Poznasi smecherasi de mai-iunie 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 16
madutza spune:
Buna,
Maria, eu am facut o selectie din 120 de hoteluri si am ales Silence Beach Resort (silencebeachresort.com). Asta avea tot ce imi doream si la un pret convenabil. Am ofertele pe mail, ti le trimit daca vrei. Insa prietenilor nostri turci nu le-a convenit si au spus ca vor cauta altul. Dar asta era cum 2 saptamani si nu avem nici un raspuns de la ei. Ma oftic, am pierdut si early booking. Intre timp au veni si nasii nostri cu ideea de Tunisia sau Disney. Asa ca inca ne mai gandim. Nu prea stiu ce sa facem.
Bertha, stii ca am vb pe mes ca Ana era pedepsita. M-a suparat si i-am taiat desenele, la cea mai mica abatere i-am taiat calculatorul si apoi dulciurile. Dupa 4 zile de cumintenie i-am dat desenele inapoi. Azi i-am dat si calculatorul. M-am tinut f tare si batoasa si i-au trecut fitele. Cum o apuca cu ii tai imediat. Stie f bine care sunt pedepsele in cazul in care nu se comporta conform regulilor. In prima zi am fost f dura (a se citi rea pana la scarboasa), ma purtam urat, ca sa vada si ea ce inseamna sa se comporte cineva urat. Ma rog....e mai bine. Am cumparat azi o carte "Manualul Parintilor Eficienti". Care cica te invata sa cresti un copil cuminte, responsabil, bla-bla, fara nici o metoda punitiva. Sa vedem. Va spun cand il termin.
Ioana, chiar curajoasa sa plecati cu BB asa mic. Mult succes! Da-mi si mie pe PM siteul agentiei voastre, daca nu te deranjeaza. Poate aveti voi ceva oferte bune. Merci!
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
Irinusha spune:
Aici si POZELE !
Vizionare placuta! :)
Madutza, spune-mi si mie autorul, te rog! Multumesc!
Noapte buna si pupici pe pitici!
Dragostea mea Cristian & Iubirea mea Amélie
anacami spune:
Hello doamnelor!
Irinusha,ce frumosss,visez si eu cu ochii deschisi
Incep sa cad in butoi,vreau si eu sa merg in locuri asa frumoase ; Cum se numeste???
Bertha,eu zic ca daca simti nevoie de ajutor si nu va descurcati cu el,mergeti la psiholog.Nu este nimic rau,ba din contra.Este pacat sa aveti probleme cu asa copil destept,trebuie sa fie niste rotite ce trebuiesc unse si miscate intr-un anumit sens; iar uneori "din afara" (chiar si fara studii de specialitate) vezi altfel,stii cum este..
Mare parte din personalitate se formeaza acum,ar fi pacat sa ii lasam sa se manifeste asa fara nicio incercare de "reparare": incerc sa imi inchipui cum vor fi ca adolescenti sau ca adulti, sa imi inchipui ce o sa ma boscorodeasca viitoarea nora (asta daca rezista cineva cu el..), daca nu ii dau cei 7 ani de acasa..
Este greu; repet, nu sunt impotriva ajutorului specializat al psihologului (nu ma refer la psihiatru),mai ales daca "subiectul" este mai "gigi-contra" si vrea sa demonstreze ceva prin comportamentul lui...
Ce frumos,ne gandim deja la vacanta!!!!apropo,inafara de Turcia (avuta in vizor si de noi pentru anul acesta), puteti sa imi recomandati si o statiune placuta in Grecia??? tot asa,tip "family", nici prea galagie,dar nici prea de mosnegi, sa fie zona verde,cu activitati sportive si de recreere...
Madutza,Tunisia nu mi se pare o zona prea sigura pentru copii:nici dpdv medical,nici siguranta (am mai multe exemple printre apropiati care au fost furati).Insa tu stii mai bine,probabil te-ai documentat
Laurina,multa,multa sanatate!
Va pupam si va dorim o saptamana placuta!
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
anacami spune:
Nico,pupici la mica accidentata!
este o pisicuta care are nevoie de alint,mmm! si cand sa se alinte mai bine decat acum,in copilarie??
la sfarsit,dar nu in ultimul rand:
NALLY
sa fii sanatoasa,iubita si fericita alaturi de cei dragi
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
Bebe Beca spune:
Cami, Madutza... nu dati Turcia nici pe Grecia, nici pe Tunisia sau Egipt, Croatia, Spania, etc. Pentru ca, garantat, in resorturile de 5 stele ale turcilor gasiti cele mai bune servicii si cele mai multe facilitati pentru copii. Si aveti si sansa de a veni din concediu odihniti, nefiind nevoie sa alergati pentru a oferi copiilor locuri de joaca, etc.
Madutza, eu nu am oferte pe site. Si, oricum, m-am lasat de "meserie". Te pot ajuta insa cu tarife ale hotelurilor care te intereseaza si iti pot recomanda o agentie in Ploiesti, a unui prieten de-al nostru, om serios. Si, daca imi spui de ce buget dispuneti, iti pot da cateva sugestii de hoteluri. Asta e valabil si pentru Cami.
Bertha, imi pare rau ca aveti probleme. Trebuie sa descoperiti unde anume ati gresit si sa incercati sa reparati. Daca simti ca aveti nevoie de ajutor specializat, sa-mi spui te rog, stiu un psiholog care lucreaza cu copii. Am fost si noi cu Rebeca pentru o evaluare.
Irinusha, frumos oras. Singurul oras in care am fost in Gedrmania este Berlin. Si m-a impresionat tare mult, mi s-a parut superb. As locui acolo Sa va fie de bine vacanta!!!
Burtica mea e bine, creste si loveste . Rebeca este la circ astazi si a plecat tare fericita la gradi.
Pana acum aveam probleme la trezitul de dimineata pentru gardi, ora ei de trezire fiind undeva dupa 9.30- 10. Eeee, de ceva vreme se trezeste singura, intre 7.30 si 8, partea nasoala fiind sambata si duminica, cand noi am dormi mai mult... si nu mai putem.De unde pana acum ne trezeam la 10, acum facem ochi dimineata, prea de dimineata
Ioana 33+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
tnicoleta spune:
Buna fetele
Nally. sa fii fericita si iubita
Irinusa Ieri am scris amandoua de o data. Frumos week and ati petrecut. Sa va fie de bine.
Lagat de mana si bube. Mai, pe mine ma minuneaza tare, pai n-a plans ea la injectii si plange de ineaca toti soarecii si pentru cea mai mica zgarietura. Si evident, ieri a stiut toata gradinita ce buba are ea.
Barta Cami are dreptate. De ce nu cereti ajutor specializat. Daca nu reusiti de acum sa va intelegeti cu el va fii mai greu cand va fii mai mare. El poate sa va spuna unde gresiti, unde faceti bine. Va vorbi si cu Darius si il va ajuta sa inteleaga ce vreti voi de la el.
Uite soramea a avut probleme mari cu baiatul cel mare, era "gica contra" in toate. Scoala, anturaj, acasa. La recomandarea dirigintei au fost la psiholog. Sedintele au fost la inceput impreuna, pentru a stii care era problema, si apoi separat, dand sfaturi fiecaruia.
sa mai uiti de suparare.
Cami Cum ii merge lui Sebi la cursuri? Ce zice despre ele? Eu sunt tare suparata pt. ca doamana directoare de la gradi ne-a scos iar orele de germana. Cica profesorul nu avea actele in regula si l-a invitat sa si le puna la punct inainte de a mai face o ora.
Maduta Cum se simt fetele?
Si nu in ultimul rand Laurina Multa sanatate. Tinem pumnii sa iasa bine coltrolul.
_
Edit: Berta, ti-am trimis un articol pe PM. sper sa te ajute. Pe site-ul respectiv gasesti mai multe articole pe acea tema.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
bertha spune:
Nicoleta, multumesc, chiar acum ma duc sa citesc.
Fetelor, va rog mult sa ma ajutati cu tot ce se poate despre psihologii pe care ii stiti voi, chiar ma gandeam serios sa-l duc la psiholog pt o evaluare. Stiti ca va spusesem eu ca nu stiam cand sa-l ducem la scoala...am discutat cu mai multe persoane de specialitate si "amatori" si parerile sunt impartite. Ieri am discutat si cu medicul nostru de famile care-l cunoaste f bine, sub ambele aspecte adica si ingeras si dracusor. Dansa zice ca ar fi mai indicat la 6 ani in cazul lui, ca ar putea fi o modalitate de responsabilizare si ca e convinsa ca ar face fata din toate punctele de vedere. Eu vroiam sa-mi recomande un psiholog, dar dansa sustine ca nu-i cazul, ca asa e el energic si plin de personalitate si ca trebuie sa-si consume cumva energia si sa-si foloseasca inteligenta si de-aia ne terorizeaza pe noi. Si ca sa ne bucuram ca e asa, ca e mai bine asa mai artagos decat bleg, ca e f simpatic si haios...ce sa mai zic, daca ar fi al altuia, mi-ar placea si mie, da' zilnic sa ma supere cu vorbele lui grele, nu mi se pare ok.
In concluzie, sunt hotarata sa mergem la psiholog, o sa discut serios si cu Lau, presimt ceva rezistenta la idee din partea lui, nu ca ar considera ca-i rusinos sau ceva de genul asta, dar el tot spera ca o fi o faza trecatoare. Vad eu cum il conving. Chiar simt nevoia sa vorbesc cu cineva de specialitate, nu mai rezist nici eu si nu-i bine, tip la el, nu mai am rabdare si nu eram deloc asa.
Madutza, hai cu amanunte despre cartea aia! Si noi avem pedepse pt vorbit urat, nu se joaca la calculator...vreau sa-ti spun ca din 7 zile, 5 nu se joaca La inceput l-a interesat si a incercat sa fie cuminte, apoi a inceput sa spuna ca "ce daca ma pedepsiti, nu ma intereseaza". La desene nu se uita, nu are jucariii preferate, punctul sensibil e calculatorul si cd-urile cu muzica. Si dulciurile, dar nici asta nu mai tine.
Irinusha, multumesc mult, o sa incerc sa gasesc si eu cartea. Sper sa o gasesc si sa aiba efect...stiu ca linistea copilului depinde de atmosfera din familie, dar, crede-ma ca intre noi, parintii, n-au mai fost discutii de luni de zile, am avut in trecut perioade mai grele, dar acum suntem f bine, suntem multumiti, ne intelegem super...fie vorba intre noi, daca am vrea sa ne certam, n-am avea cand, ne tine Darius ocupati cu prostiile lui.
Va multumesc mult tuturor pt sustinere, of, ce m-as face eu fara voi?!
PS Joi vine soacra-mea si presimt ca dupa vizita ei de 3 zile va fi mult mai rau decat acum.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
madutza spune:
Cami, Thomas Gordon este autorul. Nu am ajunsa decat la ascultare activa si la faptul ca parintii trebuie doar sa sprijine copiii sa-si rezolve singuri problemele. In Grecia am fost doar in Schiathos, care cica e mai de fitze, mai scumpa (nu am stiut decat cand am ajuns acolo). Este o insula frumusica, dar nu m-a dat pe spate. Nici serviciile lor nu m-au dat pe spate, desi erau hotelui in care nu stateau romani, numai englezoi pensionari. In Turcia a fost intr-adevar mult mai bine de fiecare data.
Bertha, si eu te sustin in ideea ta de a merge la psiholog. Macar ca iti da cateva sfaturi, cum sa abordezi tipul lui de personalitate, astfel incat sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Vad ca pedepsele nu merg la el, dar trebuie sa existe un mod de abordare. Stii si tu ca ma plangeam de Ana ca se poarta f urat cand sta multe zile acasa, in casa, si nu merge la gradi. Am tot incerat sa ma pun la minte ei, sa o tin ocupata. Am facut martisoare impreuna, petreceri, teatru de papusi pentru Andreea, am gatit. Altfel ori statea numai la desene, ori ma batea la cap ca se plictiseste.
Ioana, cred ca vom merge pana la urma in Turcia la hotelul mentionat mai devreme. Daca ai referinte despre el, m-ar ajuta. Oricum, am selectat din peste 100 de hoteluri ai aveau cel mai bun raport pret/serv oferite. Eu vreau sa merg la inceputul lunii iunie. Ma intreb daca e suficient de cald atunci pentru a merge cu copiii, sa faca si ei baita. Oferta o am de la Aerotravel si a fost cea mai buna, dupa o selectie din multe agentii. Au sediu si in Ploiesti si am mai fost cu ei in Grecia si Cuba si a fost ok.
Fetele sunt bine. Nu imi vine sa cred ca exista muci fara sa urmeze tuse si stare agravata. Doamne Ajuta! Andreei i-a trecut mai repede, Ana inca mai are un pic mucisori. Ma bucur ca le-am fcut bine fara tratamente alopate, doar cu vit C, sirop de catina, de muguri de brad si niste minerale pt Ana. De data asta i-am dat Anei sirpo de tuse de la inceput, si chiar nu a inceput sa tuseasca. Yessss!
Va rog sa o votati pe finuta mea, a treia mea fetita: http://concurs.pampers.ro/photo-gallery/week. Si mai am unul/una pe drum. O sa fiu o babuta bogata cu multi copii: biologici si spirituali.
Noapte buna!
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community
tnicoleta spune:
Buna fetele
Maduta si care este poza? Pt ca sunt multi copilasi pe acolo.
Ieri am luat-o pe Bia mai devreme de la gradi. A facut febra si plangea ca o dor picioarele si capul. Acum de dim iar febra. O sa mergem la medic dar trebuie sa il sun pe sefu sa ii spun ca voi intarzia.
Berta Mult succes in convingerea lui Lau.
Nici mie nu imi plac copii care le vorbesc urat parintilor. Si am pe aici prin casa vreo 3 exemplare, fara Bia. Cu mine nu indraznesc sa vorbeasca asa pt ca ii trimit la plimbare.
Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete
"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)
Bebe Beca spune:
Nico, sanatate multa Biancai!
Madutza, cat va costa sejurul la hotelul acesta? Cate nopti?
Ioana 33+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca