Americancele gatesc - 7
Raspunsuri - Pagina 16
CRISMIR spune:
HILDE,am zambit cand am citit cu untul...si bunica mea asa il facea..era cel mai gustos unt care l-am mancat vreodata...si gras tare...la noi cu spark-ul nu e indicat...dar e bun rau...secretul este sa fie smantana tare grasa si proaspata.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
philip spune:
ramona, cred ca egg rollsurile au wheat flour, nu-i ok, da' multam de gand. v-am zis cat m-am saturat de carne si salate?
mirela, as vrea reteta, poate o fac dupa ce nasc si, sper eu, scap de diabet.
aseara mi-a fost si tare rau de la raceala asta am mancat 2 oua fierte si paine de orez cu cream cheese si niste masline. azi poate reusesc sa fac...o salata :)
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
Andreea, eu ma gindeam ca sint cu rice flour. Ma duc sa ma uit. Din aia ai voie?
Edit - ai dreptate ca-i wheat, sorry.
philip spune:
da, rice flour e ok, din pacate se pare ca-mi cam da peste cap blood sugarul asa ca nici de asta nu prea mai pot. ei, dar mai sunt 9 saptamani :)
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
Andreea, toate s-au adunat pe capul tau. Hai ca trece timpul repede, vine bebe (Nicholas?) si macar dulce poti sa mai maninci.
CRISMIR spune:
ANDREEA,9 saptamani mai ai,wauuuuuuu,ce trece timpul,mai e putin si scapi de diabetul ala,ufffffff,mama lor de boli...un mare de la mine!!!...si tii si puiul mic in brate,cred ca abia astepti
Uite reteta,usoara si...cam dulce...dar buna....sper sa fie ok pt tine:
BLAT:
4 albusuri,300 g zahar(eu am pus 200 si tot a fost dulce) si 250 g nuca de cocos.
Se bat albusurile bine,se adauga zaharul treptat si se bate pana se topeste apoi se adauga nuca de cocos si se amesteca cu o lingura de lemn(nu se mai foloseste mixerul)....se pune la copt la 160 C,eu am pus la 375 F,pana se face auriu deasupra.
CREMA DE CIOCOLATA:
2 linguri cacao,2 linguri zahar,1 lingura nesscafe(eu data viiotare nu mai pun nes ca nu mai are rost,mai bine pui mai multa cicocolata),100 g ciocolata si 100g frisca lichida(daca cresti gramajul de ciocolata cresti gramajul si de frisca)...si am pus si o fiola de esenta de rom...desii in reteta nu era,dar a iesit tare buna,are o aroma
Se mixeaza toate astea pe foc,sa ai grija sa nu fiarba frisca doar sa se incinga bine bine pana se topeste ciocolata si se amesteca cu restul si sa amesteci continuu sa nu se prinda(poti face si pe bain-marie daca ai rabdare,eu nu am)...se ia de pe foc,se lasa putin la racit si se toarna peste blatul racit cand vezi ca incepe sa se intareasca.
CREMA DE VANILIE:
240g frisca lichida si 250ml lapte rece si un plic de praf instant de budinca de vanilie(eu folosesc din acela romanesc si are 84g,dar daca folosesti de aici sa pui 80g).
Se pun toate intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana se ingroasa,cam 3-4 minute...apoi se pune peste crema de ciocolata...se rade ciocolata deasupra si se da la frigider,se poate taia in cateva ore.
Noua ne-a placut tare mult,sper sa va placa si voua!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
philip spune:
deci se pune crema de cioco si deasupra crema de vanilie? a sa o copii si mi-o si trimit pe email acasa.
ramona, cred ca va fi Zane Dimitri :)
m-am speriat de nicholas cand mi-au spus amicii ca va fi striga Nick Dick :)
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
philip spune:
uf, acum am vazut ca ziceai cum se pun cremele. creierul nu vrea sa ma ajute.
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
Aoleu Mirela, ce de crema! Nu se surpa cremele alea daca le pui asa gramada?
Andreea, are Alexandru un prieten pe care-l cheama Nicholas si copiii il striga exact asa - nu-i spune nimeni Nick. Acum e drept ca ei sint doar in claa a treia. Ca sa evitam si noi Vic - Dick am renuntat la Victor cind ne gindeam la nume pentru Alexandru. Plus ca sotul n-a fost prea incintat oricum.
CRISMIR spune:
RAMONA,nu se surpa mai,ca le pui pe fiecare dupa ce s-au racit..cea de vanilie sa fie pusa dupa ce ciococlata s-a racit complet(poti baga si la frigider inate de a pune crema de vanilie)...ti se par multe creme dar sa sti ca cea de ciocolata este de fapt mai mut crema ganaje...care se intareste si se face un strat asa subtire...iar cea de vanilie chiar ma gandeam sa-i spun Andreei sa puna dublu compozitie ca noua ni s-a parut putina pt o tava de prajitura...ah,sa nu fie tava foarte mare...24cm e de ajuns...sau in forma rotunda de tort,merge si asa.
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100