Sezatoarea canadiana (126)
Raspunsuri - Pagina 14
OlgaTarziu spune:
Salut dragelor.
Vulturul a aterizat aseara Veni sotul acasa. No coment. Fericita ca am ajutoare.
Marutza nu m-ai mai sunat. Hai ca si eu sunt in rahat mare si consiliere zilnica de cand al meu a aflat de taica-sau. Toate trec, mama lor. In cazul tau incearca sa-l ajuti sa aiba un self esteeem sanatos. Cred ca i-ar prinde bine sa vina la un workshop de-al meu
Lorelai esti o scumpa ca de obicei
Monicutza, Laura, Pucku,
La odiseea noastra a murit o fetita. Am fost asa trista. Erau gemmanutze care s-au nascut la 32 saptamani. E greu cand esti la odisee si la inceput vezi tot cum dispare cate o gravidutza, apoi vezi tragedii, suferi impreuna cu alte mamici. Sa ne fereasca DD de rau pe toate gravidutzele.
Simona73 spune:
Dragele mele,
Nu stiu cat va mai amintiti de mine,eu scriu mai rar deoarece sunt mai tot timpul ocupata, dar va citesc ori de cate ori am timp liber.
Am si eu o problema,de fapt doua si am nevoie de sfaturile voastre,posibil sa fi avut si voi experiente similare. Deci,ne-am hotarat sa ne mutam intr-o zona cu scoli bune ptr copii,scoala la care suntem acum fiind nesatisfacatoare (cotata 7 si ceva).Dupa multe cautari am gasit o casa care ne place foarte mult si am sunat la scoala pe care o aveam noi in vizor dar ei au spus ca nu ne primesc ,casa fiind situata peste strada,chiar la limita zonei lor de acceptabilitate.Initial am spus ca renuntam la casa asta dar este superba asa ca nu ne putem impaca usor cu ideea. Dupa indelungi cercetari,am descoperit ca mai este o scoala catolica in zona,si aceea exceptionala.Problema este ca religia noastra este ortodoxa.
Acum vin la voi cu urmatoarele intrebari:
1. Cum fac rost de un certificat catolic pentru baietel(are 10 ani)?
2.Cum reusesc sa-i induplec pe cei de la scoala catolica sa-mi accepte copilul,luand in considerare faptul ca el a frecventat 4 ani o scoala normala publica?
3.Bebelina noastra nu este botezata inca.Ar trebui sa o botezam intr-o biserica catolica ca sa fim siguri ca va fi acceptata de scoala. Biserica catolica accepta un copil ai carui parinti au religie ortodoxa?
Noi am mai auzit de situatii in care copiii au fost inregistrati la scoli catolice desi aveau religie diferita dar nu cunoastem detalii.Poate ne ajutati voi ca nici somn nu mai avem de cand a aparut casa asta..
SIMONA,mami de doua minuni
http://good-times.webshots.com/album/569597676cGJNoo
Ica 1975 spune:
Cge, Salina si Oana, si pe noi ne interes Guy Drumound, as vrea si eu info, ne gandim sa inscriem soricelul de la maternelle, sfaturi ?!?!
Marule, si sotul meu tot la Combin Sid Gl a lucrat, si nici el nu-si aminteste cu prea mare drag de ultima per de acolo
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
nelia spune:
Dar ati scris, nu v-ati incurcat, nu-i asa? Buna dimineata, zic si eu, dupa a doua cafea. Ma trezeste Lisandru din ora in ora, nu stiu ce are de citeva nopti, ceva il deranjeaza... Nu vrea nimic, decit sa ma tina de git!
Lorelaim, sa stii ca si eu m-am gindit la tine. Tocmai ce am rasfoit ofertele federale pentru studenti si ma gindeam ca mai am un pic si voi ajunge si eu in situatia mult asteptata de a-mi cauta job. Am intrat si pe alte oferte de munca, slujbe potrivite cu mine in situatia actuala ar cam fi, dar am realizat ca nu am nimic facut, CV-ul la care m-ai ajutat odata cu sfaturile tale, intrebarile pentru interviu, nu mai sint valabile. Nici macar experienta de munca din Romania si de la benevolatul de aici nu ma mai ajuta pentru ca e in alt domeniu decit cel in care va trebui sa-mi caut servici in curind. Abia astept sa apelez si eu la serviciile tale! Mi-am facut o lista cu cerintele de pe la ofertele vazute si trebuie sa ma pun pe treaba: franceza, engleza, permis de conducere, jumatate de facultate terminata, benevolat sau experienta de munca in noul domeniu... ce mai, o gramada. Dar bine ca macar sint oferte, cer ei si pe mama si pe tata, dar salariul este intre 15 si 25 pe ora (ma rog, eu as zice saru-mina de un contract si pe 12 pentru inceput), ca in infografie nu mai e nimic public, dar nimic, doar intern ce se mai scot citeva posturi. Asa ca, prin toamna asa, cu multe rugaminti, cer sa fiu si eu ucenicul tau in cautari de munca! Mi se face rau in timp ce scriu, dupa 8 ani si ceva de stat acasa... si ma voi duce la munca numai daca se va produce integrarea lui Lisandru la gradinita, sper din tot sufletul, macar de-ar ramine numai virozele, dar si alea sint o problema, pentru ca Octav va fi la timp plin munca si partial studii... deci tot eu sint de servici la copii. Eu tot sper ca se va induiosa mama lui si va veni totusi la noi la anul... dar e o speranta secreta, sa nu ma spuneti!
Simona (cea cu scoala, nu doamna cu catelu') eu nu am sfaturi, dar am intrat pe pozele tale si vreau sa-ti spun ca ai doi copii superbi! Ca de altfel toti copiii dela sezatoarea noastra... Baiatul e chipes rau si tare iubitor cu surioara lui, iar bucalata aia micuta e o dulce, iti tot vine sa o pupi pe obrajorii aia rotunjori!
Iar doamnei cu catelu' - imi pare sincer rau, dar daca ti-a placut cu, incearca si cu altul, poate merge! Si... tare-mi place cum mai scrii, ce faci cu cartea aia, o scrii sa nu?
Olga, ma bucur ca a trecut perioada de foc. Ai sa vezi ca va fi bine pina la urma si cind iti vei tine bebelina in brate, vei uita de toate. Nici eu nu am reusit sa te mai sun, ca la 11 noaptea mi-e jena sa o fac si eu atunci ma eliberez.
Mai aveam de spus, dar plecam la gimnastica, mai incolo...
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
columbiana spune:
Buna dimineata (la prinz :))
Loreleim , sa stii ca si pentru mine Oratoriul e singurul loc unde ma pot ruga cind am nevoie; in 2005 cind sora mea a trecut prin iad, eram acolo, zi de zi...dar uite, sa merg cu o rugaciune de multumire ca e ok cu sanatatea acum n-am mai ajuns niciodata ;
Diana, stai linistita, tu esti tinara si ai timp cu contabilitatea sa ajungi unde trebuie- adica intr-un ordin acreditat; aici a fost greseala mea: in loc sa fi facut un DEP/AEC unde imi dadeau o patalama la mina cum ca am invatat toate logicielele aplicabile in conta si puneam scoala in cui, am facut certificatul ala la HEC-al doilea din bacc prin cumul, unde am invatat conta aprofundata (verificare, incorporari de firme, etc), notiuni cu care lucreaza un contabil acreditat adica nici in car nici in caruta, si n-am cistigat nimic cu el in stadiu asta, am pierdut doar bani si timp; acu' trebuie sa ma gindesc, ma zbat mai departe intre joburi de kko la 31k cit am si as putea ajunge-maximum la 40k sau ma intorc la scoala si imi termin ordinul, sau plec in Europa dar tot la scoala;
Simonna spune:
Yap, am maturat toata casa... mult, dom'le! Ma rog, cu sters pe jos si altele... Bleah! Abia astept vinerea viitoare, nimic nu fac! Numai vin sa va intilnesc!
Diana, pm pe teme cunoscute. Keep in mind locatia cu pricina, suna interesting. Da'i departe?
Catelul a innebunit de tot, latra tot copilul care-i apare, including pe aia de la tv! :)) Azi a fost afara si a dat peste doi de jucau hockey, n-a vrut sa se apropie de ei si pace buna, s-a intors colegu' din drum ca potaia nu a vrut sa miste. Sper ca miine e ziua cu returul... i-am promis lui R. ca mai creste si atunci ne dotam cu puppy. Acum e prea devreme si m-am si dezamagit cumva... ca toate potaile, de rasa sau maidaneze pe care le-am vauzt vreodata aveau o bucurie la copii.
MA tenteaza nespus sa ma duc in parc la zapada, e frig de mori afara!
Gata, ma duc sa mut plodu' de la tv, ca mi-a schimbat canalul de muzica pe-o prostie de-aia cu desene non-inteligibile... Ah, si sa fac o supa, si-o friptura... cred ca-s deocheata :)) Si curat si supa si friptura! Sint plina de auto-admiratie! :))
S.
try spune:
Nu mi-am deschis fereastra separata, asa ca sa vedem ce imi aduc aminte sa raspund...
Lorelaim, ia-l tu frumos pe sot de mana si ia vino tu aici la noi si fa-ti o firma de recruiting unde ne bagi pe toate ca dupa cate vezi mereu se gaseste cate cineva cautator de servici, nemultumit de actuala slujba si asa traim cu toatele bine .
Cu scolile in ON e asa: Fiecare scoala are u nteritoriu bine definit de unde isi primeste copii, fie ca e vorba de scoala publica sau catolica, engleza, french immersion sau french pur. Singurele scoli care nu tin de teritoriu sunt scolile private si acolo nu esti conditioant de localizarea ta, dar pot fi conditionat de performante sau mai stiu eu ce alte criterii. Deci, daca vrei scoala buna pt copil si n-ai bani sa-l dai la privata, atunci te muti dupa scoala copilului cat iti pemite buzunarul.
Legat de scolile catolice, pt inscriere trebuie sa duci copie dupa certificatul de catolic al copilului sau al unuia din parinti, deci nu e obligatoriu sa fie catolic copilul, e suficient sa fie catolic unul din parinti. Si in al doilea rand, poti sa-ti botezi copilul catolic chiar daca nici unul din patinti nu-i catolic. Pai nu se bat bisericile intre ele sa atraga cat mai multi enoriasi? Asa ca nu-i intereseaza ce religie ai avut inainte, trebuie doar sa-i convingi ca te muti la catolici din credinta, nu din interes.
Simona73 spune:
Nelia, multumesc,intr-adevar am copii frumosi..vezi ce modesta sunt?
Try,da,cunoastem regulile scolilor publice din ON,de aceea am hotarat sa ne mutam,de altfel.Din nefericire,casa pe care am gasit-o noi si ne place este la border line de o scoala normala publica cotata fff bine si in teritoriul unei scoli catolice publice exceptionale. Problema noastra este sa facem rost de un certificat de botez pentru copil sau pentru noi ca sa ne accepte acolo.Acum sper ca am fost mai explicita..de cateva zile sunt tare ravasita
Weekend placut
SIMONA,mami de doua minuni
http://good-times.webshots.com/album/569597676cGJNoo
cge spune:
Despre Guy-Drummond.
Este scoala internationala primara.
Inscrierile se fac in perioada ianuarie-februarie cu 1 an inainte.
Deci, Ica voi in 2009 trebuie sa va duceti.
Sunt 2 clase de maternelle, cls. 1, a-2-, mai suplimenteaza cu inca o clasa la clasa-3-a.
Prioritate au copii cu frati, surori deja la scoala, daca stai in teritoriul Comisiei scolare Marguerite Bourgeois.
Trebuie sa asisti la sesiunile de informare despre scoala/programul international.
http://www2.csmb.qc.ca/guy-drummond/
(mergeti la detalii despre inscriere)
Eu nu cred ca David al Salinei nu a fost acceptat,nici nu s-au terminat inscrierile ptr. 2009.
El este inscris ptr foarte putine locuri.
Nu stiu ce ar rezolva cu reclamatiile ca pana acum mi se pare totul in regula, nu au primit nici un raspuns.
Ce poate sa faca este sa insiste la secretariat cu multe telefoane ca sa inteleaga ca tin f. mult la scoala asta.
Eu cred ca daca au locuri disponibile, il primesc pe David.
(va da si un examen/test)
Si ei sunt interesati sa aiba toate locurile ocupate.
Scolile internationale nu au acelasi regim ca scolile publice, isi fac propriile de admisibilitate, nu asigura transport, au o taxa anuala de cateva sute de dolari.
Fac mai multe proiecte personale sau in echipa, fac mai multa engleza(profesorul de engleza este platit de parinti), din clasa-5-a si a -3-a limba straina si tot asa.
Mai intrebati-va ce vreti sa stiti dar oricum toate informatiile sunt pe site-ul lor.
We placut,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
carmen77 spune:
Simonna73, eu nu pricep ... tu vrei certificat de botez catolic fara sa iti botezi copiii in religia catolica? Pot sa iti zic ca asa ceva nu se va intampla never .. am bunic care a fost preot catolic, unchi la fel, si nici un preot nu se va preta la o astfel de chestie, cu atat mai putin aici, in Canada. Iar copiii se pot boteza si a 2a oara, chiar daca au fost botezati in religia ortodoxa .. intrebarea e .. chiar asa tare tii sa ii vezi la scoala catolica?