DIVERSIFICAREA (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna!

Ellis merci mult! M-am mai linistit. Am citit chiar si itnr-o carte ca poate refuza piureurile. Insa cum sa ii dau eu fructele.
Ia banana si musca din ea. Portocala o ia ca suc in cursul zilei.
Insa mar nu vrea deloc pasat. Vrea sa muste din el dar e prea tare si nu poate mesteca si ori se ineaca, ori da afara. I l-am si copt un pic dar nu-i place consistenta (a iesit cam moale). Nici mango (la fel consistenta mai moale) nu vrea.

Sa raman doar pe banana si suc de portocale?
A... si mai mai o intrebare? Daca ii dau banana sau sucul de porto ca desert, dupa masa se pranz, e ok?

p.s cu pranzul ne-ma mai revenit. papam legume daca nu sunt pasate.
si de cand ne spalam pe dintisori a disparut si mirosul din gurita. Multam inca o data!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui miri2007

Buna!

Ellis merci mult! M-am mai linistit. Am citit chiar si itnr-o carte ca poate refuza piureurile. Insa cum sa ii dau eu fructele.
Ia banana si musca din ea. Portocala o ia ca suc in cursul zilei.
Insa mar nu vrea deloc pasat. Vrea sa muste din el dar e prea tare si nu poate mesteca si ori se ineaca, ori da afara. I l-am si copt un pic dar nu-i place consistenta (a iesit cam moale). Nici mango (la fel consistenta mai moale) nu vrea.

Sa raman doar pe banana si suc de portocale?
A... si mai mai o intrebare? Daca ii dau banana sau sucul de porto ca desert, dupa masa se pranz, e ok?

p.s cu pranzul ne-ma mai revenit. papam legume daca nu sunt pasate.
si de cand ne spalam pe dintisori a disparut si mirosul din gurita. Multam inca o data!

Miri2007

Iubita, fructele se mananca cu doua ore inainte de masa sau doua dupa...e lege nutritionala...pupici

Oana siCati mica (1 an si 5 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

buuuuuun..

bagat carnita de zburatoare. deci acum legumele au alt gust, prin urmare le papam mai cu pofta. de mentionat ca incepuse sa le pape cat de cat si inainte, dar cu tati.sincer eu cred ca tati le arunca si zicea ca l-a papat ca fii miu l-a mostenit la "placerea " cu care le papa

intrebare:
carne ii dau o zi da si una ba? sau cum? si atunci in zilele fara carne ce sa pun in legume ca sa fie..."bune"

cand sa ii bag galbenusul???
si cum i-l fac? moale, tare ca am auzit variante care mai de care
adik as vrea si o explicatie .."stiintifica" de ce asa si nu asa, ca sa dau peste nas cui ma mai streseaza.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Diarux, poti sa ii bagi cate un sfert de galbenus la inceput, apoi jumatate si tot asa. Eu zic ca trebuie fiert tare pentru ca fierbandu-l mai mult se distruge orice bacterie ar putea exista in galbenus(salmonella). In pireul de legume mai poti pune unt, sfecla rosie a mers foarte bine la fiica mea, usturoi.

Acum de cand mananca si a mea pitica bucatele nu mai stiu cand si cum sa ii dau de mancare. Dilema mea este urmatoarea: nu vrea sa renunt la masa de fructe de dimineata pe care o mananca foarte bine si oricum fructele stiu ca sunt de mancat cel mai bine dimineata. Dar as vrea sa ii dau si ceva mai consistent pe langa( nu prea stiu ce, pana acum i-am dat doar paine integrala cu dulceata, azi in premiera i-am dat ou ochi si maine o sa incerc cu pateu de casa). Dar atunci se fac patru mese si mi se cam da peste cap programul. Voi cum faceti?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Diarux, carne de pui poti sa-i dai la inceput de 3 ori pe saptamana.
Oul: salmonella este pe coaja nu in interiorul oului....coaja trebuie spalata bine si oul fiert ...ca de acolo se ia...cat despre moale/tare...nu conteaza....chiar nu are relevanta! Totusi, iti recomand tare pentru ca are gust...daca este moale e posibil sa-l respinga. Eu una i-am facut si asa si asa, dar prefera tare!
Care erau explicatiile "savante" care ti se dadeau?

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Acum de cand mananca si a mea pitica bucatele nu mai stiu cand si cum sa ii dau de mancare. Dilema mea este urmatoarea: nu vrea sa renunt la masa de fructe de dimineata pe care o mananca foarte bine si oricum fructele stiu ca sunt de mancat cel mai bine dimineata. Dar as vrea sa ii dau si ceva mai consistent pe langa( nu prea stiu ce, pana acum i-am dat doar paine integrala cu dulceata, azi in premiera i-am dat ou ochi si maine o sa incerc cu pateu de casa). Dar atunci se fac patru mese si mi se cam da peste cap programul. Voi cum faceti?

Fix aceeasi intrebare o aveam si eu! Tot asa, n-as renunta la masa de fructe de dimineata, dar as incepe sa-i dau si eu...bucatele de cascaval...painica cu miere...sau oul dimineata (bine, eu ou i-am mai dat amestecat cu fructe si cu branzica de vaci-ca o budinca ). Si nu stiu exact cum sa fac. Bun, i-am mai dat din cand in cand cereale in loc de fructe, dar fructele-s prea importante ca sa schimb radical masa asta...Mare dilema!
Diarux, eu si acum ii dau Iuliei oua de prepelita; au un potential alergen mai redus. Valoarea lor nutritiva se pierde mult prin fierbere, totusi n-am avut curajul sa-i dau Iuliei galbenusul crud, desi eu fac de ani de zile cure de oua de prepelita crude, pt diabetul meu. Si un galbenus de prepelita e cam cat un sfert de galbenus de gaina, asa ca f simplu poti incepe cu el. Eu acum ii pun 3 galbenusuri si am inceput sa "scap" si albus...Poti deja sa-i dai.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Uite cum fac eu: lapticul de dimineata si la o ora diferenta ii pun intr-un castron mar taiat fisiute, jumatate de banana, in alt castron cascaval si i le las la dispozitie. Papa tot. Ii mai dau cate un biscuite cu dulceata sau cu miere si o data pe saptamana ou fiert (doar o data pentru ca eu ii gatesc cu ou destul de mult asa ca nu este necesar mai mutl de atat). Masa asta se intinde de la 10-10.30...pana pe la 11.30...isi ia cand are ea chef, nu o fortez si papa bine...este singura masa la care nu stam in scaun sa papam...ci papam asa cum ne cere burtica. Ahhh, de o saptamana ii fac pe la 11 un suc din jumatate de mandarina si apa plata si i-l pun in canuta...si bea singurica...

Fix aceeasi intrebare o aveam si eu! Tot asa, n-as renunta la masa de fructe de dimineata, dar as incepe sa-i dau si eu...bucatele de cascaval...painica cu miere...sau oul dimineata (bine, eu ou i-am mai dat amestecat cu fructe si cu branzica de vaci-ca o budinca ). Si nu stiu exact cum sa fac. Bun, i-am mai dat din cand in cand cereale in loc de fructe, dar fructele-s prea importante ca sa schimb radical masa asta...Mare dilema!
Diarux, eu si acum ii dau Iuliei oua de prepelita; au un potential alergen mai redus. Valoarea lor nutritiva se pierde mult prin fierbere, totusi n-am avut curajul sa-i dau Iuliei galbenusul crud, desi eu fac de ani de zile cure de oua de prepelita crude, pt diabetul meu. Si un galbenus de prepelita e cam cat un sfert de galbenus de gaina, asa ca f simplu poti incepe cu el. Eu acum ii pun 3 galbenusuri si am inceput sa "scap" si albus...Poti deja sa-i dai.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

NOI-CRACIUN SI REVELION,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui diarux

buuuuuun..

bagat carnita de zburatoare. deci acum legumele au alt gust, prin urmare le papam mai cu pofta. de mentionat ca incepuse sa le pape cat de cat si inainte, dar cu tati.sincer eu cred ca tati le arunca si zicea ca l-a papat ca fii miu l-a mostenit la "placerea " cu care le papa

intrebare:
carne ii dau o zi da si una ba? sau cum? si atunci in zilele fara carne ce sa pun in legume ca sa fie..."bune"

cand sa ii bag galbenusul???
si cum i-l fac? moale, tare ca am auzit variante care mai de care
adik as vrea si o explicatie .."stiintifica" de ce asa si nu asa, ca sa dau peste nas cui ma mai streseaza.

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Buna dimineata.
Eu de cand am inceput sa-i dau carne (de la 6 luni si jumatate), i-am dat zilnic, alternam doar felul carnii. I-am dat numai gaina si vita.
Oul fiert tare l-am dat cand a implinit 7 luni : in prima saptamana cate un sfert de 3 ori/sapt, in a doua saptamana cate o jumatate tot de 3 ori si incepand cu a 3-a saptamana cate un galbenus intreg.
Tot la 7 luni am avut liber la ficatel, o data pe saptamana.
Asta este programul dat de pediatra noastra cu care noua ne-a mers si ne merge in continuare foarte bine. Sper sa te ajute. Bafta.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Revin cu o corectie. Intr-adevar salmonella se gaseste pe coaja oului de unde ajunge sa contamineze restul oului. Dar aceasta este distrusa doar prin preparare termica prelungita, ceea ce nu inseamna trei minute de fiert cat sunt necesare pentru un ou moale. De aceea se contraindica consumul de oua crude sau fierte moale atat in sarcina cat si la bebelusi.

Cu privire la problema mea si a lui Naty, ne dati ceva idei? Cum sa organizam mesele?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

buna dimineata fetelor!! v-am citit de ceva vreme, imi place la nebunie ce ziceti, cum ziceti

am si eu un motzoflete de 9 luni, iar din cauza ca nu doarme ziua prea bine, ma streseaza din toate punctele de vedere; oare ma puteti ajuta cu acea "carticica" despre diversificare, si poate acele fisiere cu muzica... Va multumesc anticipat si sper sa nu va fi stresat si eu adresa mea e: ralucames@yahoo.com

o zi minunata sa aveti, iar puilor multa sanatate!!

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput