Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna,

sa inteleg ca daca il nasti pe bb 2 pana face bb1 2 ani, se calculeaza indemnizatia raportata la veniturile cu 12 luni anterior datei nasterii lui bb1????

eu sunt in aceasta situatie .. numai ca din oct 2008 m-am intors la serviciu, deci am iesit din CIC.

am mai postat un mesaj dar probabil ca nu a stiut nimeni sa=mi raspunda .. il reiau .. daca puteti sa ma ajutati, ar fi super .. macar sa stiu si eu cum stau.

eu m-am intors la munca pe 20 octombrie si acum sunt insarcinata din nou. DPN-ul este 6 octombrie.

intrebarea mea este daca la indemnizatia mamei la bb2 mi se vor calcula veniturile obtinute din septembrie 2008 (cand inca eram in CIC 600 ron) si septembrie 2009 (cand probabil voi fi in concediu prenatal)?

intra si banii din CIC (adica 600ron) si cei din concediu pre-natal (adica 85% din brutul veniturilor) la calcul? sau cum se calculeaza?? daca ar intra si cei din concediul pre-natal mi-ar conveni mai mult .. caci ies un pic mai sus decat salariul net ..

saru-mana, multumesc mult!

Elena de Eva Maria (14.01.2008) + 8+

Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete

papa bun

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=10" target="_blank">Participam la concurs ell1 si ell2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Dragelor,
Eu tot nu inteleg cum e cu luna luata in calcul de doua ori. Poate cineva sa puna un exemplu concret de cum ar trebui sa se calculeze indemnizatia?
Eu am fost platita la comision, am diferente mari de la o luna la alta si as vrea sa am un minima cunostinta de la ce bani sa ma astept. Deci..cine se indura si da un model de calcul pt dummies?
Merci mult!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

copilul meu s-a nascut pe 21 februarie...
pentru luna februarie se ia salariul din ianuarie
pentru luna ianuarie se ia salariul din ianuarie
pentru luna decembrie se ia salariu din decembrie
si tot asa pana numeri 12 luni in urma...

Mergi la inceput

Deci nici nu stii ce veste buna mi-ai dat!
Sarumana, merci, sanatate...
Pe mine ma avantajeaza asa...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Am o rugaminte, spune-ti-mi va rog, ce venituri se iau in calcul la indemnizatie? Eu am pe fluturas notat un venit net, din care se scade impozitul si ramane un venit diferit de cel care e notat la venit net. Care venit se ia in calcul? Multumesc.

Mergi la inceput

si la mine pe fluturas aparea ceva ciudat - adica aveam un venit brut, un venit net, si un "rest de plata" - corespunzator cu cat luam in mana (netul real). Era de vina programul de contabilitate, deci practic 'rest de plata' corespundea cu venitul net adevarat.
Am avut ceva probleme la depunerea dosarului, ca tipele vroiau sa ia in calcul venitul net de pe fluturas, ca asa zice legea..si eu as fi vrut ca era mai mare suma trecuta acolo, insa corect si legal era sa fie trecuta suma de la 'rest de plata' - adica netul adevarat.

Poate ca si la tine e acceasi problema?

Eu inca nu am primit decizia. In decizie se precizeaza si suma , sa vad daca au calculat bine, sau ramane surpriza pana la venirea postasului?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Citat:
citat din mesajul lui magghyc

Eu inca nu am primit decizia. In decizie se precizeaza si suma , sa vad daca au calculat bine, sau ramane surpriza pana la venirea postasului?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Cu restul de plata nu stiu ce sa zic, cert e ca mie mi-au trecut la venituri absolut tot ce am luat in mana, practic exact atat cat au depus ei in cont pt mine in fiecare luna...si eu am un venit foarte "colorat" cu mii si mii de bucatele de fluturasi si etc...

Pe decizie se precizeaza exact suma pe care urmeaza sa o iei in urma recalcularii pe luna, inclusiv sunt trecute sumele calculate retroactiv pentru perioada din ianuarie...adica diferenta de plata ...
succes!

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

fetelor pregatiti-va ca vin baniia zis la stiri dimineata pe realitatea ca a dat statul drumul la banii pt mamici, cele care au nascut in 2009 primesc banii in prima jumatate a lunii si restul in a doua jumatate

de David
Poveste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyante spune:

Da, am auzit si eu la Realitatea de dimineata ca din luna martie se incep platile indemnizatiilor marite, in prima jumatate a lunii vor primi banii mamicile care si-au depus pentru prima oara cererea de CIC, dupa jumatatea lunii ii vor primi si mamicile care au cerut recalcularea.

Intrebarea mea este daca cineva din Bucuresti care a depus cerere de recalculare a primit pina acum decizia de recalculare. Ca fara ea nu cred sa primesc nimic marit iar daca n-o primesc mi-e teama sa nu se fi intimplat cine stie ce cu dosarul depus prin ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaii spune:

Buna fetelor. Am si eu o rugaminte daca poteti sa ma luminati si pe mine in situatia in care sunt.
1. In sept 2006 am nascut si am stat in ingrijire copil pana in 15 august 2008 cand e prima zi de munca. Am ramas insarcinata si trebuie sa nasc in jur de 5-16 aprilie 2009. Ce luni mi se vor trece pt 85%. Am inteles ca se iau in calcul si fractiuni de luna. Ce inseamna asta pt lunile august 2008 si aprilie2009? Adica ce vor trece cei de la munca pt lunile astea(pe adeverinta aceea)?
2. si pe restul lunilor pana la 12 e adevarat ca se vor lua in calcul 600 din cic 1? Si cate luni vor fi?
3. Pe fluturasul meu e trecut asa: venit brut(unde se pun si prime, bonusuri, ore suplimentare) se scad somajul, sanatatea, pensiile dupa care e trecut venit net, din care se scade impozitul si ajung la salariul net. Legea zice venituri nete. Se va trece pe adeverinta suma din dreptul venitului net sau cea din care s-a scazut impozitul?
Sper ca am fost cat de cat explicita si imi cer scuze de deranj, dar deja in jurul meu au fost prea multe presupuneri si sincer nu prea mai inteleg nimic. Mersi mult.

Mergi la inceput