nasterea la crf 2

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tessh spune:

Noce sper din tot sufletul sa fie bine, sa pot impinge pana la urma, ca frica mea vine in urma a ceea ce mi-a zis dr la ultimul control, ca nu voi putea sa imping si va folosi mizeria aia de forceps...

Nu cred ca am avut vreodata starea asta... De obicei gasesc in mine forta sa trec peste orice, acum parca sunt mai fricoasa ca niciodata... Si uite, imi zicea ca sunt sclifosita ca nu stau relaxata sa ma controleze... de ieri dimineata si pana in momentul asta am avut dureri interne acolo jos continui dupa controlul pe care mi l-a facut... Nu prea cred ca sunt sclifosita... Daca eram, nu trebuia sa ma doara si azi. Si simt ca parca sta sa se rupa ceva in interior, doare destul de rau... Pana la controlul de ieri nu ma simteam asa... Nasa mea mi-a zis ca ei nu i-a facut control intern decat la prima vizita cand a aflat ca e insarcinata... ca se poate declansa nasterea de la astfel de controale...

38+ viitoare mami de Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Tessh, hai c-o sa fie bine. Ai stat prea incordata si probabil de aia a durut. Si pe mine m-a durut la fiecare control pe masa, in prima faza ma incordez, dar apoi ma relaxez singura (adica imi impun si sa ma relaxez si e mai bine). La prima sarcina, control pe masa mi-a facut dr, doar in saptamana 38, acum am avut parte de mai multe controale, pt ca am schimbat dr. In alta ordine de idei, controlul de la 38saptamani, consta in masurarea bazinului, adica doua degete intr-o parte, apoi in partea cealalta, ca sa vada daca oasele sunt pe masura capului unui bebe.
Cu epidurala... Se monteaza la 4-5 dilatatie si se baga anestezic in functie de cat e nevoie (o doza, doua, etc), insa spre sfarsit nu se mai baga, tocmai pt a impinge, a coopera mai bine. Eu n-am avut parte de epidurala la prima nastere, acum zic, c-o sa merg fara epidurala din proprie initiativa.... In cazul meu, durerile n-au fost chiar asa de insuportabile incat sa nu pot naste... Si nu a fost nastere usoara (am avut 5 rupturi la activ). Ideea e sa nu te pierzi cu firea si sa asculti de moasa si de dr. Vb lu' Noce, de impins, sigur ai sa impingi.
Linisteste-te ca totul o sa fie bine.

Loredana 35+ Eric-Mihai Roni-Cristian08.02.2007

atelierul meu
www.flickr.com/photos/9549359@N04/sets/72157600613153381/" target="_blank">lenjerii copilasi

Mergi la inceput

Lore, exact asta mi s-a parut si mie ca a facut dr... a masurat cu degetele in 2 directii... Ca a si zis la urma "se pare ca ar cam avea loc sa iasa"... Miercuri cand merg iar la control ma mai consulta o data pe masa aia... sper sa pot sta mai relaxata

Fetelor, va multumesc pentru incurajari! Imi face bine sa citesc ganduri pozitive cand eu nu ma simt capabila sa le generez . Ma simt mai bine acum dupa ce mi-ati scris voi.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Mai fetelor, nu mai este nimeni cu cezariana de curand?

Ca pe mine ma rod niste intrebari si nu am cui sa le pun.

Spre ex:

1.Ce fel de anestezie se prefera si cum sunt anestezistii, cat se cotizeaza, vin si vorbesc cu tine inainte sau cum?
2.Cam ce medicamente trebuiesc cumparate si cum se administreaza - perfuzie sau injectabil?
3.Cat se sta la reanimare si la cat timp ajungi in salon si ti-l aduce pe bb?
4.Are voie si sotul in sala? Dar dupa, cum are voie sa te vada, la cat timp?
5.Ti-l da pe bb imediat pe piept sau il duce direct la neonato, se pot face poze?
6.Cat timp se sta in spital dc e totul in regula?
7.Firele de care sunt?

Deci....

----------------------------------------------
Alexandra 35+ cu fluturasul Alessia (Ruxandra)
Bbelusa cea iubita

Da Doamne sa ne nastem sanatoase

AMR 4 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_karina spune:

Alex25, cam aceleasi intrebari mi le tot pun si eu..mai putin cea cu prezenta sotului in sala, asta nu cred ca se poate realiza...
Eu tot prin cezariana voi naste, am gemeni; o fetita este in prezentatie craniana si cealalta pelviana, asa ca e clar motivul. Am intrebat-o pe dr. mea (dna dr. Mihalache) ce medicamente imi vor trebui si mi-a spus de ketonal si perfalgan, sol. perfuzabila, (e indicat post operator), iar ketonalul este calmant. Deasemeni mi-a mai spus sa-mi pregatesc tampoane din vata invelita in tifon, sa am la mine (despre asta mai auzisem).Se pare ca voi face cezariana in saptamana 38 de sarcina, adica intre 14 si maxim 19-20 septembrie. Acum astept cuminte sa se intoarca d-na dr din concediu, ca sa pot naste cu dansa si nu cu altcineva. Cred ca daca totul va fi bine vom sta aproximativ 4-5 zile in spital (cel putin). Conteaza mult bebe, ce greutate va avea, pt. a-ti da drumul acasa.
Poate ne mai ajuta cu informatii proaspete mamici care au nascut recent prin cezariana...
Tessh, nu te mai agita si stai linistita, Dumnezeu te va ajuta sa treci cu bine peste toate ; sanatate multa iti doresc si tie si lui bebe! Vorba aceea, mult a fost, putin a ramas!
Eu am spaime legate de organizarea de dupa nastere, cand voi fi cu fetele acasa si nu voi sti ce sa fac...colici, etc, etc....
Sper si eu sa ma descurc bine; acum bebelusele mele au 2,508 si respectiv 2,915 gr, si sper sa mai castige in greutate pana la saptamana 38, cand vom face cunostiinta .

toata lumea si sa auzim de bine!

Karina 35+ cu Eva Maria Sofia Andreea

bucati de fericire

si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor!
Va raspund eu la cateva intrebari legate de cezariana numai ca eu am nascut acum 2 ani si a fost o cezariana cu probleme.
Se prefera anestezia rahi dar cat am fost internata nascuse o fata cu epidurala .Anestezia mi-a facut-o dr preda sper sa nu-i gresesc numele este anestezista mai tanara isi merita toti banii(banii i-am dat prin intermediul dr dar ii puteti da si voi)
In legatura cu medicamentele de obicei da o lista cu ele sotului dupa operatie.Se fac perfuzabil cat timp ai perfuziile ,dupa aceea injectabil.
La reanimare daca nu sunt probleme se sta doar in prima zi iar cand te muta in salon iti scoate si sonda.
Cand ti-l arata pe bebe nu cred ca-i o regula,la mine era infasat cand mi l-a aratat iar in salon ti-l aduce chiar si la reanimare sa-l pui la piept.
In salon ti-l aduce destul de repede,asistentele de la bebei abia asteapta sa scape de ei.
In spital nu stai mai mult de trei zile daca totul este ok iar firele la mine s-au scos dar operatia s-a vindecat foarte bine.
Intradevar este bine sa aveti la voi tampoane (va mai da si ele la toaleta)si deasemenea aleze sa le puneti pe pat ei au niste musamale si niste carpe infecte.
Va doresc nasteri usoare si bebici frumosi si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Multumim de informatii, sunt binevenite si mai asteptam oricand si altele.

Bbelusa cea iubita

AMR 4 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zodie_de_foc spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Citat:
citat din mesajul lui Tessh

Alex, am incercat sa te caut pe mess in seara asta... zi-mi si mie te rog, pe mail sau cum iti e tie mai usor, ce tarife stii ca se practica la nasterile normale? Am recitit forumul si am vazut ca ai apucat sa vorbesti cu mamicile care au nascut la CF2 pana acum in ultima vreme. Astept rasp tau!

Pup burtica!

-----------------------------------------

38+ viitoare mami de Francesca

Ce e mai bun abia urmeaza :) Asteptam fluturasul mic cu multa nerabdare!

Ti-am trimis MP.

Bbelusa cea iubita

AMR 4 sapt

Buna!

Te rog imi spui si mie ce stii tu legat de preturi?
Multumesc!

29+ cu = Matei Gabriel

Mergi la inceput

buna, ti-am dat pe PM

--------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_mm spune:

Buna fetelor!

Alex25 raspund si eu la intrebarile tale, am nascut la inceputul lunii august anul acesta prin cezariana. Asadar:
1. Anestezia e rahi, cred ca e singurul tip de anestezie care se practica; nu se face peridurala ... Pe mine m-a asistat Dna Dr Predescu - despre care scria si Raluca22 si a venit sa vb cu mine si sa-mi vada analizele inainte de a intra in operatie. Dna Dr este f draguta si calma si amabila, si eu zic ca isi merita toti banii. Eu i-am dat plicul cand a venit sa vb cu mine. Asa a procedat cu toate fetele din ziua aceea (eu am nascut ultima - de aceea stiu )Mai este o anestezista, roscata, mai in varsta - pare mai dura ... dar nu stiu nimic despre ea...

2. referitor la analgezice o sa va spuna asistenta sau Dr ce sa cumparati si o sa mearga sotul (exista o farmacie in curtea spitalului)- nu are sens sa va agitati de pe acum. Se administreaza atat perfuzabil cat si injectie - mie de exemplu nu mi-au fost administrate toate. Imi amintesc de perfalgan, algocalmin, piafen, a trebuit sa cumpere si seringi ca se terminasera ale lor, dar pe mine nu m-a deranjat. Oricum, va face asistenta lista cu ce e nevoie - in functie de ce mai au si ei...

3-4-5. E putin impropriu spus reanimare - mai degraba postoperator si timpul cat se sta acolo depinde de ora la care nasti ... Prietena mea a nascut in aceeasi zi cu mine - dar ea a fost prima cezariana -pe la ora 9.00 si au tinut-o in postoperator pana pe la ora 12.30 -13.00 intrucat nu se eliberasera saloanele. Pe mine - am fost ultima cezariana - pe la ora 15.00 m-au dus direct in salon unde l-au lasat si pe sot imediat (cam la 5 - 10 min) si mi-au adus si bebele tot atunci sa-l tin putin in brate Pe bebe doar mi l-au aratat in timpul operatiei si mi-au spus greutatea, apoi l-au dus la neonatologie. Poze am facut cand mi l-au adus in salon . Sotul nu are voie sa intre deloc in sectie, deci nicidecum in sala de operatii care e undeva in capatul coridorului, dupa saloane si sectia de neonatologie - trebuie sa stea pe hol pana nasti, apoi il lasa in salon ... dar cred ca doar in orele de vizita, pt ca si pe sotul prietenei mele l-au lasat sa o vada tot atunci cand l-au lasat pe sotul meu (noi am stat in acelasi salon)

6. In spital se sta cat de putin se poate, ca sunt cam aglomerati
Daca de la neonatologie ai liber, cred ca maxim 3 zile se sta ... Eu am nascut joi la 15.00 si Dr meu m-ar fi externat sambata la pranz, dar Dr neonatolog - Dr Sicoe - mi-a sugerat sa stau pana duminica intrucat eu si bebelina mea avem grupe de sange diferite, eu avand O si chiar daca nu am dezvoltat anticorpi in sarcina, Dna Dr mi-a spus ca e recomamdat sa supravegheze bebe primele 72 ore de viata ... si am stat pana duminica. Daca nu ar fi fost problema asta, as fi plecat de sambata, adica la mai putin de 48 ore de la nastere

7. Cred ca depinde tot de medic - eu am auzit-o pe asistenta intrebandu-l pe Dr ce fire sa-i dea. Dr meu a optat pt fire resorbabile la interior si fir care se scoate la exterior (cred ca majoritatea aleg astea) ... dar si firele au diverse grosimi si calitati ... Dr meu a optat pt un fir extern pe care l-a scos la 2 sapt jumate de la operatie, dr prietenei mele a optat pt un fir extern pe care l-a scos la 1 sapt de la operatie. Operatie arata f f bine, eu m-am recuperat f repede (deja din a 3 zi aproape ca nu ma mai durea deloc), asa ca tot respectul pt Dl Doctor.

Ca si impresie generala, eu am fost f multumita de tot personalul, de la medici la asistente si infirmiere ... toata lumea e draguta, se poarta frumos, chiar daca le dai bani sau nu. E adevarat ca eu compar experienta cu cea din 2006 de la Giulesti (cand am nascut-o pe prima mea fetita) si e o diferenta de la cer la pamant ... Eu as da nota 10 spitalului, chiar daca e mic si are lipsurile care le are (ma refer la consumabile, medicamente, etc) dar profesionalismul si ... omenia personalului compenseaza totul zic eu. Sper sa nu fi fost eu o 'norocoasa' careia i-au mers toate bine desi nu cred - din ce am mai citit pe aici despre spital

Va pup si ... nasteri usoare tuturor! Daca mai aveti nelamuriri, in masura in care imi vor permite copiii mei o sa mai intru si mai scriu

Mergi la inceput