Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(126)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Bee parca tineam eu minte ca stai in sectorul 6? Daca nu, te rog sa scuzi neuronul de gravidutza.

Anyway pentru sector 6, iti trimit un link unde poti vedea tot ce ai nevoie pt alocatie, trusou, etc. http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=282

Vezi ca poti sa si descarci formularele tot de aici. http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=22. Pentru depunerea actelor trebuie mers la Orizont in Dr. Taberei.

Alina este mortala Sabinuta

Aalina mersi de incurajari. De cosmare am uitat sa va spun, cam unul pe noapte. Faza cea mai dura este ca eu nu visez ceva simplu, am adevarate scenarii de groaza, cred ca ar trebui sa scriu o carte cu tot ce visez (asta cand tin minte) si as face o gramada de bani.

Anculet mai ai putin, iti tinem pumnii. Multumim frumos pt link=uri, le-am salvat deja in calculator.

Tot urmarind discutiile voastre despre alaptare (ma refer aici la cele care sunteti deja mamici) m-am hotarat sa alaptez exclusiv, nu conteaza cat o sa fie de greu. Ba mai mult, i-am spus sotului in masina de dimineata in drum spre serviciu ca daca ma aude ca ma vaiet sa-mi aduca aminte de promisiunea facuta. Si voi la fel. Sper sa ma tin de cuvant.

Crisspy 37+ sapt Razvan Andrei

AMR 3 SAPTAMANI

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee

Buna dragele mele,

Dupa o noapte plina de emotii, intru si eu nitel sa vad ce mai fac suratele mele.

Lisa, majoretele sunt la datorie iar noi cu sufletul la gura! Doamne ajuta!

Alina, imi pare rau sa aud de Carmen care are probleme cu epiziotomia. Bine ca e la spital si ca e tratata de profesionisti.
Tie spor la bucatareala. Cu sanul cum iti mai este?

Noi de ieri papam numai lapte de la mami si am facut cacuta moale, aproape diaree. Nu va spun cum m-am panicat. Am sunat la dr si mi-a zis ca e normal, asa ca acum pandesc momentul in care face caca. Am baut si eu o infuzie de menta, ca poate am mancat ceva ieri care nu i-a priit.

Fetelor, cat sta de regula un sugarel la san? Vad ca prin carti spun ca de la 15 la 40 min si chiar mai mult. Puia mea papa cu pofta timp de vreo 15 min la fiecare san si apoi mai putinel inca vreo 10 min. Oare ii ajunge cat papa? Va intreb pe voi pentru ca mi-am dat seama ca una scrie in carti, alta e practica.

Fetele care trebuie sa nasca si au RH negativ si eventual incompatibilitate ABO (cazul nostru cu dubla incompatibilitate): anuntati medicul despre asta (in caz ca uita) pt ca trebuie facute apoi niste analize la Institutul de transfuzii ca sa vada ce rh a luat bebe sau daca e nevoie de imunizare.

Pup toate mamicile si burticile!

Ma duc si eu la bucatareala ca fac mere la cuptor.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Flowerbee, Eliza mea are un program de supt extrem de variat: de la 20 min la cca 50 min. Cred k depinde de cat lapte am in san in momentul respectiv si de cet de foame ii este. Sa mai punem la socoteala si pragurile de crestere, sa citesti la "alaptatul helpline" (un alt subiect pe forum) k sa vezi din experienta altor mamici k sunt unele perioade in care brusc necesarul de lapte al lui bebe creste brusc si, pana la momentul in care "cererea" egaleraza "oferta" noastra de laptik, bebe suge mai mult si/sau mai des.

Readuc in discutie, am mai scris acum cateva zile: a nu se confunda o pofta prelungita de foame & suptul aferent cu statul la san fara sa suga, aia e altceva! cred k pe tema asta fetele din Odisee or sa ma declare nazista...

Ref scaune: Capraru descrie in cartea lui cum trebuie sa fie scaunele si spune acolo k nu-i nici o prbl daca sunt si scaune explozive sau mai moi. Eu nu-mi aduc aminte k Eliza sa fiavut decat scaune molicele sai nu m-am panicat niciodata. Noi, in schimb, ne panicaseram pe la ninceput (in prima saptamana) pt k Eliza nu a facut kk ("kakiki", vorba lu' tac'su) vreo 3 zile la rand, cat p'aci sa o sun pe doctora, insa mai ales cat p'aci sa-i pun un supozitor, as fi traumatizat copilul degeaba. E si asta o chestie descrisa in cartea lui Capraru si nu e in sine un motiv de ingrijorare, se regleaza la un moment dat.

La modul general, atata vreme cat bebe arata bine, e papacios si doarme e OK.

Daca te ajuta, tine un jurnal zilnic cu ceea ce se intampla, pe ore, astfel incat, in eventualitatea in care te duci la doctor cu bebe, sa stii ce si cand s-a intamplat. Eu am deja jurnal, insa de oboseala mai uit sa scriu in el. La finalul jurnalului am un tabel in care notez data ora si "gramajul" Elizei, k sa vedem per ansamblu cat a luat in greutate intr-o saptamana. In schimb, nu am ajuns sa o masuram pana acum, desi as zice, dupa costumele in care, la inceput se cam "pierdea" fiindu-i prea lungi, k s-a si lungit.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Naty

Hello!

Profit de faptul ca Ioana a iesit afara cu mama si Nadia doarme sa scriu un pic.

Dobreclaudia felicitari! Sa-ti traisca printesa! Ce nume frumos i-ati dat!

Am vazut ca vorbeati de kg. Eu am luat 10 kg in sarcina, m-am cantarit cu o zi inainte sa nasc. Pana acum am dat jos 6. Sa vedem daca mai scap de cele 4 ramase.

Am si eu cateva intrebari:
- daca bebe face kk in timp ce mananca si dupa adoarme il mai schimbati? Mie mi-e mila de ea si o las asa dar ma gandesc ca totusi nici cu ala la fund nu ii e prea bine. Pe Ioana o schimbam.

- cine mai alapteaza la cerere si exclusiv? Am nevoie de suport, simt ca cedez ... parca e intr-una atarnata de mine! Azi noapte a mancat la 11,30 - 1,00 - 5,00 - 8,00 si dupa fiecare masa ii ia cel putin 45 minute sa adoarma linistita.

- pentru cine alapteaza: daca vedeti ca adoarme la san, il treziti? Si daca da, il puneti la acelasi san sau la celalalt, mai plin?

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Naty:
- daca bebe face kk in timp ce mananca si dupa adoarme: in nprincipiu, e destul de putin probabil k Eliza mea sa stea cu pampersu' plin, se trezeste (sau nu adoarme) si "cere singura" sa fie schimbata, o las pe ea "sa decida" propriul grad de disconfort si sa solicite singura sa fie schimbata;

- "cine mai alapteaza la cerere si exclusiv? Am nevoie de suport, simt ca cedez ... parca e intr-una atarnata de mine! Azi noapte a mancat la 11,30 - 1,00 - 5,00 - 8,00 si dupa fiecare masa ii ia cel putin 45 minute sa adoarma linistita" - exact asa mananca si a mea!! cu deosebirea k, odata la cateva nopti, intervalul dintre 5 si 8 e cu maraiala, mai ales pt k, dupa ce a supt, nu o tzin in brate mai mult de 5-10 min, o pun ushurel in patutz sau in cosuletz, iar daca nu a adormit inca e posibil sa se foiasca apoi sa scanceasca o vreme, caz in care "ii dau de lucru": o pun la san din nou sau o bat pe spate pt eventualitatea k ar avea gaze, apoi o pun in pat inapoi. Deci, nu te ingrijora, bebika ta e 100% in trend, NOI suntem cele care, din cauza oboselii, avem senzatzia k cedam.

- "pentru cine alapteaza: daca vedeti ca adoarme la san, il treziti? Si daca da, il puneti la acelasi san sau la celalalt, mai plin?" nu, nu o trezesc, consider k are propriul mecanism interior de reglare a nevoii de hrana, asa k stie ea mai bine iar mie imi ramane doar sa m,a ghidez dupa semnele exterioare: daca a adormit inseamna k e satula. Insa daca e chitzaita dupa ce-o pun in pat o iau de acolo si o pun la san din nou (daca tot nu doarme, ii dau astfel de lucru dupa ce-i verific pampersu' si eventual dupa ce o bat pe spate cca 5 min k poate are gaze), in principiu la celalat care de obicei e supraplin si da pe dinafara. Una peszte alta e destul de simplu sa-mi dau seama cand ii este foame: isi molfaie manutzele de zor si, evident, solicita vehment sa fie hranita (are Eliza mea un fluieraaaashhhh.....)

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Naty

ah, am uitat ... LA MULTI ANI GEMANUTILOR NOSTRI SABINA SI CAROL!

Noi la 1 luna avem 3.070 gr. deci cu 570 gr. mai mult ca la nastere.
Apropos,selene si ira Capraru zice in "Mama si copilul" ca in prima luna trebuie sa ia 500 - 550 gr. Si ca majoritatea dr. spun ca trebuie sa ia 750 gr. dar sunt putini copii care reusesc performanta asta!

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Naty, EXACT!! si il cred pe cuvant pe deplin! nu-mi fac nici cea mai mica problema daca, la finalul lunii (asta fiind chiar martea viitoare, pe 3 feb), nu va fi luat in greutate acei mult-trambitati 750 grame. Fetita e absolut OK si nu ma intereseaza sa bata nici un fel de record. Si mai ales, NU MA LAS TENTATA SA O TREC PE LAPTE PRAF nici macar o masa pe zi pt k in loc sa fi luat 750 g a luat doar 600, sa zicem.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132629

uite bebelusi

copiaza pls acolo retetele pe care i le-ai dat ieri alinei

plus cea de pui cu sunca - nu stiu cum ii zicea

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Super tare Cristi! Bravo!

