Atentie la pufuleti!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
zi-mi si mie, de curiozitate, cum ai proceda daca, in jurul copilului tau, apare un altul cu o punga de pufuleti in manute? Iar puiul tau sa se uite pofticios cum cel de langa el baga in gurita, iar el n-are... (vorbesc de prieteni de joaca, cu care ne intalnim aproape zilnic). Sau cu o acadea, sau mai stiu eu ce.. Nici eu nu am fost (si nu sunt) de acord cu astea, dar eram curioasa cum ai facut sa-l "feresti" pe Theo, sau cum procedezi in situatii dinastea. (toata consideratia, pentru asta! )

Ai mereu la tine bucatele de mar, banana, astfel incat sa poti veni si tu cu ceva de mancat.

teoria ca teoria, practica ne omoara!
Sa fii convinsa ca am facut lucrul asta aproape de fiecare data, dar daca X are pufu sau bombonica, nu ne mai intereseaza altceva, in ruptul capului!
poate ca solutia ar fi, pentru evitarea totala si completa a "pocinogilor", izolarea de ceilalti prieteni! (ca mamicilor nu le pot interzice eu sa cumpere sau sa le dea propriilor copii ce vor ele; fiecare cum isi invata copilul.. acasa! Ca, in curtea blocului, chiar n-ai ce face! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
zi-mi si mie, de curiozitate, cum ai proceda daca, in jurul copilului tau, apare un altul cu o punga de pufuleti in manute? Iar puiul tau sa se uite pofticios cum cel de langa el baga in gurita, iar el n-are... (vorbesc de prieteni de joaca, cu care ne intalnim aproape zilnic). Sau cu o acadea, sau mai stiu eu ce.. Nici eu nu am fost (si nu sunt) de acord cu astea, dar eram curioasa cum ai facut sa-l "feresti" pe Theo, sau cum procedezi in situatii dinastea. (toata consideratia, pentru asta! )

Ai mereu la tine bucatele de mar, banana, astfel incat sa poti veni si tu cu ceva de mancat.

teoria ca teoria, practica ne omoara!
Sa fii convinsa ca am facut lucrul asta aproape de fiecare data, dar daca X are pufu sau bombonica, nu ne mai intereseaza altceva, in ruptul capului!
poate ca solutia ar fi, pentru evitarea totala si completa a "pocinogilor", izolarea de ceilalti prieteni! (ca mamicilor nu le pot interzice eu sa cumpere sau sa le dea propriilor copii ce vor ele; fiecare cum isi invata copilul.. acasa! Ca, in curtea blocului, chiar n-ai ce face! )

_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
Albumele noastre
Suntem maricele

"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"

BA DA, AI CE FACE !!! Totul e sa fi tu convinsa ca procedezi bine. In mod normal, copilul are incredere in mama, se uita in ochii ei, si daca tu esti sigura pe tine si ii explici de mii de ori ce e bine si ce nu isi va insusi explicatiile tale. Si nu trebuie sa te izolezi, e suficient ca in momentul in care copilul "vecin" primeste pufuleti si acadele si doresti ca al tau sa nu primeasca sa-i oferi tu mar, alt fruct sau o coaja de paine si sa te indepartezi pt cateva minute de copilul respectiv. Sau anticipezi momentul in care copilul "vecin" va primii pufuleti si ii oferi alui tau mar inainte de a sosi punga de pufuleti in zona. Metode sunt multe dar daca tu ca parinte nu esti convins intr-adevar nu poti face nimic. TOTUL DEPINDE DE NOI!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

LE

si recitind inca odata ce ai scris imi permit sa-ti spun ca nu-l mai intereseaza altceva pt ca deja a prins gustul. de aceea ziceam intr-o postare anterioara ca acum, in prima copilarie, se formeaza gusturile si deprinderile pt mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
Lory, incerc sa-ti raspund punctual...da, in mod normal pufuletii nu se fac asa - cu adaosuri de coloranti, dar te risti? stii care sunt aia safe si care nu? Eu una prefer sa nu-i dau chestii inutile pentru organism si sa mai si risc!
Conform legii, orice producator este obligat sa treaca pe eticheta ce pune inauntru..ca o face sau nu asta numai ei stiu...nenea care a facut analiza a procedat exact asa cum se porcedeaza la astfel de analize ...citeste ce scrie pe eticheta si spune ce inseamna fiecare ingredient si ce efecte are asupra sanatatii etc. Analize de laborator se fac numai in cazul unor studii sau in cazul unor reclamatii.Nurofenul pentru copii este un produs "destinat" copiilor si, ca atare, nu cred ca sunt nebuni sa bage un colorant daunator ca altfel l-ar fi scos de pe piata asa cum au facut cu alte sute de medicamente...pufuletii nu sunt "special" destinati copiilor sunt un produs de larg consum. Mamaliga este malai pur...pufuletii sunt malai grisat cu adaosuri si expandari...nu este acelasi lucru. Cat despre exagerare, ma repet vorbim aici de bebelusi...ti se pare o exagerare sa alimentezi un bebe cu ceea ce ii este bun, necesar si ii aduce un aport de ceva in organism sau sa ii dai pufuleti, pufarine sau mai ce stiu eu in loc de fructe ...eu una sunt foarte atenta la ce mananca copilul meu si da, pana cand va creste si va constientiza si va pofti si poate nu voi mai pute evita sa-i dau, nu ii dau lucruri care nu-si au rostul in organism.

