CRESA DE STAT vs GRADINITA PARTICULARA
Pentru fetele care au copii mici sau au avut in colectivitate, as vrea sa intreb care este diferenta intre o cresa de stat si o gradinita particulara, sunt mai bine ingrijiti la gradinita particulara, racesc mai putin, sunt mai putini in grupa??? M-ar interesa din acest punct de vedere nu din punct de vedere al activitatilor. Nu ma intereseaza activitatile, pentru ca oricum la ora 13-14 l-as lua acasa.
Cris are 1 an si 5l si din septembrie as vrea sa il inscriu in colectivitate. In spatele blocului meu este cresa Titan II deci f aproape de mine, nu stiu ce sa fac...
Dc a mai fost cineva cu copilas la Titan II i-as multumi tare mult daca mi-ar impartasi impresiile sale.
Raspunsuri
Adriana mica spune:
Andreea, am sa incerc eu sa iti raspund.
Daca cresta Titan II este cea de langa scoala, poti sa iti spun ca dpdv dotari (mobilier, etc) arata foarte bine (sotul meu a intrat intamplator, o data). Nu stiu cum stau dpdv al numarului de copii sau al modului in care sunt ingtijiti. Poate afli mai multe de la mamicile care au copilasii acolo.
In ceea ce ne priveste pe noi, am optat pt gradi particulara. In general la cresele de stat sunt foarte multi copilasi intr-o grupa (acesta cred eu, este principalul avantaj). Insa, iti suferez sa te informezi inainte intrucat nu toate gradinitele particulare au conditii optime de functionare si de ingrijire a copilasilor (fie furnizeaza mancare de catering, fie activeaza in cladiri cu mai multe etaje, fie au o camera unica pt mancat, dormit si jucat, etc).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Giova spune:
Si eu mi-am dat baietelul la gradi particulara, de la varsta de 1 an si 2 luni. Cresele de stat de la noi nu sunt foarte dotate, copii multi intr-o grupa, iar pe cei pitici am auzit ca-i tinea in tarcuri.
Din aceste motive am optat pt. privat, unde sunt 9 copii in grupa, o educatoare si o ingrijitoare in permanenta, mancare adecvata varstei si preparata in gradinita.
_
Gio
15+ si Marco(06.01.2006)
poze
carla2005 spune:
Noi am ales gradinita particuloara fiindca cresa la care trebuia sa o inscriu pe Alex nu mi-a placut! Am facut o vizita de recunoastere, si nu mi-a placut ce am vazut, nu mi-a placut personalul, atmosfera era de spital efectiv! Eu zic sa mergi si sa vezi, sa te convingi singura!
Avantajele gradinitei : copii mai mari de la care a invatat o gramada de lucruri (desi eu nu am tinut cont de asta, chiar le-am spus educatoarelor sa nu o streseze cu activitati), ei la varsta asta retin tot! Mananca frumos la masa, s-a dezvatat de suzeta, de biberon, de culcatul leganata pe picioare! Este mult mai sociabila si mai comunicativa! Am dus-o la 1 an si 11 luni, iar acum la 2 ani si doua luni coloreaza perfect in cartile de colorat, face bastonase si bobite si tot felul de minuni din plastilina, mananca fara sa se murdareasca, sta pe wc ( nu mereu, dar sta), recunoaste cifrele, stie zilele saptamanii, anotimpurile ( cu anumite caracteristici ale lor), canta si danseaza, stie mici cantecele in engleza, la serbarea de Craciun stia toate cantecele si poeziile copiilor , cu coregrafie cu tot (asta fiindca ni le canta acasa si ne punea pe noi sa dansam), o multime de kestii...care nu stiu daca la cresa se fac si cat ai zice ca nu conteaza la varsta asta, esti uimit cate retin acum! Eu sunt multumita de alegerea facuta!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
roli25 spune:
In primul rand diferenta o face pretul.
Daca avem posibilitatea sa trecem peste asta, mi se pare o optiune mai buna gradinita particulara. Dar, evident nu orice gradinita particulara este si buna.
Avantajele, in mare, sunt ca sunt mai putini copii in grupa, educatoarele se ocupa mai bine de ei, in ceea ce priveste activitatile si nu in ultimul rand sunt in contact cu copii mai mari, ceea ce ii stimuleaza, comportamental si intelectual.
Eu de ex am un baietel de 2,7 ani la gradi particulara (merge de la 1,9 ani) si directoarea mi l-a trecut de 1 luna la grupa de peste 3 ani pt. spune ea ca e foarte receptiv si ii prinde bine.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
alexamaria spune:
Nu stiu ce inseamna cresa Titan 2 insa voi afla dar daca este cea pe care o banuiesc eu pot sa spun cate ceva.
Prietena mea are baietelul de 1 an si 4 luni acolo. Merge acolo de la 11 luni si e foarte bine pentru el. Este foarte bucuros sa mearga la copii, a invata o multime de lucruri si nu a avut probleme de sanatate deloc pina acum. Vorbeste mult mia mult decat fetita mea si e bine ingrijit. Iar prietena mea este multumita si linistita ducandu-l acolo. Eu din pacate nu pot merge pina acolo pentru ca locuiesc in zona Stefan cel Mare - Parcul circului si ar fi foarte departe pentru mine iar locul de munca ar fi in directia opusa dar daca ar fi mai aproape eu mi-as duce fetita acolo cu mare incredere.
Cu ocazia asta le rog pe cele care stiu crese sau gradinite particulare unde primesc copii sub 2 ani sa ma ajute si pe mine cu informatii. Eu as avea nevoie de o cresa / gradinita in zona Mosilor / Tei / Floreasca !
Viziteaza cresa si ...succes !
sorana spune:
Am auzit si eu de cresa Titan 2 ca fiind foarte buna.
Eu amavut copilul dor la gradi particulara, de la 3 ani. Dar ti-l primeste la gradi in cartier asa mic? La ce gradi? Pentru ca nu stiu ca gradi particulare din cartier sa primeasca copii sub 2,5 ani ... asa ca, daca iei drumul pana la o gradi centrala in calcul ... poate e mai bine la cresa.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
alexamaria spune:
Buna fetelor,
revin cu informatii referitoare la crese. Am aflat despre cresa aceea din Titan unde prietena mea are baietelul si e multumita . Se numeste Titan 4 nu 2 !
cand mai am informatii noi va mai dau de stire.
saptamana buna va doresc !