Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 24
eramyse spune:
buna seara
spuneti-mi si mie va rog ,la toate mamicile de aici, la stabilirea celor 85%, s-a luat in calcul ca ultima luna (din cele 12 ), luna anterioara luni nasterii copilului sau s-a tinut cont si de zile ?
de ex. eu am nascut pe 24.07, iar cele 23 de zile nu mi s-au luat in calcul la stabilirea indemnizatiei, ci perioada 01.07.07-30.06.08 ,cu toate ca venitul din iulie 2008 era mult mai mare decat cel din iulie 2007.
blondi_m17 spune:
eu cred ca se iau in calcul. eu am nascut pe 30 septembrie si in adeverinta cu salariul mi s-au cerut veniturile din 30 sept 2007- in 29 sept 2008. desi am depus in ianuarie..inca mai astept. am fost sapt trecuta si am intrebat si mi-au spus ca figurez in plata pentru mai, dar nu am putut sa imi spuna si suma..
Selene_Bunny spune:
Eu am nascut in data de 18 decembrie 2008, si pe adeverinta mi-au indicat doamnele de la ghiseu ca trebuie sa trec perioada 18 decembrie 2007 - 18 decembrie 2008, deci inclusiv ziua nasterii, am intrebat expres.
Dosarul l-am depus de-abia in aprilie, deci banii vor intra prin septembrie...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
grace30 spune:
buna fetelor!
Bernix, Atlantiana aveti cumva un model de adeverinta pentru nasterea prematura?
Multumesc
mami de
Victor Andrei si Delia Ioana 22.02.2009
Petru Alexandru (16.01.2007)
carmen76 spune:
buna fetelor.
am si eu o intrebare:daca optezi pentru indemnizatia de 85%nu mai primesti si 200ron alocatia copilului?
bursucelu spune:
Carmen se pare ca da...domnul ministru A OMIS SA SPUNA ACEST LUCRU...niste nesimtiti .Au considerat ca mamicile au prea multi bani iar alocatia copilului nu-i mai trebuie ca si asa era prea mare.Off asa tare m-au enervat astia mai bine nu ma uitam azi la stiri.
carmen76 spune:
dar in lege nu se specifica acest lucru.scrie ca poti opta pentru 85% din salariu sau 600 ron.nu se face referire la alocatia de 200ron, care este a copilului.nu?adica de ce copiii nostri sa nu beneficieze de alocatii?
nu este normal.
fetele care au primit indemnizatia cred ca ne pot lamuri.
daca aveam salariul mare poate nu ma agitam atat(desi toti copiii au drepturi la alocatii egale). dar asa, exact cei 200ron ii putem lua peste suma de 800ron acordata.
sunt indignata mai mult ca nu ne-au spus pana acum.macar nu mai depuneam dosarul.
bursucelu spune:
Da Carmen este corect ce spui tu,dar nu vezi ca astia ce viseaza noaptea vin a doua zi si bat campi la tv.Va rog frumos mamicile care au luat indemnizatia recalculata ne spuneti daca povestea asta e adevarata?
bernix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grace30 buna fetelor! Bernix, Atlantiana aveti cumva un model de adeverinta pentru nasterea prematura? Multumesc mami de Victor Andrei si Delia Ioana 22.02.2009 Petru Alexandru (16.01.2007) |
MOdel de adeverinta de acest fel nu nexista in legislatie, d-aia io sunt in corespondenta cu cei din Hambarului, sa-mi zica ei ce tre' sa scrie si cine tre' sa elibereze adeverinta asta, ca n-am chef sa alerg dupa doctori si pe urma sa-mi zica omul cu pixul ca nu-i bine asa. In mod normal, din punctul meu de vedere, foaia de externare ar trebui sa fie suficienta, ca acolo scrie clar ca s-a nascut copilul prematur la x sapt de sarcina. CAnd imi vine raspunsul din Hambarului, te informez si pe tine.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi