Atentie la pufuleti!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

am desprins cateva mituri principale in discutia asta:

1. nu poti sa smulgi pufuletele/bomboana din mana copilului, nu poti sa refuzi cand ii ofera cineva un pufulete, copilul pofteste, nu poti nu poti nu poti, copilul face ce vrea, anturajul dicteaza. intrebarea mea e: daca ii ofera cineva rahat pe batz, tot asa, "nu putem" sa-i interzicem sa manance?
mergem la cumparaturi, vanzatoarea ii intinde Soniei o acadea, mami zice nu, multumesc si o returneaza. vanzatoarea face ochii cat cepele: NU ma intereseaza cepele ei. in general, lumea e mai politicoasa decat vanzatoarea cu pricina si ma intreaba, pe mine, muma-sa, daca Sonia mananca x, y, z si daca ii poate oferi x, y, z. nici la gradinita n-ar indrazni cineva sa-i dea ceva de mancare fara sa ma consulte inainte, fie si un biscuite. eu decid, nimeni altcineva. si nici prin minte nu-mi trece sa pun in balanta gura lumii cu sanatatea copilului meu.

2. pana la 2 ani, dupa 2 ani. rolul alimentatiei sanatoase nu are termen de garantie: mancam sanatos 2 ani si dupa aia Dumnezeu cu mila. cand sunt mici, suntem responsabili, ca parinti, sa ii inarmam cu obiceiuri sanatoase in principal. este datoria noastra sa ne educam privitor la nutritie si sa aplicam info corecte. un pufulete azi, o coca cola maine, un hot dog poimarti, si are "doar" 3 ani, "doar" 4 ani, "doar" 5 ani. uochei, dar raspoimaine o sa aiba "doar" 14 ani si 29 si 52 si o sa fie ca generatia de-acum - care, chiar daca stie teoretic ce e aia alimentatie sanatoasa, o considera moft, moda, fashion, bazdac. si tot spre alimentele datatoare de infarct si cancerigene o sa se indrepte, ca doar asta l-a invatat mama inca de cand avea 2,3,4,5, 10 ani, ca poti sa mananci juma de punga de chimicale, e ok. o punga intreaga sa nu manaci.

3. mama nu are nici o putere. mama are puterea pe care doreste sa o aibe. daca o face bucati ca pe pizza si imparte felii la vecina, la copilul vecinului, la soacra, verisoara, tot familionul, tot cartierul, e clar ca pufuletele ala nu mai e pufulete demult. ci gura lumii. ca aia e mai importanta. ce parere au altii despre noi, nu BINELE copilului.

4. alimentatia sanatoasa e un moft, un trend, o moda. partial sunt de acord si dovada stau mormanele de dezinformari sau informatii pe juma corecte in domeniu care circula pe net. da bine sa zici ca te intereseaza ce mananca puiul tau. da bine pe forum numa. ca dupa aia mergem in parc si dam nasu cu vecina gherghina care considera pufuletele trendul suprem. si o luam de la capat cu ipocrizia.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dalina2x2

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
zi-mi si mie, de curiozitate, cum ai proceda daca, in jurul copilului tau, apare un altul cu o punga de pufuleti in manute? Iar puiul tau sa se uite pofticios cum cel de langa el baga in gurita, iar el n-are... (vorbesc de prieteni de joaca, cu care ne intalnim aproape zilnic). Sau cu o acadea, sau mai stiu eu ce.. Nici eu nu am fost (si nu sunt) de acord cu astea, dar eram curioasa cum ai facut sa-l "feresti" pe Theo, sau cum procedezi in situatii dinastea. (toata consideratia, pentru asta! )

Ai mereu la tine bucatele de mar, banana, astfel incat sa poti veni si tu cu ceva de mancat.

teoria ca teoria, practica ne omoara!
Sa fii convinsa ca am facut lucrul asta aproape de fiecare data, dar daca X are pufu sau bombonica, nu ne mai intereseaza altceva, in ruptul capului!
poate ca solutia ar fi, pentru evitarea totala si completa a "pocinogilor", izolarea de ceilalti prieteni! (ca mamicilor nu le pot interzice eu sa cumpere sau sa le dea propriilor copii ce vor ele; fiecare cum isi invata copilul.. acasa! Ca, in curtea blocului, chiar n-ai ce face! )

foarte interesant, m-ai pus pe ganduri...
dar, daca imi dai voie, draga Dalina, sa te intreb ceva, iti multumesc anticipat pentru raspuns. cand vine vorba de alimentatie, exista oare numai lectia hranei pe care o transmitem copilului? nu si lectia despre cumpatare, auto-control, pofte bune, pofte rele, etc? ideea nu e izolarea, ci echiparea copilului cu trasaturi de caracter si cu autocontrol ca sa reziste influentelor negative atunci cand nu ne are alaturi sa-l indrumam. hai ca mi-am raspuns singura. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Conchita...ai pus punctul pe I...exact asa gandesc si eu...singura diferenta este ca intr-adevar am vazut copii care fac crize daca nu primesc inapoi acea bomboana...nu stiu ce voi face si cum voi face eu cand va creste putin Catinca, pentru ca acum nu "pofteste" din moment ce nu stie ce este acel lucru...dar in mod cert as vrea sa-mi mentin pozitia asa cum descrii tu! La chestia cu smulsul din mana....la un bebe mai merge, la cei mari nu prea decat daca, cum spui si tu, sunt educati in spiritul "nu lua".
Cum spuneam intr-o alta postare...copilul meu "numara" bomboanele, se joaca cu ele si desi ne-a mai vazut accidental mancand (pe mine sau pe taica-su) nu a cerut sa manance..chiar daca stie ca sunt de mancare. Mai mult de atat, imi intinde mie sa mananc.
Eu cred ca in toata povestea asta conteaza foarte mult si felul in care sunt abordate aceste aspecte de catre parinte

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

conchita si de la mine
oanamada ultima fraza din postul tau e cheia in relatia cu copii.

pacat ca trebuie (sau poate nu si totusi o facem) sa ne tot justificam. eu mi-am invatat lectia. am consumat timp si energie in acest topic si totul in zadar. nu am primit decat replici acide si "la misto". nu o sa-mi mai bat capul in astfel de discutii.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
La chestia cu smulsul din mana....la un bebe mai merge, la cei mari nu prea decat daca, cum spui si tu, sunt educati in spiritul "nu lua".

"smuls" era in spiritul discutiei. :-)ar fi interesanta discutia cum il evitam. dar la o adica, ce e mai grav? pufuletele sau smulsul? azi pufuletele, maine tigara, poimaine berea, raspoimaine drogul- a vazut la alti copii si a poftit,nu?

Theo_2004, nici o discutie nu e in zadar. sunt oameni care citesc si care nu scriu si carora poate exact mesajele tale sau ale Oanei le aprind beculetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ideea este ca cu cat sunt mai ne-pofticiosi copiii, cu atat mai bine!!!
Al meu copil nu pofteste la nimic!!!! Intr-o vreme consideram ca e un defect si ma enerva...acu...chiar ca e un lucru bun!!!!
Ce ii dau aia mananca, mai cere el ceva ce ii se pare "bun", dar daca il aburesc cu "dupa ce mananci felul 1...etc" uita si nu mai cere!!!

Oricum prefera o bucata de carne unei bomboane, unui pufulete sau chiar ciocolata!! (asta cu ciocolata ma enerveaza, ca tre sa ma rog de el sa manance un patrat de cioco...!!!)

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
La chestia cu smulsul din mana....la un bebe mai merge, la cei mari nu prea decat daca, cum spui si tu, sunt educati in spiritul "nu lua".

"smuls" era in spiritul discutiei. :-)ar fi interesanta discutia cum il evitam. dar la o adica, ce e mai grav? pufuletele sau smulsul? azi pufuletele, maine tigara, poimaine berea, raspoimaine drogul- a vazut la alti copii si a poftit,nu?

Theo_2004, nici o discutie nu e in zadar. sunt oameni care citesc si care nu scriu si carora poate exact mesajele tale sau ale Oanei le aprind beculetele.

Ai uitat micii, slanina si sarmalele de porc!!!!

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput