untul de shea (shea butter)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
an-k spune:
Aniela, din cate am inteles shea buter se fabrica din fructul shea si nu din arborele propriuzis. Presupun ca fructul se coace anual.
M-ati convins si pe mine, ma gandesc ca fiind atat de miraculos o vindeca si vergeturi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
dooku3 spune:
Pentru putin Camelia:-)Si eu tot EDM folosesc si sunt multumita.
An-k,ai vrea tuSi nu numai tu(am foarte multe)..ce frumos ar fi sa le vindece!Preventiv este foarte bun dar de vindecat,daca sunt deja albe(s-a rupt fibra),nimic nu mai functioneaza-cu exceptia chirurgiei plastice.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
Ahh, da Anca, ai drepate, tocmai am citit ca shea butter se extrage din fruct si nu din arbore. Aveam de gand sa fiu eroina si sa nu cumpar shea butter ca sa salvez bietii arbori :)). Dar daca e vorba ca e din fructe ma simt mai bine , ma duc sa cumpar si eu vreo 100 grame. Auzi, dar...astia care cultiva fructele de shea nu ''rad'' tot, nu? Oare lasa si la bietii localnici cate ceva, ca vad ca incep iar sa ma simt vinovata? (cred ca mi se trage din faptul ca am citit acum vreo cateva zile despre un trib african care e pe cale de disparitie din cauza ca civilizatia le-a distrus habitatul, etc etc)
dooku3 spune:
Hehehe Aniela,esti o scumpa!Din cate stiu,nu am citit foarte mult in privinta asta,majoritatea cooperativelor de gen folosesc localnicii ca forta de munca sau,in unele cazuri,dau acestora si procent din incasari.Cu un search sigur gasesti mai multe info decat am eu:-)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aniela23/aniela23.jpg)
aniela23 spune:
Ok, tocmai mi-am cumparat. Am oscilat intre shea butter nerafinat care arata ca un bolovan, si shea butter(cica) nerafinat dar whipped, in cutie. Cum sunt eu neincrezatoate ma gandeam ca daca l-au whiped tre sa fi pus ei ceva in butter si ma pacalesc, dar nici nu ma vedeam cu bolovanul prin baie incercand sa il inmoi ca sa ma dau cu el pe corp.Asa ca mi-am luat whipped.Mai am vreo 5 lotiuni si body butters prin dulap de la cadourile de Craciun,cred ca ar fi trebuit sa le termin pe astea mai intai, dar cine mai avea rabdare ?Vreau shea butter and I want it now!
Lo_li_Ta spune:
La coastal e out of stocl. Aniela, e cazul sa ne ingrijoram, au ajuns la fundu'...copacului
Unde e magazin de produse Bio in piata Amzei?
carolinah spune:
Mi-am luat si eu o cutie de 150 ml de shea butter organic si nerafinat de la Occitane . Arata exact ca untura pe care o manca bunica-mea in copilarie. Din fericire nu miroase la fel
.
Asa ca aseara m-am dat pe tot corpul. Dureaza ceva, ca se intinde greu, dar e f placut dupa aceea.
Intrebare: se poate da in zona din jurul ochilor?
Si am dat si pe o rana (urma de cos de pe fata) ca am citit ca e bun cicatrizant si dimineata nu mai era mai nimic pe fata. Repet, nu pe cos, ci pe rana ivita in urma "chinuirii" cosului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
carolinah de la care magazin ai luat? caci am trimis un sol in doua reprezentante si nu il aveau ..pretul era 150 ron?
multumesc
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
mika12 spune:
Da, Carolinah, se poate da cu unt de shea si in zona din jurul ochilor, mai ales seara, dupa baie, cand pielea mai ramane inca putin umeda. Cred ca are aceleasi proprietati ca si o crema antiriduri.
Colega mea, despre care v-am mai povestit deja, foloseste chiar un creion de ochi pe baza de unt de shea.