. Oricum, greu de explicat.

Anamaria a spus super bine, normalitate in relatiile familiale se invata. Este normal ca fetita sa nu vrea sa se casatoreasca cu un baiat din moment ce asta vede acasa.

In ceea ce priveste ADHD-ul nici eu nu cred in acest diagnostic. Inseamna ca marea majoritate am suferit in copilarie de asa ceva.

Pupici si un we minunat sa aveti.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hellooo,

toate ca toate dar eu nu cred pana nu vad dovada sa vad un articol ceva o cercetare in domeniul asta cum ca exista riscul asta sa nu mai cresti in inaltime, dar asaa...pana la proba contrarie, noi mergem in continuare cu karate. Si asa 1 ora pe saptamana cat face el, nu are ce sa-i strice, din contra. Poate ca intr-adevar la sporturile de performanta sa existe ceva riscuri, dar vorba Aneimaria, care sport de performanta se face fara sacrificii.

Floric_ea, si cum se manifestau copiii pe care i-ai vazut, adica prezentau toate simptomele si caracteristicile bolii? ca din cate am citit eu trebuie sa manifeste cel putin 6 din ele ca sa poti spune despre un copil ca are adhd si asta pe o perioada de 6 luni. Asa sunt evaluati copiii in Rom?, ca aici nu, din pacate. Eu cand am fost cu Razvan si au stat de vorba cu el vreo juma de ora, l-au pus sa deseneze, scrie etc, nu au zis nimic ca ar avea, dar dupa ce le-am dus chestionarul completat de educatoarea unde se plangea aia ca nu sta locului, ca se foieste, ca ii distrage pe toti din clasa, ca vb incontinuu si nu isi asteapta randul, gata ca are. Si cand l-am intrebat pe pediatru ce inseamna asta, mi-a zis, pai ei se iau dupa ce le spui tu adica eu daca ma duc si ma plang la doctor, ca uite copilul asa si pe dincolo face si drege, gata ei il catalogheaza si nah da-i medicamente. Pai sincera sa fiu asta mi se pare o scuza pentru educatori si parinti, carora intr-adevar le e greu sa depuna un efort in plus. Ca nu zic ca e usor, in fine...

Madishor, la voi cum se face evaluarea?

Alinutza, brr grea intrebare, dar sunt de parere, ca si Anamaria, ca trebuie sa-i spui copilului ca provine dintr-o mama si un tata, dar ca unii parintii, la un moment dat in viata, aleg sa-si faca o familie cu altcineva....nu stiu, altceva nu imi vine in minte. vezi pe la biblioteca vreo carte de aia in care zic cum sa le raspunzi copiilor la intrebarile legate de sex. Razvan inca nu a venit cu intrebari din astea, dar se stie ca fetele sunt mai precoce, eu am vazut si acum de Valentine's day, ce felicitari a primit de la fete, cu ce dedicatii , iar Razvan le-a scris doar pe alea pentru baietii, alea pentru fete m-a pus sa le scriu eu .

Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (9 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Gabitz, dar unde disparusi? ce simpatic Stef cu joaca lui, cateodata ma intreb si eu de unde stiu copiii astia atatea cate stiu.

_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Magda, la noi doctorita de familie crede ca mama are buba la cap pentru ca vrea evaluare, iar psiholoaga zice ca ar fii bine sa facem o evaluare formala. Amanadoua au fost de acord ca este irelevant inainte de 6 ani asa ca asteptam. Apropo, la noi evaluarile sunt platite de asigurari sau din buzunar?

Alinuta, nu am avut intrebari din astea, dar cred ca i-as spune ca nu toate familiile sunt la fel, majoritatea copiilor locuiesc cu mama si tata, altii doar cu unul din parinti, altii cu bunicii, altii cu doua mame sau doi tati (eu stiu o familie cu o mama si doi tati) si ca desi toti copiii au nevoie de o mama si un tata ca sa se nasca, familia poate sa nu fie compusa din acelai set de parinti. Recunosc ca Matei nu a ajuns sa remarce genul asta de situatii, dar la noi la tara aici in vest, nici nu e ceva des intalnit.

Mergi la inceput

Madishor, da sunt platite de asigurare, noi nu am platit nimic, da si noi suntem in stand by pana la 6 ani.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

pup fetele!

ADHD... daca stai sa studiezi simptomele apoi toti copiii normali au asa ceva. mie personal mi se pare o inventie, zau asa. o inventie gogonata in masura care un copil daca nu se concentreaza sau se uita pe pereti, are o boala si trebuie tratat medicamentos. o inventie a companiilor farmaceutice si mai multe posturi vacante de psihologi in scoli...

andi are karate optional la gradi, dar nu a vrut sa mearga. la varsta asta oircum mi se pare ca nu achizitioneaza nimic. mi-ar placea sa il dau la dansuri sau gimnastica ritmica. si la desen. momentan nu face niciun sport, dar vreau sa iesim in parc mai des cu bicla si rolele.

madic- m-ai dat pe spate cu saga ta cu bonele. povesteste-ne, ca pe mien m-ai pierdut definitiv :)))

alinuta- subscriu la ce a spus madishor, in plus, as incerca sa ii explic atat cat pot la nivelul ei ca toti copiii sunt la fel, indiferent de cati mame sau tati au sau nu au. si ca sa nu incerce sa o judece pe cineva prin prisma asta. si daca se mira vis-a-vis de unele lucruri pe care le aude de la colegi, as incuraja-o sa ii intrebe direct pe copii, sa comunice cu ei.

andra - zambia???

dana- multam de regim. nu m-am apucat de el pt ca e prea drastic si nu stiu dca il pot tine pana a capat. dar am mai slabit. nu mai mananc asa mult ca inainte. si vreau sa imi iau role sa bag si eu ture in parc cu fi-miu.

eu nu mi-am gasit inca job. e al naibii de greu. ne descurcam deocamdata. am strans cureaua, dar suntem bine. btw, m-ati impresionat cu aprecierile voastre pozitive si mi-ati dat multa incredere, sa stiti.

in schimb m-am apucat sa invat pentru concursul de functionari (secretar/asistent) UE.
da, vrem sa plecam de aici. ne-am cam sictirit. sistemul de invatamant si cadrele didactice sunt din ce in ce mai la pamant. vrem ceva mai bun pentru andi.

asa ca m-am apucat de invatat. am O TONA, dar in noiembrie dau prima tura.

va PUP.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

bagasem mesajul de la job, atunci, nu puteam detalia;

eu din fericire nu pun niciun diagnostic, copiii pe care ii vad au deja un diagnostic pus, nu stiu ce anume folosesc neuropsihiatrii ca sa diagnosticheze un copil cu adhd dar credeti-ma ca atunci cand are copilul veti vedea cu siguranta.

nu ma refer la copii care sunt obraznici sau nu au stare sa termine eu stiu ce. ma refer la copii cu care trebuie sa faci 20 de activitati intr-o ora ca altfel zbooara jucariile din cabinet .
nici nu mai ai nevoie de vreun test sau de vreo evaluare. daca voi inca aveti dubii inseamna ca nu-i nimic.

explica f dragut Brazelton in cartea lui - el diagnostica copiii in "halul" urmator - cand copilul nu era atent batea din palme. un copil fara adhd dupa 3-4 batai din palme reusea sa-si regleze cantitatea de energie astfel incat sa ignore sunetul. cel cu adhd nu poate nici dupa 6-7.

eu am copii care frecvent ma intreaba - auzi dar ce se aude nu stiu unde? pai eu ar trebui sa-mi pun proteze sa aud sunetul respectiv,neahhh pe ei tocmai asta ii distrage.

plus multe altele, pe care le vad si la taisia, cateodata. intr-o zi vroia sa-mi explice ceva si nu reusea (nu dormise la pranz, facea la gradi nu stiu ce liniute si isi terminase energia pe ziua respectiva)..si tot topaia, si se balbaia si n-am inteles nimic. ca sa inteleg trebuie sa o iau, sa-i spun - acum, explica-mi clar, ce s-a intamplat, etc etc. nu se incalta singura - e cu ochii la copilul de langa si cu mana pe fermoar si sta asa jumatate de ora daca o las. miscarile nu si le coordoneaza bine si nu din rea vointa ci pt ca ii este f greu (mi-a zis suparata ca nu mai vrea la dansuri ca nu intelege cum sa danseze nu stiu ce dans). si ar fi multe de spus.

insa daca nu va puteti da seama ce si cum mai degraba nu e, daca ar avea adhd sau alta tulburare v-ati lamuri cu siguranta.

plus ca daca vezi copilul o data nu poti emite pareri de valoare...copilul poate sa te ignore ca asa vrea el, sau n-are chef de fata ta sau nspe mii de alte cauze. dar daca vezi ca e afectat si planul motor, si planul limbajului si interactiunea cu alti copii eu zic sa nu va culcati pe o ureche. da, va avea toata viata ce are acum insa voi ca parinti trebuie sa stiti cum sa-l ajutati. in niciun caz cu medicatie decat in ultima instanta (noi am primit Mentat, de la Himalaya o luna cu mentiunea ca nu va face minuni.)

eu am cateva teorii dc a crescut numarul copiilor cu diverse probleme, inclusiv mai serioase gen autism, etc etc. incluzand medicatia luata de noi in timpul sarcinii, alimentatia, vaccinarile, poluare, stresul si toate la un loc plus altele..oricum, adhd, autism si restul exista, eu vad cu ochii mei in fiecare zi cateva cazuri.

Mergi la inceput

multumesc mult de tot pentru raspuns floric_ea, mi-ai mai clarificat niste dubii, si eu sunt de parere ca nu-ti poti face o impresie daca ai vazut copilul doar o data, dar din pacate aici se exagereaza mult pe tema asta.

bobi, bafta multa la gasit job si mult noroc in ce v-ati propus!

weekend placut fetelor!

la noi e un soare afara si se anunta 7 - 8 grade deci CALD, parca vad lumea iesind in slapi

_

Mergi la inceput