Americancele gatesc - 7

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ANDREEA,sti ca eu te astept cu mare drag...multumesc pt urare!


Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

fetelor, nu dati in mine, dar de cand alaptez m-am dat la mancare super sanatoasa...am descoperit o gramada de graunte, gen quinoa, kamut, millet, spelt grain, barley, oats si asa mai departe( habar n-am sa le traduc pe toate)..si din astea mananc toata ziua, ba in salate cu tot felul de nuci si cruditati, ba ca side dish in loc de orez sau cartofi. Si o gramada de carne la cuptor sau la gratar, dar mai mult pui si foarte rar porc..si mult peste la cuptor. TAre ma bucur ca am descoperit grauntele astea, altfel ramaneam flamanda, ca multe alimete dau colici si nu pot sa le mananc. Azi rup traditia si fac o musaca de vinete cu dovlecel si ceva carne tocata si o servesc cu mamaliguta, ca si aia e buna tare

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Criss, cum sinteti? Cum faci cu quinoa? Eu am pus intr-o supa si a iesit buna. Pe urma am citit ca e amaruie daca n-o tii in apa. La mine n-a fost, dar acum mi-e teama s-o mai folosesc.
Deci cum ai facut-o tu?
Mai zi-mi si de kamut, millet si celelalte. Le tot vad la magazin dar nu m-am atins de ele pina acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

RAmona, suntem bine, cam obositi, dar fericiti
Quinoa imi place cel mai mult, cica trebuie spalata in apa inainte de a o fierbe, o cana seminte la 2 de apa..eu am gasit 3 feluri, alba, rosie si neagra. O pun in salata sau de una singura ca side dish, merge excelent cu somon la cuptor. Nu mi-a iesit niciodata amaruie, desi nu am spalat-o inainte. Millet cred ca e meiul nostru, si ala imi place mult pe langa o friptura. Si ieri am facut salata de kamutt, care e graul ala al faraonilor, l-am tinut in apa peste noapte si fiert juma de ora, dupa care l-am amestecat cu salata verde, ardei, telina tulpina, oua fierte, portocale rosii, ulei de masline, patrunjel si pomegranate molases..merge si cu ceapa rosie, dar eu nu mananc ceapa zilele astea.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mi s-a facut foame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey o reteta de macinici simplaaa, stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

AB-urel de care macinici: fierti sau copti?

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

AB, eu pe astea nu le stiu dar daca nu ma insel poti sa faci un foc mare in gradina. Sper ca nu incurc sarbatorile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Măcinici moldovenesti (copti):
• 1 kg făină • 500 ml apă • 1 lingurită sare
• 2 lingurite drojdie • untdelemn pentru uns tava
• 4 linguri miez de nucă măcinat (sau cât vă place)
Sirop:
• 6 linguriţe zahăr (miere) – sau cât vă place
• zahăr vanilat • 1 cească apă
Aluat:
• Se frământă un aluat dospit ca de pâine din făină, apă, sare si
drojdie, se lasă la crescut 20 de minute
• Se răsucesc snururi de cocă de circa 1 cm grosime în formă de
opturi
• Se pun la copt într-o tavă cu ulei
• Se fierbe apă cu miere până se îngroasă, se adaugă la sfârsit zahărul
vanilat, se toarnă peste măcinici
• Se presară miez de nucă, se lasă să se înmoaie


Măcinici muntenesti (fierti):
• 125 ml untdelemn • 500 ml apă
• 1 lingurită sare • 1 kg făină (sau cât primeste uleiul si apa)
Sirop:
• 1 cana miez de nucă măcinat • 1 lingurită scortisoară
• 3 linguri zahăr (sau cât vă place) • coaja rasă de la o lămâie
• zahăr vanilat
• Se încălzeste puţin apa
• Se cerne făina movilită, se face o groapa
• În gropita se toarnă apă căldută, untdelemn si sare
• Se frământă până iese un aluat moale care se bate un sfert de oră, să se
frăgezească
• Se întinde pe o plansetă presărată cu făină
• Se taie inele, cu un pahar mare si unul mic, si apoi se răsucesc opturi
• Se lasă să se usuce, 45 de minute
• Se fierb măcinicii 1 oră în 1,5 I apă
• Se adaugă tot ce e în retetă si se lasă să mai fiarba încă 1 sfert de
oră
• Când totul s-a răcit, se presară încă 2 lingurite de miez de nucă fin măcinat


Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Wow Cami miaaam. Fain. Multam.
Ramonama ma vrei la news cu focurile? Io stau in padurice:))

Mergi la inceput