Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

neata...deh, de fapt e prinzul!
Ramo am dat un search pe doc secara si nu mi-a placut ce am gasit...mai caut...si isa are muci la greu, iar de peste 1 sapt...nu fac decit sa ii pun ser si sa aspir dupa care cite o pic in fiecare nara de colargon (de fapt din amestecul de 1 ml colargon si 1 ml ser fiziologic)...asta e, vad ca si la 1 luna a avut muci si la 2 iar!
Mav eu sunt de pp daca se poate alapta bine, daca nu asta e...cred ca in afara de binele care il face laptele pentru bb conteaza si psihicul nostru al mamelor..la Bia m-am muls si exact ca si voi refuza sinul...si m-am umplut de nervi, acum isa ar fi papat dar nu a mai fost..asta e, acum am impresia ca nici nu am alaptat-o, ne-am obisnuit amindoua cu bibele!A.. si noi avem la greu colici, ca niciodata...nu stiu cum o gasira colici si pe isa dupa 2 luni jumate!
Diana please astept informatiile cu doc. tau!
Babyzapy sper sa nu fie cazul de o dermatita atopica la voi...mai nou vad ca asta e diagnosticul la moda pentru orice eczema, buba, etc!

Bianca Andreea si Larisa Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Poti sa incerci sa ii dai sanul dupa ce ai dat bibe. Cam pe principiul care este descris in unele carti la diversificare in primele saptamani. Adica se recomanda supa sau alimentul pasat dupa care dai sanul pina se satura.

Citat:
citat din mesajul lui alra

queridas am o dilema.

io nu vreau sa o intarc pe fimea - clar.
insa as vrea sa ii dau si completare daca mai ii e foame dupa ce suge.

cum impac cele 2 concepte??

daca ii dau completare nu o sa suga la fel de repede, deci nu stimuleaza, deci stagneaza productia. sa o pun in continuu la san e exclus ca iara am rana la sfarcul drept, e crapat si se vede in interior carnea, chic
ma gandeam sa ii dau completare insa sa o pun si mai des la san, la vreo 2 ore.
idei, opinii, sugestii?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_1 spune:

Revin cu povestea de dupa nastere. Pe scurt nasterea s-a declansat mai devreme decat era prevazuta, prin urmare pe 13 decembrie am nascut-o pe Diana de 3,100, 49 cm, Apgar 9, prin cezariana. Eu m-am refacut super repede,fetitza a facut un icter de incompatibilitate de RH (au zis cei din spital) si un cefalhematom (ciudat pt ca a fost cezariana) dar oricum a 3-a zi ne-am externat (avea bilirubina 9). In prima noapte am stat de paza langa patut impreuna cu sotul meu, ca niste proaspeti parinti anxiosi la primul copil. Si am observant ca bebe doarme, doarme si nu cere de mancare. Am cautat pe net, am vazut ca bebicii trebuie hraniti la max 4 ore altfel intra in hipoglicemie, asa ca dupa 5 ore am trezit-o si am pus-o la san. Saptamana care a urmat tot asa s-a desfasurat, bebe dormea continuu, eu o puneam la san convinsa ca fetitza mea mananca, chit ca prin somn. Nu va zic ca au venit si 2 pediatri acasa care au declarat-o OK. Toate bune si frumoase pana am achizitionat un cantar la indicatiile unui pediatru pentru a-i face proba suptului. Si am constatat ca bebelina mea avea 2,800gr, mai scazuse in greutate cu 100 gr fata de maternitate (acolo déjà incepuse sa creasca dupa scaderea fiziologica, cel putin asa au spus ei) si la unele mese suptul era zero (cred ca doar se facea ca suge). Totul a culminat de ziua mea pe 22 dec, cand pur si simplu nu am reusit sa o mai fac sa inghita ceva nici macar cu biberon, lingurita, seringa etc asa ca am ajuns de urgenta la spital la IOMC, unde ne-au internat si a fost pusa imediat pe perfuzii (pt ca era bineinteles dezhidratata si infometata). Nu stiu cum am ajuns pana la urma in situatia asta dar bineinteles ca ma consider vinovata. Trebuia sa fi facut ceva in primele zile sa nu ajung in situatia asta. I s-au facut o gramada de analize, bilirubina ajunsese déjà la 14, avea si scaun modificat. La IOMC am dat peste o super dr (Ciofu) care a tot incercat sa gaseasca cauza somnolentei mari pe care o avea fetita. Ca sa excluda tot ne-a trimis la un eco transfontanelar la prof Ulmeanu la Gr. Alexandrescu care a gasit fetita OK. Am facut bineinteles Craciunul in spital (ne-a adus tati un bradut), a fost pusa pe medicatie: fenobarbital si dexametazona iar dupa ce s-a intors toata lumea din vacanta i s-a facut din nou o eco la IOMC, unde surpriza, au vazut niste zone hiperecogene in emisfera stanga ceea ce sugera ca in viata intrauterina a fost privata la un moment dat de oxygen. A fost cea mai neagra perioada din viata mea, e cumplit sa stai cu un bebe de 10 zile in spital cu perfuzii, sa asisti cum i se sparg venele la orice incercare de a i se pune o branula, cum i se recolta sange timp de 10 min prin apasare pe vena etc.. Nu as vrea sa mai trec prin asa ceva. Pe scurt, la IOMC au reusit sa o scoata din starea de somnolenta, sa-i rezolve icterul si sa o faca sa ia in greutate, dar i s-a facut un tratament destul de dur cu fenobarbital si dexametazona. Pe 31 dec ne-au externat iar la 12 noaptea chemam salvarea pt ca facea convulsii. Nu stiu inca de ce le-a facut, s-ar putea sa fi fost un sevraj de la intreruperea fenobarbitalului (asta-i cauza cea mai fericita…). De atunci tot stau cu grija sa nu se mai repete. Din pacate, s-a constatat ca nu am suficient lapte si din cauza problemelor de inceput nu am reusit sa o mai alaptez pe pitica. In prezent dupa cum v-am spus ii dau lapte muls de la mine precum si formula in completare (deocamdata la cantitati sunt jumate/ jumate). In fine am repetat ecografia, se pare ca zona hiperecogena s-a micsorat mult si sunt sanse mari sa se absoarba complet si fara urmari. Am fost sa-l consult si pe dr Stanciu de la Budimex, care mi-a zis ca el nu crede in acea ecografie, ca fetita e OK si sa stau linistita din punctual asta de vedere.
Mi-as dori sa o pun la san in prima parte a mesei, in loc sa-i dau lapte muls in biberon, dar desi nu refuza sanul mititica, suge f putin pentru ca adoarme in 2 minute si apoi nu mai reusesc sa-i mai dau nici cu biberonul pt ca pica intr-un somn adanc de tai lemne pe ea. Bineinteles ca ma simt vinovata rau din cauza asta si adevarul e ca vina probabil imi apartine exclusiv. Nu am reusit sa gasesc metoda prin care sa-i dau putinul de lapte pe care il am direct de la san. Inca nu stiu sigur de ce mananca asa putin, a avut si o mica raceala, are si un reflux gastro-esofagian pentru care inca nu i s-a dat tratament. Ea regurgiteaza/ vomita si la 1h1/2 dupa ce mananca. Mai are cineva probleme de genul asta? Sunt convinsa ca s-au discutat toate problemutele pe care le intampin eu acum, dar daca n-am mai apucat sa intru… Si e normal sa doarma asa mult si adanc? Dar macar acum se scoala sic ere de mancare, chiar daca putin.
In rest din punctual meu de vedere fetita e OK, daca n-am avea probleme cu mancatul nu mi-as mai face nici o grija, as uita de perioada cu spitalul. Are si colici dar nu cu plansete ore in sir, reusim sa le calmam la mami in brate, a inceput sa aibe si ceva perioade de veghe, pacat ca noaptea dar tot e bine si asa. E o fetita tare cuminte.
Copii vostri cum stau cu somnul?
Laura, saculetii banuiesc ca-i cosi, nu? Sunt cam zombie la ora asta ca n-am reusit sa dorm prea mult.
Alra, merci de link, da, deocamdata sta bine cu greutatea, mare parte a pup e ea dupa tratamentul din spital, pe atunci manca cred si 150 ml daca-I dadeam, insa acum am senzatia ca stagneaza daca nu chiar scade. O sa o mai urmarim cateva zile. Oricum, mi-ai ridicat mult moralul.
Mirtha, nici eu n-as fi cantarit-o (eram convinsa ca am lapte pentru 2 copii, ca-mi curgeau sanii…ce amagire) daca nu ar fi fost asa somnolenta. Si acum am intrat in iuresul asta cu cantaritul si e greu sa-ti mai revii. Cateodata imi zic, gata nu mai cantaresc, nu mai contorizez, cat mananca mananca, in general bebelusii stiu exact cat sa manance ca sa supravietuiasca. Dar mi-e greu sa mai am incredere cand stiu prin ce-am trecut. N-am stiut ca sunt si saculeti cu tarate gata facuti, eu am luat la punga de la plafar. Si noi o spalam o data la 2 zile, dar am observat ca-i place asa ca am inceput sa o spalam zilnic.
Va multumesc de sfaturi.

Mirela 38+ Diana Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Citat:
si eu cred ca e eozina. mercurocrom e o firma din cate stiu eu

Nuuu, mercurocrom nu e o firma , da o cautare pe net cu eritem fesier si mercurocrom si o sa vezi ca e folosit destul de des pt. eritem.
Dar da, si eozina e tot rosie, un dezinfectant, din cate stiu eu.

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

ai dreptate - e numele unui compus chimic folosit pentru iritatii http://en.wikipedia.org/wiki/Merbromin

da' e si firma fusei sa verific "mercurochrome", sunt mai multe produse aici sub numele asta, inclusiv alcool medicinal, o firma care se distribuie prin supermarketuri.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Cu temperatura cum sta ?????
Sanatate multa si sa nu fie decit un semnal fals de raceala !

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Fetelor, AJUTOOOR...bubulina e iar infundata rau si stranuta...unde o fi vazut dr. ei ca a trecut raceala...nu stiu
Spuneti-mi un dr. pediatru bun, la Medlife eventual, la care sa pot merge azi...o stiam pe Dna. Dr. Furnica, de la Medsana, dar acum am intrat pe site si astazi a fost pana la 12
Nu are febra, doar muci si se inroseste in jurul ochisorilor, ca atunci cand esti racit..de la 7 abia acum a adormit in patul nostru, langa taica-su.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Inca mai citesc la povestea nasterii...
Cu taratzele nu iti face probleme daca sunt sau nu in saculeti. Nici eu nu gasesc de fiecare data saculeti gata facuti. Si ca isi spun sincer parca mi se pare mai sigura punga in care vad produsul.
Stiuuuuuu , cunosc fascinatia cantarului. De-aia l-am pus sus pe biblioteca unde nu pot ajunge decit daca aduc scaun din bucatarie si ma cocotez. Si pt. ca sunt fff. multe manevre ma las pagubasa. Il astept pe sot care se tine tare pe pozitii : ai zis la 2 saptamani , la doua ramine ! Si refuza sa ia cantarul. Ca altfel e posibil sa ma las vrajita de magia cantaririi !

Citat:
citat din mesajul lui Mirela_1
Mirtha, nici eu n-as fi cantarit-o (eram convinsa ca am lapte pentru 2 copii, ca-mi curgeau sanii…ce amagire) daca nu ar fi fost asa somnolenta. Si acum am intrat in iuresul asta cu cantaritul si e greu sa-ti mai revii. Cateodata imi zic, gata nu mai cantaresc, nu mai contorizez, cat mananca mananca, in general bebelusii stiu exact cat sa manance ca sa supravietuiasca. Dar mi-e greu sa mai am incredere cand stiu prin ce-am trecut. N-am stiut ca sunt si saculeti cu tarate gata facuti, eu am luat la punga de la plafar. Si noi o spalam o data la 2 zile, dar am observat ca-i place asa ca am inceput sa o spalam zilnic.
Va multumesc de sfaturi.

Mirela 38+ Diana Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

neata fetele
MERCUROCROM este o solutie rosie ca cerneala care se foloseste pt inchiderea ranilor de cele mai multe ori f f grave...noi am folosito la Pavel pt a inchide rana din spate....maduva spinarii era iesita intr-o buba care era sparta si risca sa faca meningita din cauza infectiei..off ma doare sufletul iar mi-am amintit... pe vremea aiai se gasea f f greu in galati si craiova....cand ma gandesc cum avea gaura in spate ..off m-am indispus ...intr-un final sa inchis rana desi nimeni nu ne dadea nici o sansa am scapat si de meningita si am duc sa il operez si acolo ia meningita bacteriana intra-spitaliceasca urasc oamenii aiia...am avut momente in care ii uram din suflet...
revin maine cred

Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 sunt un sef
Sine amicitia vitam esse nullam - Fara prietenie nu exista viata ! - Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Eliza iubita uite o imbratisare calda si multe si lipiciosi.
Mirtha cele 2 analize pt alergie le-am facut la medlife si au costat 40 ron fiecare. Au o lista cu vreo 30 de analize pt alergii fiecare costa 40 ron si in plus mai au analiza "panel 4 alegeni" costa 280 ron si poate depista mai multe alergii atat alimentare cat si cele cauzate de animale, parca

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Eli imi pare rau pt situatiile infricosatoare prin care ai trecut...

Mirtha cred ca trebuie sa pui paturica pt ca o sa o atraga f mult si va sta pe burtica mult si se va ridica si isi dezvolta mai bine si repede muschiuletii spatelui, bratelor...

Aaa si multumim pt complimente...nu e chiar asa roz mai am 4,5 kg..am 54,5

Mai fetelor voi cat mancati? Eu pap super putin dar lapte am destul, bine bag cate 1 l cel putin de ceai zilnic si mananc dimineata musli cu lapte si miere sau cate un sandwich cu pui sau curcan si in timpul zilei cate o salata sau ceva somon cu legume...cateodata cate un iaurt sa compot si asta e masa...cica tre sa mananc mai mult dar nu imi e foame...Mirtha stii ce vroiam a te intreb mereu cum de ai putere sa te mulgi dupa fiecare masa ca mie imi e teama ca nu o sa fie timp sa se faca laptic la loc pt pitika???

Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08

www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Lorena cand au aparut prima data bubitele am fost la pediatru si ne-a spus ca este dermatita atopica, dupa aceea la dermatolog ne-a zis eczema atopica si am mai fost la inca un dr dermatolog mai priceput un pic (ca nu mai consider ca e bun niciunul) si ne-a zis dermatita seboreica.

Mirela multa sanatate bebelinei . Doamne prin cate ati trecut si ce greu trebuie sa fii fost. Ma rog sa fii in continuare la fel de puternica si sa treceti cu bine peste toate.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput