Yoga sau Pilates

Nu mai am energia (si nici nervii) sa topai la aerobics si sunt tentata sa aleg intre Yoga si Pilates.
Am vazut www.supereva.ro/info.asp?id=1671" target="_blank">care sunt diferentele intre ele - voi ce preferati sau ce practicati? Ce ati alege?
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Raspunsuri

cristi_2003 spune:
eu am facut pilates - cdurile lui mari windsor, unele primite din canada, care aveau si o banda elastica cu care lucrai - si sunt super ok, mai ales pt cine nu vrea sa topaie (eu nu pot alerga de ex ca ma doare splina). se fac numai pe saltea si chiar simti ca lucrezi.
yoga nu stiu
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

Delidana spune:
Eu le-as face pe amindoua.
Mi-a placut foarte mult yoga, se potriveste stilului meu, e mai "unduioasa", mai calma si te invata sa te concentrezi pe miscarile pe care le executi. Imbunatateste in mod clar flexibilitatea corpului. Dupa o sedinta de yoga ma simteam relaxata, ca dupa un masaj bun, desi nu toate pozitiile erau usoare, mai ales la inceput.
Pilates e mai solicitant decit yoga, acum depinde si de nivel dar mie dupa o sedinta mai intensa imi tremurau genunchii.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Addicted spune:
Depinde ce scop ai! Daca vrei sa iti tonifici muschii si sa iti accentuezi formele in timp record, as zice eu, alege Pilates. Singura asemanare intre cele doua mi se pare faptul ca ambele se concentreaza asupra respiratiei. Insa la Pilates te concentrezi asupra respiratiei pentru a optimiza rezultatele - exercitiile care iti cer concentrare sunt, in marea majoritate, cele care implica muschii abdominali.
La yoga insa respiratia este cuvantul cheie, indiferent de ce exercitiu faci. Eu practic doua tipuri: yoga pt meditatie si yoga pentru dureri (am probeleme cu sciatica). Aici respiratia te ajuta fie sa iti calmezi spiritul, fie sa iti "directionezi" durerea catre extermitatile corpului.
Yoga nu te va ajuta sa slabesti decat daca adopti un regim de viata sanatos. Iar Pilates, cel putin pentru mine, este un mod de a iti termina o sedinta de cardio. Ambele au beneficii majore in mentinerea posturii si a echilibrului, care, practicate de-a lungul vietii, ne vor face batranetea mult mai usoara.
Asa ca eu le-as alege pe amandoua
Greutate initiala - 70 kg; greutate actuala - 65 kg; target - 50 kg, daca se poate, nu ma supar

dooku3 spune:
Pilates am incercat doar pentru ca m-a batut la cap o prietena,prefer yoga pe care o practic de 3 ani.Ai dreptate Addicted,depinde de ce cauti-in cazul meu yoga e mai potrivita,avand in vedere ca ma "educa" si din punct de vedere spiritual,ma ajuta sa incetinesc ritmul unei minti agitate.De beneficiile fizice nu mai vorbesc!Exemplu practic:exista o postura/asana in yoga care mie una imi reduce sau chiar anuleaza durerile pms instantaneu-postura lacustei.

roxana1974 spune:
In mod cert amandoua. Eu fac Pilates de ceva vreme, cam de un an, sunt fan absolut. Simt diferenta in corp, mi-a crescut rezistenta in mod remarcabil. Iti lucrezi muschii incet si sigur, la adancime, iti educi respiratia in timp ce iti restaurezi forta fizica, iar yoga te echilibreaza si energetic...s-ar completa reciproc, daca ai timp, fa 2 yoga si 2 pilates pe saptamana. Eu yoga inca nu am avut sansa sa fac, in Cluj yoga deocamdata e ... altceva ... o facatura, insa in curand se va face la clubul unde sunt membru si abia astept!
Mult succes! Indiferent de ce vei alege, iti vei face numai bine
Roxana

MadameBovary spune:
Citind ce ati scris voi aici, tare mi-ar placea sa ma apuc si eu de ceva de genul asta. Cateodata ma simt tare doborata psihic si mi-a mai trecut prin minte ca poate yoga m-ar ajuta sa ma repun pe pozitii. N-am incercat nici una, nici alta, dar cum mi s-a aprins rau beculetul . Sunt o gramada de grupuri aici pe forum, nu-i niciunul de Pilates si de yoga?
Ca daca nu e, poate ar trebui sa facem ... adepte cred ca-s multe.