Ce hobby-uri aveti?
Aveti vreun hobby? Si care este el? Cat timp ii acordati?
Sunt si eu curioasa cat timp isi mai acorda oamenii din vremurile astea nebune pe care le traim, pentru ei si lucrurile cu adevarat importante pentru viata lor.
De exemplu, sa incep eu, imi place sa pictez. Dar nu de mult timp, mi-am descoperit relativ recent aceasta placere, dat fiind ca aici viata e mult mai linistita si te "predispune" la ceva placut, creativ. Am si ceva mai mult timp decat inainte, e adevarat, pt ca nu am deocamdata servici, dar simt ca imi face placere sa pictez.
Acum studiez diverse practici de pe net, din manuale,combinatii de materiale si structuri, astfel incat sa imi largesc cunostintele in domeniu.
Voua ce va place sa faceti in timpul liber? Ca hobby, ma refer...
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
Raspunsuri
ionelabahrim spune:
buna DANA, am inceput sa pictez inca de mic copil,pictura pt mine a ramas un hoby doar pt ca nu am avut o situatie financiara buna sper ca la tine sa o poti aprofunda si sa faci ceva de viitor din ea, pt ca se merita. si e cel mai linistitor lucru pe care il poti face ! eu ma simt super cand pictez. acum sunt mamica de gemeni( baietei) si pictam in timpul liber, sper sa-mi calce pe urme si sa le placa. si alt hoby? pescuitul pe malul marii, in fiecare vara si le pot face pe amandoua cand mergem la mare. pt unii sunt cam ciudata sa stii
danat spune:
Ionela pai tocmai, nu vorbim de profit aici, ci doar de ceva care ne face placere sa facem in timpul liber, putin sau mult, pe care il avem. Eu nu ma gandesc la pictat decat la o buna modalitate de relaxare si incantare a ochiului si de ce nu, exersare a imaginatiei. Nu ma omor dupa picturi gen flori in glastra, sau vaci la pascut prefer ceva mai ...special, modernist, abstract, dar care sa imi inspire ceva pozitiv.
Dar ma mir ca lumea nu mai are hobby-uri...pacat, vad ca doar un raspuns exista.
Hai la plimbare
mihaela_s spune:
Dana si eu asteptam mai multe raspunsuri.
Felicitari pentru pictura, nu stiam ca te pasioneaza. Si mult succes in aprrofundarea ei.
Pentru mine in primul rand este fotografia, care intr-un moment mai greu al vietii m-a sustinut. Atunci aveam timp suficient si am si profitat de el. Acum timpul liber imi este foarte limitat, am alte prioritati, dar stiu ca va veni din nou ziua aceea cand sa ma pot ocupa de ea.
Apoi imi place enorm de mult sa calatoresc. Nu stiu daca e un hobby, dar e o placere(sau or fi termeni indentici?). Stiu ca si tie iti place Dana si ma mira ca ai amintit numai de pictura. E ceva mai mult decat orice altceva? Pictura ma refer...
Si mai nou imi place sa scriu. In primul rand am obligatii pentru ca la scoala mi se cere asa ceva si scriu, in ultima vreme chiar mult. Dar pentru scoala scriu in suedeza, ceea ce nu credeam vreodata ca voi putea. Nu va imaginati ca scriu romane, sunt doar compuneri pe diverse teme. Dar am primit laude de la profesorii mei si m-au incurajat sa continui. Nici macar nu am studii in domeniu, deci clar va ramane un hobby. Dar pe langa scoala am descoperit ca imi place sa scriu in romana...ma linisteste. Imi place sa-mi aduc aminte de multe lucruri din viata, din experienta si uneori le pun pe "hartia" electronica.
Dar pentru toate astea trebuie timp, eu acum din pacate am mult prea putin. Poate la pensie.... Macar voi avea cu ce sa imi umplu timpul..
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
ruscus spune:
mie imi place foarte mult sa fac "craf" ma linisteste, imi caut inspiratia pe net, reviste, emisiuni specifice, imi place sa fac orice tine de craft, de la felicitari pana la jocuri si jucarii pt copii, bijuterii...
si pictura mi se pare ceva super dar din pacate nu am talent
danat spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri si ...mai astept si altele noi si interesante
Mihaela_s ai dreptate, si fotografia si calatoriile sunt unele din placerile mele, insa nu pot spune ca sunt cu adevarat hobby-uri.
Fotografia nu o pot practica chiar oricand, e ceva care tine de mai multi factori si nu mi-e la indemana mereu.
Calatoriile , la fel.
Pictura este intr-adevar ceva mai nou si care ma incita. Am citit cate ceva si am facut deja cateva schite, sotul meu ramanand mut ca nu stia ca ma "pricep" la asa ceva...ramine sa vedem lucrarile finale cum vor arata
Hai la plimbare
Burtocika spune:
Mie-mi place sa cos goblen ... Din pacate nu prea mai am timp, am cusut o vreme cand eram prin scoala generala si liceu, in special in vacante, dupa care am facut pauza o buna bucata de timp, iar in concediul de crestere a copilului m-am reapucat, ca am gasit intr-un colt din casa un goblen neterminat si am zis ca sa-l termin. Mi-ar fi placut sa si citesc, si asta a fost un hobby puternic al meu, dar tot din lipsa de timp l-am abandonat. Cand citesc, ma cufund in carte asa de atre, ca nu mai stiu de nimic in jurul meu, ori asta nu prea puteam sa fac cu bb mic prin preajma, asa ca m-am (re)apucat de goblenit. Plus ca acum oferta de firme si magazine online este mult mai mare decat pe vremuri si gasesti modele deosebite de kitsch-urile cu culori tipatoare pe care le vezi prin mai toate merceriile.
Timp sa am, ca modele am o gramada in asteptare ...
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani
danat spune:
Boghi sunt de-a dreptul impresionata! Am vazut cateva din goblenurile tale in galeria de la semnatura si am ramas ca la dentist, pe bune!!! Mi se pare atit de migalos si atit de multa rabdare necesara.... eu care in general nu prea am, mi-ar placea sa fiu in stare sa o educ. Insa putine sanse.
Felicitari si continua ca e deosebit de frumos ce faci.
Hai la plimbare
Burtocika spune:
Dana, oricat mi-ar place sa ma impaunez, modelele din semnatura mea nu sunt cusute de mine, sunt seturi ne lucrate. Eu am cusut mult mai putine si mai simplute, deocamdata, dar incerc sa ma perfectionez.
gabidaniela spune:
Si mie imi place foarte mult sa citesc, cum spunea si Bogdana, sa ma afund in lectura. Cand aveam timp de citit, acum ceva ani...uneori nici nu mai mancam ca sa apuc sa termin ce incepeam. Ziceai ca le devorez. Cand eram mica, adica prin clasele 1-4, toti banii de buzunar ii dadeam pe carti. E drept, atunci erau foarte ieftine. Dar in prezent nu mai am timp nici sa dorm cateodata.
My baby...to come
www.lingua-translations.com" target="_blank">and my job
Arbeite klug, nicht hart!
Tzuni spune:
filmele, filmele si iar filmele. Vad cu tonele. Imi place sa ma afund in lumea lor. Fie ca o fac acasa, fie la cinema. Imi plac filmele din epoci diferite, ma fac sa visez....Imi plac filmele de groaza, imi cresc adrenalina.... Ma refugiez in lumea filmelor, imi place sa retin replici care-mi merg la suflet. Anul trecut am reusit sa vad 157 de filme. Pt anul asta mi-am propus 200. Deocamdata am vazut 35. Toate nominalizarile la Oscar. Abia astept festivitatea. Am fisiere speciale in care trec filmele vazute, le dau note, scriu comentarii pe marginea lor. Daca ar fi sa-mi construiesc o casa, o camera sigur ar fi de cinema: cu fotolii adanci visinii, perdele groase, ecran mare si...floricele!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE