Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(127)
Raspunsuri - Pagina 10
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flowerbee Buna,Crisspy, ramasesem datoare cu un mesaj:Bagaj Euroclinic: optional, pt ca au ei de toate: camasi speciale, halat, papuci, pasta de dinti, periuta, pieptan, prosoape, chiloti de unica folosinta, torsoane, tampoane, cani, ceaiuri de toate felurile, mancare de 3 ori pe zi adaptata tipului de nastere, aleze. Subliniez ca sunt schimbate in fiecare zi si la cerere daca se murdaresc mai des.Daca ai nevoie, ti se dau inclusiv mameloane de silicon sau alte chestii necesare pt alaptat. Pt bebe nu ai nevoie de nimic, il impbraca ei cu hainutele lor. Insa ai nevoie de hainutele lui bebe pt iesirea din spital.Deci teoretic nu ai nevoie decat de aparat foto, camera, telefon, incarcatoare, reviste si cam atat.Eu totusi mi-am luat niste camasi de noapte, un halat, papuci de plastic (sa pot intra cu ei la dus), niste torsoane, telefon, camera foto si video, farduri (dar nu m-au lasat sa le folosesc) si niste reviste.Cat despre atmosfera si conditiile de la EC, nu pot decat sa iti spun ca eu sunt f multumita. M-au chemat marti la 7, la 10 am intrat in operatie, totul organizat ca la carte, medicii si echipa de asistente profesionisti si f calmi, calzi si prietenosi, chiar glumeti. Ajutor ai la tot pasul, un simplu apasat de buton si vine asistenta. De regula sunt dragute si rabdatoare, te invata sa alaptezi, sa pozitionezi copilul, te ajuta sa te ridici sa te misti (daca nu poti), calmante iti introduc la orice ora pt ca sa nu te chinuiesti. Medicul faca zilnic vizita (obstreticianul, anestezistul si neo-natologul). Toaleta ti se face in fiecare zi (plaga plus zona intima). Copiii sunt vazuti la fel zilnic de neonatolog si apoi vine sa iti spuna cum e copilul tau.Copilul poate sta cu tine in camera sau la nursery. Seara eu am dus-o pt ca sa fie vegheata de asistenta pt ca eu eram f sedata, uneori nici nu ma puteam misca.In concluzie, asa cum mi-a spus si mie Alina, o sa te simti ca acasa, fara stres.Aproape am terminat de scris povestea nasterii scumpetei mele, insa o sa o pun pe mailul comun, ca sa o impartasesc doar cu voi.Pupici.BeeMamica de fetita dulce ALEXIA - MARIADoamne, ai grija de noi si de copiii nostri! |
lisa79 spune:
v-am pus pozele pe contul comun.
formula ii dau pt ca nu am lapte inca si am facut niste rani usoare la sfarcuri dar e ok. Ana a dormit pana la 8.15,bine cu intreruperi cam la 2-3 ore in care a mancat,schimbat,picat suzeta. orium e mortala.
azi dimineata s-a trezit,a supt un pic la un san si a adormit...ii place sanul drept mai bine decat stangul.
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
cristi_2003 spune:
toaleta in zona intima la nastere, indiferent de care, inseamna ca dansa sa fie rasa perfect. o sa va pare bine dupa nastere cand incep lohiile si e mai usor de facut toaleta (spalat) mai ales ca ne aplecam cu greu si tot dupa ceza
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
Anuc spune:
Cami, Bebelusi, nu v-am parasit mai...recunosc ca am muscat putin din cascaval , dar va astept dupa colt cu bebeii .
Hai ca s-a trezit fiica-mea si cica sa stau linistita ca sta ea cu bebe daca am treaba , dar nu ma lasa inima, ca asta cine stie ce-i face din prea multa dragoste
PUP!
Anuc cu Ioana mica si BB Filip din burtica (37S)
bebelusi spune:
Doamne fetelor ce bebei frumosi am vazut pe contul comun , numai unul si unul.
Cami ai terminat de trabaluit?
Anuc
Cristi cum a iesit tarta?
Alinuk sper sa inceapa a coborare ca eu tot in gat imi simt burtica si din cauza asta mi se lipeste de tzitzi si transpir de mor....noroc ca e iarna nu stiu ce m-as fi facut daca era vara.
38+ Vlad Mihai
AMR 2 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
cris30 spune:
Lisa bine ai venit acasa, v-a dat drumul destul de repede, eu am stat 2 zile. Anuta e dolofanica si frumoasa, sa va traiasca si va bucurati de ea.
Anuc ce baietel blondut ai .
Dark la multi ani lui Lachlan, sa fie sanatos si cuminte.Daca nu poti sa bei vin, un pahar de bere ar fi bun si chiar indicat pentru ca stimuleaza productia de lapte, pediatra mi-a spus.Petrecere si plimbare placuta!
Noi am dormit azi noapte de la 1 la 4 si apoi papa si iar somn.Se scoala cam o data pe noapte sa pape, cand era mai mica de vreo 3 ori.Seara daca nu poate sa adoarma o infasor intr-un scutec, suzi in gurita si se linisteste imediat.
http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png
cami_antonia spune:
bebelusi da am terminat cu trebaluitul ... in sfarsit ... si ma pregatesc de o petrecere de logodna ... calmaaaaa ... la cineva acasa ... ma mai relaxez .... tu ce mai faci????
anuc
38+ANTONIA IOANA
AMR 2 SAPT
Camelia
Tutu85 spune:
Multumesc pentru raspunsuri, fetelor!
Lisa, ai PM.
Au mai ramas 4 zile pana la marea intalnire!
alinuk spune:
intr-un post anterior...ma intrebam retoric vis a vis de ceva lucruri legate de comportament..
m-am facut curioasa si desi examenul a trecut si l-am luat cu succes, m-am reintors la curs sa pricep mai bine..
si iaca ce am gasit... Alina si tu iti manifestai curiozitatea... si poate e interesant si pt restul mamicilor de bb1, bb2 si de ce nu... de bb3
(Ariya se pare ca trei copii in familie e mediul ideal/prielnic dezvoltarii unor comportamente evchilibrate la copii!! )
Aproximativ din luna a sasea de viata intrauterina, sistemul nervos al fatului este apt sa recepteze anumiti stimuli auditivi externi, dar mai cu seama, este capabil sa aiba anumite « trairi », a caror complexitate sporeste în lunile urmatoare.
Fiind scutit de toate servitutile existentei, neavând nici macar « grija » respiratului, fiind înconjurat de lichidul amniotic se simte aproape în stare de imponderabilitate etc., fatul traieste o stare de adevarata fericire (un adevarat Rai). Asemenea trairi se stocheaza în depozitul de memorie individuala si se vor repercuta asupra individului matur. Când vine momentul parturitiei (nn. nasterii), mama pierde lichidul amniotic, fatul îsi simte greutatea reala, apoi începe travaliul, care nu este doar un efort al mamei, ci si al fatului. Actul parturitiei devine astfel o sursa de spaime pentru fat, o sursa de trairi negative, traumatizante (un adevarat Iad), care si ele se cantoneaza ca atare în memorie, punându-si amprenta pe întreaga viata a individului. Desigur, primul copil nascut suporta o trauma mai accentuata decât cei ce se vor naste ulterior. Dar, ordinea nasterii poate avea si alte consecinte care îsi pot pune amprenta pe întreaga existenta a individului (aceasta depinzând de comportamentul parintilor). Nasterea primului copil reprezinta un eveniment remarcabil în viata familiei. Copilul devine centrul atentiei, este înconjurat de grija deosebita a tuturor, i se satisfac toate dorintele etc., încât, daca l-am putea suspecta de rationamente mai elevate, el considera ca tot ce îl înconjoara îi apartine, ca el este « stapânul ». Situatia este de natura sa-i genereze trairi pozitive. Dar, dupa doi ani (sa presupunem) apare al doilea copil, care va polariza grija familiei (desi nu ca în cazul primului nascut), în detrimentul celui dintâi. Acesta se simte detronat, frustrat si nutreste un sentiment de ura chiar fata de cel ce l-a înlaturat. Când cei doi mai cresc si intra, uneori, în relatii conflictuale, parintii îi cer celui dintâi sa fie mai tolerant, mai întelegator, el fiind mai mare etc. Nasterea unui al treilea copil va estompa starea conflictuala : detronând-ul pe cel de al doilea nascut, cel dintâi se simte razbunat. Toate aceste trairi se vor egasi, sub diverse forme, în comportamentele maturului.
si inca ceva
Faza embrionara. Din perspectiva biologica, cea mai importanta etapa a dezvoltarii intrauterine a noului individ se desfasoara în primele trei luni de sarcina (faza embrionara). Aceasta întrucât în acest interval de timp se produce organogeneza (formarea sistemelor de organe, inclusiv a celui integrator), proces complex extrem de sensibil la influente interne (organismul mamei) si externe (mediul). Dupa aceasta perioada si pâna la momentul parturitiei nu se mai formeaza organe noi, ci cresc si se dezvolta cele deja formate (faza foetala) ; foetusul este mult mai putin susceptibil fata de influentele interne si externe. Daca faza embrionara se desfasoara în intervalul ianuarie martie, temperatura mediului, lumina, alimentatia si bioritmurile mamei, influentele câmpurilor si radiatiilor astrelor aflate deasupra zonei etc., vor face ca dezvoltarea embrionara sa suporte anumite influente, conferind viitorului individ (cu precadere sistemului integrator) anumite particularitati ce se vor pastra toata viata. Desigur, o faza embrionara desfasurata într-o alta perioada a anului, va determina alte particularitati individuale. Astfel se explica existenta unor trasaturi comune pentru toti indivizii a caror faza embrionara s-a desfasurat pe parcursul acelorasi luni din an (zodia). Desigur, trebuie sa avem în vedere si faptul ca aceleasi trei luni succesive ofera conditii neidentice de la un an la altul.
Alinuk, Teo si minunea mica
nasterea - una dintre minunile lumii
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
IanFeb09 spune:
Fetelor, pls daca stie cineva sa-mi dea datele despre Bebe de Lisa sa o trec si pe ea in listuta
Jasmi