Pepenasi de iulie-august 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 4
laremi spune:
Vicky, saru-mana 
Deci spanacul ar putea fi combinat cu cartof, care cartof nu-i place lui Bumpi ...asa ca ma gandesc la altceva pentru maine. El e fan morcov, orice ii dau cu morcov mananca. Dar ma gandeam sa mai schimb si eu gustul si culoarea ... caut idei fara morcov.
ooka spune:
salut
vin si eu sa vad pe Turtu.
Din seria, terapia prin paine, azi: Impletituri cu mac![]()
mami de Sofi
maitreyi spune:
tecky merci
si sananate ralucai 
mcoca la noi n-am gasit spanac la hipp. am vazut pe babypoint in combinatie cu smantana. atat. mie mi-a zis pediatra sa nu ii dau inca spanac, adica pana la 8 luni.
banu daca alaptezi exclusiv diversificarea poate incepe la 6 luni. daca e pe mixt, san + formula, poti incepe de la 4-5 luni. a mea e pe formula de la 1 luna si am inceput cu suc de morcovi, apoi morcov+ mar, de la 4 luni, apoi cereale la 5 luni, legume, fructe, iaurt si ou si carnita de la 6 luni si de azi si branza de vaci.
azi a mancat branza de vaci ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
ileanna spune:
laremi, Tecky si toate fetele din capitolul trecut care mi-au adresat vb frumoase apropo de pozici SAR'NAAAA. Este asa de placut sa se mai bucure cineva impreuna cu tine!! 
maitreyi pai tu stai mai bine ca mine. Io nu am cand sa ii dau in somn decat in timpul noptii, intre 1 si 4.
A ... stiu ca si boti a avut aceeasi pb si o rezolvase dar numai temporar, cu vanilie. Eu stau si ma judec acuma zau. Io il las asha. Ce poa' sa pateasca? Bai ma gandesc ca tre' sa -l doboare foamea. Dar chiar nu mai vreau sa il chinui si terorizez. Ca a ajuns mancatul asta ... circul pamantului. Tre sa existe alta solutie. Sau tre sa existe un motiv pt care se comporta asa. Vreau sa il gasesc.
turtu - astept sa vad pt cand se decide. Mie mi-ar place in timpul saptamanii ... We-ul sunt sigurele 2 zile cu barbatul meu, din care sambata alergam inca pt apartament ...
ankalaura spune:
LAREMI - eu ii faceam Elizei asa:
SPANAC
200 g spanac
5 g unt (adica putin
)
5 g faina (adica o lingurita, cam asa)
100 ml lapte
5 g orez (cam tot o lingurita, daca vrei, mai mult)
sare
lamaie
Spanacul se fierbe inabusit in zeama lui (sau il lasi sa se dezghete daca ai de-ala la conge)
Orezul se fierbe separat (eu il las la inmuiat in apa rece cu ceva timp inainte, ca sa fiarba repede si sa nu se lipeasca)
Se pune spanacul in sos, apoi orezul fiert anterior si se mai lasa putin pe foc.
Dupa ce se stinge focul, se adauga lamaie dupa gust.
NU SE CONSUMA REINCALZIT!
Faci un sos Bechamel din unt, faina si lapte
Tin sa spun ca e delicios!
Lamaia se pune treptat ca sa nu iasa prea acru, ci suficient cat sa ia gustul ala de buruiana ![]()
ooka spune:
Ileanno,
ete ca ai aparut..
ti-am admirat baietu, casa si moaca, esti tare frumusica si Vladutu seamana cu ta-su tare bine, numa purci nu stii a cui e
ai vazut, o noua zi, o noua painica:)
mami de Sofi
ladymina77 spune:
In sfarsit am iesit si noi afara azi dupa un car de ani,suntem bine a zis tanti doctora,speram sa nu ne mai imbolnavim curand.
Flo,super tare treaba cu sotia !
Tecky,sanatate si voua!
Dia,ne intalnim zilele astea sigur daca nu ploua.
Laremi,si eu ma gandeam cum sa prepar spanacul pt ca trebuie sa fie diferit fata de cel pt noi si uite ca fetele ne ajuta.Multumim!
In rest sanatate la toata gasca,ma retrag la o mamaliga cu lapte,branza dupa caz.
Noapte buna!
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
dr_anca spune:
Banu,Sara e alaptata inca si o mai tin cat o vrea ca si eu am stat 1 an si 2 luni cu tzatza in gura
, dar de la 5 luni am inceput diversificarea.
Nu i-a mers cu cereale Milupa si le-am oprit atunci. I-am luat simple cu orez sa mai incerc sapt viitoare.
Eu i-am dat branzica la a mea de acum vreo saptamana si i-a placut. Bine facut din 100ml nu mai mult. Nici nu a avut vreo reactie negativa. Si abia azi carnita ca a implinit 6 luni acum 2 zile ![]()
Branza o mananca numai in combinatie cu banana.
Fiecare copil e diferit deci pana nu incerci nu afli ce ii place si ce nu. De cand i-am pregatit eu mancare in casa a mea nu maia vrea borcanele Hipp. Se pare ca stie ea ce stie ![]()
Tecky bine ca ati scapat de raceala.
Anca mamica de Sara-Stefania
21.07.2008
ankalaura spune:
Mina, nu stiu cum faceti spanacul pentru voi, da' eu l-am facut intai pe asta de bebe, l-am luat dintre retete de bebe, si de atunci fac si pentru noi tot asa. Pentru oameni mari se face altfel? ![]()
Anilansa spune:
banu daca vrei ceva despre diversificare... o carte.. da-mi adresa de mail si iti trimit.... e valabil pt toate![]()

Alina mamica lui Darius Gabriel (29/07/2008)
http://community.webshots.com/user/Anilansa