DIVERSIFICAREA (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

am pricipit, OANA!
NATY - in loc de cascaval incearca mozzarelle picolo, e dulce si buna; cascaval f bun si nesarat e Sofia de la Delaco - parol!

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna !

Oana, Naty, Ellis, va pe toate si eu si Mihai al meu.

Naty, LA MULTI ANI pentru IULIA! Sa-ti traiasca si sa iti aduca numai bucurii! Sa va dea Dumnezeu multa sanatate la toti sa o cresteti frumos!
M-am bucurat tare mult ca ti-ai adus aminte de mine. Nici eu nu v-am uitat insa fiind singura cu bebe nu am prea mult timp de scris. Am mai stat si o perioada buna la Onesti, la socri, si acolo a fost mai greu cu net-ul.
Mihai mananca peste. Adica manca inainte de episodul asta cu raceala din una in alta si apoi diaree.
I-am dat pana acum doar pastrav (ca si tine). Am o sursa la ONesti si mi-l congeleaza mama soacra si mi-l trimite asa. Ii placea. Era printre favoritele lui, facut la cuptor, cu oreze si legume.
Ii placea tare mult si mamaliguta cu branzica, out si iaurt.
Manca destul de bine inainte insa acum e mai greu pana ne dam din nou pe brazda.
Am i-am luat din Carfour pangragius. I l-am fiert si l-am dat cu piureut de cartofiori si morcov si un pic de unt. A iesit tare bun...pentru gustul meu...insa el abia a papat.
Insa iaurt a ras tot, cu un biscuitel. Am ascultat de voi si am luat de la Napolact - iaurt zdravanel (de fapt acasa la ONesti ii dadeam si din asta, dar probioticele alea de la Mili m-au atras...de, ca nestiutoru...am zis ca daca cerealele de la Nestle cu pro si prebiotice sunt mai bune, asa o fi si cu iaurtul. Insa are logica ce mi-ati zis voi si o sa renunt la el.

Citindu-va mi-am adus aminte si de struguri. Ii placeau tare mult, chiar si din astia de care se gasesc acum pe piata. Ii dadeam si din astia la Onesti, insa acu', aici la Bucuresti parca m-am blocat si eu de la antibiotice, nu numai Mihai. Chestia este ca, noi ne mai iesind afara, aprovizionarea o face sotul si eu nu am inspiratie la cumparaturi decat in fata raftului. faza cu lista facuta si data sotului nu functioneaza la mine. Eu trebuie sa vad la fata locului si acolo am inspiratie. Dar lasa ca vine vremea frumoasa si ne revenim noi.

Oana te si pe tine si va doresc tuturor o seara buna.

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Buna,
Am mai postat si eu de cateva ori la acest topic si citesc aproape toate mesajele voastre.
Am si eu nevoie de cateva sfaturi de la voi: fetita mea are 8 luni si de cateva zile refuza sa manace cu ligurita legumele desi am incercat diverse combinatii cu telina si fara, cu conopida, cu dovlecel mai mult si tot asa ca nu stiu ce sa mai incerc. Am stat si 1 ora si jumatate la masa, am facut si pauze, am asteptat sa-i vina foame mai tare si nimic....nu vrea cu lingurita inchide gura si nu manaca.
Ca ultima sansa am diluat putin piureul de lugume si l-am pus in biberon cu tetina variabila dar se infunda si nu curge mai nimic ... asa mananca iar azi de disperare i-am facut o gaura si mai mare.
Precizez ca piureul de fructe si iaurtul il mananca cu lingurita.
Nu stiu ce sa fac voi cum ati proceda in locul meu?
Oanamada pune-mi si mie link-ul cu site-ul despre aportul de vitamine al fructelor daca se poate, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

cand aveam faze din astea (mai avem si azi, la 1 an si 6 luni) eu schimbam lingurita cu una de inox(era tare incantat) , cand nu a mai vrut nici asa il ajutam sa manance singurel, iar cand toate cadeau, inclusiv gustul si mai apetisant, scoteam "monstrul "din meniu.
asa a fost cu fructele piure si acum le mananca bucatoaie mari, cu iaurtul si i-l dau nu zilnic si il mai schimb la gust cu ceva dulceata adugata in el, banana, etc.
legume goale nu a papat decat pana am putut adauga carnita. azi, nicidecum fara carnitza.
poate nu ii mai place gustul(telina e ff aromata), poate s-a plictisit de ele(e si normal dupa mine si mereu ma minunam cum de mamanca piureurile alea)
incearca sa fie si gustos si sanatos.
eu i-am adugat un praf de sare pe la 8 luni. si puneam si atunci, si acum, condimente gen partunjel, marar, leusteam, oregano, busuioc. nu pun- piper, boia, alte chestii. si nici vegeta.

succes !

mami & bubu, foarte specialul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

aaaa.... si daca nu vrea sub nicio forma acea mancare- renunt. ii dau altceva. nu fac decat sa ii bag cu sila (ma gamdesc si daca as fi in locul lui), "ma voi lupta" pentru o biata inghititura, probabil voi scoate cateva interjectii ortodoxe, tipete, sperii cupilu', ma enervez si imi stric si ziua si relatia cu el.

mami & bubu, foarte specialul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Buna dimineata.
Am cumparat oua de prepelita si as vrea sa-i dau Vladucului insa n-am intrebat pediatra. Ea ne-a recomandat galbenus de 2 ori pe saptamana (prima saptamana un sfert, a doua saptamana jumate si din a treia cate un galbenus intreg).
A dat cineva ou de prepelita ? Daca da, cat si de la ce varsta ?
Multumesc.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

NICO - incearca si cu o lingurita de inox, sau pune-i iaurt in papica; daca mananca fructe inseamna ca ii place dulce, poti pune cartof dulce(sweet potatoes) - e mult mai bun ca si cartoful obisnuit sau putin bostan de al nostru; stiu fete care mixau nectarina(de ex) in piureul de legume pana a papat pruncul legumele;

sa stiti ca a mea pe la vreo 10 luni si ceva nu mai vroia papica, pana mi-am dat seama ca dorea bucatele, nu piure, adica pasat mare - avea dinti;

MIRI - dar tu unde stai in Buc? mu ai piata prin zona; eu struguri ii dau din aia mici de stafide, nu au samburi, dar eu am piata in spatele blocului si pot cumpara zilnic ce am nevoie, proaspat.

Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE

Mergi la inceput

Elis si gogosel multumesc mult pentru sfaturi azi incerc cu lingurita de inox si o sa fiu mai atenta la morcov unii sunt amari ... e clar ca prefera dulce desi diversificarea am inceput-o cu legume.
Oricum nu sunt prea priceputa si piureul de legume il fac aproape la fel in fiecare zi s-o fi saturat mititica.
Si daca nu merge nici asa sa incerc cu un fruct desi nu vreau pentru sunt de parere ca nu trebuie amestecate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Nicole, eu as scoate in primul rand telina...are un gust aparte care influenteaza foarte mult gustu celorlalte. In al doilea rand i-as baga la fiert niste ceapa sau ceapa verde (fara sa i le dai...doar sa-si lase gustul)...incearca sa bagi niste radacina de patrunjel sau niste brocolli...si da, lingurita de metal face minuni
Danicris nu i-am dat oua de prepelita si nici nu am incredere in ouale de prepelita de pe piata...tare i-as mai da....mama mea a fost neovoita sa tina o cura prelungita de oua de prepelita si a facut de doua ori intr-o singura luna toxiinfectie alimentara...de la oua luate din supermarket....

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI SI UNCHII,

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru sugestii,
Azi am procedat asa am scos telina cum spune si Oana si am pus mai putin morcov pe care l-am gustat sa nu fie amar, am pus mai mult dovlecel in schimb. Nu am mai facut legumele la steamer, le-am fiert in oala si mai spre final am adaugat si carnea de vita pe care am fiert-o separat.
Cu aceste modificari si schimband succesiv jucariile am reusit sa-i dau cu lingurita aproape toata portia.
Ma declar multumita pana maine sa vedem daca nu merge introduc lingurita de inox.
Oana poti sa-mi dai si mie link-ul unde sunt postate informatiile despre continul de vitamine al fructelor?

Mergi la inceput