Criza financiara...la serviciu

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

"prin acordul partilor" inseamna ca sunteti amandoi de acord (si tu si angajatorul) cu incetarea contractului de munca, ceea ce nu e adevarat, din partea ta.
pe foaia pe care te pune s-o semnezi cand iti inceteaza contractul demunca ar trebui sa scrie motivul. daca scrie "cu acordul partilor" nu trebuie sa semnezi.
ATENTIE MARE: e posibil ca unii angajatori sa scrie ca inceteaza contractul de munca in conformitate cu art. 55 litera b) din Codul Munciil, ceea ce e si mai mare pacaleala, pt. ca acest articol 55 litera b) inseamna exact in codul muncii cu acordul partilor. pot proceda asa, bazandu-se pe nestiinta angajatului, care crede ca e doar o formalitate. Atentie mare!

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Fetele mersi mult de raspunsuri. Sper sa nu fie magari astia desi ma astept la orice… Dar cum preavizul cum e? nu trebuia sa semnez deja ceva? K eu nu am semnat nik si mai am de stat numai pana la 1 martie… ei mi-au zis ceva de preaviz cand mi-au dat vestea dar nu am semnat nik…au zis ceva de genu: uite noi iti dam preaviz mai mult de 15 zile (vai Doamne ce favoare!) tocmai k sa-mi gasesc altceva si bla bla…
Eu sunt hotarata sa le zic ca nu semnez cu acordul partilor, desi inca nush ce ma asteapta, k ma tot gandesc ce art. o sa aleaga

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

conform Contract la nivel national preavizul e de minim 20 de zile si da trebuiau sa ti-l dea in scris...daca nu ti l-au dat ii poti da in judecata dupa emiterea deciziei de concediere.
Atentie!!! daca semnezi cu acordul partilor nu ai dreptul la somaj. nu ca ar fi o suma foarte mare dar sunt totusi bani care vin.

Mergi la inceput

Mersi Irinabobe! Pai de somaj m-am lamurit k nu prea am drept…intr-adevar nu e mare suma dar erau buni si aia decat nik…
Am uitat sa zis k mie mi-a expirat contractul si nu-l vor mai prelungi (era pe perioada determinata) nush daca conteaza…

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

Ramona - ai uitat sa mentionezi cel mai important detaliu
daca ai contract pe perioada determinata e posibil sa nu ti-l mai prelungeasca (nu mai conteaza din ce motiv), fara sa semnezi, fara "preaviz", fara nimic. de asta probabil nu te-au pus sa semnezi.
pur si simplu expira contractul, termini munca si ai plecat. nu sunt datori cu nimic.
da cum de te-au trecut pe perioada determinata? nu trebuia sa accepti...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Da, m-am trezit si eu cu detaliu cel mai important...
Pai am acceptat pt ca eram oarecum disperata, terminasem CIC in aug si de atunci tot am cautat pana i-am gasit pe astia in octombrie...iti dai seama ca eu am cam stat pe tusha vreo 2 luni si de aceea am acceptat sa-mi faca pe 3 luni determinat, intre timp am tot cautat (nici nu ma gandeam k nu gasesc) si nik si au mai prelungit inca 2 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Irina vreau sa te intreb si eu ceva daca stii sa-mi raspunzi.

Daca mie mi se desface contractul de munca cu concediere pe motiv de reorganizare, dar nu au de unde sa-mi ofere salarii compensatorii si nici sa ma mai tina 20 de zile. Pe mine ma platesc strict pana la sfarsitul lunii si dupa aceea se fac toate demersurile pentru incetarea contractului de munca. In aceste conditii, daca CM se incheie cu data de 28 febr. se poate ca in zilele imediat urmataore sa pot face dosarul pentru indeminizatia de somaj?

Merci anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Poate cineva sa ma ajute cu o informatie??
Nasa fetitei mele a fost si ea concediata astazi.

Problema este ca ea este persoana fizica autorizata. Care este procedura stingerii contractului de prestari servicii intr-o atare situatie???
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

anuscha fii mai explicita ce intelegi prin reorganizare? este in procedura de reorganizare/faliment confom legii sau se reorganizeaza societatea din punct de vedere al organigramei?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anuscha2009

Poate cineva sa ma ajute cu o informatie??
Nasa fetitei mele a fost si ea concediata astazi.

Problema este ca ea este persoana fizica autorizata. Care este procedura stingerii contractului de prestari servicii intr-o atare situatie???
Merci

vai de mine, numai vesti proaste

presupun ca daca nu ii mai dau de lucru, nu mai au motiv sa ii plateasca facturile, asa ca nu mai are bani de la ei. asta daca contractul este facut in aceasta forma: cand avem nevoie de tine, lucrezi, te platim, cand nu, nu.
sau pot rezilia contractul, cu un act aditional la contract. e mai usor sa "dai afara" un PFA, decat un angajat cu contract de munca.

Mergi la inceput