Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

O zi minunta iti doresc . Sa va bucurati de ea din tot sufletul!

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Fetele, n-am mai apucat sa citesc ultimele pagini, voi reveni eu maine.
Am intrat deja in priza, la 12 avem botezul la biserica, apoi la restaurant. Am niste emotii.....ma uit la ea si ma minunez de ce minune am, si cat a crescut, si uite ca a venit ziua crestinarii. Na apucam de imbracat/pregatit/aranjat tot familionul....va pup si ne auzim maine

_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita
am si eu cateva intrebari:
1. e normal sa pape asa mult? dc nu ii dau urla efectiv si is mananca mainile

faptul ca mananca mult e de bine nu e de rau. posibil sa fie in puseu de crestere. astea sunt la o saptamana, 3 saptamani, 6 saptamani ...

2. cat tr sa doarma un bb asa mic cat are burta plina? ca el poate dormi uneori si 4-5 ore dc nu il scol eu... voi ii treziti din somn pt masa chiar dc ei nu dau nici un semn?

si a mea a dormit si doarme mult. eu am decis de la inceput sa o scol ziua la maxim 3 ore daca nu se scoala ea caci tindea sa doarma ziua mai mult ca noaptea si noaptea sa manance mai des. asa am facut eu, unii ii lasa sa doarma cat vor ei.

3. stiu ca nu e ideala alimentatia mixta si jur ca nu ma deranjeaza sa stau cu el la san cate 2 ore la un alaptat dar ma doare de mor... lapte pare a fi in san, nu pricep de ce nu se satura... am vazut si revazut filmuletele de pe net cu mufatul la san, cred ca il mufez bine.. nu imi dau seama ce fac gresit si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu pot alapta exclusiv.. daca mai alapteaza cineva mixt, cate mese ii dati pe zi in total? cate formula si cate san?

as incerca sa scap de alaptatul mixt, dar stiu in ce hal te doare - si eu am avut (si inca am, haha!) probleme mari cu sanii. ideea e sa apuce sa se tabaceasca pielea de acolo. niscaiva sfaturi: - dupa supt stergi sfarcul si dau cu o crema protectoare pe care o lasi sa se usuce la aer. - eviti pe cat posibil compresele de san, mai ales combinatia "compresa + crema" caci tin sfarcul moale. - incerci sa ii bagi in gura cat mai mult din areola, strangi cu mana pana faci ca o hartie creponata (mirtha sa traiasca ). cel mai sanatos e sa stai cu sanii la aer si la soare. mie pentru rani mi-au dat aici o crema cu cortizon "teracortril" insa trebuie spalata bine inainte de supt. eu cam evit sa o folosesc caci nu cred ca o pot spala 100%.

4. in timpul mesei (formula sau san) il orepsc de cateva ori sa ragaie... cand e pe final e deja adormit si dc il ragai si atunci il trezesc complet si o luam de la capat (mai ales cand e la san) voi cum procedati?
cam la fel insa eu ma bucur daca se scoala iara sa manance ca a mea a avut niscaiva probleme

5. ii schimb scutecul inainte de fieacare masa; dupa masa nu imi mai vine ca dc doarme il trezesc. e ok?
unii schimba inainte, altii dupa. eu schimb inainte si daca aud ca face caca in timp ce mananca il schimb iara

6. ai vostri bbei fac caca si pipi la fiecare masa? ca robert nu...
nu

7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok?
poate pare stupida intrebarea da.... [:l]
nu prea stau treji cand sunt asa mici, a mea la aproape 2 luni nu prea sta treaza. da' nu e etalon ca are niste prb - fetele zic insa ca multi pana pe la 6 saptamani cam dorm toata ziua

multa bafta! daca mai ai intrebari, tipa

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai queridas, si-a dat drumu baba la mancare, ptiu sa nu-i fie de deochi!
baga san la 2 ore si sticla intre!!! ieri a mancat vreo 200ml lapte praf + san mostocit la cate 2 ore pe amiaza. suna promitator

editez sa va zic ca maine vine asistenta sa mi-o masoare/cantareasca. astept cu interes ca sa compar cu vineri, singura prb e ca sunt cantare diferite si nu 100% concludent. m-am uitat pe poze cu laura la varsta ei, aia deja era umflata la 8 saptamani. nascuta cu juma de kil in minus, bolnava la nastere si cu perfuzie primele 10 zile de viata... (apropo - mirela, vai de capu tau, stiu prin ce ai trecut )

laura si corina, bafta la boteze!

ramo, pt muci pune-i ser fiziologic in nas. daca tuseste sau face febra te duci la dr. sa ii iei temperatura des ca nu te prinzi de fiecare data la mana cat are. nu e de la soba, e raceala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Tocmai m-am intors de la biserica, am fost de mi-a citit molifta, dupa 3 luni de la nastere , dar ce bine ma simt acum ca am fost. Si cand am terminat am vazut ca incepea un botez....siiii...era BraveGirl cu zanica ei . Super tare ...o mamica frumoasa rau si o bebelinaaaa delicioasa . N-am stat si la ceremonie ca ma astepta barbatul acasa ofticat rau ca l-am lasat singur cu bebicu ...ca e iara marait tare bebicu din cauza bubitelor.

Mav, Spiridus, Mirtha, Amalia, Alra, Ginye un mare de la mine...asa-mi veni mie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:

1. e normal sa pape asa mult? dc nu ii dau urla efectiv si is mananca mainile
Da-i sa manance cat vrea. E mai mancacios. Noi avem fete care se roaga sa le amnance bebeii mai mult sa nu fie probleme si tu iti faci griji ca mananca prea mult.. Daca e la puseu de crestere poate sa ceara si din ora in oar. In plus fiind asa mic oboseste repede si de asta sta asa mult la san (Ii si place sa molfaie titica, asta e marea placere a bebelusilor)
2. cat tr sa doarma un bb asa mic cat are burta plina? ca el poate dormi uneori si 4-5 ore dc nu il scol eu... voi ii treziti din somn pt masa chiar dc ei nu dau nici un semn?
In prima noapte acasa a dormit mai mult de 5 ore si am trezit-o si mi-am luat un perdaf de la dr pediatru care a zis sa las copilu sa dorma ca asa creste. Ziua sa ii dau sa manance cam la 3 ore dar eu i-am dat dupa cum a cerut si dupa instinct. Atentie!! Daca doarme mult si ziua si noaptea, sa nu aiba icter. Vb cu dr.
3. stiu ca nu e ideala alimentatia mixta si jur ca nu ma deranjeaza sa stau cu el la san cate 2 ore la un alaptat dar ma doare de mor... lapte pare a fi in san, nu pricep de ce nu se satura... am vazut si revazut filmuletele de pe net cu mufatul la san, cred ca il mufez bine.. nu imi dau seama ce fac gresit si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu pot alapta exclusiv.. daca mai alapteaza cineva mixt, cate mese ii dati pe zi in total? cate formula si cate san?
Nu stiu cum e cu mixt dar sfatul meu e sa incerci sa suporti durerile si sa ii dai direct de la san nu muls si din biberon. Toate am trecut prin dureri mari la san, vestea buna e ca trec.
4. in timpul mesei (formula sau san) il orepsc de cateva ori sa ragaie... cand e pe final e deja adormit si dc il ragai si atunci il trezesc complet si o luam de la capat (mai ales cand e la san) voi cum procedati?
Daca e ziua, eu o ragai doar la sfarsit. Daca e seara la culcare, nu o mai ragai deloc. e
5. ii schimb scutecul inainte de fieacare masa; dupa masa nu imi mai vine ca dc doarme il trezesc. e ok?
A mea e o fomista asa de mare ca face scandal cand ii e foame. O schimb dupa masa ca nu ma inteleg cu ea. Seara incerc sa o schimb inainte ca sa nu o mai trezesc si sa doarma noapatea.
6. ai vostri bbei fac caca si pipi la fiecare masa? ca robert nu...
Pipi nu stiu, kk o data la 2 zile
7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok?
E ok. E mic, asta face acum, doarme

va rog mult sa imi raspundeti si mie ca simt ca m-am tampit de tot, parca nu mai stiu nimic din ce am citit

Multa bafta mamico!

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Bine ai revenit.

Urita experienta ! Iti raspund dupa cum ma pricep in interiorul mesajului folosind o alta culoare.

Citat:

bb e perfect (desi a fost taiat superficial pe cap la cezariana )????/; o sa pun poze cat de curand pe contul comun; dar e fomist...

1. e normal sa pape asa mult? dc nu ii dau urla efectiv si is mananca mainile - Nu ma pricep la alimentatia cu lapte praf.
2. cat tr sa doarma un bb asa mic cat are burta plina? ca el poate dormi uneori si 4-5 ore dc nu il scol eu... voi ii treziti din somn pt masa chiar dc ei nu dau nici un semn? Somunul este variat de la copil la copil - unii digera mai repede altii mai incet - dar in principiu se recomanda ca dupa 5 ore legate sa fie treziti si alimntati pt. ca se deshidrateaza.

3. stiu ca nu e ideala alimentatia mixta si jur ca nu ma deranjeaza sa stau cu el la san cate 2 ore la un alaptat dar ma doare de mor...Durerile sunt temporare , vor trece intr-un interval cuprins in 14 -30 zile iar solutia este tot alaptatul lapte pare a fi in san, nu pricep de ce nu se satura... am vazut si revazut filmuletele de pe net cu mufatul la san, cred ca il mufez bine.. nu imi dau seama ce fac gresit si imi vine sa ma dau cu capul de pereti ca nu pot alapta exclusiv. [purple]Poate ca nu gresesti nicaiei. Si eu aveam niste dureri cumplite indiferent in ce pozitie o puneam pe Eva si uneori sugea 6 , 8, 10 minute alteori 50 minute. Si dupa 50 minute se intimpla sa nu faca decit o pauza e 10 minute si sa ceara iarasi ...alte 50 minute. Amorteam linga ea. Pur si simplu uneori au un ritm mai lent , alteori sunt mai rapace. De fiecare data cind plingea dadeam tzatza pe post de orice. Si acum avem 3,2 luni si 6800 . Nu te lasa impresinata negativ de plinsul lui. Mobilizeaza-te si contnua. Ritmul lui se va echilibra in timp , pe vreme ce creste. Nu e cazul sa prtinzi rezultate imediate si echilibrara rapida a meselor si perioadelor de somn. Pur si simplu merg in ritmul lor. De pe la 2 luni poate 2 luni si jumatate ai sa observi cum se echilibreaza balanata , de la sine.Eu zic sa incerci sa fii cit mai calma sau stapina pe tine posibil in situatia data pt. ca s-ar putea ca tocmai datorita stresului sa nu reusesti sa obtii rezultatul scontat.. Multi bebei au inceput pe lapte praf si apoi au reusit sa mearga pe san. Curabdare si vointa. [blue]daca mai alapteaza cineva mixt, cate mese ii dati pe zi in total? cate formula si cate san? [/blue]

4. in timpul mesei (formula sau san) il orepsc de cateva ori sa ragaie... cand e pe final e deja adormit si dc il ragai si atunci il trezesc complet si o luam de la capat (mai ales cand e la san) voi cum procedati? Nu este nevoie sa il determini sa eructeze dupa fiecare masa. Daca a adormit cea mai buna sooutie dupa parerea mea este sa il lasi sa isi continue somnul Salteaua patututlui sa fie usor inclinata - se recomanda o inclinatie de 30 grade .[/purple]

5. ii schimb scutecul inainte de fieacare masa; dupa masa nu imi mai vine ca dc doarme il trezesc. e ok? E ok cita vreme e curat si ai facut toaleta. Poti aplica preventiv si creme pt. evitarea eritemului fesier. In timpul somnului bebeii cresc , asa ca eu am optat sa las somnul si alaptatul sa isi urmeze cursul si restul au fost pe locul II.

6. ai vostri bbei fac caca si pipi la fiecare masa? ca robert nu... Nu.

7. in afara de masa, schimbat si baita (si cand plange evident) nu prea sta treaz; e ok? Da , cind sunt mici - mici astea cam sunt preocuparile si ritmul lor.

va rog mult sa imi raspundeti si mie ca simt ca m-am tampit de tot, parca nu mai stiu nimic din ce am citit

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)

Mergi la inceput

Go , go Babutza !
Asteptam vesti bune !

Citat:
citat din mesajul lui alra

baga san la 2 ore si sticla intre!!! ieri a mancat vreo 200ml lapte praf + san mostocit la cate 2 ore pe amiaza. suna promitator

editez sa va zic ca maine vine asistenta sa mi-o masoare/cantareasca. astept cu interes ca sa compar cu vineri, singura prb e ca sunt cantare diferite si nu 100% concludent. m-am uitat pe poze cu laura la varsta ei, aia deja era umflata la 8 saptamani. nascuta cu juma de kil in minus, bolnava la nastere si cu perfuzie primele 10 zile de viata... (apropo - mirela, vai de capu tau, stiu prin ce ai trecut )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Ginye un gand bun si de la mine si mult succes maine si multa sanatate lui Stefanut. Sa vii numai cu vesti bune, draga de tine.

Babyzpi sa-ti fie de bine molifta.

Fata mea a luat doar 500 g in 3 sapt. Mai avem 7 zile pana o cantarim si o masuram la doct. Oare o mai lua macar 250g? Ca sa fie la limita de 750 g luate pe luna? Nu stiu ce a avut luna asta dar sigur e de la vaccinul ala, ca de atunci nu prea a mancat bine deloc.
Si citisem ca la 3 luni intra in puseu. Cand anume treb sa intre fix cand face 3 luni sau ar cam trebui sa intre? Ca asa poate mai ia si ea cateva grame. Of ce mama nebuna sunt. Dc nu ia fix 750 g ma impacientez, dc doarme mai mult iara ma impacientez dc nu doarme la fel....saracul copil cum o da nu-i bine Ea asa arata f bine, nu e grasa, e ciortanica asa ai de ce apuca,dar eu....normal ca-mi fac griji, caci a luat bine primele 2 luni.

Fericita mamica de bebe Lorena Elena 07.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

laura si corina, bafta la boteze!

ramo, pt muci pune-i ser fiziologic in nas. daca tuseste sau face febra te duci la dr. sa ii iei temperatura des ca nu te prinzi de fiecare data la mana cat are. nu e de la soba, e raceala.

Alra, ii pun ser fizilogic in nas inca de cand avea 2 saptamani...pe atunic o aspiram o singura data pe zi...acum de 4-5 ori.Febra nu face, am bagat termometrul in fundulet si e 37 cu 3...de tusit, azi n-a mai tusit.S-a dus sotul la farmacie dupa Colargol, pt. nasuc si farmacistul i-a recomandat Biorinil...scrie ca nu e pt copii sub 2 anidoza normala e de 4 pic pe zi, dar ei trebuie sa-i punem de 2 ori pe zi, cate o picatura in fiecare nara.Sper sa-i treaca ...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Tin pumnii sa ia in greutate cit doresti tu.

Citat:
citat din mesajul lui Hera25

Fata mea a luat doar 500 g in 3 sapt. Mai avem 7 zile pana o cantarim si o masuram la doct. Oare o mai lua macar 250g? Ca sa fie la limita de 750 g luate pe luna? Nu stiu ce a avut luna asta dar sigur e de la vaccinul ala, ca de atunci nu prea a mancat bine deloc.
Si citisem ca la 3 luni intra in puseu. Cand anume treb sa intre fix cand face 3 luni sau ar cam trebui sa intre? Ca asa poate mai ia si ea cateva grame. Of ce mama nebuna sunt. Dc nu ia fix 750 g ma impacientez, dc doarme mai mult iara ma impacientez dc nu doarme la fel....saracul copil cum o da nu-i bine Ea asa arata f bine, nu e grasa, e ciortanica asa ai de ce apuca,dar eu....normal ca-mi fac griji, caci a luat bine primele 2 luni.

Fericita mamica de bebe Lorena Elena 07.11.2008

Mergi la inceput