CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!! (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna,

Vic, sunt ingrozita de ce spune la Tv ca focul a fost pus. Se poate sa fie adevarat???

Citat:
citat din mesajul lui Vic

Oricum, o alta ciudatenie a vremii in Melbourne: la ora 5 erau 46 de grade, la 5.30 erau 29, iar pe la 11pm erau 22. Peste noapte si in cursul diminetii ne-au vizitat si ceva nori, au cazut cativa stropi de ploaie. De-acum avem o saptamana la 20 de grade .

Numai bine!

Aceasta ciudatenie, ne-ar fi fost si nou fff. utila. La noi e groaznic, daca la pranz sunt peste 40 de grade, seara sau noaptea in casa cred ca se simte cel mai rau. Se incing peretii apartamentului si mori in casa si se mai racesc toamna. Daca pui mana pe pereti, noaptea ard pur si simplu, nu pot uita senzatia de cerceaf care arde… cand copilul obosit adoarme si e rosu la fata.

Tot asa ma vazut la stiri ca un baietel a fost mancat de crocodile. Chiar se poate? Adica spuneau ca plimba cainele pe strada…

helbi, sorry sunt batrana si nu ami tin minte. Scuza-ma imi aduc aminte.

Ramona, trebuie sa fie deosebite dacca sunt facute de ei. Pe mine m-a pus Oana sa caut cum sa-si faca asa ceva. Si-a facut din margele tot felul si nu are unde sa le puna. Noi probabil ca o sa o facem din carton. Le-au pictat?

Noi am inceput scoala vesele, s-a dus sa imparta invitatii copiilor la ziua ei.
Va doresc un semestru usor si bafata la scaola.

PS;urmatoare vacanta este abia de Pasti, nu?

ne apropiem de 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Am aranjat zilele de nastere ca nu stiam niciodata cand erau aniversarile. Daca am gresit scuze

Ianuarie
Victor(Ana71)- 2
BIANCA Elena (helbi)- 4
Victor(cge)- 7
Februarie
Andreea ( amcris )- 13
Oana (CristinaT)- 14
Martie
Tudor (ana stroe)- 31
Mai
Antonia (oanagabriela)- 13
Iunie
Melisa (alina71)- 7
Bogdan(Lala_D)- 23
Laura (liliana csaki)- 24
Iulie
Alex(onix)- 5
Septembrie
Alexandru (Ramonaj)- 2
Octombrie
CosminAlexandru (RamonaD)- 3
Sebi (Alma2006)- 23
Noiembrie
Mihai (Vic)- 14

ne apropiem de 9 ani

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Cristina ,imi place verva ta :)

Un semestru cat mai usor va doresc! Noi suntem in vacanta de azi
A incheiat semestru cu B la romana,mate si cunoasterea mediului ,in rest FB.
Am primit si un caiet de evaluare pt. fiecare materie in parte si motivatia fiecarui rezultat ; concluzia este ca firea ei " boema" si calmul excesiv nu o lasa sa-si termine testul . Totusi a facut progrese in ulima parte a semestrului.
La cunoasterea mediului ,de ex. a avut de facut un proiect pentru plante si pt ca nu i-a placut cum a iesit, i-a spus invatatoatei ca nu l-a facut si a primit S. A turnat-o o colega si asa am aflat.
Devine foarte critica cu ea insasi si trebuie sa iau masuri

Personal, nu cunosc nicun medic homeopat ,dar am cunostinte care au vizitat asemenea cabinete , daca vrei ma pot interesa .

Vic, ma inspaimanta rau fluctuatiile astea de temperatura .

Ramona, helbi, ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Se spune ca Melbourne e orasul cu 4 anotimpuri intr-o zi - asta din cauza fluctuatiilor mari de temperatura. In 5 ani ne-am obisnuit, si chiar suport mai bine si caldura peste 30 de grade si zilele mai reci si ploioase, stiind ca vine repede o schimbare. ZIle ferbinti - una ici, una colo, in rest medie la 25 de grade, care mie imi surade. Temperaturi sub 4 grade iarna iar extrem de rar. Dar recunosc, iarna trecuta al meu sot a razuit gheata de pe parbriz de vreo 5 ori, fata de 2-3 in ceilalti ani.

Noi suntem bine si nu direct afectati. Avem prieteni care au vazut focuri in 4 directii la 2-3 km de casa lor. Mai au o casa la padure de care inca nu stiu nimic, dar n-am auzit sa fi ars pe-acolo. In schimb sunt zone intregi, orasele care au disparut cu totul. SI inca sunt zone unde arde.

Cu crocodilul, e o localitate in nordul Queensland-ului unde e inundatie de o saptamana sau doua, apa in continuare foarte mare. Se pare ca au inceput sa iasa crocodilii la plimbare... Doi copii auvazut ceva ce parea a fi crocodil, putin mai tarziu unul din copii a disparut. N-am citit stirea cu atentie, nu se stie exact ce si cum.

Azi am repetat inmultirile cu 2, 5 si 10 - asta pentru ca m-am prins intamplator si Mihai, senin , mi-a zis ca trebuie sa le repete - discutia era la 8.30pm, inainte de culcare. S-a descurcat, desi s-a concentrat mai greu. Se pare ca de-acum intram la invatat mai serios, desi teme pentru acasa nu au inca. Pe 19 avem primul interviu parent/teacher/child.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Vic, am vazut si eu si ieri si acum ce-i pe-acolo. Au anuntat 131 morti, temperaturi f ridicate si vint puternic..........Tinem pumnii sa nu va afecteze direct, dar si sa se faca ceva, sa se stopeze dezastrul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna dimineata,
Am tot vrut sa scriu un mesaj dar am fost tare aglomerata si la serviciu si acasa.

Vic, ma bucur ca ne povestesti. Interesanta experientele voastre ca si variatiile vremii.
Si noi tot asa avem diferente de 20grade intr-o zi, de la -30 la -10.

Dar ne-am obisnuit, ca si voi de altfel.
Hainele parca sunt mai calduroase, gaseste omul mijloace sa se adapteze.

F. aiurea ce s-a intamplat, va tinem pumnii sa nu va afecteze direct si sa nu se mai repete.

Si Victor e tot la tabla inmultirii toata, inclusiv inmultiri cu numere din 2 cifre.
La franceza, acorduri adjectiv cu substantiv, pronumele si congujari prezent, imperfect si viitor simplu.
Sapt asta are de invatat viitor simplu cu verbe de grupa 1 si a-2-a.

La prezentare a fost ok, initial a vrut sa o faca in Power Point.
Dup-aia n-a mai avut rabdare si a vrut sa o prezinte mai repede, si si-a ales o zi in care nu aveau acces la laboratorul de informatica.
Asa ca a scris-o in Word, am printat-o pe 3 pagini A4 + 2 pagini A4 cu poze si le-am lipit pe toate pe un carton galben.

Le-a prezentat, a vorbit pe marginea lor.

A zis ca i-au pus colegii intrebari, dar ca nu stie cine exact.
El cik nu poate sa retina decat numele prietenilor si al copiilor care sunt absenti.
Ca la cei absenti invatatoarea le repeta numele de mai multe ori pe zi.

Andreia, da' rucsac cu roti cu Strumfi i-am luat.
E practic, numai ca i-l fura sora-sa si vrea sa plece la avion cu el.
Si tot nu ii incap toate cartile (el cara in fiecare 2-3 carti de citit la scoala, dc ii ramane timp, el ce sa faca).

Si asa este, in ziua in care a uitat sa isi ia carti de citit suplimentar, a primit avertisement ca a vorbit in ore.

Fetele din Ro,cum este in prima sapt. de scoala ?

Alina, cum este in vacanta ?

Victor va avea vacanta in 3 sapt.

Cristina T, ati cumparat cadoul ptr 9 ani ? Ce isi doreste Oana ?

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Ne-am intors si noi la scoala dupa o saptamana de vacanta. Laura a fost in tabara de ski(unde initial spunea ca se duce fiindca o obliga parintii si cand ne-am dus s-o luam se jelea ca vrea sa mai ramana o saptamana si cu frate-su dar n-o mai lasa parintii) si-n plus si-a manifestat foarte tare dorinta de-a invata sa mearga pe placa, asa ca i-am pus monitor si pentru asta si si-a dat drumul. Inca nu merge bine, mai cade cand face curbele dar tipul care-o invata zice ca promite, asa c-o sa mai bifam un echipament. Din pacate nu cred c-o sa mai exerseze pana-n iarna urmatoare fiindca nu cred sa mai ninga suficient, si-n vacanta de primavara cand va merge in tabara din Austria o sa faca numai ski.
In rest, nu topaie de bucurie c-a inceput un nou semestru, are momente cand merge excelent si momente cand e cu capul in nori. La mate fac exercitii cu toate operatiile si paranteze mici si mari, merge super bine numai ca uneori una gandeste si alta scrie si-atunci s-a dus rezultatul. La romana au ajuns la pronume dar avem inca probleme cu adjectivul, nu-l "vede" intotdeauna. Nu-i prea place sa citeasca, o face doar impinsa de la spate, acum vad ca din proprie initiativa citeste o carte despre dinozauri.
In general ea accepta mai greu rigorile unui program impus(si-o sa tot aiba parte), ar face ce vrea si cand vrea, drept pentru care din cand in cand mai avem meciuri, eu ma supar, ii mai confisc cate ceva(acum i-am luat bicicleta cu Hannah Montana, cu care nici macar n-a apucat sa mearga) ea se straduieste o perioada si tot asa. Grea meseria asta de parinte.
pupam pe toata lumea,

Mergi la inceput

Buna dimineata ,

Da Liliana, meseria de parinte este foarte grea, mai ales in vremurile de azi Dar, mergem inainte...
Ma bucur ca sunteti bine :)

Cristina, Meli e foarte ocupata .Are de citit o carte ,dupa care trebuie sa faca o fisa de lectura ,a fost in vizita la o prietena, vineri va veni prietena ei la noi si gata, s-a terminat vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Buna dimineata fetelor,

A si trecut o saptamana din noul semestru....mai sunt 9 pana la urmatoarea vacanta
La romana suntem la Caragiale, la cunoastere la rinichi, la mate fac pb multe.
Copiii au facut poze pt 8 Martie, cica era secret, dar cum mandra mea nu se poate abtine
Analizele i-au iesit bune in general, cu exceptia unei mici carente de Mg si oxiuri la prima analiza copro, la a doua n-a mai iesit nimic, azi i-am mai dus o proba sa vedem...

In sfarsit am scapat si eu de ghips, dar inca nu pot misca bine mana ca ma doare. Sper sa treaca intr-o saptamana. Ma obisnuisem cu ea in ghips ca parca imi era frica sa mi-l scot, stiam ca o sa ma doara mana un timp. Dar o sa treaca.

dupa ce citesc tot din urma mai revin

Mergi la inceput

La Multi Ani, Oana

Sa fii fericita si sanatoasa !
Cristina, sa te bucuri si sa fii mandra de fata ta

Yo nu mai intru pana luni

april te salut.

We placut la toata lumea :)

Mergi la inceput