nasterea la crf 2
Raspunsuri - Pagina 30
dienutze spune:
Multumesc, fetelor. Sa inteleg ca lista cu medicamente pt recuperare nu ti se da.
Pot sa indraznesc sa cer si eu tarife de cezariana cu tanase. Mai am ceva pana vine puiul dar sa fiu...in tema.
Multumesc frumos!
32+ cu Ingrid Alexandra AMR 5 saptamani sa fim sanatosi!
marijan90 spune:
Dienutze, si eu nasc cu Tanase cezariana, pe 19.10.2009, daca nu ma apuca mai devreme. Eu l-am intrebat daca trebuie sa aduc ceva de acasa, medicamente si mi-a zis ca nu, ca in orice caz este o farmacie in curtea spitalului si daca e nevoie de ceva il trimite pe sot sa ia de acolo. Tarife eu vreau sa dau asa, nu stiu daca e bine dar mai mult nu am cum: Tanase-1500; dr.anestezist:400;asistenta sefa: 150; dr.neonatolog:400; si sa ai marunt de 10 pt asistentele de pe fiecare tura. Sper ca ti-am putut fi de folos si sarcina usoara in continuare
36+
zodie_de_foc spune:
Salutare!
Si eu nasc tot cu Tanase - as vrea natural dar sa vedem cum decurg lucrurile.
Vroiam sa iti spun ca mie mi se par cam mari sumele de care vorbesti tu acolo. Eu as mai reduce nitel
Nu de alta. ... dar pentru toti e "criza". Nu?
Nastere usoara!
Si ne mai vedem la odiseea de nov-dec.
34+ cu = Matei Gabriel
marijan90 spune:
Da, zodie de foc, dar nu stiu cat sa dau. Daca micsorez sa nu li se para prea putin, nu stiu cum sa fac, mai da-mi si mie un sfat
36+
zodie_de_foc spune:
Iti trimisesem un pm cu preturi - la ala sa zic, as mai adauga 2 sau max 4 mil pt medic, iar pentru ceilalti nu stiu daca as mai adauga. Mai ales ca banii ii dai dupa ce nasti, deci ... trebuie sa se ocupe de tine indiferent cat dai.
Dupa cum spuneau si fetele pe aici, cei de la cf2 sunt foarte draguti si se poarta frumos cu toata lumea.
M-am intins ....
Nu stiu cat te ajuta ce zic eu aici ...
sa iei cea mai buna decizie pt voi in primul rand
Citat: |
citat din mesajul lui marijan90 Da, zodie de foc, dar nu stiu cat sa dau. Daca micsorez sa nu li se para prea putin, nu stiu cum sa fac, mai da-mi si mie un sfat 36+ |
34+ cu = Matei Gabriel
dienutze spune:
Preturile sunt ok, parerea mea, pe aici se invart, diferenta de 2-4 mil pe ansamblu.
Multumesc fetelor
32+ cu Ingrid Alexandra AMR 5 saptamani sa fim sanatosi!
papanas_mic spune:
Buna fetelor! Si eu urmeaza sa nasc la CFR2 peste 2 saptamani, natural, cu epidurala. Si pe mine m-a sfatuit doctorita sa-mi cumpar seringi, manusi sterile, fiole de no-spa si scobutil, sa-mi fac tampoane de acasa...se pare ca e saracie mare pe acolo :)...dar am incredere ca totul va fi bine. Ma intreb daca in perioada asta e destul de cald in maternitate....voi ce stiti?
Tessh spune:
Pup fetele! M-am intors sa va povestesc cum a fost in maternitate... Am inercat sa va scriu chiar de acolo dar nu am reusit, apoi acasa am avut zilele pline cu fetita si abia acum incep si eu sa ma simt om din nou
Eu m-am internat vineri dimineata, pe 11 septembrie. Am fost programata la cezariana pe ultima suta de metri pt ca bebelina era prea mare ca sa o nasc normal. Zis si facut, la 7 dimineata eram prezenta la spital la camera de garda, cu trolerul dupa mine, cu cutia de celule stem intr-o mana si cu dosarul de sarcina in cealalta mana. Mi-am facut formalitatile de internare, m-am schimbat in camasa de noapte, am facut ultimele poze cu burtica inainte sa nasc si mi-am luat sotul de mana si am urcat la et 1 sa ma "cazez" in sala de travaliu...
In sala de travaliu, in timp ce asteptam sa intru in operatie mi s-a rupt si apa... Operatia in sine a durat 45 minute. Anestezia nici nu am simtit-o... Stiu doar ca am simtit o piscatura si apoi mi-a zis "hai acum, intinde-te repede"... In primele 10 minute au scos-o pe micuta si apoi m-au cusut la loc. M-au dus in salon si mi-au pus perfuzia de rigoare... Saloanele sunt de 2 sau de 3 paturi... In spital este regula asta sa puna nasterile noi cu nasterile noi si cele vechi cu cele vechi... de ex in ziua in care am nascut eu au fost 5 cezariene in total... am stat primele 2 intr-un salon si urmatoarele 3 in alt salon. Pentru schema asta au mutat niste paciente in alte saloane si au eliberat astfel 2 saloane. Camerele sunt foarte ok comparativ cu alte spitale, paturile sunt noi, cu telecomanda, foarte folositoare pt mamicile care nasc prin cezariana. In schimb curatenia de la baie lasa muuuult de dorit din cauza infirmierelor care dupa ce ca nu fac curat se mai si vaita ca au de munca...
Asistentele sunt pe 2 categorii... asistentele de la neonato si asistentele pt mamici... nu isi incalca "teritoriile" ca sa zic asa... daca ai nevoie tu ca mamica de ceva trebuie sa cauti o asistenta de mamici... astea sunt f ok, alea de la neonato mie personal mi s-au parut mult prea neprietenoase si neprofesioniste... aveam in salon o colega careia ii facuse bebe rani la sani ca nu stia cum sa alapteze corect si le-a rugat sa ii arate... i-au dat o replica de genul ca nu e treaba lor... au insa si momente de amabilitate cand se deranjeaza sa iti arate una alta, trebuie sa le prinzi in toane bune... Doctoritele neonato sunt mega adevarate! Am toata admiratia pentru ele! Asistenetele de la mamici iar sunt f ok. Dna Doina, o veti cunoaste cele cu cezariana daca o prindeti pe tura, e f ok... a avut grija de noi in prima noapte de parca eram toate 3 fetele ei nu niste paciente...
In rest, ce sa va zic, programul de vizita este de la 15 la 17 din cate imi aduc aminte si au voie in salon doar persoanele venite la pacientele NEDEPLASABILE... adica indata ce veti putea sa va tineti pe picioarele voastre se va gasi cate o asistenta sa faca scandal daca vine cineva la voi in salon si va trebui sa iesiti voi pe coridor... Sefa asistentelor face scandal daca la vizita de dimineata aveti f multe insirate prin camera...ma rog, astea sunt maruntisuri...
ca si bagaj de spital, din tot ce am avut am folosit asa:
- 2 camasi de noapte
- chiloti de bumbac (de-aia "de baba")
- o pereche de sosete (de la anestezie ai frisoane)
- vata cam 3 pachete
- comprese sterile modelul lung
- spirt (am spalat colacul de wc de fiecare data, la altceva nu va foloseste)
- sapun, pasta si periuta de dinti, perie de par
- prosop
- pompa de san (m-a ajutat sa imi reglez lactatia, poate nu veti avea toate nevoie de ea dar multe mamici foloseau)
- incarcatorul de telefon
pentru bebe va trebuie:
- pampersi
- hainute
- sab simplex (or sa vi-l ceara in maternitate, e pt colici si o sa va puna sa il adimistrati bebeului si acasa)
- lotiune de baita (eu am avut de la nivea baby pt cap si corp)
- prosop
Parerea mea este sa luati pt bebei hainute cu maneca lunga si cu pantalonasi si eventual o caciulita. Nu sunt adepta infofolitului copilului nou-nascut dar la neonato este curent ca tin geamul si usa deschisa si cand am fost eu internata multi bebei racisera.
La nasterea normala vi-l da pe bebe la cateva ore in salon, la cezariana abia a doua zi. La cezariana "terapia intensiva" e in salon... asta pt mamicile care se intreaba cat le tin la terapie intensiva, cum ma intrebam si eu inainte sa nasc...
Externarile se fac in fct de starea de sanatate a bebelusului. La nasterea normala in 2 zile la cezariana in 3-4. Daca prindeti week-end-ul acolo luati-va o revista sau o integrama...
Mamicile de fetite... daca vreti sa le puneti cercei, se poate la externare sa le faca gauri in urechi, costa 50 lei. Trebuie sa aveti la voi si cercelusii, nu se mai baga ata cum ne puneau noua in copilarie...
Cele care nasteti normal va trebui sa va luati:
- algifen comprimate ( 1 cutie)
- ketonal injectabil ( 1 cutie)
- 10 seringi de 10ml
- 10 seringi de 20ml
La cezariana:
- algifen fiole ( 1 cutie)
- ketonal injectabil ( 1 cutie)
- algocalmin injectabil ( 1 cutii)
- 10 seringi de 10ml
- 10 seringi de 20ml
Pe astea vi le da doctorul pe reteta oricum, sper sa nu fi uitat nimic...
Cam asta ar fi de zis... multe le stiati si voi deja, am incercat sa le scriu pe toate centralizat. Sper sa va fie de folos. Daca mai e ceva si imi amintesc mai tarziu revin cu completari.
Va pup
andreiutzu spune:
Si eu o sa nasc tot cu dna doctor Mihalache Florina. Mai sunt pe aici mamici "mai mici"...care vor naste prin ianuarie? Primul copil l-am nascut la Elias si am avut experienta neplacuta cu doctorul care nu a fost in localitate, eu nimerind la dr de garda. Mi-ar placea sa fiu sigura de data asta ca doamna doctor va fi acolo. Este adevarat ca este foarte draguta si sunt foarte multumita de cum are grija de noi....dar teama asta nu dispare..
24+
marijan90 spune:
Buna Tessh, iti multumim pentru detaliile care ni le-ai dat sunt foarte amanuntite. Sa iti traiasca fetita si sa te bucuri de ea. Ne poti spune cu cine ai nascut si cam cat ai dat la fiecare in parte?
37+ Gabriela