fulgi de ovaz

fulgi de ovaz | Autor: velenamaria

Link direct la acest mesaj

Buna. am citit despre fulgii de ovaz cum ca ar fi foarte sanatosi...cum sa-i pregatesc ptr copilul meu de un an si 3 luni?
trebuie fierti/ sau pot sa-i dau asa cum sunt amestecati cu lapte..fructe .iaurt.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Sunt doua retete in revista Mami de februarie. Daca am timp le scriu mai tarziu.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

multumesc..adevarul este ca vroiam sa stiu daca se amesteca doar cu fructe si sucuri de fructe sau si cu lapte..si daca trebuie fierte sau doar inmuiate..
oricum azi i-am facut lui edi para+ mandarina si o lingura de fulgi..a papat tare bine..sper sa fie ok ptr stomacelul lui.
incerc sa gasesc cat mai multe chestii cu fructe si cereale care sa combata tendinta de constipare a copilului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Supa crema de fulgi de ovaz
60 g fulgi, 200 ml apa,200 ml lapte, 40 g smantana, 1 ou si sare
In apa clocotota sarata se toarna in ploaie fulgii de ovaz si se fierb 20 de minute. Dupa fierbere se strecoara printr-o sita deasa. Rezulta un lichid mucilaginos care se rastoarna in laptele fierbinte sio se mai fierbe 10 minute. Separat se bate galbenusul de ou cu smantana si se adauga treptat in supa de fulgi dupa ce aceasta s-a mai racorit.

Mai este o reteta de musli de ovaz. Fulgii se tin la inmuiat cateva ore in apa. Apoi se amesteca cu fructe, miere au zahar.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrutaf spune:

Oare nu sunt si cereale de ovaz la cutie???Pentru laptele din biberon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Si eu ii dau piciului meu din cand in cand fulgi de ovaz. Ii folosesc pe post de cereale, deci ii amestec cu lapte, fructe, miere, iaurt (nu toate odata bineinteles) sau ce oi mai gasi prin casa.
Nu i-am pus niciodata in biberonul cu lapte. De fapt eu nu i-am pus niciodata nimic, nici un fel de cereale, in laptele din biberon. Cerealele cu lapte i le-am dat intotdeauna cu lingurita.

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui saboupetruta

Oare nu sunt si cereale de ovaz la cutie???Pentru laptele din biberon.

Cele care au mai multe cereale contin in general si ovaz. Depinde pentru ce varsta. Cele cu 8 cereale de la Nestle contin de toate.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput