sisteme de incalizire centrala

sisteme de incalizire centrala | Autor: anne-marry

Link direct la acest mesaj

am cautat [sper ca suficient de bine ] si nu am gasit pe forum subiectul respectiv. si cum sunt interesata ... am zis sa deschid un subiect cu aceasta tema.

stau la casa, o casa destul de bine facuta, ... inca nu stiu sa va zic din ce anume ...cred ca din caramida..este construita de vreo 20 de ani. este pe doua nivele, si are aproximativ 150 m.p.

ideea este ca, acum k este pe drum cel de al doilea mostenitor [cum ne palce noua sa ii numim pe prichindeii nostrii ], ne gandeam ca este timpul sa facem camera copiilor, si implicit sa ne mutam si noi la etaj. pt ca acolo avem 3 camere. am zis ca la inceput fie copii impreuna una si noi una....fie daca ne permitem totusi sa bagam incalzire centrala, fiecare copil camera lui de la bun inceput.

cand vom baga centrala, vream sa o bagam in toata casa...nu in camere...pe rand..cum ma sfatuiau anumite pers.

ne gandeam la incazilre pe lemne...dar inconveninetul este ca risti sa devii foschist, si cand esti plecat de acasa cateva zile....ce faci? pe gaze.......nu stiu daca facem fata facturii de gaze...pe curent..nici pe atat. si am inteles, d ela o firma d espeicalitate, ca si cu 2 centrale pe curent, care sa functioneze in cascada....risti sa nu faca fata...mai ales cand faci si baie. si imi ocupa cu acel cazan cu apa mult spatiu.

ma gandeam la o centrala cu apnouri solare. si ma interesa pana la cate grade functioneaza o astfel de centrala....intelesesem ca pana la 5 grade C..si dupa aceea isi preia din ce sursa o conectezi..curent....gaze...etc...dar, cand vorbeau la telefon reprezentanti ai firmelor care se inscrisesera in programul casa verde, cu panourile de icnalzire solara, spuneau printre altele k ... o astfel de icnalzire centrala "functioneaza chiar si pe o vreme ca aceasta" .. vreme care esre...asa cum era acum vreo 2 saptamani, adik FRIG. oricum, noapte sub 5 grade, daca nu si ziua.

aveti asa ceva? ati auzit la cineva? se renteaza? si la o astfel de suprafata...ce nr de panouri tb? sau ce implica/? eu sunt din judetul valcea, si incerc sa dau de o firma serioasa de pe aici care sa ma sfatuiasca si eventual sa .. ma ajute cu mntarea. dak ma hotarasc sa o fac.

multumesc

__________________________
anne-marry mamica lui teodor alexandru si 18 cu

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Sisteme de ěncalzire sěnt multe,depinde cět ai fi dispusa sa platesti.Sěnt sisteme mai simple sau mai complicate ,noi avem o instalatie cred destul de complicata ,putem sa ěncalzim toata casa si sa avem permanent apa calda ěn acelasi timp de la centrala pe gaze,avem un semineu care ěncalzeste apa calda ,caloriferele si aerul si mai folosim si panelele solare atunci cěnd e soare.Ca sa economisesti ěn primul rěnd trebuie sa ai o casa bine izolata.Depinde si cět de frig este iarna ěn zona unde locuiesti.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu n-am auzit de centrala cu panouri solare.
Centrala termica presupune asigurarea celor doua functii: incalzire si apa calda menajera. Daca pentru apa calda paourile sunt o solutie, dar numai pe timp de vara, pentru incalzire, apa din circuit trebuie incalzita pana la aprox. 55 grade, ori cu panouri, iarna, e imposibil.
Incalzirea alternativa este inca foarte scumpa, greu de amortizat si putin diversificata. Proiectul "casa verde" e poveste, un vis frumos. Oricum, ce promit cei care incearca sa vanda instalatiile sunt gogosi umflate.
Ce as face in cazul tau:
-cum ti s-a spus deja, casa trebuie izolata termic. Pierderile prin pereti, tavan si ferestre pot ajunge si la 50%, ba chiar mai mult, asa ca poti tu incalzi non stop, ca nu ai caldura.
-daca vrei incalzire centrala, cea mai ieftina solutie este centrala pe lemne, chit ca deveniti fochisti. Daca vei cumpara una omologata, automatizata, rolul vostru va fi mic, pentru ca se alimenteaza efectiv de doua ori pe zi, mai rar de trei ori, cand e frig tare. Este mai scumpa ca cea pe gaz, necesita spatiu mai mare, dar nu se compara pretul la combustibil. Va avea boiler, pentru stocare de apa calda menajera. La acest punct, te sfatuiesc sa nu apelezi la vreo centrala artizanala, "tiganesti" cum sunt numite, pentru ca randamentul e mic, consumul mare si voi stati mai mult pe langa ea. Centrala asta merge de minune cu suplimentare de panouri solare, pentru perioada de vara.
-daca totusi optezi pentru gaz din retea, ia-ti o centrala prin condensatie, mai scumpa, dar cu economie de pana la 30%. Asta are si boiler, pentru apa calda.
-solutia de "criza" pe timp de iarna este des utilizata, adica familia se restrange, pentru a nu incalzi toata casa. Daca insa optezi pentru varianta asta, in partea neincalzita mai intri la primavara, pentru ca altfel, contactul cu zona incalzita a unor pereti reci duc la condens, mucegai, etc...Solutia e simpla, instalatia de incalzire prevede distribuitoare, de la care opresti-deschizi orice circuit.

De curand am auzit de o instalatie care arde niste"pastile" din material lemnos comprimat (probabil rumegus), sunt ca un sfert de creion, le incarci intr-un buncar si centrala si le ia singura (prin deschiderea unor orificii, mai multe, mai putine, dupa nevoie). Nu le-am vazut insa.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nitzuc spune:

Rufus, daca vorbesti despre incalzirea cu peleti (cred ca despre aia vb) nu stiu cine isi permite sa sara in schema cu 8000 si ceva de euro pt cea mai ieftina centrala de genul acela. Cel putin asta era pretul care l-am primit cand ne-am interesat noi. Vazusem la tv despre noul sistem si am dat un tel. Iti dai seama ca ne-au taiat elanul. Si chiar daca ai baga 8000 si ceva de euroi depinzi de ei pt peleti, din cate am inteles faci contract cu firma de la care cumperi centrala pt aprovizionare cu peleti, iti dai seama ca esti la mana lor la pret. Nu as vrea sa dezinformez dar cred ca este un unic importator pt asa ceva, cel putin noi asa am inteles, fiindca ne-au spus ca nu avem de unde cumpara din alta parte peletii.

Sper sa gasiti solutia cea mai buna.

PS-privind in urma daca as putea schimba ceva as schimba centrala pe gaz cu cea cu lemne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Refuz-ce bine si frumos ai explicat,ěn ceea ce priveste ěncalzirea cu pelet ,poate ca ěn ro.e o noutate ěnsa aici ěn it.sěnt cětiva ani de cěnd multa lume foloseste sobe care vin alimentate cu pelet care ěncalzesc f.bine ,mai putini folosesc sobele care functioneaza ca si centrala pt.ca instalatia e mai complicata si chiar si mai scumpa.Acest pelet nu are costuri prea mari si sěnt multe firme care ěl produc.
Dupa cum ti s-a spus deja, panourile solare se folosesc vara ,primavara cěnd e soare si toamna.
Un alt sistem mai economic ar fi ěncalzire pe sub podea cu o centrala prin condensatie.Dupa cum a spus Refuz ěncalzirea unei case mari nu costa putin ,depinde cěte grade vrei sa ai ěn casa ,cěta suprafata vrei sa ěncalzesti ,cět de frig e pe perioada ierni si chiar cět imp iesti acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

se numesc SOLAR PANELS
arata cam asa: http://www.speedace.info/speedace_images/solar_panels_panelled_house_roof_array.jpg

capteaza lumina solara (nu trebuie sa fie neaparat caldura torida) , bineinteles ca produc energie in functie de puterea solara si in unele cazuri sunt conectate cu stocatoare de curent care stocheaza energia produsa ziua sa o foloseasca pe timpul noptii, in unele cazuri (USA de ex) s-a renuntat la stocatoare si energia surplus merge in reteaua comuna si contorul merge invers.Sper ca ati inteles. Iar noaptea iei tu de la retetaua comuna.

pretul difera, se poate folosi www.ebay.eu pentru a cauta un deal mai bun.

a nu se confunda cu tzevile acelea prin care circula apa vara sa se incalzeasca.



Asa creste mare puiul


www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Ca si alternativa la incalzirea centrala auzisem acum ceva vreme de o varianta, cam rudimentara dupa parerea mea dar care se pare ca e foarte eficienta dupa spusele acelei persoane. Cineva i-a facut o soba de teracota pe care se putea gati, coace...ma rog. In ea s-au introdus 2 serpenrine de cupru, una pt apa calda, alta pt caloriferele legate in serie, paralel...robinetzi etc. Focul se facea dedesubt de serpentine si incalzea apa care cu ajutorul unei pompe era impinsa prin calorifele si inapoi si...tot asa, si in cealalta serpentina mergea intr-un cazan care se recircula si care se reumplea automat cand foloseai apa calda. Cu un foc aveau de toate si spuneau ca erau super multumiti incalzeau ditamai casa si stateau la tricou si apa calda ...si gatit. Sper ca s-a inteles

Asa creste mare puiul


www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, de peleti e vorba...dar la pretul ala, chiar ca inca nu poate fi vorba. Mai bine o pompa de caldura...
adriuta, sistemul ala este pentru producere de energie electrice. Sigur, cu energia electrica poti face orice, dar pentru incalzire e dificil, trebuie produsa o cantitate mare, adica panouri multe, pret mare...
Eu cred (din ce am mai citit, auzit) ca energia alternativa este tinuta in lesa de cei care au interese in petrol, va dati seama, daca ar fi ieftine echipamentele cine ar mai apela la petrol si gaze?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo nu stiu ce calcule faceti voi dar nu am vazut aici nimic gen casa mea are nevoie de XX kW /an ....cu incalzire pe baza de peleti ma duce la 1 leu kW..cu gaze la 2 lei kW...cu petrol la 3 lei kW...ceva genul asta. 1 instalatie de incalzire cu gaz = 3000 lei....1 pe baza de peleti 8000 lei...in 3 ani se amortizeaza aia ..intretinerea ei costa x .....etc...etc
asa se fac domle calculele..nu dupa ureche. ...sinteti ingineri sau ce?
si in plus la instalatiile de incalzire nu te uiti de azi pe miine...te uiti pe timp ceva mai lung. adica 8000 euro azi poate sa fie 0 in 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Mai exista varianta cu pompe geotermale (pompe de caldura NIBE), care necesita insa o curte/gradina prin care sa poata puna tevile. Din cate am inteles eu, principiul de functionare e diferenta de temperatura dintre diferitele straturi de pamant (se fac niste puturi).

Eu am cerut o estimare aici:
http://ecosysteminternational.ro/

Costul ar fi fost cam la 8.000 EUR fara TVA pentru o casa de 150mp, dar am inteles ca o parte din bani poate fi ceruta de la guvern (pentru orice instalatie ecologica).


Referitor la peleti, am vazut pe un forum de utilizatori de astfel de centrale ca uneori sunt probleme din cauza calitatii peletilor care se fac in Romania si care infunda centralele. Nu esti obligat sa cumperi peletii de la cei de la care ai cumparat centrala, exista destul de multe surse.

Unele se pare ca merg si pe boabe de porumb in loc de peleti, dar nu toate. Si la peleti trebuie facut curat cam o data pe saptamana, dar mult mai rar decat la lemn.


"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Guestus, nu-i chiar dupa ureche, stii, calculele le-au facut altii mai invatati (in meserie), asa ca se stie care-i randamentul fiecarui tip de instalatie. Problema e dor ca trebuie sa le iei de bune calculele, pentru ca experienta noastra cu tot felul de instalatii...ioc! In afara de centralele pe gaz metan si, acum, cele automatizate pe lemn, ne dam si noi cu parerea, in functie de experientele altora.
Asa ca amortizarea unei chestiuni scumpe in nu stiu cati ani e pur teoretica, nu mai vorbesc de conditii diferite de mediu, executia constructiei, pierderi de caldura...necesarul de caldura se face in urma unui proiect, care costa bani...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput