Viata in Japonia (40)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Citat:
citat din mesajul lui philip

mie mi s-a parut ca vad lume de pe acolo pe lista voastra, dar la cat ma pricep eu...parca la coada? contractul ar fi pe 3 ani, mai astept raspunsuri, poate-si mai da si altcineva cu parerea. multam. m-am uitat eu si pe alte forumuri dar voiam sa aud si de la voi.

philip
35weeksbabyboy
mommyandreea

Philip,in lista scrie Kyushu-Okinawa region iar daca te uiti mai atent o sa vezi ca sunt doar fete din Kyushu,care Kyushu nu e tot una cu Okinawa..cred ca ai interpretat gresit.Poate ai noroc sa apara cineva care a fost macar in vizita,dar de locuit acolo dintre romance ma indoiesc sa fie cineva
Nastere usoara !

Kawaichan,cu baby boy la purtator 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Philip te invidiez... Visul oricarui japonez e sa sa viziteze Okinawa. Marea e superba (cred ca deja stii asta) albastru-smarald, lumea relaxata, eu n-as ezita o clipa... Japonezii sunt un popor civilizat, curat, cald (dar in sensul diferit de spiritul latin), mancarea fff buna, sanatoasa... ce mai, Raiul pe Pamant! Glumesc... dar na, eu una m-as muta si maine in Okinawa daca as avea ocazia.

Mergi la inceput

Miha sunt frumoase numele la care v-ati gandit. Acum depinde si de ce vreti voi. Ceva sa se scrie si in kanji si sa sune mai international? Mie ca nume romanesti imi place Gruia la nebunie dar na... in jap nu suna prea bine. Ca un compromis intre cele doua limbi imi plac Luca si Toma.

Hannen incerc sa-ti trimit PM despre treaba cu chugakko, daca nu te vad pe YM zilele astea. Cat despre hagaki nu vine automat la o luna dupa ziua de nastere, atunci deja permisul se declara expirat!!!! Vine cu cateva luni inainte de ziua de nastere si poti sa te duci sa-l schimbi pana la o luna dupa ziua de nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Rocsana,vad ca al meu expira la anul pe 30 iulie,exact la o luna dupa ziua de nastere.Hagaki cre` ca tre` sa vina cu ceva vreme inainte.Cred ca m-am exprimat gresit.
Oof,sunt pe aici dar nu fac prea multi pureci pe scaun,e nebunie mare la mine in weekend

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nshiro

Miha sunt frumoase numele la care v-ati gandit. Acum depinde si de ce vreti voi. Ceva sa se scrie si in kanji si sa sune mai international? Mie ca nume romanesti imi place Gruia la nebunie dar na... in jap nu suna prea bine. Ca un compromis intre cele doua limbi imi plac Luca si Toma.

Rocsana, mami de Maria-san (3 martie 2006)

Asa-i, am vrea si kanji si sa sune si mai international dar J zice ca"ataranakereba muri ni tsukenakute ii" si cu asta sunt de acord desi se zice ca baietii trebuie sa aiba kanji la nume,ca hiragana/katakana e yowai si alte povesti..no zi si tu,e chiar asa de grav daca n-o sa ne scriem numele si-n kanji? Ca deja imi sta pe creier chestia asta...Deocamdata din cati baieti 'half' stiu eu prin zona toti au nume japoneze deci si kanji la nume..stiu un tip de origine irlandeza pe al carui baietel il cheama Taro
Nici doua nume(romanesc si japonez de ex)nu vreau sa-i pun,cum am mai vazut pe la alte fete,am eu un fix cu un singur nume si atat.
Cam asta-i...din cand il cand il mai intreb pe J daca nu-i place si vreun nume japonez la care raspunsul e invariabil acelasi " nanimo sukijanaiyo"...Kenzo i-a placut cat de cat dar optiunile la kanji fiind f putine cica nu-i mai place ca suna a furui jiji..
Mie imi suna atat de exotic si de sexy dar din pacate ei se raporteaza si la kanji,asta e.
Am lista cu nume pe frigider

Kawaichan,cu baby boy la purtator22+

Mergi la inceput

Ah,si apropo de numele romanesti,sunt o gramada care pot fi pronuntate si de japonezi(ai zis bine de Luca si Toma)si care imi plac ff mult dar din pacate lui tati ii suna ciudat asa ca ne-am luat gandul..
Mie-mi place si Filip dar o sa-i spuna astia Hirrippu..uh oh Wish me luck.

Kawaichan,cu baby boy la purtator22+

Mergi la inceput

Miha si eu cand am ramas insarcinata mi-ar fi placut de baiat Filip si de fata Sofia ca nume romanesti. Bine ca nu a fost baiat ca nu aveam nici un nume potrivit!!! Doar soacra-mea ne sugerase Minoru....
Am ales pana la urma Maria pt ca spre deosebire de Sofia e si nume de sfant, nu suna a gaijin, deja fiind adoptat si de japonezi, mai mult, in orice colt al lumii s-ar decide sa locuiasca cand va creste e un nume po****r si usor de pronuntat. Si eu am asa o chestie cu doua nume.... mai ales ca sunt una dintre victime. Numai ca eu am doua nume de familie... In copilarie ma simteam fff complexata cand cineva ma striga pe numele intreg. Ca sa nu mai spun acum cata bataie de cap in Japonia ca tre sa stau sa dau explicatii la toata lumea. Plus scrierea in kana... daca Rocsana nobasu sau nobasanai... pe unele carduri e cu liniuta pe altele fara... Copiilor cand sunt mici le place se fie la fel ca ceilalti. Eu ii vad la scoala pe cei peruani sau brazilieni cum li se mai pocesc numele si cat de stanjeniti sunt. Pe unul odata l-am intrebat de unde e si mi-a spus ca din Japonia (pe langa nume mai era si blond cu ochi albastri). Eu evident nu l-am crezut, colegii au inceput sa tipe ca e din Brazilia si el mai s-o dea in plans spunand ca "eu m-am nascut in Japonia" Tare mila mi-a mai fost.... La mine la serviciu e un american insurat cu o jap si copiii au luat numele de familiei al mamei numai pt a le ramane numele in kanji....
Sfatul meu e sa-i gasiti totusi un nume care sa se scrie si in kanji si sa sune si international. Ceea ce nu e usor deloc... Succes! Kenzo e fff fain. Zi-ii si tu sotului daca nu gaseste o varianta mai buna, ramane asta.

Mergi la inceput

Rocsana ce m-ai facut sa rad cu Minoru,tare de tot
Te invidiez,si noi tot la Maria ne gandeam daca era sa fie fata,f usor de pronuntat si no probl cu kanji..ne mai placeau Maya,Sophya,Naomi chiar,ce usor e la fete !

Si tie iti suna bine Kenzo deci,nu sunt singura Al meu nu e chiar impotriva dar e nehotarat rau,specialitatea lui de altfel.Sunt de acord cu tine cu kanji,n-as vrea sa aiba probl in societate mai tarziu desi e o chestie atat de stupida...rigiditate japoneza,asta e.Nu ti-am zis ca venise soacra-mea pe la mine de curand si incepuse sa mai si numere liniutele alea...ce kanji ne mai placeau noua nu se potriveau cu numele de familie si uite-asa ti se limiteaza optiunile daca vrei sa tii cont de tot.
Faza cu un nume romanesc si unul japonez cred ca era doar cu numele japonez in koseki si probabil sunt trecuti cu ambele in certif. romanesc,uite n-am intrebat pe nimeni pana acum,nu stiu exact.Oricum,nu poti sa strigi copilul pe ambele nume,iar daca il alegi pe cel romanesc tot aia e..ca doar nu il chemi intr-un fel acasa si altfel la gradi/scoala..

Anyway,nu e usor deloc,dar gasim noi ceva sa sune fain si sa aibe si kanji pana la urma.Multam mult de sugestii,te tin la curent

Kawaichan,cu baby boy la purtator 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Kenzo, da, e, frumos, si ken dealtfel. Miki sau Mayki..

Philip, okinawa e un fel de hawaii, singura dezamagire o avei avea de craciun pentru ca afara in loc -30 de grade , va fi plus 30 si , Mos Craciun vine in chiloti pe o barca naufragiata cu ochelarii de soare si barba alba, a , plus cipiplica aia rosie ca nu cumva sa faca insolatie.
Ai grija vara ca^s multe taifunuri si sa nu decolezi prin pacific.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Neatza pe la prinz!
Nikole,zilele astea nu ti-am scris nika pt. ca vineri am uitat sa intreb.Iti vine sa crezi,cind am ajuns acasa si-am bagat cheia in usa m-a lovit revelatia.Am sunat-o la cabinet dar plecase (la lectii de flaut)
Dar azi am fost,de fapt acum m-am intors de la ea,i-am programat lu` domnu sotz o sedinta si l-am dus pina acolo.Am intrebat-o si mi-a zis ca in Tokyo sunt multe scoli dar ca dureaza 3 ani.Nu sunt cursuri de citeva luni.Scoala costa de la 4.000.000yeni in sus(adica inainte era atit,acum se poate sa fie mai scump) plus ca toata scoala se face numai in japoneza(scris,citit).Ea asta m-a intrebat,"kanji daijoubu?"
Daca totusi te intereseaza locatii am sa o intreb vineri din nou sa-mi zica exact.
Nu stiu cit de folos am putut sa-ti fiu.

Pina una alta,sanatate si spor la munci.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Hannen, multumesc mult, tocmai ma gandeam sa te mesagsc, cand am vazut ca mi-ai raspuns aici.
Ce sa-ti spun, m-am desumflat rau, am cautat si eu de mi-au iesit ochii, am dat si cteva telefoane, si intr-adevar,trebuie sa vb si sa citesti japoneza(nici nu te accepta altfel), scoala e de 3 ani, despre plata nu aveam habar, dar ma asteptam la astfel de sume.

Mda...nu am timpul asta la dispozitie, asa ca voi incerca sa o iau de la 0 in Brasil.
Deocamdata raman la cosmetica si machiaj...offff, ce rau imi pare

Multumesc ptr raspuns, esti o dulce

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput