Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

ia uitati ce am gasit eu:
http://www.ziare.com/Deputatii_au_respins_ordonanta_care_plafona_indemnizatia_pentru_mame-748930.html
asta inseamna ca nu va mai exista plafon maxim...ca deja nu mai inteleg nimic!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

(Scuze daca e off-topic!)

Dragi concetateni/ne,

Nu ma pot abtine si vreau sa impartasesc cu Dvs. experienta eternei Romanii – varianta Timisoara. Daca tac inseamna ca sunt in categoria ingnorantilor si ma multumesc DOAR sa trag la jug.

PARTEA I:
Ma refer cu precadere la primirea, ca proaspata mamica, a alocatiei pt nou-nascuti de 230 ron si a trusoului de 150 ron. (Deci nu e vorba de miliarde ron sa le primesc din partea statului cum ca dau viata continuitatii acestui neam)
Desi dosarul imi fusese depus inca din 20 feb 2009 pt primirea banilor, vin, ca orice cetatean conformat, la data scrisa pe biletel de primire a banilor: 12-14 mai 2009.
Toate bune si frumoase, doar ca odata ajunsa la Directia de Asistenta Sociala Comunitara – Serv. Protectia Copilului si Familiei, constat la contabilitate ca NU sunt pe liste. Trusoul fusesem de la intrare instiintata ca nu se da pt ca “n-au intrat banii, nu s-au aprobat inca, sa sun pt ei dupa 2-3 saptamani”. Bun, nu ma mira partea cu trusoul, caci doar am de a face cu Statul, nu? Trebuie sa ma astept la surprize.
“De ce nu sunt pe liste pt alocatie?” intreb firesc (in conditiile in care o d-na ce depusese dosarul pentru alocatie si trusou in luna martie primisese in aceeasi zi de 12 mai, ambele sume!!!!!).
“Pai, stiti, perioada aceea de sfarsit de februarie a fost cu probleme, sigur sunteti la restantieri si trebuie sa completati o cerere de reprimire a banilor – mai sunt atatea personae in situatia Dvs.” POFTIM???? CUM ADICA LA RESTANTIERI??? “Pai stiti, de fapt Dvs trebuia sa primiti banii in aprilie, dar n-ati venit sa-I ridicati si acum sunt in banca si trebuie sa va reprogramam sa ii ridicati in iunie!” CUM ADICA NU AM VENIT SA II RIDIC IN APRILIE??? CAND BILETELUL DE PROGRAMARE DE AICI L-A PRIMIT SOTUL CU DATA CLARA PT LUNA MAI???? Raman stupefiata ca de fapt EU as fi de vina in toata aceasta faza… cand eu nici nu stiu ce se petrece!
“Pai stiti, ne pare rau, la Bucuresti se trimit dosarele pt reevaluare si acolo se decide cand se primesc banii si perioada aceea de februarie a fost cu probleme, ca ba au zis ca intra banii, ba ca nu, si ca sa fim siguri ca ii primiti - posibil persoana de la programari v-a spus sa veniti in luna mai, dar pana la urma au intrat in aprilie.”
Si culmea, nu sunt singura care trebuia sa isi primeasca alocatia in aprilie si a fost chemata in mai. De ce oare? Ca sa-i primim in luna iunie, de parca din februarie pana in iunie un copil se poate hrani doar cu aer, ca deh… doar e super- bebe roman!
Stau si ma intreb: OARE CHIAR ATAT DE PROSTI NE CRED CEI DE LA PUTERE – INDIFERENT DE CINE E PRESEDINTE- INCAT SA NU NE DAM SEAMA DE CE SE INTARZIE PLATILE DE DREPT CATRE PO****TIE??
Presupunere: cineva/statul are interes ca sume mari de bani - ce ar trebui de mult sa intre in posesia persoanelor de drept, sa stea cat mai mult timp in banci pt a crea dobanda, sa intre conturile lor, de parca nu suficient trag de pe noi cu dari si taxe si acelea la termene fixe, lunare. DAR STATUL, CARE AR TREBUI SA PROTEJEZE PO****TIA, DE CE NU-SI ACHITA LA TIMP DARILE CATRE PO****TIE??? Ce exemplu ne da noua si copiilor nostrii? Legal si moral, pentru intarzieri, ar trebui si noi sa dam in judecata statul si sa ni se plateasca penalitati la intarzieri, asa cum face el cu noi. Logic asa ar fi, nu? Cred ca am mai scoate ceva banuti frumosi pt lapte praf tot pt continuitatea neamului romanesc.
Solutie posibila: descentralizare + mase de po****tie hotarate in a-si cere drepturile!

PARTEA II:
Apropo de lapte praf. Tot Timisoara.
Ma interesez pe 13 mai 2009 la Autoritatea de Sanate Publica, prin drepturi legale, cand sa vin cu reteta de la medic sa imi ridic laptele praf? “Aaaa, pai nu este lapte, de la inceputul anului!!! Nici nu se da, caci nu sunt fonduri, e criza! Reveniti luna viitoare”. Frumos si elegant s-a scapat acea voce de la capatul celalalt al firului telefonic de mine.
Stiti care e culmea nesimtirii, dragi concetateni? Ca tot omul curios, stand la coada la alocatie in 12 mai (inainte sa aflu ca nu o voi primi si ma intreb de ce sa stam la coada pt o asemenea suma, cand exista in zi de azi si viramente bancare), intreb daca se stie ceva de lapte praf pe aceasta luna? Nimeni nimic, doar o d-na (de alta etnie decat romana) declara clar informata: “D-na, se da pe 26 mai!”. “Pai cum adica pe 26, la sfarsit de luna, cand logic ar fi la inceput de luna sa se faca livrari???”. “Multe sunt logice, d-naaa, dar…”
CULMEA! Deci anumite persoane de alte etnii, stiu cand se da lapte praf in luna mai in Timisoara, dar persoanele oficiale NU! De ce oare? Favoritism???
Presupunere: Parese ca cineva este clar instruit sa NU dea informatii de drept po****tiei! (poate doar anumitor persoane care mai dau si shpaga sau carora declara : “de nu zici, te tai!”). Hmmm, presupun ca laptele zilnic ce ar trebui livrat din 1-25 ale lunii se evapora! Puff! Iacata-l! - Nu-i mai! Oare cati bani se castiga din vanzarea laptelui praf la negru??? Hai sa presupunem ca nu e asa. Daca alocatiile si indemnizatiile de CIC intarzie cu jumatatile de an, de ce sa faca exceptie laptele praf??? Totusi… Presupun ca tot aerul acesta poluat – bata-l vina!- cred ca prinde tare bine ca hrana super-bebeilor nostrii romani!
Solutie: plangeri unei autoritati competente + control mai agresiv la astfel de institutii de livrare catre po****tie + mase de po****tie mai agresive si mai hotarate in a-si cere drepturile.

TU, CETATEANULE, MAI POTI MULT INGHITI NULITATI???
CUI MA ADRESEZ SA CONTEST DEMERSURILE DEFECTUOASE PUBLICE, DACA STATUL ESTE AUTORITATEA SUPREMA?
MERITA SA MAI IMI CRESC COPILUL IN ACEASTA TARA???
Sunt doar niste intrebari logice…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

ps= chestiile alea cu steluta este cuvantul p o p u l a t i e (poate asa e vizualizat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Viviannie,imi pare rau de ceea ce ti se intampla....ce sa mai comentam ca nu aveam cuvinte...

In alta ordine de idei:ieri am primit decizia de recalculare, a fost emisa pe 1 apr,dar abia acum a venit.Suma e exact cea la care ma asteptam,deci au calculat bine.
Probabil intra si banii luna asta.(depusesem dorarul la sf de ianuarie).

Toate cele bune!

Roxana si Maria(25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, cand vad cat va chinuiti cu depunerea, recalcularea, drumurile, asteptatul, nervii, parca imi vine sa zic ca sunt super-multumita cu cei 600 de RON, dat fiind ca salariul meu net, lunar, este sub aceasta suma (am numai jumatate de norma).

Of, sa se rezolve odata, si eu astept, inca nu am primit nici macar trusoul...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

vvivianne, ai perfecta dreptate.. mi-e rusine ca sunt romanca.. si maine as pleca din tara asta de rahat...fara nici o urma de regret..

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dimand spune:

buna seara,
poate ma ajutati si pe mine sa gasesc un raspuns. Situatia mea este urmatoarea: pe data de 13 febr 09 am fost data in somaj de la firma la care am lucrat 6 ani; pentru ca nu mi-au adus cartea de munca in max 30 de zile si mi-au adus-o dupa o luna si jumatate, somajul il am incepand cu 2 aprilie, deci aproape 2 luni intrerupere pe cartea de munca. Urmeaza sa nasc la sfarsitul lui decembrie. Intrebarea mea este: mai pot face ceva pt a primi indemnizatie? sau daca nu ce alte drepturi as avea din partea statului
va multumesc daca cititi polologhia asta, pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

Dragi mamici
sunt un pic disperata si vreau sa ma sfatuiesc si cu voi.Am depus dosarul pt recalculare in 19 februarie la directia de sector si inca nu mi-au venit banii recalculati. Cele care au primit deja banii (sunt si cazuri din astea, nu?) din Bucuresti, cam la cat timp au venit banii, decizia?
Are rost sa ma duc la Directia din Hambarului sa ii intreb de sanatate? (ca la telef stiti bine ca nu raspund, ca doar noi avem timp sa ne plimbam in stg si in dr cu copil mic dupa noi, nu?) Am nevoie de banii aia ca de apa si nu am nici cea mai mica idee cand ar putea veni.Deja s-au facut cele 90 de zile legale pe care le-au spus ei si uite ca nu a venit nici macar decizia.Ce ma fac?
o mamica disperata de doi pui mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

fetelor, ieri au virat banii recalculati si la mine, s-au scazut cei 6 milioane x 3 luni ( ianuarie, februarie si martie ) plus 2 milioane indemnizatia din aprilie.
decizia nici eu nu am primit-o, insa banii s-au virat. Cererea de recalculare am depus-o pe 15 ianuarie.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Jonika spune:

Si indemnizatia pe luna aprilie? De ce numai 3 luni?
Si eu am depus pe 15 ian si pana acum nu am vazut nimic.

mpopescu

Mergi la inceput