Americancele gatesc - 7
Raspunsuri - Pagina 13
Hilde spune:
Aaaa... am uitat sa va intreb ce ulei folositi pt gatit. Daca s-a mai discutat subiectul, nu l-am vazut sau am uitat.
M-am gandit sa renunt la uleiul de floarea soarelui. Nu am nici o baza stiintifica dar asa mi-a venit mie. De mai mult de o luna folosesc numai ulei de masline. Ultralight pt prajit si virgin pt salate.
Cineva sa-mi spuna ca procedez corect, pls.[:d]
philip spune:
eu folosesc canola oil la prajit si ulei de masline virgin pt salate. am vazut ca fetele mai foloseau ulei din samburi de struguri.
philip
27weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
Hilde eu cred ca e bine asa. Olive oil are smoking point mai sus decit cel virgin sau extra virgin.
Eu m-am obisnuit cu cel de floarea soarelui deocamdata, am si eu tendinta sa schimb din cind in cind.
Hilde spune:
Multam Andreea si Ramona.
Eu fac experiente pe mine. Ma dureau sanii cam tare in ultima perioada, mai ales cateva zile pe luna, si am zis sa vad daca hormonii mei interactioneaza cu ceea ce mananc.
Si m-am gandit eu sa elimin uleiul de floarea soarelui. Culmea e ca nu m-au mai durut deloc. Acum ar fi interesant sa reintroduc uleiul de floarea soarelui si sa vad ce se intampla. Poate s-au potolit hormonii de la sine... sau e totul in mintea mea...sau chiar o fi uleiul de floarea soarelui...
CRISMIR spune:
Azi am facut ceva papica...mancare de mazare cu pui si papricas cu galusti tot cu pui,cu castraveti murati
M-am scos pt vreo 2-3 zile
Voi ce ati mai gatit?
ANDREEA ce mai zici?..cum te simti?..vad ca nu prea ai chef de povesti?
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100
philip spune:
sunt cam obosita, nu ca n-am chef, philip e tot insomniac, apoi week-endurile trec asa repede, nici nu apuc sa citesc pe aici, darmite sa mai si scriu. azi sunt intr-o pasa mai buna :)
eu am facut celebrul risotto cu shrimp (una din mancarurile favorite la mine in casa), iar aseara am rumenit niste carnaciori cu piure si salata verde. foaaaarte bun. am cumparat o pulpa de porc s-o fac la cuptor in week-end, in rest, nu mai am nici o idee :( mie imi place mult mazarea dar sotul stramba din nas...
philip
27weeksbabyboy
mommyandreea
Hilde spune:
Salmon cu varza
Am reteta de la o colega, o sa incerc posibil weekendul asta. Mi s-a parut interesanta.
Se pune somonul la cuptor + (1 lg mustar Dijon + 1 lingurita curry + 4 linguri de apa + 2 linguri ulei)- on top pt 20 minute sau pana salmonul e facut dar nu uscat. Trebuie sa se desfaca usor cu furculita in solzi.
In alt vas, la cuptor, prajesti o jum de ceapa mijlocie 2 minute in putin ulei. Dupa cateva minute pui o lingura de ginger proaspat ras si lasi inca un minut. Adaugi o lingura cumin, piper si varza cu morcov ras si mai lasi 15 minute. E un fel de stir fry. Varza sa nu se inmoaie complet, trebuie sa fie inca crispy la sfarsit. Reteta cerea o punga de varza gata taiata din magazin, care are si morcov ras. Cred ca are in jur de 400 gr.
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Daca incerci spune-mi si mie, ca folosesc si eu. Lume multa, oameni putini |
Iti spun.
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Hilde Salmon cu varza Am reteta de la o colega, o sa incerc posibil weekendul asta. Mi s-a parut interesanta. Se pune salmonul la cuptor + (1 lg mustar Dijon + 1 lingurita curry + 4 linguri de apa + 2 linguri ulei)- on top pt 20 minute sau pana salmonul e facut. In alt vas la cuptor puneti o ceapa sa se prajeasca 2 minute in ulei. Dupa cateva minute pui o lingura de ginger proaspat ras si lasi inca un minut.Adaugi cumin, piper si varza si lasi 15 minute. Reteta cerea o punga de varza din aia gata taiata din magazin. Cred ca are in jur de 400 gr. |
Imi place ca-i simpla, dar testeaz-o tu intii si spune ce parere ai.
Nu stiu daca trece "weirdness test" la familia mea.