Copiluti de mai-iunie 2005 (96)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Way to go, sexy mamma! Care te simti? Offf, Nelia, de cate ori mi-am propus sa fac si eu ce faci tu acum... Fac o data si pe urma timp de cateva luni spre anu' intreg ma paleste o uitareeeeee

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hena nu a prins! Adica s-a schimbat aspectul parului, dar firele albe s-au facut gri, poate ca trebuia sa stau mai mult, dar ma plictisisem si imi era frica ca se trezeste Lisandru si ma vede ca muma padurii! Oricum, se vede ca am facut ceva, parca m-am mai luminat o tzira! In schimb, uleiul ala pe corp e un balsam... dar cred ca e si mai si daca mi-l aplica altcineva... ii propun asta mai spre seara.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

Nelia: sexy mama!!!Bravo tie !

FlorentinaG: cica nu il mai doare , la farmacie nu au nimic pt copii cand ii doare in gat.Oricum cand merg in martie in romania o sa imi iau ceva pentru gat.Inca tuseste sec, si ii dau sirop de tuse.

Aici inca ninge, baietii care ii avem la munca sunt acasa, ca uite asa se bucura unii cand ninge ca nu merg la munca, pe mine ma doare de nu mai pot ca nu facem bani.Hmmmm

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia eu astept o poza sa ma conving ca te-ai aranjat cu toate cele

Oana eu ii dau Isabellei cite o lingurita de miere in lapte, asa o mai lasa o tira tusea, iar seara, ii pun intr-un lighenas apa calda cit poate suporta si arunc acolo si niste sare din aia de pus la muraturi, apoi sta cu piciorutele acolo. Vad ca tuseste mult mai putin, ca siropurile tot la nimic nu o ajuta.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Da' nu merge aparatul, mey! Si apoi oi arata eu bine acu', da' chiar sa ma pozez singura.... Asa ca, tre' sa ma crezi pe cuvint!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Hello!
N-are rost sa va mai spun ca sunt rupta in paispe de oboseala si somn, ce mi-ar place sa ma pot simti ok dupa 4-5 ore de somn, din pacate fac parte din categoria cu somnic mai mult...

Nelia pai cati ani are Agata? Ce spui tu ca in Ro copiii invata mai mult ca la ce povestesti despre Agata mi se par roamanii in urma. Partea proasta la noi sunt metodele invechite. Aici daca nu se dau teme pentru acasa, si teme frate nu joaca, daca copilul nu sta smirna in banca, daca nu bagam meditatii in ei, nu se numeste ca facem scoala. Imi amintesc si acum de Andreas in clasa I cand imi spunea invatatoarea ca se ridica in timpul orei si umbla printre banci. So, si care-i problema?
Aici gramatica se incepe din clasa a III-a, adica de la 9 ani. E adevarat ca e si mai grea decat in alte limbi.
Numai cand imi amintesc de comentariile literare, de sinteze la romana mi se zbareste parul.
Daca as trai in alta tara pentru mine ar fi suficient sa stie sa vorbeasca romana, eventual sa scrie, in nici un caz n-as omori copilul cu lectii din romania. La voi metodele sunt placute si la indemana copiilor, se invata prin joaca, cum mai Nelia deja stie tabla inmultirii???? Aici se invata la 9 ani.
Deosebirile sunt destul de mari si cred tot mai mult ca la noi e problema, adica in Ro.

Florentina o fi si flourul in exces, dar raman la parerea mea ca biberonul la ore tarzii, eventual culcat cu el fara a mai spala dintisorii dupa, e cauza stricarii dintisorilor. Tare rau imi pare ca aveti problemele astea cu dintisorii, important e ca stii cum stati si vei fi mult mai vigilenta cu dantura permanenta, mai sunt vreo 2-3 ani si incepe sa i se schimbe. Doamne cat e de inteleapta Maya, ti-e mai mare dragul s-o asculti.

Daniela i-ai pus gand rau Isabellei cu scoala , las-o mami sa-si traiasca copilaria ca are timp de scoala, faptul ca merge la gradinita e deja un mare avantaj pentru ca acolo apar progresele mult mai rapid decat ai face cu ea acasa. Iarta-ma daca m-am bagat in seama si mi-am dat cu parerea

Andreea la Mihai in firma nu te-ai gandit sa aplici, te-am mai intrebat eu acum mult timp, cred ca era Filipu mic si-ti suradea ideea

MamaJipa ma uimesti ce spui, cum adica nu vin la munca pentru ca ninge??? Chiar am vazut la stiri ca scolile sunt inchise, pe mine ma apuca rasul, la 1o cm e vai de mama lor fie in Italia, Belgia, franta, Anglia...ce bine ar fi sa stam si noi acasa pe astfel de vreme, zau, parca traim pe alta planeta, ger, troiane si ce daca, trebuie sa semnam condica la scoala, la servici.... Cu riscul ca ma repet, poate siropul nu e cel potrivit. sanatate multa!

Nelia ce bella esti ! Eu m-am facut cu henna in liceu dar nu mi-a placut roscatul ce mi-a iesit, de atunci nu m-am mai facut niciodata singura si in nici un caz cu spanacul ala.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Elisor, eu mi-am luat negru si practic doar l-a inchis un pic. Nu stie tabla inmultirii, a facut doar adunarea si scaderea pina acum, dar le-a spus despre semnul x si le mai da exercitii de genul sa scrie ecuatii dupa o anumita poza si poza arata doua grupuri de cite 4 banane, 3 de cite 5 mere etc. Si atunci, foloseste si semnul x... si uite asa, pe nestiute, deja cind are o poza de genul acesta, prima ecuatie nu o scrie pe cea cu +, ci pe cea cu x pentru ca i se pare mai usor si mai la indemina... La gramatica au facut doar pronumele personal, substantivul comun si propriu, singular si plural, masculin si feminin si determinantele care in franceza sint tare greu de prins, au mai facut citeva verbe la prezent. Dar asa, simplu, sa nu-ti imaginezi cine stie ce, oricum daca ar fi sa lucram in fiecare pe zi exercitii pe cit a invatat sau atins pina acum, ar fi destul de munca. Nu cred ca ii vor pune sa invete vreodata pe de rost tabla inmultirii, adica poate ii pune, dar nu-i evalueaza sa o scrie, ci numai in exercitii din astea frumoase. Agata nu stie tabla inmultirii, dar o aplica: zice de doua ori cite 5 minute sau cind imi povesteste de la scoala, am auzit-o exprimindu-se ca s-au impartit in 3 grupe de cite 5 si cum 3 ori 5 egal 15 si ei sint 18 in clasa, o grupa a fost doar de 3 copii. Si daca o pui sa scrie formula o scrie mai degraba 3x5=15+3=18 decit 5+5+5=15+3=18... intelegi tu, adica tabla inmultirii, ca de fapt multe alte lucruri, intra in mintea lor usurel asa, prin aplicatii practice, nu intii o invata pe de rost si apoi o aplica. Pe mine si acum ma trec transpiratiile daca ma intreaba cineva repede cit fac nu-stiu-cit cu nu-stiu-cit, si nu ca nu as sti, ci pentru ca sint traumatizata de mica, de la felul in care ne scotea in fata clasei si ne asculta poezia cu tabla inmultirii. Au si ei chestii de memorat, cum ar fi cite o poezie scurta la doua saptamini si o spun in fata clasei, au proiecte si trebuie sa lucreze in echipa si sa-l prezinte in fata colegilor, dar parca nu o vad atit de stresata cum imi imaginez eu ca ar trebui sa fie si asta, probabil, pentru ca metodele sint altele. Nu zic sa sint fff multumita, zic doar ca mi se pare mai in regula acum aceste metode decit mi se pareau cind a inceput scoala si nu mai sint dezamagita. Daca ne-am pune mai serios pe lucru individual, rezultatele ar fi de la foarte bine in sus, nu vad nici un alt motiv sa nu fie asa.

Mergi la inceput

Ehe Nelia, ca sa vezi ce spuneam cu metodele, pai daca iti mai amintesti cum se invata la noi tabla inmultirii sa stii ca nu s-a schimbat nimic, exact la fel se invata si acum: PE DE ROST!!! Noroc ca Andreas sta foarte bine la memoria vizuala, pur si simplu fotografiaza si poeziile, asa ca n-am avut bataie de cap cu invatatul, noi suntem deficitari la capitolul concentrare si atentie

Si eu imi doresc sa ajung cat mai urgent la coafor ca e jale mare, mi se vad radacinile negre, dar cel putin 2 saptamani va trebui sa mai astept sa-mi refac bugetul.

Daniela sanatate Isabellei, sa-i treaca o data tusea asta pacatoasa.

Anca cum ati petrecut noaptea? Ati scapat de febra, cum se mai simte mititelul?

Cica vine priiiimavara, floricele pe campii, hai sa le-adunam copii...eu vreau sa stiu daca vom mai avea ger ca sa pot sa-mi duc la curatat hainele groase.

Fetele din tara?? Hellou! Ce parere aveti de iubitii conducatori care ne-au incaltat cu un procent in plus la CASS, promit pensii mai mari pe seama noastra, vai, sunt atat de suparata

Dublul asasinat din brasov s-a petrecut pe strada cu gradinita lu' Bia, m-am cutremurat cand am vazut dimineata impanzit de politie, tv si imprejmuit cu banda galbena. Ni se tot reproseaza ca nu luam atitudine, potfim ce se intampla cand esti de buna credinta si vrei sa prinzi hotul: mori impuscat!

Mergi la inceput

Nelia ai editat in timp ce scriam si eu . La voi se permit calculatoarele (astea mici de socoteli) la varste mici, pe cand la noi stii si tu, s-o intreb pe Laura daca in cls a VI-a Bianca are voie cu el.

Edit: si la noi nu exista conceptul de proiecte de grup, nu, totul e individual, cel putin la clasele primare, si eu zic ca lipsa acestora e un alt minus al invatamantului romanesc.

Mergi la inceput

Da, la noi se permit, din pacate, astia pe aici, la magazine, si 3+3 ar fi in stare sa socoteasca. Se permit, da' noi i-am si spus Agatei: no way, don'soara, ai cap, foloseste-l! Deci nu ii vom permite noi, chiar daca scoala permite! Asa cum nu permitem si nu vom permite iPod, DC si alte bazaconii din astea cu riscul de a fi in afara turmei. O mai gasi ea si colegi cu parinti normali la cap!

Mergi la inceput