Viata in Japonia (40)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Hannen nuuuu de ce sa ma supar???!!!! Doar discutam discutii aicea... Eu m-am referit la prima bucata a mesajului tau unde ai spus ca tu esti de partea cealalta a "sistemului" si asta m-a confuzat pt ca eu credeam ca suntem amandoua de aceeasi parte. Si de asta am intrebat cine n-a inteles, eu sau tu? Ai inteles acum? Da, asa e pt treaba de calitate trebuie multa munca, perseverenta, seriozitate si experienta care se acumuleaza de-a lungul anilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Buna !!
Eli, am fost cu emili iar la doctor, si mi-au zis ca nu este infectia e.coli, parca asa se numea,nu ?
Daca saptamina asta se face bine poate ne auzim ....
Am o intrebare ptr fetele,care au fete. fetitele sunt mai sensibile de obicei la burtica,adica racesc ma usor?
va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Rocsana,am rasuflat usurata.
Ti-am zis,eu as experimenta si partea cealalta.Si vroiam sa stii ca nici daca faci acasa nu umba cainii cu colaci in coada,cum s-ar zice.
Azi ai liber??

Yurika,eu n-am "patit" de astea cu fetele.De ce?Ce are Emili?va pup si fa bine sa zici cind ne vedem noi.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ohayo !Mamici de scolari,i-ati trimis la scoala?Fetele din "sistem" ati decolat?
Eu am intrat crezind ca a mai scris cineva ceva ,da` pauza.
Ma duc sa le pregatesc si pe celelalte doua care inca ,de fapt le pregatesc gentutzele si micul dejun.cind se trezesc le dau sa pape,le schimb si fuga trebuie sa le duc ca azi intru de dimineata in treburi.
citeodata ma doare inima cind trebuie sa le zoresc asa dis-de-dimineata de acasa.Zici ca sunt "kaisha-inn"Parca au serviciu si trebuie sa ajunga la timp.
Cind nu am ore dimineata le tin mai mult,ne intindem in voie.Ieri am ajuns cu ele la 12:00 la gradi.Le-am dus intai la dr. dar si acolo am ajuns la 10:00,am fost puturoase.

Spor la treburi si mai dati cu penelul pe aici ca intru mai incolo sa va verfic.Cui n-a scris,scot catalogul si ii pun absent.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Multumesc mult, Rocsana, pentru adresele pentru materialele de limba engleza.
Toata stima pentru americanul acela cu jukul. Presupun ca cei care invata acolo nu au probleme la examene de genul eigokentei, TOEIC...

Yurika, nu stiu despre infectia cu E-coli, dar fetele mele au venit de cateva ori de la gradinita cu dureri de burta si voma. Intotdeauna mi s-a spus `i no kaze`.
Eu le-am rezolvat repede, dupa ce unul din doctori m-a invatat sa nu le dau decat lichide, cel putin 12 ore dupa ce au vomat prima oara.
De obicei se vindeca in 24 de ore, fara sa mai faca diaree.
La gradinita sunt epidemii de i no kaze in fiecare an. Nu cred ca sunt mai raspindite problemele la fete decat la baieti.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Eu tot vreau sa intru de luni dar n-am avut timp/putere deloc.Azi am musafiri si nu stiu daca o sa pot sa scriu ceva dar maine dupa-amiaza sper sa reusesc sa-mi astern si eu ceraceaful de impresii din sistem.

Ocris,suna bine& busy 50 de elevi.Poate ne dai ceva detalii despre cum ai reusit sa-i strangi,stiu ca trebuie sa fii foarte disciplinat si un bun manager pt asa ceva,felicitari !

Eu vreau sa propun o paralela intre scoala acasa si sistem,cred ca ar fi foarte interesant si folositor pt cele care doresc sa predea engleza.Ce ziceti?
Anyway,revin. O zi frumoasa tuturor.

Samburel 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

In primul rand Adina cu intarziere sincere felicitari!!!Bb mancaciuos si refacere rapida.

Apoi io stiu o chestie ca din engleza se fac bani.Si sora mea tot acasa preda in cea mai mare parte...multe dintre fete stiu.Are grupuri de princhindei mici(4-5 ani) mai mari de scoala primara,gimnaziu,liceu si adulti.Apoi de 2 sau 3 ori pe saptamana preda in gradinita.
Acum nu stiu cati elevi are...insa in jur de 40-50...ceva de genul asta.Preda in fiecare zi dupa ora 15 pana seara spre 18-19.Nu-i cunosc concret programul.Insa eu cred ca ea este f multumita de activitatea pe care o are,atat financiar cat si social.Cred ca asta e cel mai important lucru pentru fiecare,sa fie multumit cu ceea ce face.
Si eu daca nu aveam munca de acum...tot ca profa de engleza ma indreptam...credDaca nu imi veneau alte idei,gen facultate sau altele...
Hannen sa sti ca si un program mai strict le ajuta sa fie mai ordonate in viata...Si eu o zoresc pe Erika in fiecare dimineata...la 7 trezirea,spalarea,mancarea,imbracatul...si tot asa zilnic.Lenevim doar in zilele astea libere

"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."

Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y.siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Ocris,multumesc mult ptr raspuns.Am fost cu emili iar la doctor luni, si mi-au mai dat alte pastile ....am crezut ca isi v-a reveni ,dar azi dimineata iar a vomat plinge si zice ittai,itaiii dar nu stiu ce o doare burta ,ori ii da vre-un dintisor ..nu stiu ce sa mai zic .ea acum a inceput sa fie mai vesela si mai zimbitoare dar are momente cind scoate un tipat citeodata si plinge ca si cum s-ar fi lovit,sa fie de la dinti ??
Hannen, astept sa se faca emili bine si poate ne mai auzim,sanatate!!
Va doresc o seara placuta !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

fetele, buna, buna!

ff interesanta discutia despre predat engleza acasa/scoala.
va rog sa mai scrieti. cat dureaza o sedinta. cum se desfasoara o ora de curs. au si elevii manualele lor?
stef merge la Aeon, 1 data pe sapt, 45 de min. manualele sunt de la ei (aeon), are card-uri cu cuvinte, litere, o carticica pe care da touch si aude cuvantul corespunzator imaginii in enlgeza, un Cd cu cantecele si un cu povestiri, pt fiecare povestire are cate o carticica, 8 in totalm pt 1 an.

eu, cat e pitica mica si o pot pune in wrap sa doarma, vreau sa ma apuc de predat. experienta nu am. am terminat profil unman, cu multe ore de engleza pe sapt, cu bac luat cu 10la engleza. are ma angajeaza cineva sau o sa imi gasesc elevi pt acasa?

please, dat-i idei de desfasurare a unei lectii. am de cgand sa incep cu copii mici (pana in 6 ani) sau o fi mai usor la cei mai mari ? multumesc!

O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Asa,am revenit si eu.

Sunt o gramada de spus si deja mi se amesteca ideile in cap dar o sa incerc sa le iau pe rand. O sa vorbesc strict despre ALT jobs si companiile de dispatch pt inceput so..pasii pt a obtine ceva de genul ar fi urmatorii:

1.Cerinte

In primul si-n primul rand pt a lucra ca si ALT vi se va cere o diploma de facultate.Nu e musai sa fi terminat engleza/limbi straine dar trebuie sa fie un degree acolo.Nu bag mana-n foc ca e imposibil sa te angajezi doar cu liceul dar pana acum nu stiu pe nimeni care sa fi reusit..Alte cerinte ar fi sa fii native speaker(peste care se sare de obicei daca aplicantul dovedeste ca are competenta necesara)

2.Cum gasiti joburi(de ALT)

Personal va recomand site-ul www.gaijinpot.com , cel mai stufos dupa parerea mea,joburi pt toate gusturile si categoriile.Eu pozitia actuala de acolo mi-am agatat-o.:)
Procedura e simpla-va inscrieti,puneti un resume online si aplicati pt joburile care vi se par accesibile,cu cat mai multe applications cu atat mai multe sanse sa vi se raspunda…Asteptati-va atat la raspunsuri pozitive cat si la raspunsuri negative(mai bine-zis sa nu vi se raspunda)in egala masura..de altfel cele negative sunt de obicei in numar mai mare dar nu disperati pt ca nu se stie niciodata de unde va sari iepurele..
Dupa ce ati primit raspunsul incepe batalia cea mare-trecerea unui interviu.

3.Interviul

In functie de companie sau dupa caz-BOE(Board of Education) interviurile difera foarte mult unul de altul…ce se pastreaza insa este faptul ca il veti sustine in prezenta unui nativ,ceea ce pt unii ar putea fi intimidant la inceput.
Ce urmareste angajatorul:
-o fluenta aproape de nivelul unui nativ
-sa nu ai nici urma de accent romanesc.Poti vbi engleza cu accent britanic ori american,cum ai chef,dar vor stramba din nas imediat la orice ‘adiere’ latina..constituind un motiv ulterior de refuz(mascat bineinteles cu alte scuze-ca n-ai experienta,etc etc)
-sa inspiri seriozitate
-sa ai viza pe termen lung(in Japonia bineinteles).Majoritatea sunt foarte mendokusai la intocmit acte,asa ca asta ar fi un mare avantaj pt non-nativi.
-sa ai permis auto

Interviul se desfasoara in general in prezenta a cel putin 2 persoane,un nativ si un japonez din cadrul companiei.Se testeaza atat nivelul limbii engleze cat si cel a limbii japoneze,cel putin asa a fost in cazul meu,limba japoneza fiind vitala pt a comunica cu profesorii la ore.
Se dau teste de gramatica si spelling care dureaza in general 30-45 min.La unele companii se dau si teste de personalitate.
In functie de angajator veti fi solicitate sa faceti si un lesson demo,cam de 15 min.La mine s-a filmat si au trimis caseta in Tokyo,la honsha:)
Alte amanunte…diverse intrebari despre situatia voastra familiala,daca aveti copii sau nu,ce va place sau displace,ce ati face intr-o anumita situatie limita,etc etc.
Daca ati trecut cu brio interviul urmeaza pasul urmator-

4.
Jobul in sine

Iau o pauza ca ma doare burtica.Revin.

Samburel 10+

Mergi la inceput