Slabit vs alaptat

Desi usor facil, dar totodata de interes pentru majoritatea mamicilor ce alapteaza, m-am gandit ca ar fi indicat sa extind dezbaterea acestui subiect aici in speranta de a gasi mai multe puncte de vedere, mai multe explicatii de la mamici cu experienta, doctori si consultanti in lactatie.
Asadar fiind o mamica ce doreste sa alapteze cel putin pana la 2 ani, as dori sa aflu cum e mai bine sa slabesti fara a iti afecta negativ lactatia:
Aici as avea urmatoarele intrebari
1. De la cate luni e indicat sa incepi cura de slabire si de ce?
2. In ce consta cura de slabire potrivita?
3. Afecteaza gimnastica lactatia? Ce tipuri de exercitii sunt recomandate?
4. Cate kilograme/luna sunt permise a fi slabite?
5. Cum poate afecta cura de slabire lactatia?
Va multumesc si astept raspunsurile voastre.
Raspunsuri

cristi_2003 spune:
anamona - si eu sunt o mamica care alapteaza si mi-as dori sa dau jos kg puse in timpul sarcinii.
1. nu cred ca e indicata o cura de slabire ci un stil de viata sanatos. sa nu mananci dulciuri, prajeli, grasimi... in plus eu incerc sa nu mananc seara. dar sa mananci tot ce e sanatos pt tine si bebe in cantitati rezonabile normal.
2. la fel ca la 1
3. miscarea e buna oricand, oriunde, pt oricine. dar tot fara exagerari. oricum, cand iei bebe in brate, te plimbi cu el, il legeni - e si asta miscare. plus plimbarea cu caruciorul - mersul pe jos e o miscare usoara, la indemana, si care face foarte bine. (eu mai mult nu pot - am cezariana si nici nu pot lasa bebele cu cineva sa merg la sala).
4. depinde de organism
5. daca e vorba de infometare poate sa afecteze cantitatea de lapte. de asta cred eu ca e important sa mancam sanatos, nu putin.
si in plus mare grija la orice medicamente/ceaiuri de slabit - eu nu le-as folosi in timpul alaptarii ca nu poti sti ce contin. nici macar cele care cica sunt 100% naturale/vegetale/...
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png

puisorul spune:
Mai demult am citit undeva ca nu e bine sa slabesti mai mult de 2 kg pe luna si se poate incepe dupa doua luni. La exercitii fizice nu cred sa fie o contraindicatie( doar sa le poti face).
Eu momentan tin dieta Montignac si nu mi-a afectat laptele in nici un fel. Oricum mai degraba un regim alimentar sanatos decat restrictiv.Ani de
Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

tasia spune:
Eu am alaptat 1 an si 7 luni.Primele 6 luni doar san, nimic altceva.
1) primele 6 luni sunt esentiale pentru bebe, daca-l alaptezi, deci calitatea laptelui trebuie sa fie superioara. Mananca sanatos, iar lactatele nu este bine sa fie degresate, altfel si laptele tau va fi apa chioara.
2) eu nu am tinut cont de silueta primele 6 luni. Dupa aceea am incercat sa nu mai mananc seara tarziu, ca sa dau jos din kg. Multe lichide si bineinteles miscare cu carutzul in parc
3) Eu am facut aerobic (dupa 6 luni de la nastere). Este posibil ca laptele sa fie in cantitatea mai mica dar trebuie sa continui sa bei multe lichide si de ce nu ceauri care sa stimuleze lactatia.
4) Nu cred ca este bine sa slabesti prea brusc nici daca nu alaptezi. Risti sa pierzi din masa musculara si sa te alegi si cu vergeturi.
5) O cura de slabre poate afecta calitatea laptelui. De la varsta de un an copilul are nevoie mai mult de anticorpii din lapte, nu de grasimi. Deja in alimentatia l.ui poate fi introduse grasimi.
Trebuie sa alegi ce este mai impostant, sa alaptezi si sa ai un lapte bun sau sa slabesti? vei reusi sa si slabesti daca vei avea rabdare
Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)

anamona spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
E f important pt mine sa alaptez.
De cand am nascut am slabit 3 kg in 3 luni: fara sa fac nimic: 2kg in 2.5 luni - de vreo 2 saptamani m-am apucat sa fac niste exercitii pe stepper - nu mai mult de 10-15 minute si am mai dat jos 1 kg.
Cum iti poti da seama daca laptele nu mai este bun? Care ar fi semnele? Copilul nu va lua in greutate?

nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona Multumesc tuturor pentru raspunsuri. E f important pt mine sa alaptez. De cand am nascut am slabit 3 kg in 3 luni: fara sa fac nimic: 2kg in 2.5 luni - de vreo 2 saptamani m-am apucat sa fac niste exercitii pe stepper - nu mai mult de 10-15 minute si am mai dat jos 1 kg. Cum iti poti da seama daca laptele nu mai este bun? Care ar fi semnele? Copilul nu va lua in greutate? |
Asta ma gandeam sa-ti sugerez eu, sa astepti macar 3 luni sa vezi cum te prezinti...pe mine alaptatul, nedormitul, m-a supt efectiv, am slabit in 6 luni 14 kg, enorm de mult...
alaptam non stop, ceea ce nu era chiar normal dar eu nu stiam, eram cahuie de somn, nu dormeam noptile, bebe numai la san statea, asa dormea, asa se trezea.
Lapte aveam Slava Domnului, bebe lua 1kg pe luna in greutate in primele 3 luni, dupa care in lunile urmatoare cate 700 gr, 500 grame.
Eu stiu ca...doar daca nu ia bebe macar 500 gr/luna, atunci te poti gandi ca nu ai suficient lapte.
Vezi insa ce spun mamicile cu mai multa experienta.
Mi-e dor de perioada in care am alaptat

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

tasia spune:
Nu trebuie sa devii prea obsedata cu greutatea pe care o ia sau nu. Important este sa fie in limite de cate ori il vede doctorul. Unii copii aimileaza mai bine si iau mai mult in greustate, altii desi mancaciosi nu asimileaza asa bine si deci iau mai putin in greutate. Nu te suprasolicita daca vrei un lapte mai bun.
Si mie imi este dor de perioada in care alaptam
Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)