Sezatoarea canadiana (126)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Simona73, poti sa faci un compromis si sa alegi greco-catolic. Nu neaparat romano-catolic. In Montreal este biserica romaneasca greco-catolica, nu stiu in To. Cauta pe net.

Noi l-am botezat pe R. ortodox, apoi am ales sa ne cununam religios la greco-catolici, revenind la religia de familie a sotului meu (botezat ortodox si el, de altfel, pt. ca religia era deja interzisa de comunisti in Ro cind s-a nascut el).
In consecinta, la cununie l-am botezat din nou pe Radu, care avea 2 ani si jumatate. Noi am semnat niste hirtii cum ca alegem sa facem parte din Biserica Greco-Catolica, n-am avut botez propriu zis.
Pe urma, cind a inteles ca Radu fusese deja botezat ortodox, preotul a zis ca nu mai era nevoie de un botez, ci doar de o adeziune, pt ca odata botezata o persoana in Sfinta Treime, nu conteaza care religie, e bun botezata.

Dar poate ca inainte de a trece prin tot acest balamuc te duci la scoala si verifici ca ii primesc si cu certificat Greco-Catolic, nu neaparat Romano Catolic.

PS: Eu stiu 2 familii in Toronto si imprejurimi care au platit in Ro preot catolic, nici macar n-au fost la biserica cu copilul ca erau in Ca, si au, bine-merci, certificatul Romano-Catolic. Necinstit, dar posibil. Copii sint la Sc. Catolica. Dar acum participa trup si suflet la viata religioasa, sarbatoresc ambele Paste, copiii au facut comuniunea, cotizeaza la biserica samd. Din pacate, am pierdut legatura cu aceste familii, nu pot sa-ti spun la ce preot au fost, in ce oras.

Asta-i.
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Olga, ma bucur ca sunteti iar in formula completa. Nu am sunat, una pentru ca inca nu am facut pozele ( de , m-am tuns si pana se aranjeaza claia asta a mea, nu indraznesc sa ma gandesc mai mult decat ziua de azi, ca maine nu stiu cum va sta!), si in al doilea rand, inca nu am cazut de acord cum sa organizam o expeditie pana la tine, la inceput de program, sau la final...Saptamana asta trebuie sa decidem, of

Diana, ma bucur sa te vad prin zona, nu ne uita, suntem f interesati sa aflam cand apar ofertele la belete ieftine, pentru parinti la vara, please?

Cautari in Toronto de job: de unde sa incepem si cum? Nu radeti de mine, de obicei nu sunt atat de batutta in cap, dar acum parca toata energia a fost sucked from my veins

va urez un we relax...

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Simonna,multumesc pentru informatii.Intr-adevar,cea mai usoara varianta este sa gasim un preot catolic dispus sa ne pregateasca hartiile respective.Incercam,avem promisiuni dar nimic concret.
Referitor la greco-catolici si romano-catolici,nu cred ca este important pentru ei din moment ce se numeste scoala catolica si atat.Dar ai dreptate,poate ca ar trebui sa-i sunam din nou ca sa nu ne trezim cu alte surprize(asta in cazul in care reusim sa facem rost de hartiute,bineinteles).
Eu sunt optimista,sper sa rezolvam noi si problema asta pana la urma...

SIMONA,mami de doua minuni
http://good-times.webshots.com/album/569597676cGJNoo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Simona73, noi suntem greco catolici si am botezat ambii copii la romano catolici ca acolo mergem si noi cand mergem la biserica. Pentru a-i boteza la romano e important ca nasul sa fie romano catolic nu e important parintele, oricum nasul va fi parintele lui spiritual, vorbesti la biserica de care apartii ca adresa si iti dau ei mai multe detalii. Fara sa il botezi nu stiu daca se poate sa-i dea un certificat, zic eu, ca dupa aia va trebui sa urmeze toate etapele de la romano catolici.

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Simona73, ti-am vazut si eu copiii. Ce diferenta e intre ei? Te intreb ca parca ar fi ai mei cind am nascut-o pe Alice (diferenta la ai mei e de 10 ani). Sint tare dragalasi! Ce sa mai zic, la fel ca la noi, baiatul e cel mare!
Si tot Simona ma cheama. Curat coincidenta! Nu-ti mai spun ca-s si catolica...
Cumva pe sotul tau il chema Sorin???? Glumesc, desigur.
Dar am cunoscut aici in Canada, trei cupluri Simona/Sorin, asa ca... nu se stie.

Maru, sint cu gindul la voi, va tinem pumnii sa va fie bine, sa alegeti ce-i mai bun pentru voi! Fii alaturi de el, fii tare, stiu ca nu-i usor, ti-am zis, acum un an treceam si noi prin asta!

Try, feicitari pentru interviu, sper sa se fructifice! Multa bafta in continuare!

Nelia, cum e Lisandru, ziceai ca nu doarme noaptea. Cum e urechiusa?

Simonna, si-asa zi, o dai pe Silver Eu inca nu mi-am convins familia ca ti-as fi luat-o eu, dar mi-e ca dormim amindoua (eu Si Silver) in gradina, nu de alta! Vorbim vineri!

Oana, am reusit s-o inscriu pe Alice la cursurile de inot recomandate de tine, la colegiul Ahuntsic, foarte draguta doamna respectiva! Cursul incepe in aprilie, numai bine, se duce si iarna pina atunci (sau speram...) Multumesc inca odata de coordonate!

Mult succes fetelor cu scoala copiilor Salina, Ica!

Ieri am iesit pe Mont Royal, nu stiu ce ne-a venit, am inghetat teribil, mi-era frig si la globul ocular Asta n-o experimentasem inca! Mi-am pus ochelarii si m-i s-au lipit ramele de fatza!O trece si iarna asta intr-o zi!

Va pup si va doresc o duminica frumoasa!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Try, pai daca aia nu te iau, nu stiu ce pierd! Ia spune-le sa ne ceara noua o scrisoare de recomandare! Bafta multa!

Maru, ti-as raspunde de unde sa incepi sa cauti servici, cind oi afla eu insami cum. Intelegi tu...

Salina, Ica, bafta multa, sa reusiti sa va inscrieti copiii acolo unde doriti. Va inteleg pentru ca stiu ce inseamna acest stres, l-am trait vreo trei ani. Sa stii scoala Antoniei ma atrage si pe mine si daca as avea bani pentru toti trei, miine i-as duce. Dar deocamdata zic saru'mina ca am reusit si asa, nu am multe de reprosat scolii la care e Agata, desi e publica, reprosurile daca sint, sint pentru noi, la adresa noastra, a ei ca eleva si a noastra ca parinti indrumatori. Adica vreau sa spun ca, oricit de buna ar fi scoala, exista clase cu profesori care nu-si dau interesul si in fiecare clasa elevi la fel, si acasa parinti care nu au timp... etc. Intelegi tu ce vreau sa spun...

Simi, sint bine amindoi acum, am fost la medic, e viral, urechile sint rosii dar vad ca sint mai bine si fara antibiotic. L-am ascultat pe medic si nu le-am dat, dar m-am linistit ca am prescriptia in geanta la nevoie... De dormit tot nu doarme, si nu numai ca nu doarme, dar ma vrea suta la suta linga el, nici la baie nu ma pot duce fara sa-l las urlind, titza e la mare cinste, ca asta e singura care il calmeaza si linisteste, e si nervos, are ara o stare de nervozitate noaptea pe care nu am mai vazut-o pina acum... dar astazi am vazut ca ii ies caninii... se poate sa fie de la ei.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Daiopri: Nastere usoara! Poate ajungi si tu la inducere ca mine. Sa stii ca a fost chiar bine, nu pot spune ca m-am chinuit tare.

Simona73: Ce-ti face micutza?

Olga: Bine ca a venit sotiorul acasa si ai trecut peste perioada cea grea. sarcina usoara in continuare!

Salina: Cand ma refer la tupeu, ma refer exact la ce zicea Lorelaim, adica la curajul de a nu accepta usor NU ca raspuns si sa incerci sa faci tot posibilul pt. a rezolva problema. Eu in Ro, nu aveam acest tupeu; daca mi se spunea NU, o lasam balta in ideea ca oricum nu pot rezolva nimic, ca asta este. Aici am invatat ca daca arat ca stiu ce vreau si sunt informata, reusesc sa am rezolvarea, fara sa fac scandal (nu la scandal ma refeream cand ziceam sa ai tupeu).
Uite ce am patit noi cu pediatrul pt. bebe. Am aflat de la cineva numele unui dr. care mai lua pacienti si pe 5 ian. a fost sotul meu la clinica sa il inscrie pe micutz. Receptionista ne-a zis ca dr. ala ia pacienti, dar e plecat pana in 12 ian. si sa revenim atunci sa ne faca programare. Pe 12 ian. ne-am dus si am spus ca ni s-a zis sa venim azi sa facem progr. la dr. respectiv. Receptionista (alta decat cea din 5 ian.) ne-a intrebat cine ne-a zis ca dr. ia pacienti, ca nu ia si nu ne poate ajuta. Desi i-am zis ca am mai fost pe 5 ian. si ni s-a zis ca ia pacienti, ea ne-a intrebat de ce nu ni s-a facut programare atunci, pe 5. Atunci, f. hotarati, i-am zis ca receptionista de atunci ne-a zis ca dr. e plecat pana in 12 si ni s-a spus sa revenim in 12 ca sigur este loc. A mai vrut tanti sa zica ceva...dar n-a mai zis nimic si l-a inscris pe pitic. Daca ne descurajam (ca tonul ei a fost f. descurajator si sec), nu reuseam. dar am insistat si a fost ok. Iti doresc bafta sa poti rezolva problema scolii.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ritah spune:

DanaMario ti-am trimis un PM.
Cu inchiriatul m-ar interesa care e procesul, daca ati gasit chiriasi printr-o agentie, stiu ca sunt firme care se ocupa cu asta. La ce trebuie sa ma uit in special cand ii gasesc. Ma gandeam sa inspectam instalatia electrica, o sa schimbam furnace-ul si aerul conditionat si o sa instalam smoke detectors, CO detectors, gas detectors. Ce altceva ar mai trebui sa facem? Casa o sa o renovam, e identica cu a noastra asa ca stim exact ce trebuie sa facem, baile, bucataria, insulation in attic,acoperis,, etc,etc.Ma ingrozesc cand ma gandesc la cata munca e. In cativa ani o sa vina parintii mei aici, si in principiu casa e pentru ei, si pentru bebelusul nostru mai tarziu.
Multumesc mult,
Rita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Noi am fost la Fête de neige, Serbarile zapezii:
www.dropshots.com/mikiion2008#date/2009-02-01/13:18:35" target="_blank">poze aici
A fost acceptabil, mult mai cald decat ieri. dar nu stiu unde e +1 grad cum anuntasera ei

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Oana, mersi mult, astept cu nerabdare raspunsul tau. Sunt curioasa daca prietenii tai l-au inscris pe pitic pt maternelle sau pt clasa I.
Simi, sigur ca trece iarna. La primavara! Unde o fi primavara????????
Cristina, mersi pt lamuriri.
Andy, da, asa e, dar ce-ai descris tu acolo eu numesc indrazneala si perseverenta. Tupeului ii dau alta conotatie. Ei, exact cam asa a fost si la noi si tonul si atitudinea, plus ca au sunat si la Comission sa intrebe ceva, doar-doar ne descurajam. Apropo de pediatru, parca tu ai fost cu bebe la Tiny Tots? Ai fost multumita?
Da, Nelia, stiu ce vrei sa spui. Sa stii ca si eu tanjesc dupa MdF dar nu e momentul acum. Sanatate puilor! Stii ce-am jucat noi aseara, in familie? Bingo!
Simona73- iti multumesc, practic prin intrebarea ta mi-ai raspuns si mie. Am inteles acum ca si in Ontario e acelasi sistem ca in Qc. Complicata treaba. Bafta multa!
Lorelaim-mersi mult, cam asa e, cum spui tu. Numai ca eu trebuie sa ma mai autoeduc in sensul asta. Ah, ce m-am topit dupa comparatia "COPLIMENTELE SINCERE SUNT CA CIOCOLATA - NICIODATA NU-S SUFICIENT DE MULTE"

Mergi la inceput