Acum Bebelusi, Ira-Liza, Aryia, Alina si alte fete care gatesc bine va asteptam cu retete.

37+

ingrid70, pe moment, dintre dulciuri, singurele retzete pe care le prestez sunt cremele la plic de la Dr Oetker nu mai am timp de bucatareala. Las pe celelalte fete sa bucatareasca si pt noi, cele care am nascut, k dupa nastere dupa care or sa vada ele viatza lu' Gheorghe Doja...

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132629

uite bebelusi

copiaza pls acolo retetele pe care i le-ai dat ieri alinei

plus cea de pui cu sunca - nu stiu cum ii zicea

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Super tare Cristi! Bravo!

Acum Bebelusi, Ira-Liza, Aryia, Alina si alte fete care gatesc bine va asteptam cu retete.

37+

ingrid70, pe moment, dintre dulciuri, singurele retzete pe care le prestez sunt cremele la plic de la Dr Oetker nu mai am timp de bucatareala. Las pe celelalte fete sa bucatareasca si pt noi, cele care am nascut, k dupa nastere or sa vada ele viatza lu' Gheorghe Doja...

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

fetelor - dormiti????? Ma gandeam ca daca tot e sarbatoare...o sa scrieti mai mult... da e o liniste p-aci....

Of, eu sunt un pic necajita; maine e ziua sotului si as iesi putin la cumparaturi ca nu i-am luat nici macar cadou....
Am burta pietroi si imi e cam teama sa ies singurica si nu stiu ce sa fac....

Veronica cu Alice
micuta mea A.M.R. 3 zile
BB e pe drum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Bee vroiam sa te intreb ce bagajel ai avut cu tine la Euroclinic, daca mai ai timp sa intri.

Si orice alta informatie e binevenita.

Crisspy 37+ sapt Razvan Andrei

AMR 3 SAPTAMANI

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronica75 spune:

Daca imi dati parola de la ianfeb poate deschid si un capitol nou .

Veronica cu Alice
micuta mea A.M.R. 3 zile
BB e pe drum

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Alina, ce ai gatit pana la urma? Daca ai nevoie de ceva sfaturi sunt aici.

Alinuk, cand ai povestit despre Teo cu kk parca vedeam tabloul cu Stefan la kk .

Fetelor am copiat deocamdata o singura reteta ca nu am putut mai multe, am avut musafiri....O sa mai pun cand am timp.

Alina mai stii ceva de Carmen??

Aryia ce mai face bebe? Mai ai noutati sa ne dai??

Bee vezi ca u pus fetele pe contul comun o carticica de la Dr Culcer despre alaptat, eu m-am apucat sa citesc din ea si pare interesanta.

Fetelor asa tare ma bucur cand va aud ca alaptati, asa mult imi doresc sa alaptez si eu....mama si sora mea nu au alaptat mai mult de o luna ca cica nu au avut lapte ....sper sa nu seman cu ele....

38+ Vlad Mihai

AMR 2 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Bebelusi, f f probabil k atat mama cat si sora ta au fost gresit indrumate si/sau au cedat nervos mai repede decat trebuia ref la alaptat. E o perioada mai dificila la inceput cand ai senzatia k nu ai lapte, k nu-i ajunge lui bebe, mai vin si sfatuitori de toate felurile sa-ti umple creierii si-asa suprasolicitati de nesomn cu tot felul de pareri, de ex la 3 zile de la externare (deci 6 zile de la nastere) mi s-a spus "aoleu, pai daca nu a venit laptele intr-o saptamana de la nastere nici nu-ti mai vine", pentru ca la nici doua zile dupa asta sa vina laptele shuvoi, asa brusc. Sau "e laptele subtire si d'aia nu se satura bebe" - asta pt k unii compara laptele matern (uman) cu ala de vaca, ceea ce e o tampenie absoluta.

Eu mi-am vazut de calea mea, am pus-o pe Eliza la san mereu si om pun si acum si am lasat natura sa-si vada de cursul ei. Si in cca 10 zile de la nastere totul a intrat in normal. E adevarat k alea 10 zile mi s-au parut nesfarsite, insa am insistat obsesiv!! am baut ceaiul ala pt lactatie, am luat Galafor, am incercat sa dorm cat mai mult si uite-asa lucrurile s-au schimbat in bine...

Ma tot gandesc k, dintre toate lucrurile pe care le-as putea face acum, alaptatul este cel pe care nu-l mai repet niciodata dupa asta, pt toate celelalte mai e timp.

..si sa stii k si pe mine mama m-a alaptat 2 sapt si atat si la fel cred k a fost gresit indrumata sau nu a avut suficienta rabdare si a cedat.

Las' k vom mai vorbi pe tema asta dupa ce nasti, deocamdata bucura-te de ultimele zile de sarcina pt k dupa nastere viata ti se va schimba radical!

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput