Colaj formatia Azur din Braila
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
Azur era singura formatie pe vremea lui Ceausescu, care canta genul asta de muzica. Pe atunci au avut un mare succes, in afara de muzica po****ra, lautareasca si muzica usoara, nu prea aveai ce sa asculti ( de muzica romaneasca e vorba ) Cei care vor sa asculte Azur, sant nostalgici...despre asta era vorba( apropo de cunoscatori,mai exact cei din generatia respectiva )
edit: bineinteles ca erau si trupele rock si muzica folk ( asta ca sa nu-mi iau rosii de la cunoscatori )
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maraki Azur era singura formatie pe vremea lui Ceausescu, care canta genul asta de muzica. Pe atunci au avut un mare succes, in afara de muzica po****ra, lautareasca si muzica usoara, nu prea aveai ce sa asculti ( de muzica romaneasca e vorba ) Cei care vor sa asculte Azur, sant nostalgici...despre asta era vorba( apropo de cunoscatori,mai exact cei din generatia respectiva ) edit: bineinteles ca erau si trupele rock si muzica folk ( asta ca sa nu-mi iau rosii de la cunoscatori ) Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
Maraki,autoarea acestui topic,este studenta,deci nu cred ca are de-a face cu muzica de pe vremea lui Ceausescu!
Si da m-a muzat si pe mine,chestia cu "pentru cunoscatori",dar pe de alta parte ,ma doare capul cind ma gindesc la viitoarea intelectualitate romanesca!
Stitzi vorba aia"daca taceai filosof ramineai",cred ca tare bine se poate aplica aici!
Dana
moruna spune:
cand am vazut acest subiect la zona artelor am sperat ca in genul asta vor fi raspunsurile voastre.va multumesc ca inca o data nu m-ati dezamagit.sunt o necunoscatoaresi daca muzica se imparte intre manele si azur inseamna ca nu ascult muzica.
mami de andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/
iulicutza spune:
andacos,ei afla ca te inseli,am de-a face cu muzica de pe vremea lui Ceausescu si inca foarte mult.Profilul tau arata ca ai 15 ani,deci ce sa inteleg de aici?Ca probabil esti o mincinoasa!Eu macar am fost sincera si am precizat ca sunt studenta! Si daca sunt studenta asta inseamna ca sunt inculta sau ce? Stiu ca adevarul doare,dar nu stiu ce se va alege de urmatoarele generatii,eu totusi fac parte din ultima generatie cat de cat mai normala, cei care vin acum din urma s-au tampit de tot!
Asa ca,aveti grija de ograda voastra,nu-mi mai comentati mie gradul de intelectualitate,ca nici al vostru nu e mai sus.
qsar spune:
citat din mesajul lui iulicutza [...] Si daca sunt studenta asta inseamna ca sunt inculta sau ce? [...] |
Neeeah! Ti-ai dat cu firma-n cap cand ai deschis subiectul despre manelistii care au imbogatit patrimoniul cultural autohton cu capodoperele "In statie la Lizeanu, / Stateam si citeam ziaru'" sau "Aoleu, se marita Mona mea..." si inubliabilul "Te cunosc dupa sandale, Cenusareaso, / Ca esti dama de locale*".
EDIT: citatele din capodopere le-am "recoltat" intr-o asidua munca de documentare pe net :)) despre manelistii cu pricina, ca sa pot combate la cestiune. Cel mai tare m-a dat pe spate ca am aflat cu acest prilej ca exista chiar si un www.manelevechi.info/" target="_blank">Muzeul de manele. Thaaaaaaaa!
Halal cultura, n-am ce zice! N-are nici o legatura nici cu varsta, nici cu studentia matale. Esti inculta... si gata! Cultura nu se prea manifesteaza la nuntile la cort din comunele suburbane, intre sarmale si strigatu' darului. Pricepusi?
* Local(-uri), s.n., arg. - , crasma, carciuma, bodega.
iulicutza spune:
Draga mea,e problema ta daca nu faci diferenta intre manele si muzica de petrecere.Si asta este o dovada de incultura,nu te supara.Aceasta trupa era la moda cand manelistii inca nici nu se nascusera,da de unde sa stii saraca de tine daca tu nu stii sa faci diferenta intre genurile muzicale.Manelistii apar ca ciupercile dupa ploaie,in schimb aceasta trupa a fost apreciata candva,si poate mai sunt persoane care o apreciaza si acum.Si nu era vorba neaparat de cultura aici,am deschis acest subiect numai si numai pentru cei care apreciau aceasta formatie si vroiau sa-si aduca aminte de anumite vremuri.Dar se pare ca s-au bagat alte persoane unde nu le fierbe oala.
Iar in legatura cu munca ta asidua de cautare pe net,chiar nu era nevoie sa te deranjezi,cum ai putut sa iti pierzi din timpul tau pretios pentru asa ceva?
Pe viitor,te rog sa nu te mai bagi la subiecte care nu te intereseaza.Treci peste ele,nu le citi.
adra_bell spune:
Eu, mai batrana, am trecut prin perioada cand rasuna in cartier Azur, de-mi tiuiau urechile, si, bre, atentie, nu sunt manelisti, sunt chiar precursorii manelelor. Si nu erau singurii, impart podiumul cu Albatros si Naste din Berceni. Pentru cunoscatori, na!
Dar sa stiti ca exista si mai rau decat manelele, au vecinii mei muzica d-asta, un fel aoleala-vaicareala care-mi provoaca o stare de rau fizic.
Editeaz ca i-am citit sotului subiectul, si a ras si el cu lacrimi, dar cica mai exista Odeon si faimosul Geambasu.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate
jucarii cautam copii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=1" target="_blank">poze din concurs adra1 si adra2
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
Tzuni spune:
citat din mesajul lui iulicutza andacos,ei afla ca te inseli,am de-a face cu muzica de pe vremea lui Ceausescu si inca foarte mult.Profilul tau arata ca ai 15 ani,deci ce sa inteleg de aici?Ca probabil esti o mincinoasa!Eu macar am fost sincera si am precizat ca sunt studenta! Si daca sunt studenta asta inseamna ca sunt inculta sau ce? Stiu ca adevarul doare,dar nu stiu ce se va alege de urmatoarele generatii,eu totusi fac parte din ultima generatie cat de cat mai normala, cei care vin acum din urma s-au tampit de tot!Asa ca,aveti grija de ograda voastra,nu-mi mai comentati mie gradul de intelectualitate,ca nici al vostru nu e mai sus. |
daaaa.... chiar am vrut sa-ti spun: cei care te urmeza is vai mama-lor! Habar n-au de trupa Azur !
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
CINE VREA SI CINE POATE
Natasa spune:
Iulicuta, uite ca eu stiu de formatia de care vorbesti, mi-au mincat 10 ore din viata la o petrecere din liceu, la ziua unei colege care statea in Voluntari. A urlat mizeria ala de...muzica nonstop toti transpiratii in camasi turcesti, pantaloni negri si sosete albe erau in extaz. Nu te mai lupta sa iei apararea unor nulitati pentru ca te faci de ris. Nu m-as mira sa apara vreo pustoaica sa ne spuna ce valoare are Florin Salam si cum nu facem noi diferenta intre vechii manelisti si cei noi.
indu spune:
Cred ca subiectul asta trebuia sa apara la "un ochi rade unu-i vanat" sau cum se numeste sectiunea aia de forum. Cat despre acesti Azur care-s frati de generatie, cred, cu Albatros, mi-au dat dureri de cap crunte la vremea respectiva. Tin minte ca era duminica dupa amiaza (de', era sarbatoare), cand voiam si eu sa trag un pui de somn, urla muzica de genul asta de la blocul din fata. N-or sa-mi iasa niciodata din cap versurile: "Stau in unitate/ Merg taras pe coate/... Vino mama sa ma vezi/ Pan' la liberare". Asta da cultura! Asa s-o tinem de-acu' inainte ca suntem pe drumul cel bun