LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu nu cred ca parintii sunt ignoranti si prostiti de oricine, cum spui tu, Ovidiu. Uneori parintii nu au de ales, din motive diverse, inclusiv financiare si sunt obligati sa-si duca copii la gradinite de stat. Alteori au motivele lor pentru care o fac, au o logica si un scop, nu cred ca e ignoranta in cazul parintilor care aleg o gradinita pentru copilul lor. Sigur ca se poate face o alegere gresita si apoi te plangi de ce ai patit si mai ales ii avertizezi pe altii sa nu pateasca ca tine. Dar eu nu as zice ca oamenii respectivi sunt ignoranti ... e cam jignitor. Si se poate intampla oricui si la orice fel de gradi .. sa aiba o experienta nefericita, chit ca a ales ce a crezut ca e mai bun pentru copilul lui ....
Uite anul trecut a fost scandal in cartier pentru ca de la gradi de stat de langa noi plecase un copil singur. Copilul respectiv iesise singur din gradi (nimeni, absolut nimeni nu l-a vazut ca a plecat!!!), luase metroul si mersese 4 statii, incercand sa isi caute mama la serviciu. Ma rog, s-a terminat cu bine, copilul a fost gasit, dar iti dai seama ca parintii au albit in cele 2 ore cat si-au cautat copilul prin Bucuresti. Parintii nu au facut reclamatie pentru ca erau obligati sa isi duca copilul in continuare la gradi din motive financiare. Daca ai sta in cartier si ai avea de ales intre aceasta gradinita de stat si una particulara fara acreditare, dar cu bodyguard la poarta, 12 copii in grupa, supravegheati non-stop de minim 2 persoane, ce-ai face? Chiar crezi ca din ignoranta se duc parintii la particulare?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Gradinita este sau nu obligatorie pana la urma? ca nu stiu ce-au mai tot schimbat astia in legi. probabil ca in cazul in care raspunsul este da, este o mare problema cu aceste gradinite neacreditate. Adica nu se recunoaste ceea ce a facut acolo copilul. Si se prea poate sa fie in pericol de desfiintare oricand, ceea ce iar e cam neplacut pt copil si parinte.
In alta ordine de idei, nu cred ca un comportament ok intr-o gradinita(ma refer la personal) tine de acreditare. ca poate fi acreditata si sa nu isi dea interesul, sau invers. N-ar fi asta un criteriu pe care as alege gradinita. Adica n-a sta linistita "dom'le, ce gradinita tare" numai pt ca are ceva acte in plus.

Mergi la inceput

Sincer, nici mie nu mi-e clar cum e cu "obligativitatea". Daca nu-ti duci copilul la gradi ce se intampla? Nu ti-l primesc la scoala? Vin sa ti-l ia cu forta de acasa? Ambele actiuni par aberante .... Cred ca e una din chestii alea de mai apar prin legile romanesti "e obligatoriu sa". Si daca nu? Si daca nu, nu-i nimic

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Acum vre-un an, cand cautam eu gradinite, era obligatorie. Si ce daca e obligatorie? Ce sa faca parintii, pentru ca oricum locuri la gradinitele de stat nu sunt suficiente

Scuze pt off topic!

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Nu stiu nici eu ce inseamna gradinita obligatorie.
Nu stiu daca la inscrierea in scoala se cere printre actele de inscriere si un ,,ceva,, de la gradinita, ca nici de certificat tip de absolvire a gradiniei (VALABIL PENTRU GRADINITELE AUTORIZATE) nu am auzit.
Si nici de cazuri in care copilul nu a fost primit la scoala din cauza ca nu a frecventat gradinita nu am auzit
Chiar si fi curioasa dac exista contrariul....

Ana mami de Mara!

Mergi la inceput

Eu am inscris copilul la scoala si mi s-a zis ca dupa ce termina gradi sa aduc o fisa medicala de la gradi. Dar nu prea pricep ce fisa medicala ca la gradi am dus analize facute la medicul de familie ....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

gand la gand
tot la fisa medicala de la gradi ma gandeam si eu ca se cere.
Toate gradinitele sunt obligate sa faca fise medicale copiilor, in care se trec vaccinurile, controle facute de medici ale copiilor, boli contagioase etc. Deci trebuie ceruta fisa medicala de la gradinita.

Si daca spuneai ca nu a fost la gradinita oare nu ti-o primea? Te-a interebat la scoala ce tip de gradinita a frecventat copila???

off topic: la ce gradinita o dai la privat sau la stat??

Ana mami de Mara!

Mergi la inceput

Nu m-au intrebat "ce" gradi a facut. Doar mi-au spus ce acte trebuie la dosar si au mentionat ca dosarul trebuie completat ulterior cu fisa medicala de la gradi. Am voluntariat eu informatia cand m-am strambat ca va face italiana de la cls. I-a si am intrebat daca nu e posibil sa faca engleza, ca a facut pana acum engleza intensiv la gradi. Directoarea a zis "Nu exista gradi cu engleza intensiv" si eu am zis "ba da, sunt o gramada ... noi am fost la gradinita x si y" (ca am schimbat gradi pe drum). Si invatatoarei i-am zis ce gradi am facut, dar nu pare sa conteze .. adica n-a comentat nimeni.
A fost la gradi particulara si va merge din toamna la scoala de stat. Sper sa fie ok, daca nu va fi, o voi muta la particulara, dar momentan incercam varianta scolii de stat ....

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Eu auzisem un zvon(citisem de fapt pe net pe undeva) ca s-ar face obligatorie gradinita de la 3 ani, incepand de anul acesta. In contextul asta poate ar conta daca gradi la care merge copilul este sau nu acreditata.
Si mie mi se pare aiurea, cu siguranta primit la scoala este oricum. Poate sa fie vorba de vreo amenda ceva in caz ca nu a mers la gradi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sweetmelon

Eu auzisem un zvon(citisem de fapt pe net pe undeva) ca s-ar face obligatorie gradinita de la 3 ani, incepand de anul acesta. In contextul asta poate ar conta daca gradi la care merge copilul este sau nu acreditata.
Si mie mi se pare aiurea, cu siguranta primit la scoala este oricum. Poate sa fie vorba de vreo amenda ceva in caz ca nu a mers la gradi.

Zvonul cu obligativitatea gradinitei e de foarte mult timp si nimic. Pentru ca gradinita sa fie obligatorie, ar trebui sa fie inclusa in sistemul de invataman ceea ce in prezent scolile nu au capacitate administrativa necesara.

Amenda daca nu ai dat copilul la gradinita??? Mie mi s-ar parea ciudat si intai ar trebui sa fie amnedati si parintii ai caror copii sunt in abandon scolar.

Ana mami de Mara!

Mergi la inceput