FIV de toamna 8
Raspunsuri - Pagina 12
gabid spune:
Si in Romania sperma este tratata cu o solutie sparm-wash.Asa spuneau fetele care \au mai facut inseminare.La noi problema este ca din 30 % mobilitate doar 10 % sunt forme normale si eu cu trompele mele cocotate in pod e tare greu sa ajunga la ele.
Medicamentatia este gratutita?
De FIV ce stii?Cat costa?E gratuit ?Dar medicamentatia?
De unde esti in Romania?Ar trebui sa-ti urmareasca sarcina un dr care s-a mai ocupat de inseminari,FIV daca numai poti sta in Franta pana nasti.
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Intr-adevar, mobilitatea la voi este foarte mica.
In problema cu trompele chiar nu ma pricep, deoarece nu am studiat
problema cum ale mele sunt in ordine.
Iti trimit un mesaj privat sa iti spun de unde sunt, ca altfel am sanse sa ma recunoasca cineva de acasa si tare nu as vrea, deoarece
subiectul nu il discut cu prea multa lume, nici acasa, decat cu prietenii, iar daca iti voi scrie ma vor recunoaste unele persoane, ceea ce nu doresc.
Medicamentatia pt mine este gratuita, adica totul.
Pretul pt inseminare e afisat pe usa 65 EURO, pt FIV am sa intreb daca doresti , cand merg miercuri la Clinica.
Eu am pus intrebari si despre FIV, dar mi s-a raspuns ca nu este cazul sa ma interesez deocamdata deoarece eu am sanse cu inseminarea.
Pentru toata lumea din Franta care are asigurare eu stiu ca inseminarea inclusiv medicamente sunt rambursate 100% de Securiteatea Sociala. Nu e ca la noi fetelor, nimic!!!!
Marcela.
Mesajul privat ti-l scriu un pic mai tarziu deoarece merg sa profit de
bunatati ieftine la o piata din apropiere.
Parvutoiu Anca spune:
Dragele mele dragi,
Vineri am stat toata ziua in pat si am iesit numai la 13.00 sa ma duc la Niculescu. Exact cum spuneati si voi, Cloe, Gabi , dl.dr. mi-a spus ca nu stie de ce am aceste pete, dar ca multe femei au sangerari in primele saptamani si luni de sarcina. Mi-a facut eco si sarcina a mai crescut un pic, totul arata normal, sa merg mai departe cu Utrogestan-ul, Maine mai fac un Gravibinon si vineri acum, din nou la control... Petele au devenit peste week-end mai mici si ff pal roz, parca m-am mai linistit un pic. E clar insa ca ma aflu intr-o batalie, in care NU am de gand sa ma las batuta!!!!
Gabi, am si uitat sa te felicit ptr 12.Sept- sa fiti sanatosi, sa va bucurati de Simonica si sa aud de o surioara/fratior la anul!!! In lata ordine de idei - mama, mama ce de Utrogestan si Gravibinon ( in FIECARE ZI???) ai luat tu!!! Mie de ce imi da oare Gravibinom-ul asta doar 1 pe saptam.???
Pe de alta parte, ma gandeam, ca si la Corina, ca daca am ramas pe cale naturala n-o mai fi necesar Progesteron si iau in plus?? De unde stie Niculescu daca si cat sa-mi dea?? Eram vineri asa de abatuta si terminata ca mi-am uitat toata lista cu intrebari, of...totusi, parca acest Utrogestan mi-a diminuat considerabil petele..
Fetele noi, Rucki, Marcela - bun venit si sedere scurta pe aici!!!
Marcela, eu am facut in perioada Dec.2002-Febr.2003 4 inseminari la Spit.Giulesti ( nu eram candidata ptr inseminari, iar sperma noastra e super, dar a fost el plecat 4 luni si am cazut de acord cu dr.-ul sa nu stau deggeaba, deci a donat inainte de plecare si am criogenizat sperma cu 100USDOL/AN, mai avem si acum acolo..) si costa oficial 1,7 mil lei/o inseminare.Anis, asta si ptr tine, ca sa stii.Acum, poate s-o mai fi scumpit intre timp, nu stiu, dar nu cred sa sara de 2 mil.
Marcela, ai dreptate cu cititul, la mine latura psihica este vitala si nu pot deloc sa mi-o domin, ma straduiesc,dar.. chiar vineri dl.dr. mi-a zis-o pe romaneste: in loc sa va masurati cu cm-ul patutele alea, nu vreti sa incercati sa adoptati totusi o atitudine de'ma doare in c...' ??
Si cum ti-au explicat doctorii acea oprire in evolutie la 8 saptamani ??? De ce??? In timpul sarcinii respective ai facut un tratament de sustinere???
Ma gandesc cu groaza sa nu mi se intample asa ceva...
Dar hai, sa incerc sa ma mai relaxez, maine fac acel Gravibinom si va tin la curent..
Denisa, Monbb , la atac!!! Cam pe cand pica urmatorul ET, stiti deja??
Cloe, cum a iesit eco??? Ce mai fac 'cei doi'???
Pia, am auzit si eu de assisted hatching, inteleg ca este vorba aici de a ajuta ovulul sa se desprinda, un fel de 'decorticare', avand in vedere ca dupa o varsta de.. 'pielicica inconjuratoare devine mai groasa si ovulul are astfel dificultati in a se desprinde, asa-i?? Dar de ce spunea dna dr. Cocei ca pana acolo e cale lunga??? Nu se practica la Giulesti?? La Medsana am citit undeva ca se face!!
Ralu, Anemona, asteptam vesti !!!
Fetelor va pup, va tin pumnii la toate, sa auzim numai de bine..
Marcelle spune:
Dragele mele,
La multi ani! Gabi pt tine si Simonica si va doresc cat de
curand o surioara sau un fratior, si tot ce va doriti voi pt toata
familia. Nu am stiut ca a fost ziua ta sau a Simonicai, am inteles doar de la Anca si nu am reusit sa accesez pagina cu zilele de nastere.
Si ziua de nastere a sotului meu e tot pe 12 sept.Asa ca acum stiu ce luptatoare esti!
Inca o data
La multi ani!!
Draga Anca,
Sarcina ta va decurge perfect! Nu te gandi decat la asta, lasa prostiile psihice in pace, si tot ce e legat de ele.
Sarcina mea s-a oprit din evolutie pe la 8 saptamani, desi eu am dus-o pana la 12 fara sa stiu de asta. In tot acest timp eu aveam HGG cam scazut , asta inca de la inceput.
Eram in Franta si vorbisem cu o ginecolaga din Rom la telefon care mi-a spus sa iau Gravibinon, dar care nu a vrut sa mi-l prescrie nimeni aici in Lyon. Mi-au spus medicii ca aici nu se INTERVINE IN SARCINA cu nimic pana la 3 luni, daca reusesti sa duci sarcina bine, daca nu ghinonul tau. Eu nu ma gandeam ca asa o sa se intample ca altfel luam primul avion spre tara, dar mai aveam doar 4 saptamani de stat in Fr si am spus ca pot suporta, mai ales ca ma consideram supravegheata.
( nu este acelasi medic cel la care merg acum).
La 12 saptamani la eco am avut marele SOC, eram impreuna cu sotul meu, ca noroc, ca medicul ne-a zis cu zambetul pe buze ca sarcina se oprise din evolutie!In timp ce noi eram socati, gata sa plangem!!
Eu intre timp citisem tot felul de carti de anatomie cu dezvoltarea fatului, si ma gandeam numai la ce lucruri negative se pot intampla pe parcursul unei sarcini si nu voiam sa mi se intample mie.
Dar nu era cazul sa citesc atat, si nici sa ma ingrijorez atat. Sunt atatea femei simple care nu citesc absolut nimic si au niste sanatosi, sanatosi. Deci viata se formeaza ea singura, fara sa intervenim noi, cu ganduri mai ales negative. Poti interveni psihic mai ales in mod constructiv, pozitiv.
O sa iti scriu titlul unei carti care merita sa o citesti.( dar trebuie sa ma uit pe site-ul bibleotecii sa imi aduc aminte de ea).
Medicii din Romania mi-au spus ca sarcina s-a oprit din evolutie din lipsa de alimentatie deoarece eu NU PUTEAM SA MANANC apropape nimic si asta cred ca fost cauza la mine, plus ca aveam nivelul Beta HGG_ului foarte scazut, ceea ce trebuie sustinut.
In Romania am gasit la maternitate o viitoare mamica care avea exact problemele mele care dupa 3 zile de perfurii cu glugoza, putea sa mamance orice si acum are o fetita foarte sanatoasa! Daca eram in tara sunt convinsa ca si noi putea avea acum sanatos!
Dar asta a fost atunci, nu mai scriu despre asta, nu se va intampla nimanui asa ceva draga Anca. Am avut nesansa sa mi se intample mie dintr-un complex de inprejurari nedorite.
Acum azi voi lua a 4-a injectie de Puregon si voi merge la eco miercuri dimineata! Imi pun mari sperante. As vrea sa imi reuseasca din prima! Nu stiu de ce, dar il simt apropape si stiu ca va veni in curand si la mine.
Tu cu ce medicament ai facut stimularea pt inseminari?
Cat a costat? Nu te-ai ingrasat dupa tratament? Chisturi nu ti-au aparut?
Iti doresc o sarcina usoara si plina de bucurii!!
Tine-ne la curent!
Marcela.
Parvutoiu Anca spune:
Marcela, e clar ca a gresit-o rau acel dr. atunci in Franta!! CUM sa nu sustii medicamentos sarcini mici - Doamne-fereste, dar am auzit de N cazuri, care numai asa - cu tratament- au reusit sa ajunga in luna a 3-a, a 4-a si au acum sanatosi!! Si v-a spus cu zambetul pe buze la eco ca s-a oprit in evolutie sarcina???!!! Vai, cred ca il strangeam de gat pe loc, iar Dan al meu sigur il lua de beregata... vai, ce ma enervez..of, lasa, ca iti iese acum din prima, ai sa vezi!!
Inseminatia in sine pe mine m-a costat la Giulesti 1,7 mil.lei/buc, cu stimulare cu pastilute de Clomifen. Eu m-am ingrasat cam cu vreo 3 kg, dar nu stiu sa spun sigur ca este de la hormoni, ptr ca inainte faceam sport ( aerobic de 2-3 ori pe saptamana), ori acum am intrerupt de mai bine de 7-8 luni, plus ca il astept pe Dan seara sa mancam impreuna ( are mult de lucru in ultimul timp si vine mai tarziu), si mancatul asta seara dintotdeauna nu mi-a facut mie bine..
Tu acum faci Puregon?? Eu auzisem de acest medicament ptr FIV. In fine, important este ca ai schimbat medicul, este clar ca un medic care se ocupa de inseminari si FIV-uri, va sti sa dea si medicatie de sustinere a sarcnii.
Stiu ca multi doctori spun ca pana in luna a 3-a numai D-zeu iti tine sarcina, dar nu este deloc chiar asa. D-zeu iti da,dar nu-ti baga si in traista, nu pot decat sa ma repet. Medicina a facut progrese si ne folosim de ele tocmai ca sa ajutam natura!! Daca ar fi asa, nu s-ar fi nascut multi copliasi.
Ce sa mai, Marcela, eu iti strang pumnii tare de tot, sa fim optimiste!!
Te pup si va pup pe voi toate, fetelor, azi e luni, "vad" ca stati cu nasucurile la treaba,
Parvutoiu Anca spune:
Ah, inca ceva - chisturi. Da, mi-a iesit la un moment dat un chistulet in urma stimularii cu Clomifen, dar s-a resorbit singur pana la urmatorul ciclu!!
Pupici
gabid spune:
Puregonul nu este un medicament pt FIV.Mie mi-a dat puregon si la stimulare inainte de FIV.Inainte de Fiv-uri am facut stimulari cu eco pt o sarcina naturala dar sotul meu fiind cu probleme nu s-a prins.La stimulare cu puregon...vreo 5 fiole parca am avut 5 foliculi mari.Chisturi nu am facut nici la FIV cand am facut o gramada de humegon(un medicament mai slab decat puregonul).
Tratamente pt sustinerea sarcinii sunt vitale in sarcini cu probleme.La mine au fost mai puternice pt ca era o sarcina FIV in care totul este sustinut artificial.
Marcela,cred ca tu ai avut o sarcina toxica.Asa se cheama.Asa a avut si prietena mea si a pierdut-o la 6 saptamani.Nu putea manca nimic pt ca vomita si apa care o bea.
Marcela,eu am trecut de faza ca daca ma cuunoaste cineva...Numai imi pasa.Nimeni nu stie ca Simona este un copil FIv in afara de familie.Si daca afla putin imi pasa.
Cand am nascut imi era teama sa nu vina TV pt ca era o premiera in Bacau.Chiar dr a anuntat TV(motiv pt care nu ma mai duc la ea la urmatoarea sarcina)dar am refuzat sa dau interviu.Mama mea nu stie nici in ziua de azi ca Simona este FIV obtinuta.Este credincioasa si nu ar accepta asas ceva.
Acum in Bacau sunt 2 copii FIV al meu si inca o fetita conceputa in Israel si nascuta in Bacau.
Chiar la a doua sarcina nici nu o sa-mi mai pese de cine afla dar la TV tot nu dau interviu.
Poti sa-mi scrii pe PM apasand pe PM -ul meu GABID sau poti sa-mi scrii pe email.
Gabi si Simonica.
monbb1 spune:
La Multi Ani! Gabi, sanatate si bebita. Parca era ziua voastra de casatorie sau e ziua ta si le incurc eu?
O zi buna la toata lumea.