Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (44)
Raspunsuri - Pagina 8
gaia.nevia spune:
Eva, acum am vazut ca Noah e nascut intr-o zi cu sotul meu...
Te-ai scos de un mic carcotas perfectionist ultra destept... hmmmm...si mereu nemultumit, ca altfel nu ar mai fi perfectionist
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
dyanira spune:
Andreutac noua ne-a zis ca schimbarea laptelui bulverseaza destul de mult bebele ii influenteaza tranzitul intestinal care la el si asa nu e ok si ca laptele AR oricum nu rezolva problema...Acu eu stiu ce sa mai cred.
Fetele cu experienta la diversificare dupa piure ati bagat imediat si cerealele???
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
monica_dicut spune:
Merci fetelor Va ube mult de tot, sunteti cele mai dragute.
Lucutta sa sti ca eu am impresia cumva, poate ma credeti nebuna, ca Andreiutu s-a intors la mine in burtica...ma bucur enorm pentru tine sa sti pentru ca te inteleg perfect. POt sa te intreb ceva, daca nu te superi... tie atunci ti l-au dat sa-l vezi?
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Mamica de INGERAS in ceruri
Minunea din burtica
7+ Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
Uite asa cresc eu la mami in burtica
babytza spune:
Codruta drum bun mamico si fara peripetii
MONICA
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
JulyMorning spune:
Ziua buna si de la noi!
Multumim de urari pentru ziua de ieri, desi mare sarbatoare n-a fost, ca a mea a luat ceva raceala de la ta'su si de doua nopti io nu prea mai dorm, pazesc copila ca abia respira saracuta. Febra n-a facut, doar are ceva mucozitati posterioare, ca nu iese mai nimic cand o aspir. Am zis ca pe al meu il exilez la ma'sa daca mai raceste sau il dau afara din casa doar in boxeri, ca sa se caleasca. E a 4-a oara cand raceste iarna asta, imi vine sa-l bat. Si ca tot sunt la capitolul asta... dom'le... sforaie ceva de speriat, oare pot sa-i fac ceva? In tinerete nu sforaia neam, eram fericita ca am luat barbat ne-sforaitor...
Vad ca subiectul diversificare e in toi... noi suntem, dupa cum spuneam, la piure de legume (morcov, patrunjel, pastarnac, telina si dovlecel) pe care i-l fac mai lejer si i-l dau cu biberonul. Desi mar ras cu cereale mananca cu lingurita, supa/piureul de legume l-a refuzat asa. Am auzit de la cineva o posibila solutie, nu stiu cat de utila este, si anume: daca bebeul refuza piureul de legume, ii poti adauga putina glucoza, sa aiba gust dulce si apoi se scoate treptat.. cica un fel de pacaleala ..
Babytza felicitari pentru vestile bune, de cand am citit chestia cu capul mare am zis ca sigur te sperie medicul aiurea, s-ar fi vazut pana acum in dezvoltarea lui ca nu e ceva in regula, dar David este un bebelus extraordinar dezvoltat si un frumusel. Multa sanatate in continuare.
Dya stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar iti raspund si eu. A mea mananca cerealele alta marca decat laptele praf si nu a avut nici o problema... dar nu am avut niciodata probleme cu constipatia. Stiu ca exista cereale cu lapte si fara lapte. Poate daca incerci din cele fara lapte...?
Asa, sa vedem ce-mi mai amintesc... ah, da,. cu temperatura..
La mine sunt cam 23-24 de grade, avem ceva probleme cu caloriferele de cand ne=au montat contoare, in sensul ca desi le-au pus termostate, sunt cateva calorifere in casa care nu functioneaza decat pe pozitia 5, adica maxim. Daca e pus pe 4, e tot caloriferul rece. Instalatorul ne-a zis ca a mai intalnit cazuri d-astea si se pare ca e de la manerul asta de reglat temperatura. O sa incercam sa le schimbam. Asa ca eu am o ocupatie.. inchide-deschide-inchide-deschide la calorifere, incercand sa pastrez cam 23-24 de grade. E temperatura la care eu ma simt ok, adica umblu in maieu/tricou cu maneca scurta, pantaloni lungi subtirei si fara sosete. Iar mandra sta in pijama sau body cu maneca lunga si pantaloni subtirei si sosete. Sincer, la temperatura de 21 de grade mi se pare mie prea frig.... sau poate daca mi-as pune sosete dupa cum urla soata la mine, ar fi ok
Subiectul copil in cada mare: a facut de vreo 2 ori tati baie cu ea, dupa ce s-a despaducheat el bine si a trecut la slip A fost foarte fain, mai incercam.
Apropo: are cineva de gand sa duca copilul la ceva gen aqua-center, pe mine ma bate rau de tot gandul, am gasit o oferta dar mi se pare nesimtit de scumpa: 500 de lei pe luna, o sedinta/saptamana. Deci mai meditez.
Moni
Hai, Monica, tinem pumnii sa treaca emotiile, ca in restu mai mult ca sigur totul va fi perfect
gaia ai doi baieti cucuieti, sa-ti traiasca! Citit blogul si m-am amuzat teribil (ma gandeam in sinea mea ca de pe partea ta nu mai e asa amuzant), cred ca multe dintre noi am avut situatii in care ne-am impiedicat in consorti, in loc sa ne simtim ajutate. Si la noi cand e ta'su acasa ne cam da programul peste cap..
Nikolici, faina poza, data viitoare cand ne mai intalnim o sa ma spal si pe cap, ca stric foto, la naiba
Daca imi mai amintesc ceva, revin..
in grup
_
Our future determines our past
bobocica Maia
Poze
EvaF spune:
Fetelor, as dori si eu sa vorbesc de lucruri mai uratzele
Explicati-mi si mie cum e cu Prevenarul, pls!!! Eu l-am lasat sa il fac dupa 6 luni in speranta ca sunt doar doua inoculari in loc de 3, daaaaaaar, sunt doua opinii in randul medicilor:
6, 8 SI 18 LUNI- zice Stanciu
sau
6, 8 SI 10 LUNI adica tot 3 indiferent ca il fac dupa 6 luni(???)
Doctorita mea recomanda 5, 7 si 9 luni, sa scapam mai repede si sa nu ne prinda vara. Se pare ca vara nu e tocmai recomandat sa faci vaccin daca ai de ales, daca prinzi vara cu vaccin obligatoriu asta e, il faci, daca ai de optat sa eviti ca cica vara se fac mai multe reactii la vaccin, in general. Eu nu i-as face la 5 luni, asta inseamna ca il vaccinez pe fi-miu luna de luna, cand una, cand alta... ce tampenie!!!
Daca hotarasc sa il fac dupa un an, ca asa ma bate un gand, tinand cont ca nu se joaca cu copii pana atunci, fac ceva rau?
Babymom help, stiu ca nici tu nu ai facut Rotarix, deci ai cam aceleasi pareri ca si mine, tu faci Prevenar si cand ? Eu vreau sa il facem ca e nenorocit rau pneumococul asta din ce am citit, e mortal, iar vaccinul are ceva vechime, dar nu stiu daca gresesc sa il fac dupa un an sau nu( ???)
Ca am inteles ca daca il fac dupa un an e o singura inoculare (asa este???)
Voi, fetelor, cum il faceti? Dupa un an? Sau acum la 6 luni si cate inoculari v-au zis ca sunt?
Multumesc de raspunsuri. Astept sa vad voua ce schema pt Prevenar v-au dat medicii
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia Eva, acum am vazut ca Noah e nascut intr-o zi cu sotul meu... Te-ai scos de un mic carcotas perfectionist ultra destept... hmmmm...si mereu nemultumit, ca altfel nu ar mai fi perfectionist |
Ada, candva am cunoscut pe cineva nascut in aceasta zi. Un arhitect frumusel rau de tot, destept pe masura, arogant de dadea pe afara ca deh, baiatul era constient de ce are. Are o cariera de succes, e un perfectionist fara seaman care te capiaza daca ii esti nevasta, iti analizeaza si unghia mica de la picior daca e pilita bine
Asa ca tind sa cred ca ai dreptate. Fi-miu deja analizeaza tot cu minutiozitate, cam stiu ce ma asteapta
Asa e cu baietii nascuti de Sfanta Maria
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
Nerantula spune:
Eva, mie una dintre doctorite (care a plecat acum in State) mi-a recomandat sa fac Prevenarul la 11 si 13 luni, deci 2 inoculari, ca nu ar fi cazul sa-l fac mai devreme daca nu il expunem prea mult, nu merge la cresa, nu are frati mai mari care merg la gradi.
Doctorita pe care o avem acum ne intreaba in fiecare luna cand incepem sa-l facem, noi tot amanam, i-am zis de 11 si 13 luni, s-a strambat putin, pana la urma am cazut de acord ca dupa prima raceala mai serioasa sa reconsideram schema asta.
Nici noi nu am facut Rotarix.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
www.antena1.ro/index.php?page=webcast&id=39837&type=show&item=102" target="_blank"> Gruia la teveu
andreutac spune:
Eva, mi-ai ghicit gandurile....si eu profit de ocazie - eva mica doarme- si caut informatii despre Prevenar. Dr. mea de familie zice sa-l facem dupa 1 an, cu dr. pediatru n-am apucat sa discut acest aspect, insa eu parca i l-a face mai devreme. Mai studiez insa...si mie mi se pare pacatos rau pneumococul asta.
Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria
babytza spune:
Apropos de kk dupa noile alimente. Am vazut la David , ca in a treia zi de piure mar copt+suc de morcov a facut doua zile la rand. El face de obicei la 4 zile. astept sa vad daca nu a fost de la vaccin , ca exact a doua zi dupa vaccin a facut iar. Sper ca a fost de la piure si ca incepem si noi sa facem zilnic.
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit