matematica la grupa pregatitoare

matematica la grupa pregatitoare | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

Buna mamici .
Ce fac copiii vostri in grupa pregatitoare la matematica si mai ales CUM SE DESCURCA?
La Andrada la gradi au ajuns la cifra 6, fac adunari si scaderi cu 1 si 2, descompuneri de numere, numere vecine.
Acum eu sunt cam ingrijorata ca Andrada nu prea exceleaza la adunari si scaderi . Sta si se gandesteeee si se uitaaaa la degete si tot greseste . Oare nu-i merge mintea, nu e antrenata suficient sau asa fac majoritatea in aceasta faza. Spun majoritatea ca am vazut si colegi de-ai ei care sunt brici la calcule.
La voi cum e?

Criss de Alessia si Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Baiatul meu e la grupa mare si va merge in toamna la scoala. Marea majoritate a colegilor lui vor mai face un an de gradi. Acum au facut semnele < si >, ceva despre multimi si elementele lor, cifrele pe toate si l-am intrebat eu cat face 3+2 si a raspuns corect. Nu stiu daca au facut adunari.
Mie mi se pare ciudat ca nu fac betisoare, carligele si alte asemenea bazaconii.
Literele le stie pe cele de tipar. De mana am inteles ca nu invata decat la scoala. Au facut silabele, vocale, consoane si pozitionarea acestora in cuvat.

Ei, lasa ca se descurca ei! Eu tin minte ca habar n-aveam de chestiile astea. Nu fusesem la gradinita de stat iar "madame" cu care stateam nu ma invatase decat poezii in franceza. Nici macar catelus cu paru' cret nu stiam. Mie mi se par mai pregatiti acum copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si Andrada stie toate literele de tipar si citeste bine si repede daca scrie de tipar.Stie si sa le scrie. Dar matematica ne omoara .

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si a mea mai socoteste uneori pe degete. Adica adunarile cu 1 le face 100% din cap, pe cele cu 4 80% pe degete
Haioasa e ca incearca 5+6 sau 7+8 si isi foloseste picioarele
Eu m-am amuzat, nu m-am ingrijorat. Mai arata-i cu degetele. Important e "sa-i dea rezultatul", metoda ... e mai putin importanta.
Si da, e chestie doar de antrenament. Daca tu crezi ca e sub media colegilor ei poate n-ar fi rau sa-ti faci timp si sa va antrenati impreuna un pic ... Nu stii de cand se antreneaza colegii cu parintii lor ... poate de 2 ani ....

Edit ca am uitat ce era mai interesant:
Fi-mea se joaca des (mai ales cu bunicul) de-a vanzatorii. Unul vinde, unul cumpara diverse obiecte. Folosesc bani reali. Si niciodata bunicul cumparator nu are fix 2 lei cat costa obiectul. Asa ca vanzatoarea trebuie sa-i dea rest. Eu joc cu ea (nu asa des cum mi-as dori) Monopoly. Si acolo e cu adunari/scaderi ...

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput