Salut toate mamicile si le cer un ajutor pt. puiiul meu ca nu stiu ce sa-i mai fac.
Are 3 luni ( le implineste peste 3 zile ) si a fost diagnosticat cu traheita si rinita acuta
.
De pe 16 ian. tuseste, stranuta, ii curge nasul, am ajuns cu el la urgenta intr-o noapte ...unde medicul de garda ( Dana Maria Pop ) i-a prescris o reteta care nu se potriveste deloc cu reteta data de dr. de pe salvare care il vazuse cu 2 zile inainte:
- ser fiziologic pt nasuc
- ophtamescone
- salbutamol
- enterol ( pe care nici nu i-l mai dau )
- aerosoli cu adrenalina ( 2 zile, dar i-am facut si fara adrenalina, doar cu ser fiziologic)
Problema e ca nu reusim sa scapam de tuse. Si nu tuseste constant. Are perioade in zi cand nu tuseste deloc. dar are si perioade ( mai mult dimineata sau seara) cand il apuca cate o criza de tuse de zici ca nu se mai opeste, uneori si vomita. ce sa-i mai dau , ce sa-i fac sa treaca tusea ?
i-am facut 2 zile ceai de ceapa = nici un efect,
i-am pus sare calda pe pieptulet( un efect slab, cred ca e ceva de moment.
ce ma sfatuiti sa-i dau ? de medicamente parca m-am saturat eu, dar el saracutul...
pai ce medicamente i-ai dat? vad ca ti s-au prescris aerosoli si nu i-ai dat iar restu-s vrajeala
salbutamolul zice ca nu se da la copii sub 6 luni
d-ra mea de fam le face dexametazona injectabil la toti inflamatii la gat si plamani, si a zis ca da super rezultate; deci io i-as face 0.5 de dexa, aerosolii cu adrenalina (sau aerosoli cu dexa+adrenalina), si...poate un antibiotic
cauta un dr ca lumea, cu traheita nu-i de joaca!
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
ba da, i-am afcut aerosolii cu adrenalina 2 zile asa cum mi-a prescris, dar azi dimineata i-am facut doar cu ser fiziologic, azi fiind a treia zi, si nevrand sa-i fac vre-un rau cu atata adrenalina.
si tot de azi dimineata am inceput sa-i dau salbutamol 1.5 ml / 8 ore