LISTA GRADINITELOR FARA AUTORIZATII DIN BUCURESTI
Raspunsuri - Pagina 10
Colleen spune:
Pentru ca nu am gasit gradinita Just4Kids in lista celor autorizate de ARACIP, azi am sunat la ei...Lista nu e actualizata, gradinita fiind autorizata de anul trecut.
curcubeu3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ovidiu_d2001 In toamna anului trecut a aparut un articol in "Gandul", unde se ridica problema gradinitelor fara autorizatie care totusi functioneaza in Bucuresti. Va atasez aceasta lista si linkul catre articolul despre care va vorbeam , pentru a verfica veridicitatea acestei informatii. Gradinitele ilegale din Bucuresti Sectorul 1: Little Einstein School, Diamond Kids, Domino, Mini Terra, Teddybar, AristoKids, Salut, Winnie, Biene Maja, Pitiriki, Raza Soarelui, Dreams World, Tom Degetel, Wonder Kids Sectorul 2: Simsala Grimm, Bell, Kids First, Golden Kids, Dani’s Children, Happy Place, Brotacel, Dino, Crionera, Universcult, La petite ecole, Oxigen sport, Maria, Tonya, Necta Kids Sectorul 3: Îngerasul meu, Noel, ABCDino, Condor, Kinder Planet, A&M Kids Club, Diana Sectorul 4: Barba-Cot, Doris, Aniela Asociatia Club Boreal, Children’s Academy, Tic-Pitic Sectorul 5: Conil Kindergarten, Pestisorul auriu, Maryland Sectorul 6: Maryland, Rikki-Tikki, Scooby&Friends, Marienkafer, Asociatia pentru Educatie Dana, Loreley, Dreams World, Curcubeul veseliei http://www.gandul.info/scoala/gradinitele-particulare-ilegale-sunt-o-afacere-de-sute-de-mii-de-euro.html?3934;3197204 ovidiu |
alsa spune:
Colleen, sa inteleg ca ai sunat la ARACIP si ei ti-au spus ca nu au listele actualizate!? Foarte urat din partea lor daca este asa, noi cum mai putem sa avem o idee de evolutia in privinta asta a gradinitelor?
dia48 spune:
Nu inteleg de ce va puneti atatea intrebari de ce o gradi.e acreditata/autorizata,inainte altora,chiar daca indeplineste toate conditiile!Nu stiti ca in tara asta ultimul cuvant il are SPAGA !!!!Asa ca cine de mai mult ,va fi primul autorizat!
alsa spune:
Dia, problema mea nu este sa fie primul autorizat, ci sa fie autorizat. Sigur ca nu sunt naiva si imi dau seama ce importanta si influenta are spaga, dar cu atat mai mult elimin din start gradinitele fara nimic. Ma refer la cele mai vechi, nu cele nou deschise care bineinteles n-au apucat si nici nu pot obtine autorizatie atat de repede. Iar in ceea ce priveste acreditarea, sper ca spaga sa fie mai greu de dat, avand in vedere numarul mic de gradinite acreditate in Bucuresti, si lucrurile sa fie mai luate in serios, sa conteze mai mult acele criterii de care se tine cont.. Asa sper eu!
Colleen spune:
Alsa, exact asa am facut, am sunat la ARACIP si mi-au zis ca nu au actualizat listele. Gradinita respectiva figura la ei in calculator ca fiind autorizata de anul trecut, asta dupa ce au verificat, cu mine la telefon, listele de pe site.
alsa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Colleen Alsa, exact asa am facut, am sunat la ARACIP si mi-au zis ca nu au actualizat listele. Gradinita respectiva figura la ei in calculator ca fiind autorizata de anul trecut, asta dupa ce au verificat, cu mine la telefon, listele de pe site. |
Foarte interesant!! Nu mai am ce spune.... Mare ajutor si ARACIP-ul asta!! Rusine..
Bony spune:
OK, a trecut mult timp, dar ..... lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Cert este ca un copil trebuie supravegheat tot timpul. Indiferent cum sunt gradinitele (acrediate sau nu) copilul este in siguranta, nu lasat pe strada sau cu o bunica care uita ca are copilul in casa. Daca gradinita este curata si-si da interesul fata de copil, atunci nu ma intereseaza daca este acreditata sau nu, cati bani fac sau pe cine eludeaza. PDL-ul fura, bancile fura, Fsn-ul fura, PNL-ul fura, importatorii fura, Petrom fura, trafic cu tigari, mafie in vami....acolo sunt marii pesti care invart economia pe degete si sunt feriti de consecinte........si vorbim de miliarde de euro pe an; cat despre o gradinita, fix-pix. Iti ofera un serviciu, de multe ori peste standardul de la stat si nu are autorizatie - foarte bine. Ce profit poate avea o gradinita? Cu indulgenta 1500-2000 euro pe luna, adica deschizi o afacere in care investesti timp si bani, ca sa castigi mai putin de cat un European la Mc Donalds sau un constructor in Spania (asta mi-a venit repede in minte). Mare evaziune, ce fac astia cu gradinitele si o mana de copii supravegheati, care nu mai stu pe strada, nu mai ajung sub rotile masinilor sau beti din cauza neglijentei bunicii.
OK, dam citate din oameni celebri si avem principii, dar statul cu ce ne ajuta sa adunam copii de pe strada? Cu milioane de euro cheltuite pe adaposturi pentru caini si borduri supra-etajate. Hai sa fim seriosi. Ar trebui statul sa le dea bani sa le infiinteze, sa-i ajute sa le deschida, sa sugereze parintilor care raman cu copiii pe dinafara sistemului de stat o gradinita din sectorul unde locuiesc.