***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(91)
Raspunsuri - Pagina 10
Motannel spune:
CarlaV, . Multumesc!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
An@ spune:
Didialex, a ajuns cu bine sora? Sa inteleg ca ne abandonezi pt o perioada ? Io nu stiu cum mai faci tu scoala, ca mie mi s-a atrofiat creierul de tot...parca nu mai am nici memorie, nici nu ma mai pot concentra mult timp , n-as mai fi in stare sa invat ceva...Ce idee buna mi-ai dat cu felicitarea! ca acu´vine 8 martie, sa fac si eu cu Ana !
Blackbeauty, bine ai revenit! Felicitari pt examen!
Mica, ce ti-e si cu dependenta asta...deci te duci prin vecini ...folosesti vreun pretex (gen: o cescuta de zahar,..)? daca sunt interesante cartile (cand 'oi apuca sa termin una ), va spun si daca le vrea cineva le trimit pe contul comun.
CarlaV, n-ai aflat inca ce este bb2? hai, ca io tin "statistica" aici : un baiat la Poohy, o fetita la Lavini, ... o fetita la Elteka (??), ..., o fetita la Ella (sau nu neaparat?),....parca ii scriu lu' Mos Craciun
Chiquitita, e mortala poza cu Livia cu bigudiuri ...a mea mai nou vrea mot in fata si codita la spate..zici ca e din Shogun . Am ceva poze descarcate, tre' sa ma invrednicesc sa le pun pe webshots...
Ref. la alergatul dupa baieti..azi a mai "dezamagit-o" un flacau...am tras-o deoparte si i-am spus: "Nu fii, mama, suparata...lasa ca le vine lor randul si sa vezi peste cativa ani cum alearga ei dupa tine" .
mami de Ana (22 mai 2007)
madaiulia spune:
Multumesc pentru ca ne-ati vizionat pozitele si pentru raspunsurile cu Domo. Citisem pe un forum ca au o calitate proasta si ezitam. Dar acum m-ati convins, azi-maine termin de sortat si dau comanda.
Motannel am inteles ce voiai sa zici cu dimensiunile, am vazut ca scrie si pe site-ul lor chestia asta. Andrei s-a bagat sub pat dupa o cutie cu CD-uri pe care o ascunsese taica-su acolo. Oricum nu e loc in casa asta in care sa nu se bage/urce. Si cand incerc sa-l iau imi raspunde pe un tot foarte serios "ata-ma pate, am tiaba aici" (lasa-ma in pace, am treaba aici), imi vine sa-l mananc, nu alta. In ultima vreme a tot auzit la stiri Barack Obama, asa ca s-a conformat si el si il mai auzim repetand uneori prin casa "baac obama" si daca il intrebam cine este ne spune mandru "petetintee Ameicii". Imi e ciuda ca nu reusesc sa-l filmez nicicum, cum vede camera, cum vine si vrea el sa vada ce e acolo.
Chiquitita am vazut si noi pozele cu Liviuta. Si voua v-a crescut parul destul de mult. Am vazut ce ai scris de jucat cu frate/sora, sa inteleg ca ai vre-un gand?. Sa ma anunti si pe mine, doar trebuie sa impartim salonul la spital, nu? Cu mancarea si eu sunt la fel, cand disperata ca nu mananca, cand il pun la regim ca parca prea mananca mult .
Mica si eu ma gandesc sa-i fac Prevenarul dupa 2 ani, tot in ideea ca e o singura doza. Cred ca e tare bine la mama acasa, nu?
Didi ma bucur cand te citesc. A ajuns bine sora? Am ratat pozele noi cu Soniuta mica, trebuie sa le vad si pe astea.
An@ cand ii vei scrie Mosului, nu ma uita si pe mine cu o fetita, te rog. Mortala Ana cu alergatul dupa baieti. Si la noi alearga fetele mai mari dupa Andrei prin parc si el nu le baga in seama, la fel ii zic si eu, cand o fi mare se vor inversa rolurile, asa ca sa se bucure acum.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
lavini spune:
Neata gagici, ce faceti?
Noi tot 2 in 1, tot indurerata sunt, ieri a treb sa ies din casa si mai sa nu ajung inapoi.Ancamari, stiu ca or sa treaca durerile dupa nastere, da io voiam sa stiu dc pot face ceva acum, ca imi vine sa ma urc pe pereti…
Mottanel, noi am amanat Ror-ul pana la 1 an jumate, inainte sa mearga la gradi.L-am facut cu inima stransa, din fericire a fost bine, dar treb sa recunosc ca mi-a fost si imi e frica de bolile astea alea copilariei.E greu sa il vezi bolnav la o simpla raceala, daramite plin de bube, mancarimi, sau mai stiu eu ce.O sa ii fac si vaccinul de varicela, mai ales dupa experienta Dianei.
Diana, sanatate multa lui Toni, imi pare rau ca ati trecut prin chestia asta, bine ca totul e bine acum.
Didi, cu numele io tot mai sper ca tati se va razgandi si va merge pe varianta mea, daca nu, asta este…ma conformez.Distractie placuta cu sora!
An@, am vazut ca tii statistica, da la tine ce preconizezi?
Ella, ce faci draguta, cum mai sunteti?Mai povesteste-ne de Bob, mai arata o poza…nu ai mai intrat tare de mult.
Vazut poze de Madaiulia si Chiqui, frumosi copii aveti.Nu va mai stresati asa cu mancarea, lasati-I in ritmul lor, io nu ma agit prea tare, dc vrea mananca, daca nu…nu.Ma plangeam ca nu bea lapte, se pare ca si-a revenit, bea cate 210 si dimin si seara.
Intrebare: De vreo 2 sapt Andrei a devenit extreme de agitat, cand ajunge seara acasa urla, bate din picioare, abia te intelegi cu el.Iar el era f linistit de felul sau, mai avea cate o iesire dar rar de tot.Mai nou, vrea sa stau langa el cand treb sa se culce, desi nu am avut probleme cu somnul pana acum, doarme in patut, in camera lui.A devenit gelos pe sot, cum se apropie de mine cum vine sa il dea la o parte.Ma gandesc ca are legatura ce gradi, desi acolo nu plange si e f ok, acasa s-a schimbat treaba f mult,Please help, am nevoie de un sfat, o idee, o carte de citit, orice…ma gandesc ca dupa ce vine bb s-ar putea sa fie si mai rau.
Lavinia, 37+ si Andrei (11 iunie 2007)
diana spune:
Buna fetelor
Va pe toate pentru urarile de sanatate.
Tamara, am primit tratament cu aciclovir 1/4 pastila la 6 ore (adica 0 pastila in 24 h).
Lavini, s/ar putea ca atitudinea asta a lui Andrei sa provina de la gradi. Asa am patit eu cu Alin. Cred ca acolo statea crispat, se simtea frustrat...si cand venea acasa...se dezlantuia... A trecut perioada asta in momentul cand nu a mai simtit gradinita ca fiind un mediu strain.
In legatura cu nasterea fetitei...cred ca stii...ca trebuie sa fii foarte atenta cu el. Va fii gelos *asa sunt toti copii*. Si daca el va trebui sa plece la gradi si tu sa ramai cu bebe acasa va deveni si mai gelos. E si el tot un bebe.
Fetelor, voi de ce ati refuzat Priorixul? E ceva grav cu el sau tot prostia aia cu autismul?
Va pup
Diana mamica de Alin si Toni
doxinu spune:
lavini nu sunt in situatie dar am ceva studii de psihologia copiului asa ca indraznesc sa-ti spun ce gandesc:are legatura cu gradinita deoarece isi petrece majoritatea timpului acolo si nu-si poate exprima frustrarile acolo caci nimeni nu are atentia doar asupra lui.Acolo educatoarea/educatoarele se concentreaza asupra grupului nu asupra individului si atunci el se exteriorizeaza acasa unde parintii il vad doar pe el.Poate fi si o forma de protest fata de timpul pe care il petrece cu tine de aici si gelozia fata de tata,faptul ca vrea sa stai langa el pana adoarme.Chiar daca nu este nou la gradinita abia acum isi manifesta frustrarea.
Io as face asa(deci este ce as face io):daca are program lung la gradinita cateodata l-as lua la pranz in acest fel as petrece mai mult timp cu el,daca are program scurt nu l-as mai duce la gradinita intre-o zi tot ca sa petrcem timp mai mult impreuna.Stiu ca este greu pentru tine mai ales acum cand esti pe ultima suta de metrii insa acum vine si bb si situatia se va inrautatii,deoarece el va marege incontinuare la gradinita( deci se va simti dat la oparte) iar tu o sa stai toata ziua cu bb acasa.
Sunt sigura ca situatia se va rezolva dupa ce se va obisnui cu surioara sa insa o sa sufere un timp.Trebuie doar sa-si dea seama ca tu il iubesti la fel de mult si ca nimic nu-i va lua atentia ta.
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
lbelciug spune:
Lavini, eu cred ca ar trebui in primul rand discutat la gradi sa afli cum se manifesta acolo Andrei, daca sunt copii cu astfel de comportament (dat din picioare etc) de la care ar fi putut sa copieze. Nu cred ca e o idee buna sa-l retragi de la gradi sau sa ii micsorezi programul, acum e imp sa se invete/adapteze cu mersul in colectivitate si la acelasi program zi de zi.
In paralel acasa, incearca sa-i acorzi lui timpul tau liber. Vorbeste cu Andrei si despre bebe, pune-l sa mangaie burtica etc. Sunt sigura ca va fi bine, in timp. E nevoie de rabdare si multa tactica. Lui Matei al meu i-a luat cam 2 luni pana s-a obisnuit cu mersul si statul la cresa.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Dec-Ian 09
NE JUCAM
arcadia spune:
Diana multumesc de atentionare As vrea sa te mai intreb ce simptome a avut Toni la pneumonie, si mie tot de asta imi este teama..Cred ca fost groaznic in spital, bine ca trecut.
Didi nu stiu ce sa iti zic cu scoala, mie mi-a fost tare greu cat timp lucram si eram singura cu Calin, il tineam atarnat la titi ca nu prea se juca singur. Si cat mai dormea mai reuseam..
Eu sunt in perioada de vindecare a bubitelor, dar cred ca o sa raman cu 2-3 urme pe fata.. tare rau imi pare ca n-am luat aciclovir, cred ca faceam o forma mai usoara, nu stiu de ce eram convinsa ca daca alaptez nu pot lua, apoi m-am informat si am vazut ca pot lua, dar am apucat sa iau numai cateva pastilute. Intentionez insa sa ii dau lui Calin daca face si el, nu a luat din sursa la care am fost expusi amandoi, dar acum e posibil sa ia de la mine.
eu acum dupa ce am trecut prin boala l-as vaccina pe calin. daca nu ia nici de la mine cred ca o voi face. bettyr mi se pare ca varilixul are o singura doza.
motannel noi am facut ror, atunci eram indoita dar acum ma bucur ca l-am facut, avand in vedere cum a fost boala asta pe care o credeam usoara..
Tamara sanatate!
Lavini uf, imi pare rau ca ai dureri asa mari, mai e putin! Te admir ca il lasi pe tati sa dea numele, eu nu as putea
Mami de Ana mereu ma binedispui cu mesajele tale tare mi-au placut fazele cu baiatu', Ana! si cu iepurii se vede ca va distrati
Liv, ce smecheras e Bogdanel
mica, dependenta asta...
chiquitita dar are ceva pletuta Livia! si e tare frumusica
ioana ce fain ca ai studii de psihologia copilului
ramona felicitari pentru sesiune! chiar ca e voinicel Razvanel
madaiulia ce tare e Andrei cu presedintele Americii..
ah, am vazut filmuletul cu bob care spune literele, e super
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007)
bettyR spune:
Lavini, imi pare rau ca te doare rau, imi amintesc ca si eu am avut ceva dureri, dar suportabile. Am emotii pentru tine, abia astept sa vad cum se inteleg si copiii.
Intreaba si la gradi sa vezi daca si-a schimbat comportamentul si acolo, poate ii mai ies masele si e mai agitat, ori ii lipsesti prea mult. E tare greu si mie mi frica ca nu o sa stiu sa ma comport dupa ce mai am un bebe. Mai ales ca Andreea e clar lipita de noi, a venit mama si dormeam eu cu mama si cu ea in camera, se foia si se trezea noaptea urland dupa taica-sau, a treia noapte, inainte sa adoarma s-a dus dupa el, l-a luat de mana si l-a pus in pat, asa ca am dormit toti 3 la loc si nu s-a mai miscat toata noaptea. O sa il las pe el sa mai doarma cu ea fara mine sa vad ce se intampla, dar mai in primavara. Si cu gradinita cred ca o mai aman, nu stiu, sper sa ma descurc cu amandoi. Eu nu ma simt in stare sa o duc. Poate gresesc, nu stiu.
Betty 15+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Poze Craciun
lavini spune:
Abia m-am intors de la dr, se pare ca mai dureaza ceva, daca nu o veni de buna voie o sa ma internez pe 14 feb.Deci mai am cam o saptamana, si sincer perspective incepe sa ma sperie rau.
Fetelor, multumesc frumos de raspunsuri, ati fost tare prompte.A intrebat sotu la gradi daca face asa, I s-a zis ca f rar are cate o iesire mai urata daca vreun copil ii ia jucaria sau o chestie de genul asta.In rest ni se spune ca e f cuminte, mananca si doarme exemplar, a invatat numele colegilor, se apropie din ce in ce mai mult de copii…Eu sunt convinsa ca din cauza separarii de noi face asa, mi se pare oarecum ciudat ca si inainte mergeam la serviciu si el statea cu bona, dar poate fiindca era acasa nu constientiza asa bine separarea de noi sau trecea mai usor peste ea.Din pacate mai devreme de la gradi e imposibil sa il iau , eu nu ma pot duce in starea mea pana acolo, nu mai pot conduce, sotu e la serviciu.Acasa incerc sa ma joc cu el in limita posibilitatilor mele fizice, adica mai desenam, mai construim, mai parcam niste masini, dar evident ca nu il mai pot ridica, trage cu masina prin casa sau alte chestii cu care el e obisnuit.Baie ii face sotu, dare eu stau cu ei acolo, eu il sterg si il imbrac, eu ii pregatesc bibe, aici nu am schimbat nimic.Treaba e ca nu stiu pana unde sa accept toate obrazniciile astea, adica nici nu vreau sa ni se urce in cap, ca apoi ma indoiesc ca mai putem scapa de anumite obiceiuri urate.
Arcadia, sanatate multa, sper din tot sufletul sa nu ia si Calin boala si sa il poti vaccina.Numele l-am ales amandoi, nu a decis sotu singur, dar eu il vreau pe ala care imi place mie si nu ii place lui…Deh, toane de gravida…
Tamarasapt, tu cum mai esti?Parca si tu aveai probleme de genul asta?
Lavinia, 37+ si Andrei (11 iunie 2007)