Sezatoarea Canadiana (125)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Citat:
citat din mesajul lui sofronica

Almo ma vad pe mine acum aproape doi ani dand la caruciorul umbrela . Si noi am fost in faza respectiva pana cand tatal meu intr-o noapte a decis, gata, il duce catelu sau pisica si nu mai este carucior. Si nici nu l=a mai cerut de atunci.
De stresat nu ma mai stresez prea tare, trebuia sa intru direct aici si sa vorbesc cu voi sa ma linistesc :) , sa aud ca mai sunt si alti copii ca el :)
Motivul meu de stres e ca adoarme f greu si dimineata e teroare la trezit ptr gradinita. Am incercat sa mergem in pat la 8.30 si rezultatul a fost ca in loc sa stau o ora cu el, am stat o ora si jumatate sau doua ore pana a reusit sa adoarme.
Peste cativa ani cand imi va arunca din zbor un Good Night imi vor lipsi probabil serile acestea :)

nicole uraste carutul ala, ca stie ca acolo nu se poate misca si tre' sa doarma.
eu as putea sa nu il mai folosesc, dar am de ales intre a dormi inainte de 11 in carut sau inainte de 12 in patul ei.
si eu tot asa zic ca o sa vina vremea cand o sa tanjim dupa zilele astea cand ne vor cu ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofronica spune:

Try, ce as vrea sa am talentul tau la scris si la explicat.
Sunt foarte confuza pentru ca: la gradinita stie ca nu are incotro si dimineata cand il duc, imi da un "hug" si un pupic, ii spun ca vin dupa el cand termin cu serviciul - l=am adus la mine la birou sa vada unde vin cand il las la gradinita - si e ok cu lucrul asta, stie ca nu are cu cine sa ramana acasa, ca eu vin la servici si desi nu ramane el prea impacat este ok. A plans o sapt la inceput dar pe urma s-a integrat foarte bine, socializeaza cu copiii, educatoarele, e efoarte activ la tot ce e acolo dar problema e cand ajungem acasa. In momentul in care s-a terminat cu gradinita si eu nu mai am de plecat la servici , eu nu mai pot iesi fara el. Aseara de ex cand a vazut ca mi-am luat echipamentul de gimnastica, m-a intrebat unde merg. I=am explicat frumos, i-am spus " stii ca mama vine imediat inapoi la tine" ...cand a auzit chestia asta , a inceput showul. Pana la urma sotul meu a venit cu el si cu mine la sala.
Am sa incerc sa plec chiar daca il las plangand, sa vad ce se intampla.
Cu programul de somn, imi asum toata vina, nu am incercat destul, sau se mai intampla se fim iesiti si nu suntem gata des omn la 8.30 si uite asa. Dar lucrez la chestia asta in fiecare seara. Imi fac probleme mai mult de dependenta asta a lui de mine. Pe de alta parte ma gandesc ca a facu totusi un progres imens prin faptul ca a acceptat gradinita si ca sta 9 ore pe zi in program acolo , s-a integrat...e totusi un semn bun, zic eu. Nici nu stiu cum s-o mai intorc. Am citit ca baietii sunt de multe ori sufocanti cu mamele si ca pe la 5 - 6 ani se apropie mai mult de tata, incep sa aiba activitati de barbati,e tc. Sper sa fie asa, ca deocamdata cu mi ne desface si suruburile nu cu taica-sau :)

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Tryo idee buna, mai ales daca ai timp si spatiu pentru asta. Mie mi s-a aprins beculetul pt. ca am fost intr-o mica vizita de Craciun la prieteni si mi-am dat seama ca nu-l mai vazusem de ceva timp in societatea altor copii.Adica de vreo 3-4 luni din vara.Si am observat schimbari la el, pe care nu le stiam. Tot de atunci, din vara, nu ne-am mai plimbat si noi pe strada, asa doar sa ne plimbam....Intelegi senzatia? Il luam repede, il punem in scaun, il lasam la gradinita, il luam de acolo il aducem , merg 5 metri de la garaj ajung in casa cat mai repede si pe fuga daca sunt si - 30 grade.

Eu tot zic ca ma intorc la treaba si tot pe aici stau.....ca terapie.
Pana la urma va mai intalniti maine sau nu? Merge cineva la Fete de Neige?

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miki, de ce spatiu ai nevoie, ca doar nu trebuie sa stai la casa ca sa se vada doi copii impreuna. Cnad noi stateam la bloc (pe vremea aia nu aveam copii sau mai bine spus, am luat casa cand alex avea 7 luni) toti copiii din bloc erau fericiti, mult mai fericiti dpdv al socializarii decat la casa. Pt ca la bloc doar deschideau o usa, luau liftul (eventual) si deja avea uparteneri de joaca. Se plimbau pe rand de la o casa la alta. Azi la unul, maine la altul, si tot asa. Nu neaparat in fiecare zi, dar dpadv era mult mai simplu si pt parinti si pt copii. Si sa stii ca majoritatea stateau la 1 bedroom, deci spatiul era cat il stii si tu. Pana si pe hol se jucau daca stiau sa se joace in liniste, fara sa deranjeze. Cu timpul... macar in weekend si tot iti gasesti timp. Iti spun eu, greu e pana te urnesti si stabilesti o legatura cu 1-2 copii cu adus la Marc sau dus Marc la ei si apoi nu ti se va mai parea asa de mancator de timp activitatea.

Sofronica, de cand timp merge la gradi? Poate crizele de afectiune de dupa gradi sunt sunt un rezultat al procesului de acomodare de la gradinitza. De ex la noi alex era foarte greu de multumit dupa ce venea de la gradi la inceput. Facea crize mai des, era mai nervos, plangacios, i se punea pana din orice. Asta pt ca e genul de copil care, desi fara probleme de socializare, are nevoie de un timp de acomodare, la gradi nu se manifesta ca acasa (de-abia acum, dupa 4 luni educatoare imi zice ca face cutare sau cutare prostioara - lucruri pe care le face si acasa, deci el de-abia dupa 4 luni pot spune ca se simte-n elementul lu ila gradinitza. Pana acum e clar ca s-a cenzurat mult, iar stresul asta al cenzurarii si-l revarsa acasa, pe noi, pe astia cu care-si permitea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

try pai asta e ca nu stau la bloc dar nici la casa. E un triplex si tot trebuie sa ies din casa.Plus ca tot cartierul e de case si distante mari.... Da eu am trait la bloc toata viata si era asa cum zici tu, mergeam de la unii la altii, si chiar ca era bine.... Eu la spatiu ma referam in sensul ca mi-ar place sa am un subsol amenajat cum am vazut ca ati facut voi, super......

Eu de fapt intrasem sa ma plang si sa rad. Asa cum am banuit otita..... Dar am avut o consultatie de zona crepusculara.
Intru, il consulta la plamani, ma intreaba. Are asm, are pompa? Cad pe spate, ca Marc teoretic, acum, nu are nimic adica nici cea mai mica raceala......
Ma lamuresc cu el, se pare ca dupa 3 minute asmul disparuse.( nu contest ca e ceva, pt, ca de fiecare data cand face o raceala respira urat suierat asa cum v-am auzit pe voi ca descriati si el plangea in acelasi timp cu consultatia). Bun terminam cu asmul,nici Marc nu mai urla si-l consulta mai bine, urmeaza consultatia la urechi: otita. Cum banuiam eu de fapt de cateva zile.

Bun, terminam, sa-l cantarim. Doctorul sa-l ia de la sot sa-l puna pe cantar de bebelusi. I-am oprit eu in ultima clipa. Oameni buni, cantarul e pana la 15 kg, el e de cantar mare , de aproape un an
Ne ducem la cantarul care trebuie, il cantareste 40 lb si 39 inci.... Nu inteleg nimic, ca nu sunt in stare sa invat masurile astea . Il intreb in sistemul nostru....
incepe sa faca calcule...18 kg. Eu reactionez, cum 18 kg...ca acum 2 zile la alt doctor nu avea decat 15 kg....si ceva...il intreb inca o data sunteti sigur? A luat aproape 3 kg din septembrie? Nu ma crede....il las in ale lui... Oricum la farmncie le-am zis greutatea pe care o stiam eu, nu aberatia asta... Cred ca avea cantarul dereglat pt. ca m-am uitat si eu si atata arata.

Chestia e ca pediatrul e considerat bun, si e in general, dar e cam batran si uneori am impresia cam obosit....

Conluzia antibiotic 10 zile. Nu mai luasem din mai.....

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ok, pe metoda Nelia, deschid pagini in paralel si raspund.

Ange, am o valiza de algocamin fiole. Iti trebuie? Suna-ma, chiar si asta seara... Ok, vad ca ai, c-am citit mai departe... continuu, sper ca sinteti bine. LA noi e sfint algocaminul asta fiole...

OK si la mine pe 6 feb. E bine asa, anul trecut am fost chiar pe 14 feb.. daca nu ma insel, si a fost super-ingramadit... sau n-am fost cu voi? :))

Lorelai, oare-am apucat sa zic? M-am uitat la pozele fetelor si parca nici nu mai seamana asa de tare... Adica seamana, dar sint identificabile... VIne si jobul de Vancouver, de-aia nu l-ai luat pe-asta, ca sa nu-ti para rau cind il gasesti pe ala din Vancouver... :)

Simi, ratat asta! Futui, ca de citeam forumul de la job... Da am facut inventarul... Oricum, poate ne discutam pe 6 si ne potrivim pt. 13 Mai vb. la tel. Ah, si e Silver lady! Very confusing, I know, ca in capul meu, stiind ca am luat-o de la Joliette (nu mai zic in viata mea ca inteleg! Mi-a povestit un nene la fo 70 de ani ce si cum cu catelul lui si n-am inteles decit ca are catel... :))) ar trebui sa-o cheme in franceza... L-am primit, de fapt, o tanti a vrut sa se scape de catel si a ajuns la mine prin intermediul cuiva de la job.
Si, cross my hard hope to die, Silver e f. buna ca pisica. De o ora sta la mine in brate, pipi face pe pad... E lihnita dupa afectiune javruta asta, ne tot intrebam cum s-or fi purtat cu ea la ferma aia...

Nelia sper ca esti bine si tu... Da telefoane intr-una... Cauta pe net pe Jill Cracower, s-a intors in ianuarie din concediu de maternitate, poate mai accepta pacienti... e pe Ct. de Neige sau Cote St catrine, nu stiu exact. E clinica Herzel. Daca nu, suna la dr. Cristache, toti ai mei sint pacientii lui, familie, prieteni... poate mai accepta. Da' se sta f. mult la asteptat la el.
Cit despre iubirea de mama... nu necesar evidenta la toata lumea, depinde si cum ti-l cresti. Al meu a fost mereu lipit de tat-su, pe principiul (indus!) ca mami nu stie nici sa se joace cu masinutele, nici sa le repare... :)

Diana, mQQm, cu pupici pe burtici :) Diana, al cui e acela masculin? Al tau? mQQm, nu-i nici un fel de recesiune, am fost la Costco la 2 si NU am gasit loc de parcare decit la al doilea tur de parcare si si ala la dracu in praznic...

Mai, sa basineste catelul asta super-dragut... ceva de groaza!
Noapte buna, pe vedem pe 6. La ce ora?
Mimitete, te angajezi sa faci mata rezervari? :)
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Simonna, nu o imprumuti pe Silver? sa o trimiti asa, in concediu? Al meu nu vrea sa auda de pet in casa, eu sunt lesinata dupa vreo pisica mititica. Am fost azi la tuns, si stilista, romanca, ne aranjeaza capatinile acasa. Ok, si are un catel ce se crede pisica, e un dulce, offf!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Raspund si eu repede.

Ange, sanatate multa. Cum mai e Maia ?

Sofronica, te inteleg f. bine cu atasamentul asta fata de mama.
Si Ancuta noastra tot asa este, asta vara dupa concediu, cand plecam dimineata la serviciu, plangea pana se invinetea.
Si a plans o zi, doua, in a -3-a sotul care ramanea cu ea, i-a zis:"Taci ca daca nu plec si eu" si a iesit din camera.
Atunci a inceput sa plaga dupa el, si cand a venit la ea, s-a potolit.

Nu e o regula de baieti vs. fetite, Victor nu a fost asa.
El a stat si cu bunicile. De fiecare data cand am plecat de acasa (cu jobul) Anca a facut febra.
Cand am venit, i-a trecut.

In schimb, la varsta asta de 3 ani, si Victor si Anca sunt tare iubareti.
Anca de fiecare cand parcam masina, spune "Merci, papa'.
Si cand o ajuta sa fac ceva, imi zice ca este asa norocoasa cu mine.
Altadata ca noi suntem norocosi cu ea.

Si mereu ne repeta ca ne iubeste, ne pupa.

Asa iubaret era si Victor. Acum a crescut, numai vrea decat sa il las in pace.

Despre adormit, Anca adoarme repede. Conteaza numai sa nu doarma prea mult/prea tarziu la pranz.

Noapte buna si weekend placut,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cami, eu zic sa nu te ingrijorezi prea tare si sa nu te invinovatesti.
Anca nu a stat de cand s-a nascut cred ca decat maxim 1 sapt. adunate toate zilele si tot asa atasata este de noi.

Cu timpul va trece atsamentul asta, acum e mult mai bine decat era la 1 -1 an jumate de exemplu.

Pe noi ne amuza ca de cand a stat si cu Marius mai mult, noaptea striga:'Maman ou papa"

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

salut fetele......

uf timpul asta, de o saptamana citesc dar asa rapiditate aveti la scris ca seara nu mai apuc sa scriu dupa ce citesc, iar la servici mai rar intru

sanatate la toti puiuti bolnaviori, pupici la burticutze si la toate mamicile de puiuti mari si mici

am pus si eu poze la contul comun cu toata trupa copchil, catel....sper sa reusesc curand sa scriu si cateva comentarii la poze

simona felicitari pentru asa patruped....al meu rontaia tot fiind catel papuci, pantofi, jucarii,sosete, genti,oase, lemne...a ros pana si firul de la computer si unul de la veioza....dar dupa ce i s-a zburlit parul si a urlat ca din gura de sarpe s-a oprit...de atunci nu a mai ros nica....iacata ca face 4 ani in februarie, pute si am zis sa-i fac cadou un toilletage....abea astept sa se mai incalseazca vremea ca iar e rockerash cu pletele lui si sa-l tund io frumusel

antibiotic natural de iarna 250 gr miere amestecate cu 250 otet de mere de buna calitate si 8 catei de usturoi pisati, dat la melangeur si lasat la macerat 5 zile in frigider
se iau cate 15 ml de preferabil de 2 ori pe zi, inainte de masa intr-un pahar de apa sau suc de portocale, mere sa struguri

steph are deja 2 dintii care se misca....nu eram pregatita pt chalangelul asta deocamdata

Dana(podeanu) sunteti o familie tare frumoasa, ai 2 copii minunati

Vila de revelion a fost dementiala, ne-am combina si noi la un sejur de vara , chiar si iarna si nu numai in perioada sarbatorilor....vazusem ceva poze la Neli si Daniel, vecinii mei, super....iar de castig la loto maine....aviz jucatorilor 43 miliona...o cumpar si ma mut acolo

si pt ca-mi sunteti dragi va invit gratis pe la noi in fiecare seara

apropo de jocuri/concursuri e cineva care joaca sur toutacoup.ca la concursuri?

si eu sunt mare amatoare de primit copii in vizita, nu avem decat o familie cu care ne vizitam mai des, dar sper sa largim gasca de prieteni si sa vina mai multi...cel putin iarna, trece mai usor timpul, ca vara de vedem la joaca

Dragaica pe unde esti? tot in picioare la servici? noi avem niste tapiuri speciale create special pt cand stai mult timp in acelas loc si in picioare...un fel de gelatina vascoasa tare mi se par bestiale, daca vrei inteb unde le poti comanda

nu mai stiu cine scria de minge...buna idea, la noi nu ne-ar lasa...prea suntem cu sanatatea si protectia muncii....ne fac astia capul ding ding ca atata muta si remuta ca nu se mai termina

lorelaim felititari pt notele de la test, mult succes in continuare

maru ce mai faci? mai mergeti la caluti acuma iarna? mi-ai facut o pofta cu carnati aia de kichiner....oare nu-mi poti pune cativa cu posta? sau pe tren(voi primeati pachete pe tren in studentie, sau pe autobuz?).....am si eu aici langa mine ceva butic nemtesc dar nu au multe feluri...azi gasi un flyer de la alta sausicerie o sa le trag o vizita....unde esti tu bloor st cu magazinele tale europene? macar unul sa-l aduc pe strada mea....

ma lasa memoria nu mai stiu ce vreau sa scriu, ma duc sa mai recitesc, poate-mi improspatez ideiile

eu am sunat azi la english school board....si si-au schimbat opiinile de anul trecut...ori fiindca sunt canadian citizen si nu mai sunt immigrant permanent.....si cica sa-mi inscriu copilul la privat- gen montessori sau sa vin la toronto, sa faca o luna de scoala si apoi mi-a primeste.........asa ca daca nu rezolv cu montessori, cu resident permanent...sa ma vedeti cum aterizez l;a toronto pt o luna jumate sa-mi pun copilul in scoala ....ce va cere voua la inscriere la scoala? tre sa-mi fac alta rezidenta? sa-mi schimb permisul si sa-mi i-au un nou health card? sau merge sa stau la prieteni si birth certificate e sufficient?

mi-a stricat toata ziua cucoana astazi

si noi am fost la costco....aglomeratie mare, iar in malluri la fel
i-am luat la stephilica pantaloni de iarna pt la anul de la souris mini, pt ca am descoperit ca mi-ar trebui un pantalon de 7 ani si geaca de 8....asa ca am gasit la outlet niste pantaloni fara geaca ssi la anul o sa luam geaca pe sizul ei...sper sa mai faca un pic de pauza ca are 130 si 23 kg si sa puna cateva kg, sa lase centrimeti pt la anu ca ne-a facut buzunarele varza....ca e tzitza baleritza toate cad de pe ea ca poarta de size de 6x si in talie pantaloni de 3 ani sunt perfecti...ii poarta pe post de pantaloni scurti....si inca nu facu 5 asa ca mai am de tras.....

la capitolul vorbit/ limbi/neinteles...nu stiu daca i se trage gena de la tatas-o care e fluent in 5 limbi, dar noua nu ni s-a parut ca ar avea o problema, vorbeste fluent romana si franceza, o bajbaie pe engleza putin, dar intelege bine, mai nou vrea sa invete japoneza ca are pritena ei cea mai buna japoneza, si spaniona ca, bag de seama ca-si schimba amouroul...pt mexicanul cel nou intrat la ea in grupa.
pe langa asta stie sa nnumere in maghiara si germana si mereu ne intreaba cuvinte noi in special in maghiara ca sa vorbeasca cu bunu
e tare deschisa, si am expus-o la 3 limbi de pe la vre-un an jumate

sotul meu a ajut ca prima limba vorbita maghiara, apoi germana si a inceput scoala in romana asa ca la 7 ani stia 3 limbi..nu are probleme sa treaca de la una la asta in no seccond...eu care am invatat limbile la 20ani + nu am aceasi fluenta ca el, tre sa-mi caut cuvintele, cateodata vorbesc chiar in romana la servici si consider ca vorbesc in franceza...noroc cu colegii care raman perplexi si ma intreaba...si in franceza cum este?....ups iar am luat-o pe aratura...oricum in franceza, de ex nu realizez cifrele eu numar, de ex cand imi calculez lunea cati soricei am in romana sau engleza, in franceza ma pierd....si de multe ori folosesc metoda enlezeasca la spus numere decat frantuzesca....nu face conexia neuronul meu
sotul viseza in maghiara si germana asa ca nu stiu daca ma inseala ca nu inteleg o iota

parerea mea e ca nu ar trebui sa va mai stresati din cauza asta, doar sa-l ajutati in romana acasa, si fiind normal sa ii i-a mai mult timp sa vorbeasca ambele limbi sa dati dovada da multa rabdare si continuati sa-i vorbiti in romana , chiar daca el va raspunde in alta limba

noi ii citim mult, avem o biblioteca uriasa de carti, si in plus biblioteca sa traiasca, iesim cu plasa plina saptamanal, mai nou pleaca cu cartea dupa ea la gradi....ii citim in toate limbile luam dictionare, repeta dupa noi, parca ar fii un burete....absoarbe tot...nume, informati, jucam des jocuri de intrebari despre animale, are niste cunostinte in ale elefantiilor , girafelor si dinozaurilor de ne uimeste...si avem zi de romana, franceza e zilnic, engleza...maghiara si germana mai rar ca nu prea dispunem de materiale...traiasca youtube in schimb care e plin de cantecele in toate limbile posibile....si vrem sa instauram si day of speaking english in casa, ca sa o ajutam sa-si dea drumul in engleza

try, ca ziceai de eye contact, cred ca nici fiemea nu face mai mult de 70 % daca e la joaca nici nu ma aude cadeodata.....eu pun asta din cauza dopulul de ceara din ureche- in 5 am rV sper sa-i venim de hac, si sa-i facem un rest de auditie ca m-am satut eu de iiiimmm? ce ai zis mami? m-ai chemet? si de vorbitul tare
iar sotul nu face nici 25 % eye contact.....greu il distragi din ale lui si se uita la tine cand ii vorbesti...el zice ca are vedere distributiva si ca nu-i nevoie........sa faca eye contact

mai revin

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput