LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI
Raspunsuri - Pagina 8
diana_h spune:
Ovidiu, am dat exemplul copilului meu, asta ca sa intelegi, si ai inteles, ca nu toti suntem la fel si nu putem cataloga multimea dupa unul singur!
Dar cred totusi ca ceva s a intamplat, sau ai avut o neplacere intr o gradi privata!
Copilul despre care am vorbit are "trasaturi din spectrul autist" nu are diagnostic clar de "autist"! La noi in tara fffff greu un dr pune diagnosticul de autist , poate trec luni, ani, si tot le este frica sa scrie negru pe alb-AUTIST! Eu ii iubesc, si nu intelegeam daca nu aveam experienta sa traiesc in casa 10 zile cu un astfel de copil in varsta de 5 ani-baietelul unei prietene! Acesti copii nu deranjeaza, intradevar e grea acomodarea(daca il iei din mediul lui), dar dupa nu exista probleme atata timp cat stii cum sa lucrezi activitatile normale de la clasa si cu el! E greu ca nu vorbeste si nu intelegem ce ar vrea, dar ne ia frumos de manuta, ne arata ce vrea, daca e prea sus se catara sa l luam in brate, e un scump! Mananca tot ce ii dam ,desi la inceput nu manca(nu ii plac bananele) dar ii dam biscuiti si e ok! Nu deranjeaja pe nimeni, nu tipa,nu are crize, plus ca am adus jocuri speciale din Austria dupa care e inebunit! Ne iubeste si il iubim! Parintii lucreaza cu el in particular si totul va fi bine!
Dar cred ca stii faptul, ca una din metodele de terapie aplicate este sa i integrezi zilnic in invatamantul de masa!
Am de gand impreuna cu prietene psihoterapeuti si formatori ABA sa facem ceva pt acesti copii, este un proiect de viitor, greu, dar cu munca si perseverenta vom reusi!Mai vorbim pe subiectul acesta!
"TOTI SUNT AI NOSTRII SI NU STII CAND VINE NECAZUL"
Si sa nu crezi acum ca toti vin cu sticlutele, etc! Sunt cazuri, nu frecvente dar, daca se intampla niciodata nu ma voi opune oricare ar fi consecintele! Daca parintele considera ca in ziua respectiva de "aia" are nevoie, nu am ce sa spun! Repet "clientul nostru este stapanul nostru"! Colaborarea este cea mai buna cale de comunicare!Asta cred ca stii si tu(esti psiholog, nu), si fara ajutor reciproc nu ajugem la nicio intelegere! Admir rabdarea si intelegerea psihologilor si modul in care analizeaza problemele fiecarei persoane cu care intra in contact!
Madalina, tot ce ai spus este foarte adevarat, dar avem mult de munca si trebuie sa mergem mai departe, fara pareri de rau, daca sunt probleme, de vina este sistemul care permite ca aceste lucruri sa aiba "succes"! Cei vizati nu stiu ce inseamna sa vina zece experti ARACIP sa faca evaluarea, sa rasunzi la 10 intrebari in aceelasi timp, sa lucrezi proiecte, planuri, sa fie totul impecabil, sa ti numere pana si tacamurile din bucatarie! Asa cum zice proverbul "nu exista padure fara uscaciuni"!Dar este loc pentru toata lumea.
Iti doresc mult succes si sanatate
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 Cat despre copilul autist iti spun ca faci o IMENSA greseala acceptandu-l intr-un colectiv.Acest copil ( si de abia aici iti pot da parere mea de psiholog- nu sfatul)are nevoie de un cadru special, de un ambient special , de o persoana calificata care sa se ocupe NUMAi de el.Ei nu se pot integra in colectivitate,percep lumea diferit, nu raspund stimulilor exteriori si nu pot fi inclusi in activitati educative si nici joaca.Pentru acesti copii agitatia produsa in jurul lor de alti copii care se joaca,tipa, vin catre el sa il atinga le poate crea un distres enorm.Ei sunt pentru ceilalti si un exemplu " rau" pentru ca nu asculta de nimeni si restul copiilor i-ar putea urma exemplul."Daca X se plimba prin clasa,de ce sa stau eu pe scaunel?" Acesti copii sunt imprevizibili ,devin foarte violenti si ii expui pe copiii din grupa lui la accese de furie de nestavilit care izbucnesc fara motive aparente.Aceste episoade se pot solda cu accidentari grave, atat ale copilului autist , cat si ale celor din jur.Este adevarat ca , din pacate, nu exista nicio alternativa pentru acesti copii.Adica nimeni nu este interesat sa se ocupe de crearea unui spatiu pentru ei si sa le asigure personal specializat care sa se ocupe de ei asa cum trebuie, insa asta nu inseamna sa ii expunem pe ceilalti la asa un pericol.Mare atentie!Plus ca nu e indicat ca ceilalti copii sa asiste la acele scene cumplite de isterie( racnesc, se trantesc pe jos,se lovesc de pereti sau alte obiecte de mobilier,ii lovesc pe altii).E greu pentru un adult sa priveasca neputincios la un copil care se chinuie in felul acela,dar pentru un pitic de 4 ani...La asta te-ai gandit? Si nu imi spune ca nu are nimic , ca e linistit si ca isi vede de coltul lui de lume... ovidiu |
Monica a avut un coleg de grupa autist.
Parintilor copilului respectiv psihologi si psihiatri le recomandasera intregrarea in colectiv "normal".
Exista locuri speciale pentru autisti in Bucuresti? Parintii respectivi ziceau ca nu ....
E adevarat ca respectiva gradinita si educatoare isi asuma o responsabilitate primind copilul autist DAR eu nu cred ca e un exemplu negativ pentru ceilalti. Monica a invatat sa accepte si sa inteleaga ..... Eu as zice ca a fost bine pentru Monica ca a avut un coleg autist. Cam la fel cum a avut colegi de diverse religii. E bine pentru un copil sa vada diversitatea lumii si sa exerseze toleranta ...
In cei 3 ani cat au fost colegi copilul autist a evoluat iar ceilalti din grupa au sfarsit prin a-i intelege momentele cand nu avea chef sa joace cu ei si a-l accepta asa cum este ...
In plus tu zici ca "nu se pot incadra in activitati educative". Dar baietelul respectiv iubea matematica. La grupa mare facea inmultiri! E adevarat ca nu dansa cu ceilalti, poezia o spunea daca avea chef, ma rog, erau diferente intre el si ceilalti. Dar nu diferente atat de mari incat sa nu poata fi colegi de grupa!
Diana
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
ovidiu_d2001 spune:
Din pacate nu exista niciun loc unde sa fie incadrati acesti copii.Probabil ca si in cazul copilului coleg cu fetitza ta ,ca si in cazul celui despre care vorbea diana , sa fie vorba despre spectrul autist.Este o "forma" mai usoara, uneori interactioneaza cu exteriorul si raspund la stimuli.Dar un copil AUTIST este exact asa cum vi l-am descris si este periculos pentru alti copii care se duc la el cu drag, cu inocenta si se pot trezi cu scaunelul in cap asa din senin.E bine sa se exerseze nu numai toleranta, ci si empatia si compasiunea copiilor fata de cei mai putin favorizati.
Pe mine ma ingrijoreaza urmatorul aspect.Am observat impreuna cu alti colegi de-ai mei si cu un homeopat care imi este prieten, o " invazie " de copii autisti, la care s-a declansat acest sindrom, boala, cum vreti s-o numiti, la 1 an dupa ce au facut un vaccin optional anti-varicela ( este vorba despre 7 cazuri, insa daca ne gandim ca sunt 5 cazuri la 10.000, sa fie dintr-o data 7 in cercul de cunoscuti, mi se pare cam mult).E un semnal de alarma; poate fi si o coincidenta, insa mie unul mi se pare f suspect ca la copii perfect normali pana la 5-6 ani sa se declanseze autismul din senin..
iris77 spune:
ne-ai furnizat o informatie "interesanta" daca pot sa o numesc asa, ovidiu vi-s -vis de efectul pe care e posibil sa il dea un vaccin, chiar fiind el si de natura optionala.
eu imi amintesc ca am urmarit intr-o seara o emisiune (pe postul euforia TV la Oprah)pe aceasta tema cu copii nascuti perfect sanatasi si care dupa varsta de 1 an, unul chiar dp varsta de 3 ani s-au schimbat complet, retragandu-se in lumea lor. parinti erau disperati neexplicandu-si ce anume a determinat imbolnavirea copiilor lor. ca sa intareasca cele spuse au prezentat imagini video inregistrate cu copilasii inainte de a se imbolnavii.
diana_h spune:
Suntem o mana de oameni si o mie de intrebari fara raspuns! Intradevar "invazia" exista, cauzele sunt necunoscute si parintii disperati! Terapia este foarte scumpa in schimb si multi renunta cand nu au incotro!!! Asta e cel mai dureros! Dar atunci cand poti sa l ajuti, e bine sa o faci, pt ca repet se poate intampla oricui, iar boala nu este descoperita in timpul sarcinii, nici la nastere, abia dupa unu, doi ani in functie de caz!
Am apreciat mult ce fac austriecii pentru copii, cat de mult conteaza sanatatea lor si mai presus de orice e copilul, pentru ca este "viitorul" iar daca in viitor nu investesti, atunci in ce?!
Va mai spun un singur lucru care ma impresionat in Austria! Exista un centru in care sunt primiti (bine, cu cereri, cu stat la rand, ca sunt multi) copiii care sunt autisti cu varste intre 2-18 ani! Acolo personalul incearca sa i dezvolte copilului anumite abilitati, care cosidera ei ca ar reprezenta copilul(in functie de inclinatii,etc), ii pregatesc pentru viata, o cariera, o meserie(pt ca, ce il inveti el aia stie, in domeniul ala va excela)! Lovitura de gratie ca sa spun asa, a fost contabilul centrului care era AUTIST! si care cred ca stia si ultimii 0,001euro unde sunt!
Inchid subiectul, sunt multe de spus, dar atata timp cat autoritatile nu iau masuri, noi suntem precum copiii-neputinciosi!!!
Va doresc o seara frumoasa tuturor
Diana
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorana Exista locuri speciale pentru autisti in Bucuresti? |
Da. Exista gradinite care sprijina integrarea copiilor autisti in grupele normale, cu conditia ca acestia sa aiba un insotitor care sa-i supravegheze in permanenta (Educatoarele nu au cum sa aiba pregatirea de specialitate pentru a face fata situatiilor neprevazute)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 Pe mine ma ingrijoreaza urmatorul aspect.Am observat impreuna cu alti colegi de-ai mei si cu un homeopat care imi este prieten, o " invazie " de copii autisti, la care s-a declansat acest sindrom, boala, cum vreti s-o numiti, la 1 an dupa ce au facut un vaccin optional anti-varicela ( este vorba despre 7 cazuri, insa daca ne gandim ca sunt 5 cazuri la 10.000, sa fie dintr-o data 7 in cercul de cunoscuti, mi se pare cam mult).E un semnal de alarma; poate fi si o coincidenta, insa mie unul mi se pare f suspect ca la copii perfect normali pana la 5-6 ani sa se declanseze autismul din senin.. |
Ovidiu, nu este cazul sa te ingrijorezi mai mult decat trebuie. Vaccinul este printre ultimele cauze posibile ale autismului, deocamdata nevalidata de studiile stiintifice dar mult indragita de homeopati.
alsa spune:
nu stiu daca mai e de actualitate subiectul, dar pentru cei interesati, aici sunt site-urile cu gradinitele autorizate si acreditate de ARACIP din toata tara.
http://www.edu.ro/index.php/articles/11229
http://www.edu.ro/index.php/articles/11236
dia48 spune:
Buna! stiti cumva daca gradinita La Bunica din Rosu este autorizata?Ei spun ca da.Stie cineva?Va multumesc!
Teo2rina spune:
dia48, trebuie sa aiba afisata la intrare autorizatia de incredere data prin OM sau acreditarea, daca nu, cere sa ti-o arate.
abia astazi am descoperit acest subiect, as avea o precizare de facut, cred ca Soranei, scuze ca nu am retinut cu exactitate numele: toate alternativele educationale au un curriculum, si montessori, si step, toate. daca scrie ca fac germana si nu mai stiu ce, e gresit, fie nu respecta programa, fie nu stiu sa-si faca reclama.
alta chestiune: toate gradinitele de stat sunt acreditate din oficiu, or gradinitele particulare, pentru a putea fi acreditate trebuie sa indeplineasca o multime de conditii, conditii pe care cele de stat nu prea pot spune ca le respecta. asta e cam ca in fabula Cainele si catelul. sau altfel spus: statul e mai... egal decat ceilalti...
referitor la obligativitatea frecventarii gradinitei: cum, oare, ar putea sa ne oblige din moment ce nr gradi de stat e insuficient? plus ca sunt 40 copii in grupa... in loc de 20. asta inseamna ca ar trebui sa-i duca si la particular, dar, oare, isi pot permite? nu ma judecati gresit, sunt total de acord cu gradi particulare, sunt patroana uneia (cu autorizatie), dar eu ma refer la o clasa sociala cu resurse mici, care, din pacate, e foarte numeroasa. de ce statul sa te obligfe sa duci copilul la gradi daca nu ai unde? nu mai spun ca in Bucuresti, cu toate gradinitele particulare, tot nu sunt locuri suficiente pt toti copiii.
imi cer scuze pt exprimarea haotica, aveam atat de multe sa spun, nu mi le amintesc pe toate. ideea principala este ca statul roman nu protejeaza cetatenii sai.
Marina, mamica in de haiduc Mihnea-Adrian 14.02.2008
www.flickr.com/photos/24464658@N08/?saved=1" target="_blank">Avem un an!!!
Poze noi cu bebe
www.flickr.com/photos/24464658@N08/?saved=1" target="_blank">Minunatie de bebe