Ganglioni inghinali inflamati ?

Ganglioni inghinali inflamati ? | Autor: sanziana72

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 4 ani s-a plans ieri cand urca ca "o dor picioarele". Si dimineata si seara. Cand am pus-o aseara sa imi arate unde o dor, am descoperit ca are ganglionii inghinali inflamati, asa, ca un bob de mazare, pe ambele parti.

De la ce ar putea fi ?
E 3 zile nu a reusit sa faca caca (cel putin asa presupun pentru ca la gradinita nu am cum sa controlez). Poate fi legat de asta ?
Poate fi ceva mai grav ?

Multumesc pt raspunsuri.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

In general, inflamarea ganglionilor inseamna o mica infectie in organism.

Eu am patit exact ca fetita ta, cand eram in clasa a 9-a, mi s-a umflat ganglionul inghinal din partea dreapta, am ajuns sa fac temperatura si sa nu mai pot merge, umflatura ajunsese cam de dimensiunea palmei.

Am fost de urgenta la un chirurg pediatru, care dupa ce mi-a pus o gramada de intrebari, a reusit sa afle ce s-a intamplat de fapt: vara fiind, umblam incaltata cu sandale. Sandalele erau noi, am facut o basicuta la piciorul drept, basicuta s-a spart si prin acea rana a patruns un microb, care a "urcat" incet-incet pana a ajuns la ganglionul inghinal.

Tratamentul administrat a fost penicilina injectabila, parca 20.000 unitati de 3 ori/zi...timp de 2 saptamani...am innebunit pana am terminat de facut injectiile, dar am rabdat pentru ca alternativa era operatia.

Asadar, verifica intai daca fetita a avut vreo taietura/rana in ultimul timp, poate s-a infectat cu ceva. E important sa-i verifici si temperatura, sa observi daca depaseste valoarea normala.

Daca nu, inseamna ca este o infectie in organism si inflamarea ganglionilor inseamna faptul ca se produc anticorpii necesari. Probabil ca niste analize amanuntite de sange, sumar de urina, urocultura, etc. te-ar putea ajuta sa afli (impreuna cu medicul pediatru, desigur !) care este sursa acestei probleme.

Multa sanatate !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Sanziana, cati ganglioni ai simtit? Sunt izolati sau grupati? Mergi la un dr. pediatru sa o consulte complet. Sa ceri si un set de analize de sange, urina, scaun. Daca nu iese nimic, poti sa-i faci si o ecografie abdominala si o radiografie pulmonara.
Si, daca tot nu iese nimic si ganglionii sunt inca palpabili, se poate merge mai departe cu o biopsie.
Cel mai probabil este o infectie/reactie inflamatorie pe undeva, dar este mai bine sa sufli si-n iaurt.
Sa ne tii la curent. Multa sanatate!

Diana, mami de Iulia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

sunt mobili ? si moi?
la matei se simt la gat ,inghinal si unul la axila,sunt mobili,medicii la care am fost mi-au spus sa nu-mi fac probleme.analizele au iesit ok.el ii are de cand avea 2 ani si acum are 5 ani.
pe mine tot ma streseaza existenta lor.
medicii spun ca sunt periculosi cei care depasesc 2 cm si nu sunt mobili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Se pare ca pana la urma e doar o viroza. Ii curge nasul cu muci transparenti si e mai maraita, dar nu a facut febra (termometrul la subrat arata 37.1, dar i l-am pus pentru ca mie mi se parea ca e calduta si in general cand simt ca nu e chiar ok am dreptate). Ganlioni inflamati are peste tot, nu doar cei inghinali, deci e o reactie generala.

O sa ii facem si niste analize, inclusiv cea de mononucleoza. Asta pentru ca verisorul ei a avut-o acum 2 ani si, tot asa, atunci avea toti ganglionii inflamati.

Ai ei sunt destul de mici, cam cat un bob de mazare sau mai mici. Inghinal avea unul intr-o parte si 2 mici in cealalta, iar sub barbie am simtit unul cat un bob de mazare, dar n-am mai stat sa o pipai si eu pe toate partile. Da, ganglionii sunt moi si mobili, nici nu i-am simtit din prima.

Maine vrem sa mergem si la niste analize de sange.
Momentan o las sa doarma cat ii trebuie pentru ca e totusi cam turtita, iar ganglionii inghinali o deranjeaza cand plieaza piciorul.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput