Calendarul gradinarului vesel :-) 6

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Petra, se pot trimite. Le iei cu putin pamint pe ele (dar operatiunea asta se face inainte sa infloreasca sau dupa ce au trecut florile si sa se mai ofileasca din frunze), le pui umede intr-o punga bine inchisa si merg la posta.
Eu as face schimb cu oricine, dar in Romania sau in alte tari e mai complicat.
Am o multime de seminte de flori si mai putine de legume. Daca te intereseaza ceva anume spune-mi si-ti trimit. Am si trandafiri, nu multe soiuri, dar diverse culori. M-am hotarit sa pun mai multi trandafiri, deci pe viitor o sa am diverse soiuri. Daca vrei iti trimit trandafiri - aici nu sint sigura cum ar supravietui "cuttings", eu le pun in pamint imediat dupa ce le tai. Poate daca le pun un servet umed pe tulpina si le pun in punga. In fine, putem incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Petra eu nu m-as entuziasma asa pt. Lacramioare,se inmultesc fara probleme dar iti invadeaza gradina.Se mai spune ca sunt plante nedorite in gradina;cred,pt.ca eu ma straduiesc sa le transplantez la ciumitir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu m-am entuziasmat, Petra vrea sa scape de ele. Eu am loc umbros unde nu pot sa cresc mare lucru, macar de l-ar invada lacramioarele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona de ce nu preferi Begoniile(sunt indragostita de ele!);prefera umbra si au nevoie de protectie impotriva vantului dar dau niste flori impresionante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ramona, stii tu povestile cu umbra, aia deasa, adevarata. La mine nici buruieni nu cresc acolo, nimic-nimic, in afara de... surpriza: lacramioare! Le-a mers foarte bine, insa neavand nici o raza de soare, nu mi-au invadat gradina, dar, intr-adevar se inmultesc.
Cred sincer ca sunt alegerea perfecta pentru gradina ta.
Zicea cineva ca dupa ce infloresc raman frunzele alea cam inestetice. Inestetice daca au soare, ca se cam usuca, la umbra arata binele frunzele pana toamna tarziu, cel putin la mine asa e.

Eu le-am transplantat pe toate asta toamna intr-un loc cu ceva soare, tocmai ca sa mi se inmulteasca. Si pt. ca in locul umbros am facut loc de joaca si de-aia

Nu am aparatul foto la mine, ca faceam azi niste poze, luuux. Ramane pe saptamana viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Fetelor am cautat si eu in bucuresti lacramioare. Pana la urma de unde putem cumpara ati vazut pe undeva?
eu sunt foarte fericita ca dupa 3 incercari esuate in sfarsit am reusit sa prind o magnolie. sper sa nu ma bucur prea devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Buna dimineata!

Asa arat acum si inca ma mai fac...
Dar e minunat si nu ma pling! Dimpotriva, dupa aceea o sa mai vreau o data....
Cind eram la mama fata, spuneam ca, daca o sa ma marit, vreau patru copii. Deci daca o sa mai am inca trei, se numeste ca o sa-mi implinesc visul.

Fetelor, va pup pe toate si va invidiez pentru gradinile si munca voastra.
Sinteti foarte aproape de "momentele furate" de care frumos spunea mai sus Ramona, cele in care te asezi pe-o banca ( pe-un chaise long sau pe-o buturuga) si-ti deschizi mai tare toate simturile. Divin!

A mea nu stiu cum arata, am lasat-o pe mina ajutorului meu de nadejde, tata.
La un moment dat ( acum ceva timp) din diferite ( si multe) motive, a venit vorba sa vindem locul de "la tara" si gindul ca ramin fara gradina mea secreta m-a intristat foarte tare. Din fericire am gasit alta solutie sa rezolvam criza asa ca am salvat gradina.

Tatal meu are alte viziuni despre ce trebuie pus in gradina asa ca anul asta s-a zis cu florile, bine ati venit in tara legumelor!
Tare sint curioasa ce va iesi. De pus a pus cam tot ce se pune, zilele trecute umbla cu limba scoasa pe la niste cunostinte sa cumpere seminte si rasaduri, zicea el speciale...
Si inca mai urmeaza sa puna.

Eu? Eu sint incintata ca pamintul o sa "lucreze" si n-o sa ramina nefolosit. Imi place si de tatal meu ca e entuziast. Nu s-a simtit prea bine in ultimul timp si acum ca vad ca are o ocupatie ( cunoscuta ca fiind foarte buna pentru psihic) ma bucur ca o sa stea in aer liber si ca are o tinta de atins.
Sper doar sa nu depuna PREA mult efort.

La prima iesire, dupa ce ies "verzaturile"( bine ca s-a incalzit in sfirsit afara!!!!) mai vin cu poze.

Va doresc spor in continuare si oh! da, astept si poze de la voi. Bucurati-mi ochii si sufletul cu plantele voastre!

Sa deschid un nou capitol, nu?

Voila ( nu's de ce m-oi fi gasit eu motz sa inchid si sa deschid capitole...Dupa ce ca nu ma pricep (sa ascund cuvinte sub link, ca doar asa-i frumos) mai sint si cea mai lenesa gradinareasa de pe aici.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135787

Dana27plus
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput