Ciorba de pui a la grec?
Cum se face ciorba de pui a la grec? Am gasit mai multe retete la o cautare pe google, dar difera intre ele. Este preferata mea, de cate ori merg in concediu, numai ciorba d-asta comand la restaurant. Stie cineva cum se face?
Raspunsuri
maraki spune:
grecii o fac cu muuult orez si lamaie
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
danat spune:
Ipearina, hai sa iti spun cum o fac eu. Este si preferata mea, nu numai la restaurant, ca aici nu se face asa ceva (cel putin nu am intalnit eu) dar si acasa.
Folosesc ce am de la pui, pulpe, piept, aripiare, dar eu le fierb putin inainte separat (asta fac la orice supa/ ciorba). Deci deocamdata carnita este semi-fiarta si dezosata, si taiata bucatele.
Ca zarzavat folosesc: morcov, ceapa, telina, pastirnac (tocate cubulete) si putina mazare (pt culoare, si merge f bine pe total la gust) si ceva orez.
Dupa ce au fiert bine, adaug si carnita, le mai las la fiert cam 15 min impreuna. Separat storc o lamaie (asta pt o cratita de cca 4 litri), iar zeama ei o amestec cu un pahar mic de smintina si un ou. In amestec incorporez cate putin niste zeama de cirbita astfel incat sa se mai dilueze, ca atunci cand o pui peste ciorba sa n use separe. (Si chiar daca se separa un pic, gustul e tot ala bun ;-)
Dupa ce adaugi si smintinica cu lamaia si oul in ciroba, mai lasi 5 min sa fiarba. Sting focul si pun din belsug marar deasupra si pun capacul.
Pofta buna!
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
bubu05 spune:
Asa o fac si eu, uite aici reteta:
http://www.bucataras.ro/ciorba-de-pui-a-la-grec/
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
Annie80 spune:
danat...am sa o incerc si eu !
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
i0ana spune:
tare buna tre sa fie ...
O intrebare, ciorba de pui a la grec pe care am mai mancat-o prin oras parca nu avea legumele taiate cubulete? se pot scoate dupa fiert?
danat spune:
Sigur ca se pot scoate legumele, dar noua ne place ciorba deasa, cu legume si toate cele, mai ales ca nu suntem mincatori de paine si nu prea merge o zeama lunga goala asa
De aceea, de exemplu, eu ma feresc deseori sa ii adaug orez, dar reteta clasica cere si orez in ciorba asta.
Pofta buna fetelor
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
P&ANA spune:
Si noua ne place foarte mult supa a'la grecsi o fac asa:
fierb carnea de pui in care pun intotdeauna o ceapa intreaga
dupa care o dezosez si o tai cubulete.
in alta oala , calesc (foatre putin )o ceapa taiata foarte fin impreuna cu morcov si telina date prin razatoarea mica ,peste care torn supa impreuna cu canrea taiata cubulete.
In loc de orez , eu prefer sa pun taitei de casa (dar nu foarte mult)pe care-i adaug cand fierbe supa.
Separat ,pregatesc un galbenus de ou(atentie, fara albus) 2-3 linguri de smantana si zeama de la 1/2 lamaie pe care le amescec cu teleul si adaug incet la supa ,dupa ce au fiert taiteii.
Serviti fierbinte cu patrunjel taiat marunt si piper
La supele drese ,dupa ce inchideti focul nu trebuie sa puneti capacul pt ca se taie .
chiar maine aveam pe lista supa asta
ipearina spune:
Azi am facut ciorba de pui a la grec. A iesit foarte buna, nesperat de buna pentru o nepriceputa ca mine .
kokiy spune:
Am un amic care a fost bucatar in Cipru si Grecia, am o reteta de ciorba de la el,nu stiu daca se numeste"de pui a la grec" ,da' noi o mancam pe nerasuflate
Se fierbe un pui intreg...dupa ce se arunca apa dupa primul clocot se pun in oala si 2morcovi potriviti,1 cartof mare,1-2cepe,1 ardei gras ...se fierbe pana se desprinde carnea de pe oase ...se scoate puiul si se raceste,se arunca pielitele,iar restul de carne se taie cubulete cat degetul mare ...cat timp se raceste puiul se iau legumele(eu arunc ardeiul) si se paseaza,apoi se pun din nou in oala la fiert impreuna cu carnea taiata...se poate pune si orez la fiert(sau il fierbeti separat si-l puneti pasat)...intr-un vas se sparg 4 oua si se mixeaza cu zeama de la o lamaie(sau mai mult,depinde de gust) ... cand ciorba e gata se ia cu polonicul zeama de ciorba si se mixeaza in continuare in vasul cu oua si lamaie ...e bine sa folositi un vas mare ptr. a mixa cat mai multa ciorba,sa nu se aleaga ouale...la mintea mea creata(nu incercati si voi)cand se umple vasul cu ciorba,fac trecerea din vas in oala mixand direct in oala ...se poate pune patrunjel la final ...se serveste cu paine prajita pe plita ...
Pfiu,ce greu am mai scris, era mai usor s-o prepar
Pofta buna ...
****************************
Si Mihaita are nevoie de voi!
Bazar pentru Sonia si Andrei
****************************
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)