Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (67)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

io las fata sa adoarma pe la 18. Nu doarme mult, apoi somnu mare de dupa 21.

2. carnea o fierb toata. Blenduiesc, congelez, si apoi adaug cat tre in supica de fiecare zi. Mi-e prea lene sa fierb ziolnic... cleo=potoroasa.

3. nu mai sgti cine intreba de okie tokie, dar verisoara noastra are sistem de supraveghere - de la Tomy. Cu timer, cu vibratii, fara interferente.

o soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, dragele mele. Asa o sa fac si eu d-acum inainte: o sa bag carnea la congelator, deja portionata si o sa o scot de cate ori am nevoie. Prea ma chinuiam si aruncam si banii pe geam....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna seara fetele!
N-am vrut sa treaca ziua fara sa urez LA MULTI ANI !! MATEI, DAVID THEODORA, DAVID SI TEODORA

N-am reusit sa citesc decat postarea lui Miss, legata de programul lui David. Votez pt varianta 2! Mult succes! Sara ne-a lasat sa dormim bine in ultimele 2 nopti. Asa ca mi-am mai revenit ..
Am vazut poze cu Robert, baietelul frumos al lui Simonix Pe zi ce trece se face mai frumos! Ma bucur ca te simti mai bine!
Noi azi am fost la ikea si apoi in carref baneasa, i-am luat tarc Sarei. Dar asa urla in el..nu vrea sa stea deloc acolo.. Revin maine cu poze.
Va pup si doresc o noapte linistita!

Scortisoara Sara

Scortisoara Sara-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Seara buna, fetele.

Noi am fost pe drumuri azi, apoi la o zi de nastere, la niste prieteni, nu am apucat sa intru...
Vreau sa urez si eu celor doi Davizi, Teodorelor si lui Mateias, nepotelul meu minunat!!!
Am vazut poze frumoase de Simonix Robertzel cel motzat ma da pe spate si Lorelei de Esme e o frumoasa cu okii aia Egee...
Cadinutza eu procedez ca si Gabitza cu carnita, portionez, congelez si fac supita pentru 2 zile cu o portie...
In Outlet am auzit ca-s preturi mari, eu nu am apucat sa merg acolo...Mai bine incerci la promod in Plaza, ca e langa tine...
Miss culca-l mai tarziu pe Daviduche, si eu zic la fel...sa nu-l termini pe Bogdan cand o incepe serviciul ca devine si el nervos... eu zic ca se va adapta f bine la un program mai prelungit ziua si va dormi bine noaptea..
Alina_anto poate nu percepe tarcul ca pe locusorul ei...asa facea si Mirci cu patul..i-am pus o paturica moale peste saltea si asa l-am invatat sa stea acolo...
Hai ca va pup, incerc si eu sa ma uit cu Bogdan la un film, daca nu a adormit deja...mai avem jumatate din Sulmdog millionaire. E f bun filmul.

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Seara buna, fetele!

In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pt urari. nu va enumar, ca ati fost multe, dar voi va stiti si sunt sigura ca simtiti cate un pucic de la teodora, printzesa mea de 9 luni.

eu am cam tras chiulul de pe aici. adica ati fost cu mine in fiecare dimineatza la cafea, dar pana va citeam, terminam cafeaua si trebuia sa ma apuc de treaba. si am avut treaba ca la nebuni saptamana asta, nici nu stiu cand a trecut.

despre noi... suntem bine, slava domnului. bine, mici chestii, cat sa stam "conectati", sa nu uitam ca avem copii, cum ar fi: teodora cu diarie vreo 3 zile, alexandru cu tuse urata si trezit noaptea, cu inecat si vomitat in pat, schimbat lengerie, pijamale. ma rog, chestii din astea cat sa nu apuci sa te plictisesti.

vroiam sa va zic si de programul nostru de mancare si de somn. teodora manaca asa:
7-7:30 - 200 ml lapte (nu prea il bea tot)
10-10:30 - 200 ml lapte cu cereala
13 - fructe (la care se mai adauga ceva laptic daca nu a mancat prea bine)
17:30- legume cu carnitza sau ou.
19:30 - 200 ml lapte.

intre mese mai roade un covrig (avem provizii din romania), cate un biscuite, cate o felie de paine cu unt sau fara. dar e mai mult ca sa ii dau de lucru si sa imi fac si eu de lucru, ca trebuie sa curat dupa ea.

despre somn, are doua reprize de somn ziua, uneori mai lunig, alteori foarte scurte (cum ar fi azi). una pe la 10:30-11, iar alta pe la 15:30-16. doarme cel mult doua ore, dar asta cred ca pot sa numar de cate ori s-a intamplat. de cele mai multe ori cam cate o ora. iar uneori, ca de ex azi, in total 40 minute. stiu ca este extrem de putzin pt un pui de varsta ei, dar ce sa ii fac? stau cu ea, ii fac tabieturile ei, dar tot nu vrea. asta este.

in schimb seara (si asta zic si ca raspuns la intrebarea lui miss), incepem baia pe la 19:00-19:15 iar la cel tarziu 20:00 doarme. bine, ea este in pat mai devreme, dar pana bea lapticul, pana se mai foieste, pana plec de langa ea si incepe sa planga si trebuie sa ma intorc si tot asa de vreo 4-5 ori pe seara....
dardardar.... de doua seri o las sa planga pana adoarme. mi se cam rupe sufletul, dar sincer, chair trebuie sa fac asta. ma giugiulesc cu ea toata ziua, o pup de o albesc, seara ii fac baitza, ne jucam, le cremuim, ii dau lapticul, ne uitam una in ochii alteia, ii spun de nu stiu cate ori ca o iubesc in timp ce ii dau lapticul, ea inchide ochii toropita de somn, si cand ies din camera tzipa ca din gura de sarpe. eee, nu se paote asta. evident ca ma mai intorc sa ii dau suzeta, cand ma vede rade (ba chair se opreste din plans cand aude pasi urcand pe scara), se intoarce linistita catre gargaritza ei (cu care doarme), si zic ca gata, a dormit. da' de unde. nici gand. faza se repeta.

asa ca de doua seri am dat militaria jos din pod. eu mai rezist cum rezist, dar taica-su.... parca il topesti cu ceara cand o aude plangand. doar o fata are tata.
ieri a durat ceva mai mult, e ambitioasa fata, nu renuntza usor. in seara asta a cedat mai repede, cred ca era si mai obosita.
alexandru doarme si el , dupa ce i-am "citit" din atlas despre europa. tati este la baschet, la arbitraj, asa ca am si eu timp de povesti cu voi.
trimit mesajul asta si mai citesc din urma. revin.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

La Multi Ani!
MATEI, TEODORA MARIA, DAVID,DAVID ANDREI
Sa cresteti mari si cumintei!

Mi_bebelina, Reallaura multumim pt urarile de ieri.

MissParker, eu nu l-as trezi din somn pt nimic in lume... cand adoarme Daria eu zic "Doamne ajuta!" si sper sa durez cat mai mult. Incearca sa-l adormi mai tarziu si lasa-l sa doarma. Adica eu asta as face.

Simonix ai un baietel tare frumos... ce plete are el Are si suvite mai blondute?

Daria_Ioana pentru mine scrisul aici e ca o evadare... si aici am gasit confirmarea faptului ca nu am eu probleme cu capul daca sufar ca bebe nu doarme, nu mananca sau orice alta temere de mamica incepatoare, pe care cei din jurul meu le considerea 'mofturi'.

Am si eu problema: nu reusesc sa ii dau carnita, oul sa pape... Nu reusesc sa le blenduiesc bine, nu le combin cu ce trebuie?
Deobicei, le combin cu legumele(cartof, morcov, ceapa...) dar nu le vrea, am incercat sa ii pun si cereale in ele, dar nu reusesc sa o fac sa manance mai mult de 6-7 lingurite...

Pun si eu o poza cu puiu meu de 7 luni

Ce bine ca s-a facut frumos afara, de acum poate ne vedem prin parc.

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Mergi la inceput

alina, si noi am cumparat tzarc azi, din ikea. am schimbat patutzul din sufragerie, ca incepuse sa se ridice in el si imi era teama ca pica. era din acela de voiaj, pus pe treapta de sus, dar alexandru ii stricase un fermoar si nu se mai putea pune pe treapta de jos. acum e chair mai bine ca printre zabrele poate sa ma vada peste tot in sufragerie. nici ei nu prea ii place deocamdata, dar sper ca a fsot numai o faza, ca a foat prea obosita. vedem maine.

laura, aseara am vazut si noi slumdog millionaire. mi s-a parut foarte bun filmul. super. dar cam dur la un moment dat. chiar vroiam sa il oprim si sa ne uitam la vicky, cristina, barcelona. cred ca pe asta il vedem in seara asta, sa vedem ce chef are si sotzul cand se intoarce de la baschet.

doloress, dar ce dintzosi suntetzi voi.... noi ne chinuim la al treilea de vreo trei saptamani cred. si teodora tot pasat prefera mancarea. sau cel putzin piureul de fructe si cel de legume. in schimb ii place sa roada la covrigi, painica, banana, mar. este un mic soricel.

simonix, ce par ondulat are scumpetea ta.... eu mor de ciuda ca teodora nu are par mai ondulat. dar acum vad ca nici macar mai mare nu prea ii creste. si eu care visez fetitze cu coditze.... dar robertzel este un dulcel. daca nu era "amanetat", zau ca ne bagam si noi in seama, paote aveam o sansa la el.

si eu am fost cam intoarsa pe dos zilele astea, mai intai cu nenorocirea de la odiseea de ian-febr, mai ales ca si sora mea urmeaza sa nasca acum, la sf lui febr, inceputul lui martie. o sa am o nepotzica, mor de drag. ma rog la DD sa fie totul bine.

apoi a fost si intamplarea din belgia. mai frate, iti duci copilul acolo si pleci linistit la munca, si vine un nebun lasat liber pe strazi si ti-l omoara. nici nu stiu cine ar trebuie pedepsit pt asta, ca si cand ar mai conta. cand i-am zis sotzului, mi-a zis: "vezi, si nu suntem in america". asta vizavi de unul din motivele mele de a nu ne muta in state, ca sunt prea multe arme la multzi nebuni (scuze fetele din america, stiu ca nu este general valabil).

in fine, a fost oricum o saptamana foarte stresata si stresanta. cred ca din cauza ca luni, pe 19, am citit eu prin ziare ca cica ar fi fost cea mai pesimista zi a anului. si sa mai pice si lunea... clar sa treansforam intr-o saptamana de pesimism.
sper ca sapt care urmeaza sa fie mai buna. astept sa descopere astia si cea mai optimista zi a anului, si sper sa pice tot lunea.

Poze

Mergi la inceput

micaela, nici teodorei nu prea ii plac legumele cand ii pun carnitza. si, sincer, nici mie nu prea imi plac, ca am gustat. poate ca pun prea multa, desi si eu fac cum zicea gabitza, adica pun o bucata cam cat un ou. poate depinde si de combinatzia de legume.

apropo de asta, eu saptamana asta am tot experimentat. intr-o zi i-am facut cuscus cu dovlecel si pui (trebuia peste, dar eu nu i-am dat inca peste). a mancat, dar nu s-a omorat.
apoi in zilele cu diarie i-am dat orez cu morcov, fierte si blenduite. a mancat de s-a lins pe bot in prima zi. in a doua...
azi am facut alta experientza: sfecla rosie coapta (eu o cumpar deja coapta) cu cartof. a iesit un piure foarte bun si a mancat teodora de s-au batut turcii la gura ei. cred ca nu a mai mancat pana acum la fel de mult la o masa.
sa vad maine ce inspiratzie mai am. as vrea sa ii pun carnitza. sper sa gasesc combinatzia norocoasa (parca as fi la loto).

acum cred ca va parasesc. ma duc sa bag o serie de calcat pana vine sotzul, ca am un morman de nici nu ma vad din el.
noapte linishtita.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

Alina_anto, DanaHsi noi avem tarc, dar pre mult nu sta in el, e cel putin un loc sigur in care o pot lasa cat ma duc sa spal biberoane sau la baie, sunt sigura ca nu sare de acolo.
Cum ma 19, a fost cea mai pesimista zi? Pai pe 19 noi am facut 1 an de la cununia religiosa... o fi de rau?

Mihaela de Daria-Maria (23 iunie 2008)

O comoara, o comoara...

Edit:
DanaHmultumesc pt idei, am salvat ce mi-ai spus, o sa incerc si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

danaH, si fiica mea e erbivora. Ca si maica sa.
Io asha am facut: la masa de legume,c are e fie de 150ml, fie de 200ml, adaug sa zicem o linguritsa d e carne tocata. La inceput adaugam f.f.f. putin, nici sa nu simta. Apoi treptat, am crescut cani8tataea. Si am ajuns acum la o linguritsa. De aceea nici nu imi permit sa fierb carnea separat la fiecare masa, ash fierbe sub 50gr de carne.. zau asha.
La fel la ou, prima data i-am amestecat 1/4 de ou. Ou mic, de la tsara - gaina l-a chinuit pe frig, si a iesit mai mic ca oule obisnuite. Daca un ou intreg are cam 60gr, pai 1/4 de galbenush...daca are 10gr. Amestecat in aproape 200 dew piureu de legume, nici nu se simte.
A, daca ii picur 1-2 stropi de lamiie, sau pun iaurt, mananca parca mai cu spor.

Sfecla rosie nu am incercat sa ii dau, ia sa coc si io la fifi. Si mie, cu hrean, is moarta dupa! in timpu sarcinii mancam 2 kg pe sapt. Singura.

cu sigurantsa, fata mamei seamana cu mama. si mai ales, ce mie nu imi place, fetei nu ii dau. Sau ii dauy in lehamite, si se vede...

fug la caulcare. Noapte buna cupii!!

o soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput