Aluat fraged

Aluat fraged | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

hello

incep direct cu scuzele, am dat o cautare si n-am gasit nimic despre acest subiect, daca n-am cautat unde trebuie sau cum trebuie rog sa fiu directionata, merci


deci,

1. vreau sa prepar un aluat fraged ca lumea (mie una ori imi iese beton armat dupa copt, fie nisipos inecacios), ca sa-l umplu fie sub forma de foi cu umplutura la mijloc, fie cornulete cu branza dulce/mac/gem/mere rase

2. poate fi facut si la masina de facut paine?

multumesc
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu fac asa:
350 g de faina (minunat e sa o tii 10-15 min in frigider)
225 g unt ffff rece, taiat in cubulete de aprox 2-3 cm
3 g de sare
5 g de zahar
120 ml apa rece gheata

Pui untul peste faina si cu o furculita, sau ideal cu pastry cutter sau cu degetele tai untul in faina. Rezultatul e o faina mai uda cu bacati de unt (sub nici o forma o bila sau un aluat inchegat) - http://www.themathlab.com/alltreasure/cherrypiesqueezer/step8.jpg. Peste amestecul asta, se toarna apa si se formeaza o bila de aluat dar fara a framanta ingredientele - trebuie sa fie vizibile inca bucati de unt - http://www.flickr.com/photos/smitten/3057123054/
Se imparte aluatul in 2 bucati, se apasa intr-un disc se pune in folie si se tine in frigider cam 2 ore inainte de folosire.
Cand vrei sa il coci, foloseste multe faina si la intins si pe sucitor (o scuturi jos apoi cu o pensula, dar nu risti sa se lipeasca aluatul, sa se rupa, etc). Daca vrei placintele, intinzi o foaie, tai formele, ungi cu ou marginea de la jumate din cerc si ca sa sigilezi apesi cu furculita.
Daca vrei placinta mare, dupa ce intinzi foaia, cel mai usori o transferi in tava de copt daca o impaturesti in 4 si o despaturesti in tava apoi.
Nu poate fi facut in masina de paine pentru ca ideea de baza este sa manipulezi cat mai putin aluatul.
Se coace la 220 grade, primele 15 minute si apoi la 180 inca 5-10 minute pana devin aurii.
Sper sa iti fie de ajutor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc, nu e simplu, desi pare, tentatia sa framanti aluatul pana-l obtii asa frumusel inchegat e foarte mare :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ALUAT FRAGED

400 g faina, 150 g unt sau margarina, 200 ml smintina , coaja si zeama de la 1/2 lamiie, o lingurita praf de copt, un galbenus, un ou intreg, 50 g zahar, un virf de lingurita sare fina, o lingura gris.

Intr-un castron,se freaca grasimea moale cu zaharul, se adaug galbenusul si oul intreg, coaja rasa si zeama de lamiie, smintina si, la urma, faina amestecata neaparat cu praful de copt; se amesteca bine fara sa se framinte. Aluatul se tine la rece, pina cind se pregateste umplutura.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

aLUAT FRAGED

400 g. FAINA, 1 pachet (250 g) MARGARINA (RAMA, HOLLAND sau UNIREA)
un pic de sare, 1 plic PRAF de COPT, 2 linguri OTET, 4 linguri APA

Intr-un castron cern faina, rad margarina pe razatoarea cu gauri mari.
Frec intre degete margarina cu faina, usor-usor (nu framantat).
Adaug sare, praf de copt, otet si apa.
Framant bine-bine, pun aluatul intr-o folie si il las la rece cel putin cateva ore.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Aluat fraged:

o ligura de otet
5 linguri apa
1 pachet de margarina
1 ou
1 praf de sare
4 linguri de zahar
faina cat cuprtinde

eu o folosesc intotdeauna cu succes!


Sper sa ajute!


Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

acum sper la o minune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Din ce stiu eu orice aluat devine fraged cu iaurt sau putin otet...mama de ex la foile de placinta pune otet,iar eu la aluat de pizza pun iaurt sau smantana dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc mult de tot tuturor!

Mergi la inceput