scaun de masina, pana cand?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Asta vara la intrarea in Ungaria ,am primit amenda 80 de euro pentru ca n-aveam scaun de masina pentru fetita mea de 6 ani.Deci,desi stau toata ziua pe forum,uite ca treaba asta mi-a scapat,ungurii n-au vrut sa ne lase sa iesim sa ne cumparam din tara un scaun,pt ca aveau ei la 170 euro.Asa ca de intors din drum n-aveam cum si nici nu ne venea,am platit cand ne-am intors din Italia, la un oficiu postal,si am facut rost si de un scaun pe care fata mea a stat destul de confortabil.
Culmea ,legea cica e valabila in toata UE ,dar aici nimeni nu m-a intrebat niciodata cat e ceasul,in privinta asta.

casuta cu pitici

Dar inaltator avea? sau centura pusa? Ca daca copilul e asigurat in centura, nu vad de ce ar fi problema in ce fel aceasta e pusa (una adaptata dimensiunilor lui, desigur). Eu ma gandeam sa ii iau fetei inaltator pentru cand ne intoarcem (baiatul are deja), sau sa ii iau alt scaun? Ceva sfaturi? Ca n-as vrea sa am probleme.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anul trecut cand am fost in Germania via Ungaria, Austria cu copiii am avut un scaunel de masina pentru cel mic (2 ani) si inaltator pentru cel mare (5 ani). Nu am avut nici-un fel de probleme. Baitul cel mare inaltut si arata putin mai mare decat varsta lui, dar nu ne-au intrebat nimic - desi aveau si pasapoartele cu varsta :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

inaltatorul de la ce varsta se poate folosi? darius are 2 ani si 2 luni, dar deja e timpul sa-i cedeze scaunul Brianei care are 9 luni si nu mai vrea in scoica. Nu stiu ce fel de scaun sa-i iau lui... Il trec direct la inaltator?

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Crestem mari incet incet

Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Nu aveam inaltator, avea centura pusa de mine in asa fel incat sa n-o deranjeze la gat.Problema e ca fetita mea e maruntica,dar cu noi a mai fost nepoata noastra care implinise de curand 12 ani,e mai inalta ca mine.Cum sa pui asa un copil in scaun?
Cat despre ce spune danat, sunt intru totul de acord ,am stat mult mai linistita in privinta fetei la intoarcere.

Mergi la inceput