Spaga cea de toate zilele
Raspunsuri - Pagina 6
valentinag spune:
Anamaria,ai prezentat situatia foarte bine!
Eu la Praga la o terasa,am primit pe nota de plata +10%din consumatie,scurt,fara discutii!oricum sunt obisnuita sa las cam 15% bacsis,asa ca nu m-am uitat foarte bine pe nota,am pus la ce era scris 15% si i-am dat banii,nu stiam eu de ce era asa dragut si zambitor chelnerul!por'ma am studiat nota si am observat!Si la Budapesta se da bacsis si la Viena.cred ca sunt foarte putine tarile din lumea asta unde nu dai bacsis la restaurant,la taxi,la coafor!
Eu la coafor nu dau,pentru ca, coafeza este si patroana!Ii dau cat imi cere si atat!La manechiurista de ex ii dau,ca e doar angajata!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
anya spune:
Exista, intr-adevar, o serie de restaurante unde bacsisul e scris la sfarsitul notei. Asta am vazut-o prima data in Italia acum multi ani si italianul care ne era ghid ne-a zis ca aceasta "coperta" trebuie sa fie mentionata de la inceput pe meniu, sa ne uitam cu atentie si vom sti daca e cu sau fara.
Pe de alta parte, de ce in alte tari, daca pretul e xx.99 iti dau restul ala de 1 "ce-o fi"? De multe ori 1 asta n-are nici-o valoare, dar ti-l da. Daca il iei sau nu e alegerea ta, dar vanzatorul il pune pe tejghea! La noi nici nu se sinchisesc sa zica ca n-au.
Sunt de acord sa dau ceva daca am fost multumita, dar sa dau pentru ca "asa se face" nu sunt de acord.
tasia spune:
Ina-nz mai avem nevoie de 100 de ani probabil sa ajungem cu mentalitatea ca a celor din Noua Zelanda sau poate nu vom ajunge niciodata pentru ca suntem balcanici Din pacate oamenii nu intleg ca luand "ciubuc" incurajeaza aceasta practica, si la randul lor va trebui sa dea peste tot acest "ciubuc". Am mai spus nu sunt total impotriva unor mici recompense, dar cred ca trebuie sa dai cuiva care chiar merita acel banutz, si sa-ti faca placere sa il dai.
Repet nu mi se pare normal ca o manechiurista sa castige de 2 ori mai mult decat o persoana cu facultate, mastre si cursuri de limbi straine la activ. Ce sa facem acum? sa facem toti cursuri de genu' ca sa castigam mai bine? si atunci cine ne mai da acel mult asteptat "ciubuc" pentru care multi angajati ies dimineata din casa...?!
Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tasia [Repet nu mi se pare normal ca o manechiurista sa castige de 2 ori mai mult decat o persoana cu facultate, mastre si cursuri de limbi straine la activ. Ce sa facem acum? sa facem toti cursuri de genu' ca sa castigam mai bine? si atunci cine ne mai da acel mult asteptat "ciubuc" pentru care multi angajati ies dimineata din casa...?! |
da de ce nu este corect ca o manechiurista sa cistige mai mult decit cineva cu asa zisa facultate..cursuri de limba si masterate?
femeia aia sta sa te riciie pe tine la calciie...iti taie unghiile..te maseaza..tu stai la birou bei cafea si plimbi 2 hirtii de la copiator la masa de lucru.
si in plus este o lume libera...nu-ti place nu mergi.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui tasia Repet nu mi se pare normal ca o manechiurista sa castige de 2 ori mai mult decat o persoana cu facultate, mastre si cursuri de limbi straine la activ. Ce sa facem acum? sa facem toti cursuri de genu' ca sa castigam mai bine? si atunci cine ne mai da acel mult asteptat "ciubuc" pentru care multi angajati ies dimineata din casa...?! [b]Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006) |
Dar tu nu vrei sa dai ciubuc manichiuristei pentru ca se prea poate ca ea sa castige mai mult decat cineva cu ..facultate?Adica, asta e principiul refuzului tau?
Ciubuc se da pentru ca esti multumit de servicii, atat. Nu esti multumit-nu dai e simplu.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui celmaimic
probabil nu te-au tinut minte :D oricum... cei care baga mana in buzunar sau intind mana.. nu mai intra in discutie... De-as putea s-opresc orasu-n loc, si-apoi c-o guma sa sterg fiecare bloc; Din bucati de plaja sa cladesc un alt oras in care oamenii zambesc; Vreau sa traiesc pe o strada desenata de-un copil, Sa fiu si eu un desen sub pasii mici ai fetei gri; Orasul ne-nvata sa nu mai zambim Orasul ne-nvata mereu sa fugim; |
Crede-ma , e imposibil sa nu ma tina minte
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
stefaniya spune:
Apropo de Cuba,un coleg a fost luna trecuta in Cuba si spunea ca mergi in restaurante si nu ai voie sa faci poze.Ei sunt cei care iti fac poze si tu trebuie sap latesti si ca orice serviciu se plateste.A zis ca intr-un bar scria " noi va aducem cafeaua la masa" dar se platea serviciul Noroc ca totul cica e ieftin.
Apropo de America,am vazut la tv un documentar despre cum sta treaba cu restaurantele in America.M-am ingrozit sa vad ce fac aia cu mancarea clientilor In concluzie erai sfatuit ca daca nu lasi nimic,a doua oara sa fii sigur ca "ti-o vor plati" Asa ca de atunci am teama si prefer sa las,sa nu ma cert cu ei chiar daca e ceva in neregula,si sa o rezolv pe cale amiabila.
In concluzie eu nu sunt de acord cu spaga,tips sau cum mai vreti voi sa-i ziceti.Fiecare munceste pe salariu,daca e salariul prea mic cauta-ti altceva.E o cersatorie ascunsa!
Ce sa las la taxi cand ei nici nu dau chitanta? Adica banii platiti tot la ei raman.
Luna asta am luat un taxi de la gara de nord la aeroport si i-am spus ca vreau oficial.Pe tot drumul eu nu am vazut ceasul,si ajunsi la aeroport apasa el pe ceva acolo si arata 97ron.Intre timp ne-a dat bagajele jos,a luat banii si mai mai ca a fugit ca sa nu-i cerem chitanta.( ca o paranteza,pe drum al un semafor era o femeie a strazii si isi incalzea picioarele la teava de esapament a unui autobuz si mi s-a facut mila si am scos 5 ron sa-i dau,la care soferul " se preface doamna,dar daca nu aveti ce face cu banii.." ) El merita,aia nu
celmaimic spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Crede-ma , e imposibil sa nu ma tina minte "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
tasia spune:
Dar tu nu vrei sa dai ciubuc manichiuristei pentru ca se prea poate ca ea sa castige mai mult decat cineva cu ..facultate?Adica, asta e principiul refuzului tau? Ciubuc se da pentru ca esti multumit de servicii, atat. Nu esti multumit-nu dai e simplu. |
Vreau sa se schimbe aceasta mentalitate, sa nu stea toata lumea sa astepte ciubuc sau si mai rau sa nu-ti dea restul la banii tai. Nu am nimic cu oamenii de nicio profesie,pana la urma important este sa-ti placa ce faci, nu ceea ce faci. Am o problema cu nesimtitii mai ales cu cei care nici macar nu-ti dau restul....
Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006)
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tasia
Vreau sa se schimbe aceasta mentalitate, sa nu stea toata lumea sa astepte ciubuc sau si mai rau sa nu-ti dea restul la banii tai. Nu am nimic cu oamenii de nicio profesie,pana la urma important este sa-ti placa ce faci, nu ceea ce faci. Am o problema cu nesimtitii mai ales cu cei care nici macar nu-ti dau restul.... Anastasia, mamica de Mario-Fabian (25.09.2006) |
ah, pai asta e cu totul altceva!
Cand nu primesti restul inapoi se cheama ca ala fura de la tine.
Cand cineva iti cere bani se cheama ca e cersetor.
Insa, cand TU dai bani cuiva, multumita fiind pt un serviciu pe care acel cineva ti l-a facut se cheama ciubuc
Asta este societatea in care traim si asa se procedeaza, repet.Nu se va schimba ´´mentalitatea´´ asta cu ciubucurile(deci ciubuc) pentru ca e regula universala..uneori scrisa (vezi America) uneori nu(vezi ceilalti)