Off-topic :nu-mi plac formularile de genul "te risti?".
Trebuia sa precizezi de la inceput :subiect pentru copii sub 2 ani.
Din pacate,eu nu am la indemana "malai pur",il cumpar din comert,deci nu am certitudinea ca este 'pur".Cat despre expandare nu este o chestie criminala.
In ceea ce priveste efectele,depinde cu cat indopi un copil.A interzice ceva unui copil doar pentru a arata ce mama super esti este iarasi o greseala.La un moment dat,copilul acela o sa-si ia revansa.Iar parintii nu vor intelege unde au gresit cand ei s-au straduit
Nicio clipa nu am sustinut ca este bine sa mananci pufuleti non-stop,este o prostie ,dar de aici pana la a interzice este cale lunga.Trebuie sa interzici prea multe.
Aproape toate alimentele/medicamentele etc au in compozitie si coloranti alimentari.Nu poti sa le interzici pe toate,doar sa cauti o cale prin care efectele asupra copilului sa fie la minim.
Daca vrei,discutam si despre banane/portocale/grefuri,despre faptul ca si ele au tot felul de chestii in ele sau pe ele ca sa reziste etc.
Sa stii ca nici mamele care cred ca subiectul este o exagerare nu isi indoapa copiii cu pufuleti.Eu i-am facut recent analizele copilului meu si au iesit bune in conditiile in care am incercat sa-i dau sa manance diversificat,nu i-am interzis dulciurile,stie perfect cand sa se opreasca,nu i-am dat pastilute minune-martieni etc(care si aia sunt plini de "arome"),nu i-am facut branzica de "casa" cu pastile de calciu.Mananca fructe,mananca lactate,dar mai gusta si pufuleti sau biscuiti sau bomboane.Toate in cantitati rezonabile.

Pentru ca te-ai simtit foarte jignita (si vad ca esti singura care s-a simtit astfel in urma raspunsurilor mele)...ma simt obligata sa-ti raspund...
1. nu am postat acest mesaj ca sa ajungem la scandaluri sau polemici interminabile ci doar pentru a semnala ceva, care, in opinia mea (si se pare ca nu numai!) este important pentru santatea copiilor nostri.
2. Daca citeai atent postarea mea initiala vedeai ca este destinata bebelusilor si nu copiilor mai mari. In acest sens repostez
Am si eu o durere...de multa vreme (chiar inainte de a avea copil!) urmaresc mamele si bunicile care cu foarte multa nonsalanta isi indoapa bebelusii, in parc, cu PUFULETI. Eu, fiind o persoana care are probleme cu stomacul si o mancatoare de pufuleti am fost sfatuita de medici sa nu mai pun in gura asa ceva...evident ca am intrebat de ce...raspuns: cantitate de sare de trei ori mai mare decat necesarul de sare intr-o zi pentru un adult (!!!!), 0 aport de orice, coloranti alimentari foarte daunatori...etc
Am ajuns la concluzia ca atunci cand voi avea un copil nu-i voi da asa ceva nici in ruptul capului pentru ca nu vreau sa-i distrug rinichii.
Cautand pe net ceva am gasit un articol pe care vi-l postez si voua, in speranta ca macar voi, cele care sunteti mame de bebelusi nu veti face aceeasi imprudenta ca cele pe care le vad eu in parcuri

3. Off topic - imi pare rau ca nu agreezi termenul "te risti"...suntem pe un forum si fiecare se exprima cum doreste, in limitele bunului simt ...nu a fost o jignire si nu consider ca trebuie sa ma simt obligata sa-ti cer scuze pentru sensibilitatea ta la aceasta exprimare...
4. Nu am spus ca expandarea este o chestie criminala...am subliniat doar ca nu sunt acelasi lucru - mamaliga si pufuletii (in contextul in care tu spuneai ca un copil poate fi predispus la afectiuni si poate face acest lucru si de la mamaliga...)
5. Nu doresc sa arat ca sunt o "mama super" ci o mama responsabila... si faptul ca nu-i dau copilului meu pufuleti nu inseamna ca ii interzic...inseamna ca nu-l alimentez cu lucruri inutile, pe care, da, le va descoperi mai tarziu si le va si manca...
(si apropo, tot off topic si pe mine ma deranjeaza "tonul" si felul in care mi te adresezi desi nu cred ca ti-am gresit tie personal cu ceva)
In incheiere: apreciez faptul ca copilul tau stie cand sa se opreasca....un bebelus de 6luni, 9luni, un an nu STIE...de aia suntem parinti...sa-l ajutam sa se opreasca si sa-l indrumam spre ce este bine...asta nu este privatiune este educatie...si asta nu face din noi super mame...ci doar mame.

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Nu m-am simtit "foarte jignita" si nici nu ma dor ochii.Poti sa pastrezi fontul normal.In afara de faptul ca intr-adevar am o sensibilitate la formularea "te risti" si am scris ca trebuia sa pui in numele topicului "atentie pufuleti-subiect special pentru bebelusi" am facut doar comentarii la subiect.
Regula generala ar fi ca in parc copilul sa nu manance nimic.Eu le "admiram " foarte mult pe mamicile din parc care ,fara sa se sterga cu un servetel umed pe maini,scoteau un iaurtel buuun ,puneau mana murdara pe capac si da-i copilului iaurtelul ca acasa nu mananca
Si chestia cu "60% dintre oamenii de peste 20 de ani bolnavi de stomac" este o exagerare.Este adevarat ca a crecut incidenta acestui tip de boli pe fondul stresului si meselor dezordonate sin ultimii 15 ani,dar nu cred in acest procent.
Pentru Luna:ca sa-ti cariezi dintii pana la 2 ani (abia iesiti) trebuie probabil sa-i dai non-stop dulciuri.Si,ca o observatie generala,nu este recomandat sa-i dai unui copil dulciuri la cina,chiar si "sanatoase".
PS:Oana,daca te consideri jignita pentru ca eu cred acest subiect o exagerare,raporteaza-ma la moderator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Mai, mai... fiecare intelege exact ce vrea dintr-un mesaj/raspuns. Una sunt copiii mici, carora trebuie sa le dai alimentatie strict controlata si una cei mai marisori. Asadar la cei spre 3 ani ma refeream cand spuneam ca e ok sa rontaie si chestii considerate nu foarte sanatoase, precum pufuletii (cei fara acea tartrazina). Iar repet: cumpatat! Asta e toata ideea, nu sa interzici, ci sa-i dai sa guste, dar putin si controlat. Da, ce nu a conoscut nu o sa-l intereseze (apropo de ideea ca sunt destule tari in care nu exista pufuleti), dar traim in Romania, corect? Pe urma, faptul ca am comparat puii nostrii cu cei de la tara/munte. Pai bine oameni buni, m-am referit la educatie, la supraveghere, la ce? Nu la ideea ca mananca de toate, dar sunt sanatosi datorita faptului ca zburda la aer curat? Ei nu respira toate noxele din oras. Toate sucurile de fructe si piureurile de legume nu fac cat asta.
Si apropo, generatia parintilor mei e vai de ea, numai sanatosi nu. Si nu au mancat prostii, pentru ca nu erau. Si nici eu nu am avut cand eram mica (n. 1980). Totusi, vad ca la cei de varsta mea apar tot felul de minuni de nu stii cum sa le tratezi. Blamez poluarea.
Dar asta e foarte off-topic. Oanamada, ai dreptate, bebelusii nu ar trebui sa fie indopati cu mizerii. Si eu am cam spumegat cand cineva i-a infipt in mana lu fi-mea o acadea, cand eu vroiam sa evit tampeniile de genul asta cat mai mult... nici nu stia ce e aia (avea vreo 2 ani atunci). Cand se intampla asa, nu poti smulge din mana ce a primit. Speri sa nu iti ceara in magazin vreodata si atat.
Sorry, am impresia ca mesajul meu nu e foarte coerent, sar de la una la alta. Sper ca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Gargoyle, esti foarte coerenta si am inteles perfect ce spui. Ai dreptate, nu poti smulge din mana copilului daca a primit ceva...dar, daca este suficient de mare ca sa inteleaga ii poti explica....pana la urma va ajunge sa manance...acum depinde de noi cat si cum...
Cand ai comparat copii de la oras cu cei de la tara eu am crezut ca te referi si la alimentatie pentru ca ai spus si de diverse alimente...in acest context am intervenit. Da-mi voie sa-ti reamintesc faptul ca acei copii nu au notiunea de spalat pe maiini (majoritatea!) si mananca direct dupa ce au stat cu mainile in tarana de la animale...sau ca laptele care li se da este muls in conditii neigience (vezi galeata in care se pune si laptele de la vaca, dar si mancarea de la alte animale sau ugerul nespalat sau maiinile murdare cu care se mulge laptele), ca mananca fructele direct de la sursa fara sa le spele inainte etc, etc...acolo toata lumea traieste pe principiul "lasa mama ca sunt sanatoase" si nu da doi bani pe igiena ...pe langa asta cine are impresia ca taranii nu "stropesc" fructele sau legumele se inseala amarnic (nu vorbesc povesti...pur si simplu stiu niste lucruri pentru ca am pe cineva care a lucrat mjulta vreme intr-un astfel de mediu (de la tara!)...asa ca da, dincolo de aerul curat "intervin" factorii enumarati mai sus...care sunt importanti, la fel de importanti pentru sanatate...la asta ma refeream eu

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihharo spune:

Cu pufuletii avem si noi "probleme", de multa vreme, in sensul ca e greu sa renuntam total la ei... Baiatul meu nu-i mananca des, ce-i drept, dar cand mananca goleste in 5 minute toata punga. De chips-uri l-am ferit pana acum , dar cu pufuletii n-am scapat. Dar sa va povestesc ce experienta am avut eu personal cu o punga de pufuleti.
Era una din cele cu surprize, colorata... mancam din ea uitandu-ma la televizor, si la un moment dat dau cu mana de ceva dubios. Se uita sotul meu in punga - ce credeti ca era? un soarece mort Va dati seama cam in ce tensiune am stat urmatoarele zile, de frica sa nu ne imbolnavim de ceva (mancase cativa si baietelul!). Asa ca ... mai bine cumparati pungi transparente, sau goliti-le inainte in ceva. Eu de atunci asa fac, chiar si cu cele de cereale, asa de traumatizata am ramas dupa "experienta" respectiva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu cumpar acest produs NICIODATA. Incerc sa-i feresc si de dulciuri din comert. Insa e drept ca cel mare a dat de gustul ciocolate si cere. Am in casa ciocolata alba sau biscuiti cu putina ciocolata si ii dau cand insista si nu ne intelegem deloc, sau drept rasplata daca a facut ceva bun ce i-am cerut. Dar cele descrise mai sus se intampla rar, adica primeste 1 cub de ciocolata sau biscuite o data la saptamana cred.
In parc nu a tanjit la ce mananca ceilalti copii pt ca nu l-am lasat niciodata sa ia nimic si i-am explicat, chiar daca s-a lasat cu plans. Daca cineva i-a oferit ceva ce nu mi-a convenit,i-am spus ca nu mancam in parc, luam si mancam acasa, si am luat eu respectivul aliment (bomboana sau ce-o fi fost) si l-am aruncat la primul cos.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihharo

Cu pufuletii avem si noi "probleme", de multa vreme, in sensul ca e greu sa renuntam total la ei... Baiatul meu nu-i mananca des, ce-i drept, dar cand mananca goleste in 5 minute toata punga. De chips-uri l-am ferit pana acum , dar cu pufuletii n-am scapat. Dar sa va povestesc ce experienta am avut eu personal cu o punga de pufuleti.
Era una din cele cu surprize, colorata... mancam din ea uitandu-ma la televizor, si la un moment dat dau cu mana de ceva dubios. Se uita sotul meu in punga - ce credeti ca era? un soarece mort Va dati seama cam in ce tensiune am stat urmatoarele zile, de frica sa nu ne imbolnavim de ceva (mancase cativa si baietelul!). Asa ca ... mai bine cumparati pungi transparente, sau goliti-le inainte in ceva. Eu de atunci asa fac, chiar si cu cele de cereale, asa de traumatizata am ramas dupa "experienta" respectiva!

Cum Doamne iarta-ma sa fie un soarece mort untr-o punga depufuleti?
Pufuletii sunt usori,foooarte usori,daca era un soarece iti dai seama cat atarna?
Puteai sa te rezumi la o coada ,un picior acolo....sau la un gandac ,da la un soarece

Mergi la inceput

Loryi, fontul nu l-am schimbat, doar l-am bolduit pentru ca ala era un citat si am schimbat culoarea acolo unde scria bebelusi pentru a-ti arata ca nu citesti atent, dar te grabesti sa faci afirmatii...atata tot...ma bucur ca nu te dor ochii
Nu am de ce sa te raportez la moderatori...chiar ma amuza felul in care tu alegi sa tratezi problemele, dar nu sunt de acord cu tine...mai ales ca tu te referi la exagerari...culmea este ca tu, esti mai exagerata si nici nu-ti dai seama...exemplul:
Eu le "admiram " foarte mult pe mamicile din parc care ,fara sa se sterga cu un servetel umed pe maini,scoteau un iaurtel buuun ,puneau mana murdara pe capac si da-i copilului iaurtelul ca acasa nu mananca
scuza-ma ca te intreb...poate e o moda noua...copilul mananca cumva capacul de la iaurt...de trebuie sa se desimfecteze mama cand pune mana pe capac? Cum ramane cu praful si cu mizeria din depozitele si din masinile in care este transportat iaurtul....alea nu sunt pe capac?
Si chestia cu "60% dintre oamenii de peste 20 de ani bolnavi de stomac" este o exagerare.Este adevarat ca a crecut incidenta acestui tip de boli pe fondul stresului si meselor dezordonate sin ultimii 15 ani,dar nu cred in acest procent.
Ma bucur ca si aici crezi ca este o exagerare...sa-ti dea Dumnezeu sa nu afli vreodata ce inseamna exact acele procente si cat de reale sunt ele...pentru ca daca ai afla inseamna ca te confrunti cu una din aceste boli...si nu-ti doresc. Fereste-te sa mai faci catalogari si sa mai dai verdicte puanand totul pe seama exagrerari...ca informare exagerata (citat dintr-una articol privind bolile din Romania)-
Fata de bolile cardiovasculare, bolile digestive afecteaza in general tinerii peste 20 de ani. Incidenta acestor boli digestive este mai mare in randul po****tiei apte de munca, active social. Daca nu se intervine la timp cu tratamentul corect, bolnavul poate sa ajunga chiar la pensionare temporara sau, in cazurile severe, cu grad de invaliditate, la pensionare definitiva.
"Pe masura ce societatea s-a occidentalizat, bolile digestive au capatat (la nivel mondial, dar mai ales in Romania) o pondere tot mai mare – conform studiilor efectuate in anul 2007, peste 60% din po****tia din Romania sufera de boli digestive. Este o statistica ingrijoratoare, cu atat mai mult cu cat ajungem sa ne “comparam” din acest punct de vedere cu tari subdezvoltate din Africa.
Omul nu mai stie sa manance. Nu-si mai respecta orarul de masa, nu mai da importanta cantitatii si mai ales calitatii alimentelor, ceea ce a determinat cresterea numarului persoanelor suferinde de boli digestive. Omul de astazi este agitat, stresat, se preocupa mult de pastrarea locului de munca. Stesul este unul din factorii determinanti, dar principalul factor cauzator ramane totusi alimentatia necorespunzatoare, avertizeaza prof. dr. Constantin Chira, seful sectiei de Gastroenterologie de la Spitalul de Urgenta MAI "Prof. dr. Dimitrie Gerota".
Ps: reciteste ce a scris Luna...nu ca-i iau apararea, dar iar ai citit ce ai vrut tu! Inca ceva....o astfel de cariere a dintilor poate arata ceva mai mult decat exgerare la dulciuri...exista si un factor numit ereditate si exista si alti factori agravanti sau porbleme de mentinere a fluorului in organism...te rog, fara suparare, pune mai putine etichete la altii (ca la asta suntem specialisti cu totii!) si vorbeste mai mult despre experientele tale! In rest, numai bine!

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui mihharo

Cum Doamne iarta-ma sa fie un soarece mort untr-o punga depufuleti?
Pufuletii sunt usori,foooarte usori,daca era un soarece iti dai seama cat atarna?
Puteai sa te rezumi la o coada ,un picior acolo....sau la un gandac ,da la un soarece

Da, asa este, femeia minte ca sa aiba ce sa scrie pe forum! A specificat ca era o punga cu surprize...dar vad ca ti-ai creat deja un obicei in a nu citi ce se scrie si a raspunde doar ca sa ataci sau sa razi de altii!Crede-ma, tu esti EXAGERATA! Nu noi!

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput